'Site voor mooie mensen is geen discriminatie'

Icoon OpmerkelijkEr is al een datingsite voor hoger opgeleide mensen, voor homo's, lesbo's en nu ook voor knappe mannen en beeldschone vrouwen. Op Mooiemensen.com kom je alleen terecht als je er leuk uit ziet. Kandidaten gaan na aanmelding door een strenge selectie. "Ik kwam vorig jaar op het idee voor de site", zei oprichter Dave Heijnerman gisteravond in FOK!radio. "Ben je knap dan word je in het uitgaansleven óf lastiggevallen óf genegeerd. Niemand durft je aan te spreken. Daarnaast is de man / vrouw verhouding op andere datingsites zoek. Er zitten vaak veel meer mannen dan vrouwen."

Het idee is bloedserieus, zegt Heijnerman. "Sommige mensen denken inderdaad dat het een soort 1 april grap is. Dat begrijp ik ook wel, want het is een redelijk controversieel idee. Ik snap wel dat mensen vinden dat ik discrimineer, maar dat is totale onzin. Andere websites zijn ook alleen maar voor bepaalde doelgroepen."

Knappe mensen hebben dus ook problemen aan een partner te komen. De site is daar een oplossing voor. Bij aanmelding moet je een foto insturen. Die beoordeelt Heijnerman zelf. "Ik heb drie knoppen: toestaan, afwijzen en twijfel. Bij die laatste roep ik hulp in van mijn vriendin, die een modellenbureau heeft. Verder helpt een vriend van mij er nog bij. Hij is artiestenmanager." Criteria zijn er niet echt. "Ik denk dat iedereen wel een idee heeft wie knap is en wie niet. En als ik zelf twijfel, kan ik het dus altijd aan anderen vragen."

Volgens Heijnerman wordt een knappe vrouw in het uitgaansleven nauwelijks benaderd. "Mooie mensen hebben vaak een natuurlijk barrière om zich heen. Mannen denken dat ze óf niet in hen is geïnteresseerd óf dat ze toch al bezet is." Aan de andere kant krijg je op andere sites weer heel veel aandacht, denkt Heijnerman.

De site is niet gratis, het is een commercieel idee. Je moet dus betalen om erop te komen. "Maar da's een stuk minder dan dure drankjes voor vrouwen te bestellen", aldus Dave Heijnerman. Hij wil verder elke maand een mooie mensen-feest geven waar knapperds onder elkaar zijn. Hiervoor gelden dezelfde selectiecriteria als voor de site.

Vind je het idee belachelijk of is het juist een gat in de markt? Stem in onze poll. En met welke FOK!ker / FOK!ster zou jij weleens willen daten? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).