Microsoft en DivX praten over DivX op 360?

Roy
Er gaan al jarenlang geruchten over DivX support op de Xbox 360 en steeds bleek dit niet waar te zijn. Misschien dat er echter binnenkort verandering in komt aangezien Microsoft en DivX met elkaar rond de tafel zijn gaan zitten om te kijken of DivX support in de 360 gestoken kan worden, en tegen welke prijs. Dit blijkt uit een interview met een werknemer van DivX die antwoord geeft op een vraag:

Interviewer: Just a minor point here, but there was a recent Microsoft (MSFT) conference where I believe their media extender now incorporates the DivX codec on it, is that correct? Can you confirm that and does that mean we’re soon going to see Xboxes with DivX on them?

Antwoord: Yes! that, uh, we’re in discussions with Microsoft on that at this point in time, so I can’t go into any great detail on that. Um that is not a certified, that is not a certified or licensed product at this time.

Op dat moment greep de CEO van DivX in en werd het interview een andere kant op geleid. Officieel is er nog helemaal niets zeker, maar het lijkt er dus wel op de Microsoft serieus bezig is om DivX ondersteuning te krijgen in hun Xbox 360.