Ex-piloten eisen heropening ufo-onderzoek

Icoon X-factorEen veertiental gerespecteerde oud-piloten en ex-regeringsfunctionarissen eisen dat de Amerikaanse regering het onderzoek naar het bestaan van buitenaardse ufo's heropent. Volgens een maandag in Washington gepubliceerd rapport is dat een kwestie van nationale veiligheid.

Fife Symington, voormalig gouverneur van Arizona: "Wij willen dat de regering van de VS ophoudt met het onderhouden van de mythe dat er voor alle ufo's simpele, conventionele verklaringen zijn." Symington zegt zelf een ufo te hebben gezien in 1997 toen hij nog piloot bij de Amerikaanse luchtmacht was.

Ufo's worden tot nu toe afgedaan door de Amerikaanse regering als meteorieten of vliegtuigen die niet als zodanig herkend worden. De groep vindt dat de regering de zaak in de doofpot heeft gestopt.

Symington deed hier onderzoek naar en kwam in contact met een geheim agent van de CIA. Hij vroeg aan de agent waarom de Amerikaanse overheid alles in de doofpot legt. De agent zei: "Als wij het Amerikaanse publiek zouden vertellen dat er ufo's zijn, zou er paniek uitbreken."

Tot de groep behoren tevens een gepensioneerde piloot van Air France die in 1994 op weg van Nice naar Londen een ufo heeft gezien, een Iraanse piloot die in 1976 vergeefs probeerde een ufo te beschieten, en een voormalige functionaris van het Amerikaanse luchtvaartagentschap FAA die zegt dat een onderzoek naar een ufo die in 1987 in Alaska is gezien in de doofpot is gestopt.


Het item op CNN