Nepmiljonair niet vervolgd voor oplichting

Icoon BinnenlandsDe Apeldoorner Remon De B. die zich voordeed als miljonair en door die leugen de hulp behoevende anorexiapatiŽnte Saskia van Rutten oplichtte kan niet veroordeeld worden. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Leeuwarden.

Levensbedreigend is de situatie van Saskia omdat ze in Nederland is uitbehandeld. Om verder behandeld te worden moet ze een speciale, 150.000 euro kostende, behandeling in Zweden ondergaan. In het programma Pauw & Witteman had De B. aangeboden om de kosten voor zijn rekening te nemen.

Het bleek helaas om een vermomde oplichter te gaan. Aangifte van oplichting werd gedaan, waarna De B werd opgepakt . In eerste instantie bleek er hoop voor de zaak. "Maar het wordt niks", aldus een zegsvrouw van het OM, want het is juridisch niet mogelijk om De B. aan te pakken.

Volgens het OM heeft Saskia begrip voor de seponering. Voor De B. is het alleen nog niet gedaan met het vrezen voor een straf. In Zutphen loopt nog een zaak tegen hem omtrent een Šndere oplichtingzaak. Hij heeft in Arnhem van twee vrouwen waar hij logeerde de rekening leeg gepind. Of De B. hiervoor wťl vervolgd wordt is volgens de zegsvrouw nog niet bekend.