Man trouwt hond om aan vloek te ontsnappen

Icoon OpmerkelijkIn het zuiden van India is een man afgelopen zondag tijdens een traditionele hindoeplechtigheid in het huwelijk getreden. Zijn bruid was een teefje. Hij moest met de hond in het huwelijk treden om boete te doen voor het stenigen van twee andere honden. Dat berichtte de Indiase krant Hindustan Times vandaag.

De 33-jarige P. Selvakumar trad in het huwelijk met de zwerfhond Selvi in een hindoetempel in de zuidelijke staat Tamil Nadu. Voor het begin van de plechtigheid was Selvi uitgekozen, gewassen en gekleed door familie van de bruidegom. In de Hindustan Times staat een foto afgebeeld van Selvakumar waarop hij staat afgebeeld naast Selvi die een oranje sari en een bloemenkrans draagt.

De bruidegom verklaarde dat er een vloek op hem rustte nadat hij vijftien jaar geleden twee honden had gedood en hun kadavers aan een boom had opgehangen. "Mijn handen en benen raakten verlamd en ik werd doof in ÚÚn oor" zo vertelde hij. Volgens de Indiase krant had een astroloog tegen Selvakumar gezegd dat hij alleen door een bruiloft genezen kon worden. Onduidelijk is nog of de gezondheid van de man vooruit is gegaan.

Op het platteland van India worden door zeer bijgelovige dorpelingen soms trouwplechtigheden gehouden met honden en andere dieren. Ze geloven dat dit kan helpen om bepaalde vloeken af te weren. Het huwelijk van Selvakumar werd beŰindigd met een feestmaal, waarbij de bruid een broodje te verorberen kreeg.

Met dank aan Maraatje voor de submit.