FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 november 2007

Bewegingsvrijheid Bhutto beperkt

Icoon Buitenlands

De Pakistaanse politie heeft de bewegingsvrijheid van oppositieleidster Benazir Bhutto beperkt om te voorkomen dat ze een massaprotest tegen de autoriteiten gaat leiden. De beperkingen gelden zeven dagen. Dat maakten functionarissen dinsdagochtend vroeg plaatselijke tijd bekend.

Toch is de partij van Bhutto een protestmars van plan, ondanks het verbod. Een zegsvrouw bezwoer dat de mars doorgaat. "Als ze ons willen stoppen, dan wordt het hier een slagveld", aldus partijwoordvoerster Fazana Raja.

Bhutto moet in het huis blijven van een partijgenoot in Lahore. Toch meld Raja dat Bhutto uit het huis probeert te komen. De tweevoudige ex-premier verbleef daar om later morgen een mars aan te voeren van Lahore naar de hoofdstad Islamabad. De mars van enkele dagen met een autokonvooi was bedoeld als protest tegen de invoering van de noodtoestand door president Pervez Musharraf.

Bhutto heeft al 4 dagen huisarrest.

Vrouw schiet harpoen door echtgenoot

Icoon OpmerkelijkIn Brussel heeft een vrouw een harpoen op haar man afgeschoten. De schedel van de man werd door de enorme pijl doorboord. Gek genoeg overleefde de man de moordaanslag.

Aanvankelijk beweerde de 36-jarige schutter dat ze haar man zo had gevonden in zijn auto. Later bleek ze de actie gepland te hebben met haar nieuwe minnaar. De man heeft van de actie blijvend letsel overgehouden, aldus de Brusselse Justitie.
Met dank aan leonpwner1 voor de submit.

Mass Effect nu al in de winkels gespot

Het Amerikaanse K-Mart heeft de straatdatum van Mass Effect verbroken door het spel nu al te verkopen. Er zijn verscheidene exemplaren van de langverwachte sci-fi RPG verkocht door K-Mart, nieuws dat wordt bevestigd op meerdere fora inclusief een aantal foto's ter bewijs.

Mass Effect hoort pas 20 november uit te komen in de Verenigde Staten en drie dagen later in Europa. Het is nog niet bekend of K-Mart in de problemen gaat komen door het vroegtijdig aanbieden van het spel.

Het zal trouwens niet de eerste keer dit jaar zijn dat er een Xbox 360-topper te vroeg in de winkels ligt. Zo werd Bioshock eerder dit jaar te vroeg door Toys R Us in de schappen gelegd.

Nederland wil Olympische Spelen

Icoon SportDe Nederlandse regering wil bekijken of het mogelijk is de Olympische Spelen van 2028 binnen te halen. Nadat het NOC*NSF al gestart was met een onderzoek naar het organiseren van de Olympische Spelen in Nederland in 2028, is nu ook de regering zich ermee gaan bemoeien. Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft aangegeven het schitterend te vinden als het sportevenement in Nederland georganiseerd zou worden.

Dit maakte Van der Hoeven bekend op Radio 1. Ze vertelde ook dat er 400.000 euro vrijkomt voor een onderzoek naar de haalbaarheid. Als motivatie zei de Minister dat het organiseren van de Olympische Spelen een grote economische uitstraling heeft.

Als de Spelen van 2028 naar Nederland gaan, is het voor de tweede keer in de geschiedenis dat Nederland de Olympische Spelen krijgt toegewezen. In 1928, precies 100 jaar eerder, werden de Spelen al gehouden in Amsterdam.


Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport

[Terugblik] Hoofdklasse zondagamateurs

Afgelopen zondag zijn er een aantal wedstrijden gespeeld bij de zondagamateurs. Hieronder kun je een terugblik lezen.

Hoofdklasse A

Door het slechte weer werden er twee wedstrijden in de zondaghoofdklasse A afgelast. Koploper Hollandia hoefde zijn wedstrijd tegen AFC niet te spelen en ook ADO '20 - Elinkwijk werd afgelast. Zonder te hoeven spelen had de Hoornse koploper een topweekend. De naaste concurrenten wisten hun duel niet te winnen. Türkiyemspor verslikte zich behoorlijk in het wisselvallige omniworld uit Lelystad. Alle doelpunten werden pas in het laatste kwart van de wedstrijd tegen de touwen gewerkt. Haaglandia wist voor het eerst dit seizoen op vreemde bodem te winnen, Argon was de pineut. De ploeg uit Rijswijk sluipt zo toch weer langzaam naar de top. VVSB wist ook niet te winnen voor eigen publiek. In Noordwijkerhout was DWV uit Amsterdam te sterk door slim gebruik te maken van countermomenten. DWS uit Amsterdam ging met 3-1 onderuit tegen Westlandia uit Naaldwijk.

Hoofdklasse B

Ook ‌in de hoofdklasse B gingen een aantal wedstrijden niet door vanwege het slechte weer. De duels tussen Meerssen - EVV, Udi '19 - DESK, Dijkse Boys - Deurne en Geldrop - OJC Rosmalen werden afgelast.In Veldhoven werd wel gevoetbald tussen het thusspelende UNA en Gemert. In de eerste helft zag het thuispubliek een hattrick van UNA-speler Niek van Boekel. UNA bracht in de tweede helft nog een tweetal spelers uit de A1 in en liep verder uit naar 5-0. Baronie uit Breda werd thuis getrakteerd op een nederlaag door Schijndel. Schijndel staat op de laatste plaats en kan de punten dus goed gebruiken. In de eerste helft werd er niet gescoord maar Schijndel wist in de tweede helft wel tweemaal het net te vinden. Ook Papendrecht wist te winnen en niet tegen de minste. JVC Cuijk verloor met 2-1 van de Papendrechters. Vlak voor tijd scoorde JVC nog maar uiteindelijk trok Papendrecht in de blessuretijd aan het langste eind.

Hoofdklasse C

Ook in hoofdklasse C werden er een aantal duels afgelast. Slechts drie duels gingen door. WKE uit Emmen speelde Quick '20 helemaal van de mat. Na 22 minuten stond de ploeg al met 3-0 voor en liet Quick in het spel komen. De Emmenaren wisten in de tweede helft alsnog uit te lopen naar een 5-0 overwinning. In een slechte wedstrijd toonde De Bataven zich de slimste ploeg en pakte de drie punten. Toch kreeg Babberich de grootste kans maar Rogers schoot de bal op de paal. De Batavan speelde niet groots, maar trokken uiteindelijk aan het langste eind. Sneek kon in Rheden helemaal los gaan. Bij rust stond het 1-4. Rheden speelde dramatisch slecht en de ploeg liep uiteindelijk tegen een 1-5 nederlaag aan. Klaas Schotanus was de man van de wedstrijd met 3 doelpunten. Sneek nam door de winst wat afstand van de onderste regionen.

Lucio vier wedstrijden geschorst

Bayern München kan de komende vier speelronden geen beroep doen op Lucio. De verdediger is door de Duitse voetbalbond (DFB) voor vier duels geschorst. De aanleiding hiervoor is een rode kaart tijdens het duel tegen VfB Stuttgart.

Lucio werd na zeventig minuten wedstrijd van het veld gestuurd, nadat hij Ludovic Magnin een elleboogstoot had gegeven. Der Rekordmeister ging toen al royaal aan de leiding. Door de uitsluiting mist de Braziliaanse international de competitiewedstrijden tegen VfL Wolfsburg, Arminia Bielefeld, MSV Duisburg en Hertha BSC.

Regering onderzoekt organisatie OS

Nadat het NOC*NSF al gestart was met een onderzoek naar het organiseren van de Olympische Spelen in Nederland in 2028, is nu ook de regering zich ermee gaan bemoeien. Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft aangegeven het schitterend te vinden als het sportevenement in Nederland georganiseerd zou worden.

Dit maakte Van der Hoeven bekend op Radio 1. Ze vertelde gelijk dat er 400.000 euro vrijkomt voor een onderzoek naar de haalbaarheid. Als motivatie zei de Minister dat het organiseren van de Olympische Spelen een grote economische uitstraling heeft.

Als de Spelen van 2028 naar Nederland gaan, is het voor de tweede keer in de geschiedenis dat Nederland de Olympische Spelen krijgt toegewezen. De eerste keer was precies 100 jaar eerder in 1928, toen in Amsterdam.

Dennis Priestley ernstig ziek

Darter Dennis Priestley heeft op de website van de PDC een verklaring over zijn gezondheid afgegeven. De 57-jarige Engelsman blijkt ernstig ziek te zijn.

"Na de afgelopen maanden diverse testen te zijn ondergaan, is er onlangs geconstateerd dat ik prostaatkanker heb. Dit werd ruim een week geleden bevestigd en was ook de reden dat ik vorige week moest opgeven tijdens de John McEvoy Gold Dart Classic", aldus Priestley. "Deze week ben ik op bezoek geweest bij twee specialisten, welke me twee opties van behandeling hebben voorgelegd."

"Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar een operatie, mogelijk aan het begin van komend jaar. De diagnose is nog niet zo ernstig dat er direct over moet worden gegaan tot behandeling. Ik ben er dan ook zeker van dat ik volledig zal herstellen. Ik kom nu met het nieuws naar buiten om speculaties te voorkomen. De komende weken zal ik deelnemen aan het Grand Slam of darts en het PDC World Darts Championship. Ik ben er zeker van dat ik op beide toernooien het beste uit mezelf kan halen en de evenementen kan winnen."

Plat op z'n bek

Goedenavond beste cursisten, het onderwerp van vandaag is een faceplant, in tegenstelling tot wat je denkt is een faceplant geen geranium die op je gezicht groeit. Nee, een faceplant is een alternatieve manier van landen na een mooie sprong. om te laten zien hoe een zo goed als perfect uitgevoerde faceplant uitgevoerd dient te worden heb ik dit filmpje. En vergeet niet: oefening baart kunst. 

Dode bij vechtpartij in Lottum

Icoon PolitieDe paardenmarkt in het Noord-Limburgse Lottum is maandagavond even na zessen opgeschrikt door een dodelijke vechtpartij. Hierbij is een 17-jarige jongen uit Lottum overleden. Dit heeft de politie bekend gemaakt

Het slachtoffer werd na afloop van de markt mishandeld door een groep mensen. Volgens ooggetuigen werd hierbij ook met een houten bank geslagen. Reanimatie mocht niet meer baten. Volgens een woordvoerster van de hulpdiensten zou het gaan om een uit de hand gelopen vechtpartij waarbij iemand om het leven is gekomen.

De hulpdiensten hebben in Venlo een crisiscentrum ingericht. Het is nog niet bekend of er een verdachte is aangehouden.

Met dank aan ambroz, Samcali en Nick voor de submit.

Hond in brand gestoken in Genk

Icoon OpmerkelijkEen Belgische vrouw uit Genk is in de afgelopen nacht erg geschrokken toen ze wakker werd van een akelig gekrijs buiten. In eerste instantie dacht ze dat het twee vechtende katten waren, maar toen ze door het raam keek zag ze haar hond Brancho in brand staan.

Onbekende onverlaten hadden de rottweiler met behulp van brandversnellers in brand gestoken. De hulpdiensten wisten de hond nog te redden, maar het arme beest heeft wel derdegraads brandwonden en heeft een oog verloren. Volgens justitie in Genk, die de zaak onderzoekt, gaat het om zinloos geweld. Er waren nooit klachten over de hond, aldus justitie vandaag.

Nieuwe kleuren Force India onthuld

Force India zal vanaf morgen tijdens de testsessies in Barcelona met een wit-bordeauxrode bolide rijden. Daarmee zal de oranje kleur van Spyker al na een jaar verdwijnen uit de Formule 1.

De voor- en achtervleugels van de wagen zijn wit, zo was vandaag te zien in het paddock van Barcelona. De rest van de body is bordeauxrood geschilderd afgewisseld met witte delen. De sponsorlogo's die dit seizoen op de Spyker-auto te zien waren, hebben een gouden kleur gekregen.

Vanaf morgen wordt er getest op het Catalaanse circuit. Voor Force India zullen Giedo van der Garde en Roldan Rodriguez gaan testen. Beide rijders maken nog kans op een zitje bij de renstal van Vijah Mallya en Michiel Mol.

Verbeek mogelijk weg bij Heerenveen

Er is een mogelijkheid dat Gert-Jan Verbeek zijn aflopende contract bij SC Heerenveen niet zal verlengen. Een andere club zou de oefenmeester van de Friezen namelijk een aanbieding hebben gedaan, waardoor hij de ploeg mogelijk gaat verlaten.

"Ik ben door een club gepolst. Ik heb gezegd dat mijn contract afloopt, maar dat ik eerst een gesprek zal hebben met Heerenveen," liet Verbeek in een reactie weten. "Deze club past bij me, maar aan de andere kant wil ik geen tweede Foppe worden. Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben, maar ik besef ook dat niet elke club bij me past."

OM eist 12 jaar cel tegen Willem Holleeder

Icoon MisdaadHet Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag 12 jaar celstraf geëist tegen Willem Holleeder wegens afpersing van drie zakenlieden. Het belangrijkste dossier in de zaak is dat over de in mei 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Tegen zijn acht medeverdachten zijn straffen geëist die uiteenlopen van 240 uur taakstraf tot en met drie jaar cel.

Holleeder moet van justitie niet alleen wegens afpersing de cel in, maar ook voor het witwassen van crimineel geld, deelname aan een criminele organisatie, mishandeling en bedreiging.

De maximale straf die aanklagers Koos Plooij en Saskia de Vries tegen de hoofdverdachte Holleeder konden eisen is zestien jaar.

FOK!radio: Datingsite voor mooie mensen

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Mooie mensen hebben een probleem. Als je er goed uitziet wordt je namelijk altijd lastiggevallen of juist genegeerd. Het gevolg: je blijft zonder partner zitten. Althans, dat is het idee achter een nieuwe datingsite voor knappe mensen. Een team van 'deskundigen' laat alleen mensen toe op de site die er goed uit zien. Maar hoe gaat dat in z'n werk? En is er wel behoefte aan zo'n site? En hoe weet je zeker of iemand wel zo knap is als hij of zij zegt? We vragen het aan de initiatiefnemer. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

Met welke FOK!ker / FOK!ster zou jij weleens willen daten? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

En vandaag is TheGrandWazoo er ook weer met zijn column.

Kwam Paultjuhhh twee weken geleden trots vertellen dat hij in de crew zat, nu liggen de zaken alweer heel anders. We proberen dus ook met hem contact op te nemen.

Je kunt zelf ook meepraten natuurlijk. Kom bijvoorbeeld naar ons irc-kanaal #fokradio. Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meekijken in de studio van FOK!radio kan via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Breukink: "Ik wist het pas tijdens de Tour"

Erik Breukink zal niet opstappen als ploegleider van Rabobank. Hiermee reageerde hij op het rapport van de commissie-Vogelzang. Die heeft de laatste maanden onderzoek gedaan naar de gang van zaken omtrent Michael Rasmussen.

De commissie-Vogelzang heeft geconcludeerd dat Rasmussen nooit aan de Tour de France van dit jaar deel had mogen nemen. Er waren namelijk een aantal bewijzen waardoor men aan kon tonen dat zijn handelwijze niet correct was. Breukink heeft vandaag laten weten dat hij zich niet medeschuldig acht.

"Ik ben niet verantwoordelijk voor de fouten die Rasmussen heeft gemaakt. Ik ben op geen enkele manier betrokken bij zijn 'whereabouts'. De aandacht moet op hem gevestigd worden, niet op mij", aldus de ploegleider van de Rabobank-wielerploeg in een reactie.

Op 6 juni had Breukink samen met Rasmussen een onderhoud in Bergamo. De Deen liet weten dat hij zijn ploegleider op de hoogte bracht van het feit dat hij in Italië zou gaan trainen, maar laatstgenoemde ontkent alles. De voormalig wielrenner zei namelijk dat hij dacht dat de Deense renner naar Mexico zou afreizen.

De internationale wielrenunie (UCI) maakte op 29 juni bekend te twijfelen over de daadwerkelijke verblijfplaats van Rasmussen. "Theo is ermee aan de slag gegaan", aldus Breukink, die vol blijft houden dat hij tijdens de tweede rustdag van de Tour de France pas hoorde dat de Deen niet in Mexico was. Kort daarop liet oud-renner Cassani weten dat hij de voormalig renner van Rabobank in Italië was tegengekomen. "Al die data... Die staan niet in mijn geheugen gegrift. Maar toen met Casssani, toen wist ik dat het mis was."

Oranje M&M's

Dit blogje is mede mogelijk gemaakt door onze vrienden van Mars die de overheerlijke M&Ms maken voor ons. 

De lokale M&M fabriek twijfelt of er een overheerlijke oranje M&M moet komen als ons Nederlands elftal de lastige hobbel tegen Luxemburg genomen heeft. 

Het zou jou waarschijnlijk jeuken, maar je maakt wel kans op een leuke beamer... En die komt altijd wel van pas. Oh ja, je mag vier keer meedoen! Dus: Succes!

Peanuts voor Oranje! 

Met dank aan een anonieme submitter! 

Fikse schorsing voor Alves

De tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft Afonso Alves een schorsing van vijf wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd. De aanvaller van SC Heerenveen krijgt deze straf naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens het duel met Vitesse (1-0).

Alves gaf tijdens het treffen met de Arnhemmers een elleboogstoot aan middenvelder Remco van der Schaaf. Maandag accepteerde de Braziliaanse speler de eis van de aanklager betaald voetbal.

Door deze schorsing moet Alves de duels tegen De Graafschap, FC Groningen, NEC en NAC Breda aan zich voorbij laten gaan. Op 22 december, als de Friezen tegen FC Twente spelen, mag de aanvaller weer in actie komen.

[NASCAR] Uitslag Checkers Auto Parts 500

Een ding is zeker dit seizoen. De Chase for the NEXTEL Cup gaat dit jaar naar Hendrick Motorsports. Voor de vierde maal op rij wist Jimmie Johnson (#48) te winnen. Ditmaal bleek hij onklopbaar op de Phoenix International Raceway. Johnson evenaarde het record van teamgenoot en zijn nu nog enige concurrent om de titel Jeff Gordon (#24). Die wist in 1998 viermaal op rij te winnen.

Johnson was de gehele race al vooraan te vinden en met nog 23 ronden te gaan passeerde hij Martin Truex Jr. (#1) voor de leiding om daarna aan de horizon te verdwijnen. Johnsons teller voor overwinningen dit seizoen staat nu op tien. Als Johnson de volgende en tevens laatste race van dit seizoen op de Homestead Miami Speedway ook wint, betekent dit een uniek record in de historie van NASCAR. Geen enkele rijder in het meer dan honderd jarig bestaan van NASCAR tot nu toe heeft de laatste vijf races van een seizoen op rij gewonnen. Laat staan op die manier ook de titel gepakt.

Teamgenoot, mentor en wageneigenaar van Johnson in de persoon van Jeff Gordon heeft de strijd min of meer opgegeven. Gordon staat tweede in het kampioenschap en het gat bedraagt nu 86 punten. De enige manier waarop hij nog kampioen zou kunnen worden is als het team van Johnson in de problemen raakt. Na de race gaf Gordon te kennen dat hij op die manier de titel niet wil winnen. Gordon finishte de race overigens op een voor hem teleurstellende tiende plaats.

De race kende veel problemen voor Joe Nemecheck (#78), die twee keer spinde en Kasey Kahne (#9) die bij meerdere contacten op de baan was betrokken. Kasey Kahne was min of meer hoofdverantwoordelijk voor de uitschakeling van Formule 1-kampioen en Indy 500-winnaar Jacques Villeneuve (#27). In de 138e ronde zat Kahne aan de buitenkant van Villeneuve bij het uitkomen van bocht 2. Villeneuve was zich hier niet van bewust omdat het een ongewone plek was om in te halen en wilde de ideale lijn pakken. Kahne had hier zijn halve neus tussen gedrukt en tikte zo Villeneuve in de rondte, de muur in. Voor Villeneuve was de race voorbij. In ronde 147 maakte Kahne zelf een grote fout en parkeerde zijn wagen hard in de muur. Kahne gaf na de race ook toe dat hij rondreed als "een idioot".

De strijd om de Chase for the NEXTEL Cup gaat nu dus nog tussen Johnson en Gordon. Nummer drie in het kampioenschap, Clint Bowyer (#07), heeft nu een achterstand van 241 punten. In een race kunnen maximaal 161 punten worden ingelopen.

Feyenoord zes weken zonder Hofs

Feyenoord kan de komende weken geen beroep doen op Nicky Hofs. De middenvelder van de Rotterdammers werd vorige week aan zijn knie geopereerd. Hierbij is een scheurtje in zijn meniscus hersteld.

Twee weken geleden schoot de knie van Hofs, tijdens een training van Feyenoord, op slot. Hier kon men al uit afleiden dat er mogelijk een scheurtje in het gewricht zou zitten. Een week later werd er een kijkoperatie uitgevoerd, waaruit bleek dat dit inderdaad het geval was.

In eerste instantie zou Hofs drie tot vier weken niet in actie kunnen komen. Nader onderzoek heeft echter uitgewezen dat het herstel van de knie van de middenvelder meer tijd nodig zal hebben.

Siem de Jong debutant bij Jong Oranje

Siem de Jong is door bondscoach Foppe de Haan opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel tegen Jong Macedonië aanstaande vrijdag. De jonge-middenvelder van Ajax zit voor het eerst bij de selectie van Foppe de Haan.

De Jong zal zich dinsdag melden samen met Henrico Drost en Kemy Augustien (beide AZ) tijdens het trainingskamp in Nijmegen. Het drietal vervangt Luigi Bruins (Feyenoord), Geert-Arend Roorda (SC Heerenveen) en Gregory van der Wiel (Ajax). Zij hebben zich afgemeld met een blessure.

Lokomotiv Moskou ontslaat trainer

In Rusland zijn de afgelopen dagen twee trainers ontslagen. Afgelopen weekend werd Leonid Sloetski van FC Moskou de laan uitgestuurd, nu is Anatoli Bisjovets de klos.

Bisjovets, trainer van Lokomtiv Moskou, kon vertrekken nadat het bestuur hem verantwoordelijk acht voor het slechtste resultaat van de afgelopen vijftien jaar. De ploeg eindigde dit seizoen als zevende, terwijl een plaats bij de eerste twee de doelstelling was.

Slory bedreigd na Feyenoord - Ajax

Feyenoord-aanvaller Adwéle Slory is gisteren na de wedstrijd Feyenoord-Ajax (2-2) bedreigd. Bij thuiskomst was er op zijn voordeur een briefje geplakt.. De Feyenoorder stapte direct naar de politie na het vinden van het briefje.

De exacte tekst op het briefje luidde: "De derde kans moest erin, anders kan je verhuizen". De zaakwaarnemer van Slory, Winnie Haatrecht, reageerde kort op het voorval: “We nemen deze zaak heel serieus. Dit is niet de manier waarop supporters horen om te gaan met spelers die hun stinkende best doen voor de club. Andy heeft hard gewerkt om terug te komen van een blessure. Niemand mist kansen met opzet. Ik snap dat fans teleurgesteld zijn, maar iedereen doet zijn best om te winnen”.

Slory miste in de slotfase van de wedstrijd 2 enorme kansen waardoor het in de Kuip 2-2 bleef. Meteen na de wedstrijd reageerde Slory nog heel nuchter: “Nu was ik de schlemiel, ik had die ballen gewoon moeten afmaken. Maar ik kan er weinig aan veranderen. Balen, maar volgens mij heb ik geen moord gepleegd”.

Moeder Kanye West overleden

Icoon ShowbizzDe moeder van Kanye West, Donda West, is zaterdagnacht overleden. Dat heeft een woordvoerder van de 30-jarige rapper vanochtend bekendgemaakt. De doodsoorzaak van de voormalig manager van de rapper is niet naar buiten gebracht.

Kanye was erg close met zijn moeder, die haar baan als hoogleraar Engels opgaf om de zaken van haar zoon te regelen. Moeder en zoon verschenen regelmatig samen op feestjes en rode lopers. In interviews prees de artiest, die sinds zijn derde alleen door zijn moeder werd opgevoed, Donda regelmatig de hemel in. Ook inspireerde zij hem tot het nummer 'Hey mama', waarin hij zijn trots en waardering over haar beschrijft.

Op haar beurt verdedigde Donda haar zoon, die nogal eens arrogant wordt genoemd, regelmatig in de media. "Ik sta achter mijn schatje. Hij vertelt gewoon hoe hij zich voelt en wat hij als de waarheid ziet", zei ze onlangs nog in een interview met de Chicago Sun-Times. In mei verscheen haar boek 'Raising Kanye: life lessons from the mother of a Hip-Hop star', waarin ze vertelt over de jeugd van de rapper.
Donda West werd 58 jaar.


Met dank aan Black_Rainbow voor de submit.

Top of Flop: Sharon Jones

Afgelopen vrijdag eindigden we maar net in de plus: "Brzi Bluz" van Vlada Divljan is een top,  dus. Cristan verwoordde jullie mening nog als beste: "Het duurt inderdaad wat lang om op gang te komen, maar ik vind het wel toffe, ingetogen muziek."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Sharon Jones & The Dap-Kings. Sharon Jones is een 51-jarige soul zangeres uit Brooklyn, New York. The Dap-Kings is de huisband van het platenlabel van Sharon (Daptone Records) en bestaat uit Homer, Binky, Bugaloo, Dave, Tommy, Bosco, Neal en Ian. Begin oktober kwam hun derde CD uit: "100 Days, 100 Nights". De videoclip van de gelijknamige single is opgenomen in de stijl van de 60's. Video director Adam Buncher kocht hiervoor zelfs twee oude TV camera's op E-bay. Voor $50 per stuk.

Klonk was helemaal enthousiast: "Top, Topper, Topst "

Ajax beboet Suarez en Luque


Naar aanleiding van de onenigheid in de kleedkamer tijdens de rust van Feyenoord - Ajax heeft de leiding van de club zojuist een boete opgelegd aan Luis Suarez en Albert Luque.

Technisch directeur Martin van Geel heeft maandag samen met de technische staf beide spelers gevraagd naar de gebeurtenis van zondagmiddag. "Luis hebben we aan de telefoon gehad want hij zit momenteel in Uruguay. Albert hebben we vandaag gewoon hier gesproken. Uit de gesprekken werd duidelijk dat beide spelers schuld hebben aan hetgeen zich heeft afgespeeld. Daarom hebben we ze beiden een boete opgelegd, die ze allebei accepteerden. Daarnaast boden ze hun excuses aan", aldus van Geel. Over de hoogte van de opgelegde boetes doet Ajax geen uitspraken.

PSV wil tussenpaus tot de zomer

PSV gaat waarschijnlijk een tussenpaus aanstellen voor de vacante trainersfunctie. Het binnenhalen van een geschikte trainer voor de langere termijn lijkt voorlopig niet haalbaar. Een interim-trainer moet uiteindelijk de weg vrijmaken voor Huub Stevens, die nog een contract in Hamburg heeft tot 2008.

Stevens was vorige week al in beeld voor de directe opvolging van Ronald Koeman, maar de oefenmeester wilde zijn club HSV niet tussentijds verlaten. "Ik ben dit seizoen geen kandidaat voor PSV. Daarna ligt de situatie misschien anders", aldus Stevens.

"Op 24 november tegen Excelsior hebben wij een nieuwe trainer", blijft technisch directeur Jan Reker hoopvol. Of het een aanstelling voor de langere termijn is, is voor de buitenwacht nog even afwachten. Mocht de Eindhovense club inderdaad voor een tussenpaus gaan, dan zijn Sef Vergoossen en Erwin Koeman twee voorname kandidaten. Koeman is direct beschikbaar, Vergoossen is momenteel nog actief in Japan.

Uitslagen Frankrijk speelronde 14

Afgelopen weekend werd in Frankrijk de veertiende speelronde gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Le MansSaint-Etienne3-2
AS MonacoRC Strasbourg3-0
PSGAS Nancy0-0
Lille OSCOl. Nice1-1
FC MetzRC Lens1-2
FC SochauxAJ Auxerre1-1
ValenciennesCaen3-0
Gir. BordeauxStade Rennes3-0
FC LorientToulouse1-0
Ol. LyonOl. Marseille1-2

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Ol. Lyon14101330-1431
2AS Nancy1384120-728
3ir. Bordeaux1474319-1225
4Stade Rennes1473417-1324
5Le Mans1472521-2023
6Valenciennes1463517-1621
7AS Monaco1462619-1520
8Ol. Nice1455414-1120
9Strasbourg1454515-1319
10St. Etienne1453616-1518
11FC Lorient1446414-1618
12Lille OSC1438314-1417
13PSG1437412-1516
14Toulouse1344512-1516
15RC Lens1343611-1415
16Caen1343611-1715
17Ol. Marseille1435611-1614
18AJ Auxerre1442812-2214
19FC Sochaux1427512-1813
20FC Metz141497-217

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1BenzemaOl. Lyon11
2BellionGir. Bordeaux10
3De MeloLe Mans9
4KimAS Nancy6
=SaïfiLorient6

Programma :

DatumThuis:Uit:
24/11AS NancyLille
24/11CaenGir. Bordeaux
24/11LensLorient
24/11Ol. MarseilleFC Metz
24/11Stade RennesOl. Lyon
24/11St. EtienneSochaux
24/11StrasbourgValenciennes
24/11ToulouseAS Monaco
25/11AJ AuxerreLe Mans
25/11Ol. NicePSG

'Seks moet niet te lang duren'

Icoon OpmerkelijkEen stevige vrijpartij hoeft voor de meeste vrouwen niet langer dan tien minuten tot een half uur te duren. Daarna afrollen en pitten, vinden de meeste dames ook prima.

Voor- en naspel is minder belangrijk en na de daad hoeft er echt niet uren geknuffeld en gepraat te worden. Ook veel vrouwen willen namelijk graag aan hun uren slaap komen, zo blijkt uit een onderzoek van het Belgische Nieuwsblad. Daaruit blijkt ook dat seks echt niet iedere dag hoeft voor de meeste vrouwen.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat vrouwen het liefst een grote, trouwe, niet kale man zonder snor willen. De kerels moeten helpen in het huishouden, kunnen koken en de luiers van de kinderen verschonen. Aan de andere kant moet de man nog steeds een beetje macho zijn en de typische 'mannenklussen' doen zoals het vuilnis buiten zetten en dingen repareren.

Als een man echt perfect wil zijn moet hij ook nog eens goed salaris verdienen, kunnen dansen en intelligent zijn. Maar de vrouw vindt grappigheid en trouw zijn, het allerbelangrijkste.

Een kleine, tengere, kale man met snor en een baard kan het wel vergeten bij verreweg de meeste dames. De grootte van het mannelijk geslacht daarentegen doet er in de slaapkamer voor de meeste vrouwen weinig toe.

Met dank aan Avmmeke voor de submit.

[Upd]Naaktfoto's Lieke van Lexmond uitgelekt

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Het kerstnummer van mannenblad Playboy moet elk jaar een speciale editie worden. Een bekende Nederlandse vrouw wordt dan gestrikt om zich voor de camera te ontkleden om de mannelijke heterobevolking van ons koude land op te warmen. Het uitlekken van deze foto's is ook haast traditie te noemen, dit jaar is Lieke van Lexmond de klos.

Weblog Drijfzand heeft een aantal van de foto's van Van Lexmond op zijn site gepubliceerd. Lieke van Lexmond is bekend geworden met rollen in Goudkust en Goede Tijden Slechte Tijden en schaatste onlangs in Dancing With The Stars. Voor degene die niet kunnen wachten tot volgende maand om van deze Hollandse schone met een nietje in haar buik te kunnen genieten, veel plezier!

Update 15.28 uur
De uitgelekte foto's verschijnen niet in de kerst-special van Playboy. Dit zei de 25-jarige soapster maandagochtend in het radioprogramma van Edwin Evers op Radio 538.

De foto's zijn volgens de actrice testfoto's die aan het begin van de opnamedag zijn geschoten. "Deze foto's zijn niet goed uitgelicht. Op één foto is mijn hoofd veel te donker. Gelukkig zijn er nog wel beelden van me die supersexy zijn en nog niet op internet staan."

In het gesprek suggereerde Edwin Evers dat Playboy de foto's expres naar buiten brengt. "Het is gewoon een publiciteitsstunt. Kijk, nu hebben wij het er ook weer over!"

Met dank aan lindabalieu en static voor de submit.
Let op: Het plaatsen van de foto's in reacties is niet toegestaan.

Nieuwe structuur Ferrari bekend

Scuderia Ferrari heeft vandaag bekend gemaakt dat Stefano Domenicali de nieuwe directeur van de sportafdeling van Ferrari wordt. Hiermee volgt de Italiaan Jean Todt op. Sinds 2002 was Domenicali al sportief directeur van het Ferrari.

Mario Almondo schuift door van technisch directeur naar operations director. Aldo Costa is zijn opvolger. Op de motorenafdeling zal Gilles Simon de scepter blijven zwaaien. Het team zal voor het einde van het jaar meer bekend maken over de nieuwe structuur.

Federer onderuit tegen González

De Chileen Fernando González heeft voor de tweede verrassing gezorgd op de Masters Cup in Shanghai. Tegen Roger Federer werd het na drie sets 2-1.

Federer opende sterk en pakte de eerste set vrij overtuigend met 6-3. Daarna kwam González beter in de wedstrijd, en maakte het de Zwitser lastig. De Chileen, die in tien wedstrijden tegen Federer nooit wist te winnen, pakte de tweede set uiteindelijk middels een tie-break. In de derde en beslissende set werd Federer bij een stand van 5-5 eindelijk gebroken. Even verspeelde González nog een wedstrijdpunt met een knullige dubbele fout, maar hij bleef overeind en trok de laatste set met 7-5 naar zich toe.

Andy Roddick wist in dezelfde groep met dezelfde cijfers te winnen van de Rus Nikolay Davydenko. Vooral de servive van de Amerikaan was uitstekend; hij sloeg negenmaal een ace voorbij Davydenko. Vooral in de laatste set was de service van Roddick ongenaarbaar. Davydenko kon, na een uitstekende tweede set, slechts toekijken hoe Roddick zich naar de overwinning serveerde: 6-3, 4-6, 6-2.

Verrassing op XBLA vanwege twee-jarig bestaan?

Op 22 november bestaat Xbox Live Arcade twee jaar (de huidige opzet van XBLA lanceerde tegelijk met de Xbox 360) en Microsoft schijnt dit niet zomaar voorbij te willen laten gaan. Volgens de geruchten staat er namelijk een leuke verrassing op het programma.

Volgende week komt als het goed is ook het honderdste spel uit op XBLA, dus nog een reden om meer aandacht te besteden aan de service. Volgens de geruchten zullen we volgende week het vervolg kunnen spelen op één van de grootste XBLA-games tot nu toe. Dit is natuurlijk op een aantal verschillende manier op te vatten, maar zoals met de meeste geruchten zullen we moeten afwachten of dit waar is.

Xbox Live Arcade op de Xbox 360 is een service waarmee je kleinere games kunt downloaden voor een kleinere prijs. Oude games zoals Castlevania, Worms, Paperboy kun je hierop vinden, maar ook nieuwe games zoals Heavy Weapon, Small Arms, Geometry Wars. De grootste hits zijn echter de puzzelgames zoals Hexic, Zuma, Bejeweled, etc.

Van welke XBLA-game zou jij graag een vervolg zien?

Real in spoor eigen record

Real Madrid ligt in het spoor van het eigen record van meeste doelpunten in één seizoen. De Spaanse topclub wist onder trainer John Toshack ooit 107 maal te scoren in een jaargang.

Toen Toshack de leiding had over Real Madrid leidde hij hen naar de titel, terwijl ondertussen liefst 107 maal doel werd getroffen. De huidige mannen van Bernd Schuster hebben het spoor gevonden, en scoorden tot nu toe 29 keer. Dat zijn er drie minder dan Toshack's team op dit punt. De Koninklijke heeft in vergelijking met voorgaande seizoenen eveneens een hoog doelgemiddelde. Gemiddeld wordt het doel dit seizoen 2,4 keer per wedstrijd gevonden. Ter vergelijking: onder Fabio Capello raakte de bal slechts 1,8 keer per duel de touwen.

Ook het doelsaldo is niet meer zo goed geweest sinds Toshack's wonderjaar in 1989. Op dit moment heeft Real zeventien doelpunten meer gescoord dan geincasseerd, twee minder dan Hugo Sánchez en kompanen. Een derde van de treffers in La Liga is van Nederlandse makelij. Wesley Sneijder opende het seizoen met vier goals, terwijl Ruud van Nistelrooij later op gang kwam en inmiddels op zes staat, evenals zijn partner Raúl. Eveneens een derde van de doelpunten werd gescoord in Valencia. Real scoorde bij zowel Villarreal als Valencia vijf keer.

Politie geeft straatracers video mee

Icoon TelevisieDe deelnemers aan illegale straatraces in Sydney (Australië) kunnen vanaf nu rekenen op nieuwe service van de politie rekenen: Ze krijgen een mooie video. Daarin worden de hoofdrollen vertolkt door hun gepimpte bolide en een schrootpers.

"De verandering van een trots bezit in een hoop schroot is een boodschap aan deze hooligans dat wij het serieus bedoelen als wij levens willen beschermen", aldus minister van Politiezaken David Campbell van de deelstaat New South Wales maandag. Het idee voor de video ontstond nadat afgelopen weekend vier auto's in beslag waren genomen, omdat die in illegale straatraces waren gebruikt.

Met dank aan pestertje voor de submit en de herschrijving.

Vlaams gauwdiefje blijkt zwanger

Icoon OpmerkelijkDe politie van Antwerpen heeft vrijdag een zakkenrolster gearresteerd die er op meerdere fronten vroeg bij is. Niet alleen wat betreft in het dievenvak, maar ook in de 'volwassen liefde'. Het 12-jarige kind bleek namelijk in 'blijde' verwachting.

De zwangere zakkenrolster maakte deel uit van een groep van zes zigeunermeisjes (van 12 tot 15 jaar) die de metro tot werkterrein hadden. Van de zes waren er liefst vier nog maar 12 jaar.

De meisjes werden herkend als leden van een georganiseerde en zeer professionele bende gauwdieven (zakkenrollers). Eerder werden ook al bendeleden betrapt. De zigeunermeisjes opereren steeds in wisselende samenstellingen. De vrijdag gearresteerde gauwdiefjes waren bekend van eerdere feiten én onder verschillende namen. Ze zijn overgedragen aan een jeugdrechter.

Rasmussen had nooit Tour mogen rijden

Icoon Tour de FranceNadat de Rabobank-ploegleiding Michael Rasmussen deze zomer uit de Tour de France had gezet, kondigde de hoofdsponsor van de wielerploeg een onderzoek aan naar de gang van zaken. De commissie-Vogelzang openbaarde vandaag het rapport.

Volgens de commissie, onder leiding van Peter Vogelzang, had Rasmussen niet mogen rijden in de Ronde van Frankrijk. Rasmussen beweerde in Mexico te zijn geweest om te trainen. Bepaalde regels van de UCI werden daarbij overschreden waarvoor hij een waarschuwing van de UCI kreeg. De affaire nam gedurende La Grande Boucle steeds omvangrijkere vormen aan. De grootste schok kwam in de slotweek van de Tour toen bleek dat Rasmussen in Italië was gezien.

Aanvankelijk hield de Deen vol dat hij in Mexico had getraind in de weken voorafgaand aan de Tour de France maar later bekende Rasmussen te hebben gelogen. De ploegleiding had echter ten tijde van de Tour al voldoende bewijzen om de Deen te weren uit de koers, zo meent de commissie.

Rasmussen werd, terwijl hij in het geel reed, uit de ploeg gezet. ''Het besluit van algemeen directeur Theo de Rooij om Rasmussen uiteindelijk in de slotweek uit koers te halen, was volkomen terecht, het had alleen veel eerder genomen moeten worden'', zo concludeert de commissie-Vogelzang. De directie, en met name De Rooij, heeft de vele signalen over Rasmussen die al voor de Tour aanwezig waren, volgens de commissie niet op de juiste waarde geschat.

Grote brand in busdepot Londen

Icoon BrandIn Londen woedt op dit moment een grote brand in een busdepot. Een enorme zwarte rookwolk hangt boven de stad. De brand is vlak bij het gebied waar het nieuwe stadion voor de Olympische Spelen van 2012 wordt gebouwd.

De brandweer van Londen is op dit moment met vijftien wagens en 75 brandweerlieden terplekke. Scotland Yard wist nog niet wat de oorzaak was en wat er aan de hand is. Aan terrorisme wordt voorlopig niet gedacht.

De Londense metro tussen Dalston en Stratford is voorlopig stilgelegd. Het vliegverkeer van en naar Londen zou geen last hebben van de rookontwikkeling. Volgens de eerste berichten zijn er geen dodelijke slachtoffers of gewonden gevallen.

Nadere informatie ontbreekt nog.


rookwolken boven Londen


Met dank aan Chillmeister en het Fok!Forum voor de submit.

Dronken spookrijder opgepakt op A12

Icoon PolitieDe politie heeft zondagavond een 44-jarige dronken man uit Druten aangehouden op de A12 bij Veenendaal. De zatlap reed al dertig kilometer als spookrijder op de autobaan. Dit meldde het Korps landelijke politiediensten vandaag.

De man begon zijn rit op knooppunt Velperbroek bij Arnhem en eindigde dertig kilometer verderop bij Veenendaal. De spookrit leidde niet tot ongevallen.

De bestuurder was verbaasd toen hij werd aangehouden. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. De politie onderzoekt nog of de man onder invloed was van drugs.

Zes van acht beersoorten met uitsterven bedreigd

Icoon BuitenlandsZes van de in totaal acht beersoorten worden met uitsterven bedreigd, nadat vandaag de zonnebeer op de gevarenlijst is toegevoegd. Dit heeft een organisatie voor natuurbescherming, de World Conservation Union (WCU), in Oslo laten weten.

De zonnebeer wordt deels bedreigd door stropers die gal van de dieren in China verkopen als traditioneel medicijn, aldus WCU. Ook wordt het leefgebied van de kleinste berensoort steeds kleiner door ontbossing.

De zonnebeer dankt zijn naam aan een gele, halvemaanvormige vlek op zijn borst. Het dier uit Zuidoost-Azië is ook wel bekend als 'Maleisische beer' of 'honingbeer'. Met een lengte van maximaal anderhalve meter is de zonnebeer de kleinste berensoort.

Dodelijkste jaar in Irak voor Amerikanen

Icoon OorlogDoor de dood van zes Amerikaanse militairen vorige week in Irak is 2007 het meest dodelijke jaar geworden voor het Amerikaanse leger sinds de Irak-inval. In 2007 lieten meer dan 850 Amerikaanse militairen het leven, een record. Dit terwijl het jaar nog ruim anderhalve maand heeft te gaan.

Militaire woordvoerders wijten het hogere aantal doden aan toenemende gevechten op straat, als gevolg van de nieuwe Irak-strategie van de Amerikaanse president George Bush. De nieuwe strategie hield in dat er nog eens 30.000 extra Amerikaanse militairen Irak werden gezonden in Irak's meest gevaarlijke gebieden, om onder andere Bagdad weer onder volledige controle te krijgen.

In Irak zijn momenteel 160.000 Amerikaanse militaire gestationeerd. In totaal zijn er op dit moment 3860 Amerikaanse militairen in Irak omgekomen. Dit is exclusief ruim duizend private Amerikaanse beveiligers die zijn omgekomen, van bedrijven als Black Water. Bijna 30.000 coalitietroepen raakten tot nu toe gewond.

Arrestaties na schietpartij café Veldhoven

MisdaadIn verband met een schietpartij voor een café net buiten het centrum van Veldhoven, heeft de politie van Noord-Brabant twee arrestaties verricht. Het betreft twee mannen van 39 en 41 jaar oud, die beiden uit Veldhoven komen.

Bij de schietpartij raakten vannacht vier mensen gewond. Twee van hen zijn er slecht aan toe. Eén van hen verkeert in levensgevaar. Voor het schieten vond er een vechtpartij plaats voor het café. De aanleiding voor de vecht- en schietpartij is nog onbekend.

Met dank aan Ayahuasca voor de submit.

Oblivion PSP nu echt geannuleerd?

Het lijkt er op dat Oblivion voor de PSP nu daadwerkelijk geannuleerd is. De game is weggehaald uit de database van de Amerikaanse gameshop Gamestop en de medewerkers vertellen hun klanten dat de game geannuleerd is. Sinds de aankondiging van Oblivion voor de PSP is het akelig stil rondom de game en werden de geruchten steeds hardnekkiger.

Het officiële statement van Bethesda is als volgt: We haven't changed our stance that we are not talking about this title right now. Ze willen het dus noch ontkennen noch bevestigen.

Bos blijft bij eigen aanpak topinkomens

Icoon Politiek Minister Wouter Bos (Financiën) houdt vast aan de kabinetsplannen voor de aanpak van topinkomens, ondanks de druk van coalitiepartij CDA.

Die wil dat de beperking van de aftrek van pensioenpremies voor jaarinkomens boven de 185.000 euro en de hogere belasting over huizen van meer dan 1 miljoen euro van tafel gaan. Daarvoor in de plaats zou er volgens het CDA onder meer een heffing op gouden handdrukken en bonussen moeten komen. Volgens de christendemocraten is zo'n maatregel veel effectiever en minder schadelijk voor het vestigingsklimaat.

Bos herhaalde vandaag in een ingelast overleg dat hij bereid is verder te kijken naar alternatieven van het CDA, maar dat hij nog geen reden ziet om de belastingplannen van het kabinet aan te passen. De aanpak van topinkomens komt wat hem betreft weer terug na een advies in december van de commissie-Frijns over beloningen in het bedrijfsleven.

CDA-Tweede Kamerlid Jules Kortenhorst benadrukte dat de door zijn partij aangedragen alternatieven de kabinetsplannen moeten vervangen en ''niet zijn om aan het rijtje toe te voegen''. Coalitiegenoten PvdA en ChristenUnie steunen de lijn van het kabinet. Bos zei open te staan voor verder debat over de topinkomens, maar ''nog geen goede argumenten'' te hebben gehoord om zijn plannen te wijzigen.

Japan verkiest wit boven zwart

Sinds gisteren, 11 november 2007, is de 40GB PlayStation 3 met Dual Shock 3 te koop in Japan. Dit nieuwe model is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit. Het lijkt erop dat de Japanners vooral geïnteresseerd zijn in de witte variant, deze is namelijk ruim zes keer meer verkocht dan de zwarte (31.000 tegen 5.000). De totale verkopen van de nieuwe PS3 liggen hiermee ook op 36.000, ruim boven het wekelijkse gemiddelde in Japan.

De Dual Shock 3 is zo'n 70.000 tot 100.000 keer verkocht en de aantallen per kleur zijn hier onbekend. De totale hardwarecijfers vanuit Japan komen aanstaande vrijdag.

Passant bevrijdt in bosjes gesleurd meisje

Icoon PolitieEen 16-jarig meisje dat zaterdagavond in Hengelo door een man de bosjes werd ingesleurd, is door ingrijpen van een voorbijkomende fietser aan haar belager ontkomen. De politie hield later als verdachte een 36-jarige Hengeloër aan.

De politie vermoedt dat hij ''vaker verantwoordelijk is geweest voor dergelijke voorvallen''. Dat meldde de politie vandaag.

Het meisje fietste op de Landmansweg toen ze van haar rijwiel werd gerukt en de bosjes ingetrokken. Een 22-jarige plaatsgenoot die kort daarna de fiets zag liggen, ging af op haar hulpgeroep. Hij zag in de bosjes een man over haar gebogen. Ze was geslagen en haar jas was losgerukt. Volgens de politie heeft de helper in nood met zijn optreden erger voorkomen.

De belager ging er vandoor in een auto. Via het kenteken hield de politie later in een woning de 36-jarige aan.

De zedenafdeling van de politie Twente vraagt vrouwen en meisjes die ook zoiets is overkomen, zich te melden.

Lang wachten bij 0900-nummers

Icoon TelecomDe wachttijden voor bellers naar de zogeheten 0900-nummers van bedrijven zijn nog steeds te lang, heeft staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) in een brief aan de ondernemingen, Consumentenbond en Ombudsman laten weten.

Hij kondigde eerder dit jaar aan, dat bedrijven tot april 2008 de tijd hebben om de situatie te verbeteren. Uit een enquête onder duizend mensen, in september, bleek dat de gemiddelde wachttijd rond de vijftig seconden ligt. Rond 1 april wordt dit opnieuw onderzocht. Als de situatie dan niet voldoende verbeterd is, zal Heemskerk "alsnog streven" gepaste maatregelen te nemen.

Uit het onderzoek blijkt dat vrijwel alle consumenten zich wel eens ergeren aan de wachttijden bij 0900-nummers, waarvoor extra betaald moet worden. Van de aanbieders blijf 85 procent binnen een wachttijd van één minuut.

Wietteelt verschuift naar platteland

Icoon BinnenlandsIllegale wietkwekerijen lijken zich te verplaatsen van woonhuizen naar minder opvallende plekken op het platteland. Waarschijnlijk wijken henneptelers uit naar loodsen en schuren buiten de steden omdat de kans op ontdekking daar veel kleiner is.

Dat staat in een maandag gepubliceerd onderzoek van het wetenschappelijk onderzoeksbureau (WODC) van het ministerie van Justitie. De verschuiving wordt toegeschreven aan de integrale aanpak van wietkwekerijen, die sinds enkele jaren wordt gebruikt. Daarbij kunnen thuistelers uit hun woning worden gezet.

Door hennep te kweken in loodsen en schuren vermijden de telers de kans op uithuisplaatsing. De verschuiving naar het platteland zorgt ervoor dat criminele samenwerkingsverbanden een grotere rol kunnen opeisen in de wietteelt.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie zal de onderzoeksresultaten gebruiken voor een breed plan van aanpak van wietteelt, waar de komende maanden aan wordt gewerkt. Hij heeft vorige week al aangekondigd dat criminele organisaties die zich bezighouden met grootschalige hennepteelt harder worden aangepakt.

Een tweede onderzoek naar wietteelt leert dat jaarlijks ongeveer 6000 hennepkwekerijen worden ontmanteld. Dat vooral kwekerijen in woonhuizen worden opgerold, komt doordat deze telers de meeste overlast veroorzaken.

Güiza opgeroepen voor Spanje

Daniel Güiza is door bondscoach Luis Aragonés opgeroepen voor de laatste EK-kwalifciatiewedstrijden van Spanje. De spits van Mallorca wordt daarmee beloond voor zijn goede vorm.

Güiza, die afgelopen zomer weg moest bij Getafe en onderdak vond in Mallorca, doet het dit seizoen uitstekend. De spits trof al zeven keer doel. Ook Marcos Senna, aanvoerder van het eveneens goed presterende Villarreal, keert terug in de Spaanse selectie. Fernando Torres ontbreekt door blessureleed, terwijl Luis García en Miguel Ángel Angulo gepasseerd zijn. David Villa keert terug na de vorige duels gemist te moeten hebben.

Spanje moet nog aantreden tegen concurrenten Zweden en Noord Ierland. De ploeg van Luis Aragonés heeft aan twee punten in twee duels genoeg om zich te plaatsen. Op 17 november is eerst Zweden aan de beurt in Madrid, alvorens Spanje vier dagen later aantreedt tegen Noord Ierland in Las Palmas, op het eiland Gran Canaria.


De selectie

Doel: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool).
Verdediging: Sergio Ramos (Real Madrid), Pablo Ibañez, Mariano Pernía (beiden Club Atlético de Madrid), Raúl Albiol, Carlos Marchena (beiden Valencia), Carles Puyol (FC Barcelona), Joan Capdevila (Villarreal).
Middenveld: David Albelda, David Silva, Joaquín Sánchez (allen Valencia), Albert Riera (Espanyol), Xavi Hernández, Andrés Iniesta (beiden Barcelona), Cesc Fàbregas (Arsenal), Marcos Senna (Villarreal).
Aanval: David Villa (Valencia), Raúl Tamudo (Espanyol), Dani Güiza (Mallorca).

[Upd] Ross Brawn naar Honda

Naar verwachting zal vandaag bekend worden gemaakt dat Ross Brawn weer aan de slag gaat in de Formule 1. Niet bij Ferrari zoals door velen werd verwacht, maar bij Honda. Brawn gaat bij Honda teambaas Nick Fry vervangen.

De 52-jarige Engelsman staat bekend als een technisch mastermind die bij Ferrari heeft bijgedragen aan de vele successen van het team. Verwacht werd dan ook dat Brawn na zijn sabbatical weer terug zou keren bij het team uit Maranello. Brawn en Ferrari hebben in de afgelopen periode met elkaar onderhandeld over een nieuwe functie, maar deze onderhandelingen zijn in oktober stukgelopen. Brawn had ook bij Red Bull aan de slag kunnen gaan, maar hij heeft uiteindelijk voor Honda gekozen.

Honda-coureur Jenson Button zal tevreden zijn met de komst van Brawn. Volgens Button reed hij het afgelopen seizoen rond in iets waardeloos en wilde hij het komend seizoen echt verbetering zien, anders zou hij vertrekken bij het team.

Update 12:24

Honda heeft de komst van Ross Brawn officieel bevestigd. Brawn gaat functioneren naast Nick Fry en vervangt hem dus niet. "Ik vind het fantastisch om te gaan werken voor Honda," aldus Brawn. "Honda heeft een verleden in de Formule 1 waar het trots op mag zijn. De mogelijkheid om het team te helpen om zo de doelstellingen te realiseren is een fantastische uitdaging voor mij. Ik kijk er naar uit om met getalenteerde mensen te werken, samen moeten we Honda op het winnende pad gaan brengen." Brawn start zijn werkzaamheden bij Honda vanaf 26 november.

Chávez haalt uit naar Spaanse koning

Icoon Buitenlands De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft fel uitgehaald naar de Spaanse koning Juan Carlos na diens opmerkelijke woede-uitbarsting op de Ibersich-Amerikaanse top in Chili.

''Waarom hou je niet gewoon je mond?'' schreeuwde de koning toen Chávez zaterdag een toespraak van de Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero probeerde te interrumperen. ''Hij gedroeg zich als een dolle stier'', reageerde Chávez zondag bij vertrek uit Chili. Carlos verliet na zijn opmerking een dag eerder boos de zaal met regeringsleiders. ''Maar ik ben een groots stierenvechter, olé!'', aldus Chávez.

Ook suggereerde hij dat Carlos van te voren op de hoogte was van een mislukte coup tegen hem in 2002. Destijds zou de Spaanse ambassadeur toenmalig vicepresident Pedro Carmona, de hoofdrolspeler in de tweedaagse staatsgreep, steun hebben toegezegd. Volgens Chávez met autorisatie van Carlos.


''Waarom hou je niet gewoon je mond?''

Rust voor Roy Makaay

Roy Makaay kan enkele dagen niet trainen. De aanvaller moet enkele dagen rust houden. In het duel met Ajax liep de spits naar alle waarschijnlijkheid een hersenschudding op.

Makaay kwam in botsing met John Heitinga waarna de Feyenoorder voor een korte tijd helemaal niets meer zag. Ook in de tweede helft waren de gevolgen van die botsing nog aanwezig. De spits bleef last houden van duizeligheid en slecht zicht. Bert van Marwijk haalde zijn aanvalsleider daarom van het veld. Later in de week zal Makaay weer gaan trainen. Er is geen competitiewedstrijd aankomend weekend vanwege EK-kwalificatiewedstrijden.

'Vergaderingen kosten 60 miljard euro'

Icoon Binnenlands De kosten van vergaderen bedragen in Nederland ongeveer 60 miljard euro. De helft van dat bedrag gaat zitten in het vergaderen, een kwart aan reistijd en een kwart aan voorbereidingen.

Dat heeft Synovate/Interview NSS becijferd op basis van een steekproef onder 950 werkende Nederlanders. Bij de optelsom, gemaakt in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen, zijn alleen de loonkosten meegenomen. Bijna de helft van de werknemers (44 procent) betwijfelt het nut van de helft of meer van de vergaderingen. De grootste ergernissen tijdens de bijeenkomsten zijn collega's die onderling kletsen, bellen en/of sms'en.

Negen op de tien vergaderaars kampen wel eens met concentratieproblemen. Vrouwen denken dan relatief vaak aan het huishouden, mannen meer aan seks en financiële zaken.

"Rasmussen had niet mogen rijden"

Nadat de Rabobank-ploegleiding Michael Rasmussen uit de Tour de France had gezet kondigde de hoofdsponsor van de wielerploeg een onderzoek aan naar de gang van zaken. De commissie-Vogelzang openbaart vandaag het rapport.

Volgens de commissie, onder leiding van Peter Vogelzang, had Rasmussen niet mogen rijden in de Ronde van Frankrijk. Rasmussen beweerde in Mexico te zijn geweest om te trainen. Bepaalde regels van de UCI werden daarbij overschreden waarvoor hij een waarschuwing van de UCI kreeg. De affaire nam gedurende La Grande Boucle steeds omvangrijkere vormen aan. De grootste schok kwam in de slotweek van de Tour toen bleek dat Rasmussen in Italië was gezien.

Aanvankelijk hield de Deen vol dat hij in Mexico had getraind in de weken voorafgaand aan de Tour de France maar vorige week bekende Rasmussen te hebben gelogen. De ploegleiding had echter ten tijde van de Tour al voldoende bewijzen om de Deen te weren uit de koers. Rasmussen werd, terwijl hij in het geel reed, uit de ploeg gezet. "Het besluit van algemeen directeur Theo de Rooij om Rasmussen uiteindelijk in de slotweek uit koers te halen, was volkomen terecht, het had alleen veel eerder genomen moeten worden", zo concludeert de commissie-Vogelzang.

Van Tiggelen interim-coach Sparta

Adri van Tiggelen neemt de werkzaamheden over van de weggestuurde hoofdtrainer Gert Aandewiel bij Sparta. De trainer van het belofteteam gaat het eerste elftal tot de winterstop onder zijn hoede nemen.

Van Tiggelen kreeg al eens eerder een aanbod om assistent-trainer te worden naast Aandewiel, maar daar ging hij niet op in. De training van vandaag staat onder leiding van Fred Grim. De oud-doelman van Ajax blijft wel aan als eerste assistent-trainer. Sparta wil voor 1 januari volgend jaar een nieuwe trainer op de bank hebben zitten.

Veel Nederlanders voor fusie met Vlaanderen

Icoon Enquête Bijna de helft van de Nederlandse bevolking staat positief tegenover een fusie tussen Vlaanderen en Nederland. Dat bericht de gratis krant DAG vandaag naar aanleiding van een opiniepeiling van Maurice de Hond.

Uit de peiling blijkt dat 45 procent van de Nederlanders een fusie met Vlaanderen wel ziet zitten. Met 49 procent hebben de tegenstander van een fusie echter wel een meerderheid. De voorstanders zijn meerendeels mensen die op Geert Wilders stemmen. Opvallend is dat 80 procent van de ondervraagden aangeeft de Vlamingen ''leuk'' te vinden.

De opiniepeiling is een reactie op de al maandenlang slepende regeringscrisis in België, waar de Walen en Vlamingen bij het vormen van een nieuwe regering tegenover elkaar zijn komen te staan.

-
Zie ook: Helft van Fransen wil Wallonië inlijven

Jochie (10) pleegt zelfmoordaanslag in Irak

Icoon Aanslag Opstandelingen in Irak hebben een tienjarige jongen gebruikt om een zelfmoordaanslag te plegen. Hij is als dader geïdentificeerd na een aanslag vrijdag op een bijeenkomst van Iraakse stamleiders in de provincie Diyala, waarbij zes mensen om het leven kwamen.

Dat meldde de Arabische krant al-Hayat vandaag op gezag van een stamleider die ongedeerd bleef.

De stamleiders waren in een huis bij de stad Khalis bijeen om een gezamenlijke tactiek te bespreken tegen het terreurnetwerk al-Qaeda, waartegen zij zich hebben gekeerd. Tijdens de bijeenkomst bracht de jongen een bomgordel om zijn middel tot ontploffing. Voor zover bekend is hij de jongste pleger van een zelfmoordaanslag in Irak sinds de Amerikaanse invasie in 2003.

Uitslagen Basketbaleredivisie 11/11/2007

Het afgelopen weekend zijn er weer wedstrijden gespeeld in de Nederlandse Basketbaleredivisie. Groningen won verrassend van Den Bosch en Rotterdam won donderdag op een gloednieuwe speelvloer van Leiden.

Gedurende de wedstrijd tussen Groningen en Den Bosch leek het erop dat EiffelTowers de winst zou gaan pakken. Met uitzondering van het eerste kwart stonden de Groningers constant achter. In het vierde kwart kregen ze het echter op de heupen en trok de ploeg de wedstrijd naar zich toe: het werd 88-83. Topscorer in de wedstrijd was Capitals-speler Grünheid met 22 punten en tien rebounds.

De Rotterdam Challengers speelden afgelopen donderdag op een nieuwe speelvloer tegen Z&Z Leiden. De Leidenaren stond tot het vierde kwart voor, maar in het vierde kwart ging Leiden knoeien en wist Rotterdam te winnen met 77-67. Bij Rotterdam was de Amerikaan Sullivan Sykes topscorer met 22 punten en vijf rebounds.


Uitslagen

DatumThuisUitUitslag
08/11/2007Rotterdam ChallengersZ&Z Leiden77-67
10/11/2007MyGuide AmsterdamAris Friesland97-63
10/11/2007Matrixx MagixxOmniwold Almere82-71
10/11/2007Upstairs WeertLandstede Basketbal96-77
10/11/2007Z&Z LeidenGiants Bergen op Zoom71-86
11/11/2007Capitals GroningenEiffelTowers Den Bosch88-83

Stand

#TeamGPWV
1MyGuide Amsterdam91681
2EiffelTowers Den Bosch101682
3Matrixx Magixx91472
4Upstairs Weert91472
5West-Brabant Giants91263
6Capitals Groningen10954
7Rotterdam Challengers8844
8Landstede Zwolle10637
9Den Helder Seals8426
10Z&Z Leiden10428
11Omniworld Almere8217
12Aris Friesland9218

Programma

DatumThuisUit
13/11/2007Aris FrieslandRotterdam Challengers
15/11/2007Omniwold AlmereZ&Z Leiden
15/11/2007Landstede BasketbalMatrixx Magixx
15/11/2007Den Helder SealsUpstairs Weert
15/11/2007Capitals GroningenMyGuide Amsterdam
15/11/2007EiffelTowers Den BoschGiants Bergen op Zoom

'Beeld drama Darfur in tv-actie overdreven'

Icoon TelevisieIn het Sudanese Darfur is geen sprake van genocide en onder de slachtoffers die nu vallen, zijn nauwelijks burgers. Dat stelt Rony Brauman van Artsen zonder Grenzen vandaag in een interview met het AD.

De voormalig directeur van de organisatie heeft kritiek op de Nederlandse tv-actie voor Darfur van afgelopen vrijdag, die overigens slechts het schamele aantal van 246.000 kijkers trok. Volgens hem werd daarin ten onrechte een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog getrokken.

Volgens Brauman wordt er wereldwijd ten onrechte een beeld geschetst dat iedereen werkloos toekijkt terwijl zich in Darfur een drama afspeelt. ''De hulpactie die daar plaatsheeft, is een van de grootste humanitaire acties die ooit is opgezet. In Darfur lopen zo'n 13.000 hulpverleners rond, in het grensgebied met Tsjaad nog een 2000. En die doen efficiënt hun werk.''

Kampen
Volgens Brauman wordt er internationaal ten onrechte vaak een vergelijking met de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog gemaakt. Volgens hem wordt dat gedaan om de druk op te voeren om militairen te sturen om in te grijpen. ''De druk wordt steeds verder opgevoerd zodat iedereen gaat geloven dat we wel militairen moeten sturen om tienduizenden onschuldigen te redden van de dood. Maar zo is de situatie gewoon niet.''

Dat er tijdens de Nederlandse televisieavond voor Darfur werd overgeschakeld naar Kamp Westerbork noemt Brauman ''absurd''. ''Er zijn in Darfur toch ook nooit concentratiekampen geweest? Het is gewoon propaganda. Alsof de werkelijkheid nog niet erg genoeg is.''

Journalist Aart Zeeman, animator achter de televisie-uitzending, vindt de kritiek niet terecht. ''De Kristallnachtherdenking was in Westerbork en de organisatie wilde bij die herdenking stilstaan bij Darfur. Of je het nu wel of niet genocide noemt, er zijn 200.000 mensen omgekomen.''



'Uitzending trok ten onrechte een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog'

Geen stereogeluid in Guitar Hero III op Wii

Over iets minder dan twee weken komt Guitar Hero III uit in Europa en dit keer verschijnt de game op meerdere platformen tegelijk. Zowel de PS3 en 360 als de PS2 en Wii krijgen een versie.

Vanuit Amerika komen nu echter geluiden over een soort bug in de Wii-versie. Het lijkt er namelijk op dat de Wii-versie geen stereo- of Dolby Pro-Logic geluid heeft (zoals op de hoes vermeld staat), maar enkel mono. Dit betekent dat zowel uit je linker- als uit je rechterspeaker hetzelfde geluid komt. Gamers uit Amerika merkten dit toen ze de game gingen spelen en er enkel geluid uit hun center speaker kwam. De andere versies hebben geen problemen met het geluid.

Op een forum is het volgende antwoord van Activision te lezen:

Hello and thank you for contacting Activision Customer Support,

Yes we are working on this issue and ask for your patience at this time. It does in fact seem to be a Wii only issue. Information regarding patches for the Wii will be posted on the Guitar Hero III website when the appropriate time comes. Please try setting your console to use stereo sound in the meantime.

Thank you for contacting Activision Customer Support, if you have any other questions, we will be happy to address them.


Een screen van de PS3 versie van GH3

Het is op dit moment nog niet bekend of en wanneer de Amerikaanse versie gefixed kan worden. Ook weten we nog niet of de Europese versie last heeft van deze bug.

Vrouw doodgereden na ongeluk

Icoon OngelukEen 24-jarige vrouw uit Leeuwarden is zondag doodgereden op de A32 bij Wirdum. De vrouw was even daarvoor met haar auto in de berm terechtgekomen. Ze stond op de snelweg om hulp te zwaaien. Een 37-jarige automobilist uit Sneek kon de vrouw niet meer ontwijken. Ze overleed ter plekke.

De vrouw reed tegen 22.00 uur richting Heerenveen. Tussen Wirdum en de afslag Sneek raakte ze van de weg. De oorzaak van dat ongeluk is nog onbekend. De auto kwam in de bosjes tot stilstand. De vrouw ging de snelweg op om hulp te regelen.

VVD: huwelijksimmigratie aan banden

Icoon PolitiekDe VVD lijkt hard de aanval in te zetten op 'Trots op Nederland' van Rita Verdonk en de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. VVD-Kamerlid Henk Kamp heeft een notitie geschreven waarin hij harde maatregelen voorstelt. Zo moet hulp aan illegalen strafbaar worden. Alle illegalen moeten actief worden opgespoord en uitgezet. "En als bijvoorbeeld een gemeente uitgewezen asielzoekers toch helpt, is dat strafbaar", vindt Kamp.

Daarnaast wil de VVD de huwelijksimmigratie uit Marokko en Turkije flink terugdringen. De immigrant moet onder meer minstens 24 jaar zijn en met een dna-test kunnen aantonen dat hij of zij niet met een neef of nicht trouwt. Het aantal gevallen van huwelijksimmigratie moet omlaag van 30.000 naar 5000.

De VVD doet ook voorstellen om de niet-westerse immigranten die al in Nederland wonen, beter te laten integreren. Volgens de notitie schiet een "zorgwekkend deel schromelijk tekort bij de opvoeding van hun kinderen." De VVD vindt dat jongeren die zich op straat misdragen, snel moeten worden bericht en gestraft.

Kinderen onder de 12, die niet strafrechtelijk kunnen worden vervolgd, moeten volgens de VVD in een gesloten inrichting worden gezet voor heropvoeding.

[NHL] Standen per 12-11-2007

Het heeft langer geduurd dan de bedoeling was, maar hier zijn dan de standen in de NHL.

Atlantic Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Philadelphia Flyers10602049385-0-05-6-05-5-0W1
New York Rangers9711934308-2-01-5-17-3-0W2
New York Islanders9401838387-2-02-2-07-3-0W4
Pittsburgh Penguins7911548533-4-14-5-03-6-1L3
New Jersey Devils6821437473-2-03-6-23-5-2L1

Northeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Ottawa Senators14202854329-2-05-0-09-1-0W1
Montreal Canadiens9432149394-2-25-2-17-2-1L1
Boston Bruins8621836375-2-13-4-14-4-2W1
Toronto Maple Leafs7741858653-4-34-3-14-4-2L1
Buffalo Sabres6911344504-4-02-5-13-6-1L2

Southeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Carolina Hurricanes10432364455-2-15-2-26-3-1W1
Tampa Bay Lightning8811754546-1-12-7-04-5-1W3
Atlanta Thrashers71001446642-4-05-6-06-4-0L1
Florida Panthers71001443525-3-02-7-04-6-0L2
Washington Capitals61011340482-5-04-5-13-6-1L1

Central Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Detroit Red Wings13312758377-1-06-2-19-1-0L1
Chicago Blackhawks10702051496-5-04-2-06-4-0W3
Columbus Blue Jackets8531942365-1-13-4-25-3-2L3
Nashville Predators8711744475-2-03-5-16-3-1W1
St. Louis Blues7701435344-3-03-4-04-6-0L3

Northwest Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Colorado Avalanche11512355459-1-02-4-17-2-1W1
Minnesota Wild9522043386-2-03-3-24-5-1L1
Vancouver Canucks8801641462-6-06-2-05-5-0W3
Calgary Flames6831549564-5-22-3-13-6-1L5
Edmonton Oilers61011340573-4-03-6-13-6-1W1

Pacific Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
San Jose Sharks8721841422-4-06-3-25-4-1W1
Dallas Stars7731749503-3-14-4-24-5-1L2
Anaheim Ducks7831742516-3-21-5-14-4-2W1
Los Angeles Kings8801652526-5-02-3-07-3-0W1
Phoenix Coyotes7801441452-6-05-2-05-5-0L1

WB SLC: Sábliková snelste op 3000m

Martina Sábliková heeft de eerste wereldbekerwedstrijd om de 3000 meter gewonnen. In Salt Lake City was Sábliková in 3.57,98 de snelste.

Cindy Klassen wist als tweede te finishen in een tijd van 3.59,37. Renate Groenewold mocht ook het podium bestijgen zij werd derde in een tijd van 3.59.79. "Het begin was goed, de laatste rondjes waren erg zwaar", hijgde Groenewold na haar race.

#Naam LandTijd
1Martina SáblikováTsjechië3.57,98
2Cindy KlassenCanada3.59,37
3Renate GroenwoldNederland3.59,97
4Claudia PechsteinDuitsland4.00,66
5Kristina GrovesCanada4.01,04
9Ireen WustNederland4.03,63
14Diane ValkenburgNederland4.07,09
16Gretha SmitNederland4.07,18

Reker: "Erwin niet onze eerste keus"

Na de afzeggingen van Martin Jol en Fred Rutten moet PSV weer verder op zoek naar een nieuwe trainer. Veel opties heeft de Eindhovense club niet, Erwin Koeman is nu de meest genoemde naam om op de bank plaats te gaan nemen.

Op de afzeggingen van beide trainers hadden de Eindhovenaren waarschijnlijk niet gerekend. In paniek zijn ze ogenschijnlijk niet. "Ook nu Rutten nee heeft gezegd hebben we, denk ik, een goed scenario klaar," aldus algemeen directeur Jan Reker.

De naam Erwin Koeman wordt nu steeds nadrukkelijker genoemd. De voormalig trainer van RKC Waalwijk en Feyenoord wees vorige week nog een aanbieding van Willem II af. Reker over Erwin Koeman: "Erwin is een heel goede trainer, maar op dit moment niet de eerste optie. Of we nu denken aan een interim-trainer? Op dit moment is alles denkbaar."

Van de coaches die voldeden aan de opgestelde profielschets zijn nu nog weinig over. Rutten en Jol hebben bedankt, en Huub Stevens lijkt niet weg te kunnen bij HSV. De Eindhovense club wil aan het einde van deze week de nieuwe trainer bekend maken.

Blessure Van der Struijk valt mee

Frank van der Struijk is minder erg geblesseerd dan werd gedacht. De 22-jarige verdediger heeft een flinke kuitblessure maar hoeft waarschijnlijk niet meer dan een paar dagen rust te houden.

Van der Struijk moest in de wedstrijd tussen Willem II en FC Utrecht in de slotfase per brancard afgevoerd worden. Keven Vandenbergh raakte hem vol op de kuit en mocht met een rode kaart vertrekken.

Herdenking slag bij Passendale, Eerste Wereldoorlog

SubheaderAfgelopen weekend was het de afsluiting van het herdenkingsjaar 90 jaar na Passendale. De afgelopen maanden werd stilgestaan bij de strijd die zich 90 jaar geleden afspeelde bij het Vlaamse dorp Passendale Het was één van de bloedigste veldslagen van de Eerste Wereldoorlog.

De rol van de Canadezen stond dit weekend centraal, eerder werd al stilgestaan bij de rol van de Britse, Australische en Nieuw-Zeelandse troepen in deze veldslag. De afsluitingsceremonie van dit herdenkingsjaar werd bijgewoond door enkele prominente gasten. Zaterdag avond werd bij het nieuwe Canadese monument op ‘Crest Farm’ een nieuwe bronzen herinneringsplaat geplaatst ter gelegenheid van de officiële erkenning van “Passchendaele” als historische gebeurtenis van Canadees nationaal belang.

Subheader
Kransen en bloemen bij het nieuwe Canadese monument op 'Crest Farm'


Ook werden er vier omgekomen soldaten herdacht die in de Slag bij Passendale het leven verloren. Familieleden lazen het verhaal van de Canadese, Schotse en Duitse soldaten voor en er werden kransen gelegd bij het monument. Na afloop van de ceremonie gingen alle belangstellende in een optocht naar de markt van Passendale. Daar werden kransen gelegd bij het Belgische monument en werden de volksliederen gespeeld. Later die avond was er een herinneringsconcert.

Subheader
De optocht met militairen onder begeleiding van verscheidene muziekkorpsen.


Absolute eregast was Henry Allingham, met zijn 111 jaar de oudste veteraan uit de Eerste Wereldoorlog en oudste man van Europa. Allingham was vliegtuigmonteur en installeerde in de Eerste Wereldoorlog de allereerste camera voor verkenningsvluchten op een vliegtuig. Ook is hij de laatste overgebleven oprichter van de RAF (Royal Air Force). De man is nog altijd helder van geest en beantwoordde de vele vragen over hoe het nou geweest is tijdens de oorlog. Henry weet zich nog altijd te herinneren hoe het voelde om vanuit de lucht en vanaf zee beschoten te worden.

Subheader


Op 15 juli 1917 bestoken de Duitsers de Britse loopgraven met mosterdgas. Vier dagen later antwoorden de geallieerde met een artilleriebombardement. In twee weken tijd vuren 3019 kanonnen ruim 4 miljoen projectielen af richting de Duitse linies. Op 31 juli 1917 begint het offensief om de Duitse linies te doorbreken. Door hevige regenval verandert het slagveld in één grote modderpoel en de Britse divisies boeken maar drie kilometer terreinwinst in 3 dagen, de helft van wat zij voor ogen hadden. De modderzee zou gedurende het hele offensief een grote rol blijven spelen.

Subheader
Het slagveld rond Passendale in 1917


De Britten hoopten de Duitsers er door middel van dit offensief van te weerhouden de verzwakte en muitende Franse troepen in het zuiden aan te vallen. Wat aanvankelijk het doel van de eerste fase van het offensief was, werd nu het einddoel voor de hele campagne: de ruïnes van het dorp Passendale op de heuvelkam veroveren.

Op 12 oktober proberen de geallieerden het dorp in te nemen, maar de Duitsers slaan de aanval af met mitrailleurvuur vanuit hun bunkers. De volgende dag geeft de Britse veldmaarschalk Haig het bevel de aanval te stoppen. Hij laat de Britse, Australische en Nieuw-Zeelandse troepen voor een groot deel vervangen door Canadezen. Op 26 oktober beginnen de Canadezen in de stromende regen aan hun 'Road to Passchen-daele'. Vijf dagen later krijgt de Britse generaal Plumer nog meer troepen ter ondersteuning.

De naam van het dorp heeft intussen mythische proporties aangenomen: ‘Passion-dale’, ‘dal van het lijden’. Generaals aan beide zijden beschrijven het strijdtoneel als een hel op aarde. De helft van het terrein is een grote modderpoel waar men slechts kan lopen door wegen van planken aan te leggen,; de andere helft is water waarin duizenden halfvergane lijken ronddrijven. Gewonden zijn reddeloos verloren en zakken in het slijk weg.

Op 6 november kunnen de Canadezen het dorp, of wat er nog van over is, eindelijk innemen. Verder komen ze niet meer, op 10 november loopt het offensief dood op de top van de heuvelkam. Een Britse stafchef die per auto het front bezoekt barst in tranen uit en mompelt: Good God, did we really send men to fight in that? Hij krijgt als antwoord: It's worse further on....

Het resultaat van het 'Flanders Offensive' is bedroevend: na 100 dagen zijn de geallieerde troepen amper 8 kilometer opgerukt. Het aantal slachtoffers is immens. 250.000 Britten, Australiërs, Nieuw-Zeelanders en Canadezen zijn gesneuveld, gewond of vermist, een kwart van alle ingezette manschappen. Aan Duitse zijde liggen de verliezen iets lager. Toch is de Slag bij Passendale bepalend geweest voor de afloop van de oorlog.

Subheader
Boven het dorpje Passendale voor de veldslag, onder na de veldslag.


Subheader
De contouren van de loopgraven en het slagveld zijn nog goed zichtbaar.


Met dank aan Forumeerstewereldoorlog.nl, Memorial Museum Passendale1917 te Zonnebeke en Johan Ryheul, Merlijn voor de foto's.

Bos is een kuthoer!

Zoals ik vorige week al voorspelde, lijkt de PvdA nu inderdaad uit te zijn op een compromis met het CDA over het ontslagrecht. Het is wel duidelijk, het CDA heeft Wouter Bos en consorten volledig in de tang. In de peilingen valt de PvdA steeds verder terug en daarom is een kabinetscrisis nu niet wenselijk. Reden om keer op keer toe te geven aan het CDA en nu dus zelfs de oudere werknemers op te offeren aan de regeerwens van Bos.

Uiteraard gaat dit wederom zetels kosten en het is dan alleen nog wachten op het moment dat het CDA besluit om de stekker alsnog uit het kabinet te trekken. Het wordt tijd dat de PvdA Wouter Bos eens zonder tussenkomst van de rechter naar huis stuurt.

Verder nog wat? Eh ja, slaapdiensten slecht voor de gezondheid, hongersnood in Groningen en blonde vrouwen met grote borsten wel intelligent.

ohw ja, nog even een filmpje. Ronde vrouwen gaan nu natuurlijk helemaal de hit worden de komende tijd. Ik vroeg me af of ze persé blond moeten zijn...

Uitslagen Turkije speelronde 12

Afgelopen weekend werd de twaalfde speelronde in Turkije gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
DenizlisporTrabzonspor2-0
AnkaragücüGaziantepspor1-0
KonyasporRizespor2-1
AnkarasporBüyüksehir1-1
KasimpasaOftasspor1-3
BesiktasSivasspor1-2
KayserisporFenerbahce2-1
GalatasarayGençlerbirligi3-2
ManisasporBursaspor1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Galatasaray128402824-8
2Sivasspor129122823-9
3Fenerbahce126422218-12
4Besiktas126332114-11
5Kayserispor125522018-13
6Ankaragücü125341814-14
7Büyüksehir125341816-12
8Denizlispor125341818-15
9Oftasspor125251714-12
10Trabzonspor124441614-13
11Konyaspor124441614-21
12Gaziantepspor124261414-16
13Manisaspor123451317-20
14Bursaspor122641212-14
15Rizespor123181011-25
16Gençlerbirligi12237914-20
17Ankaraspor1215689-15
18Kasimpasa1221978-22

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Muhammed AliSivasspor8
2De NigrisGaziantepspor6
=Gökdeniz KaradenizTrabzonspor6
=Yusuf Simsek Denizlispor6
58 spelers-5

Programma :

DatumThuis:Uit:
25/11AnkaragücüManisaspor
25/11BursasporKonyaspor
25/11RizesporKasimpasa
25/11FenerbahceAnkaraspor
25/11GaziantepsporGenclerbirligi
25/11OftassporBesiktas
25/11TrabzonsporGalatasaray
25/11SivassporKayserispor
25/11BüyüksehirDenizlispor

Rellen in Italië na dood voetbalfan

Icoon BuitenlandsIn Rome hebben ongeveer 200 voetbalfans een politiebureau aangevallen. Ze vernielden de ruiten en staken auto's in brand. De voetbalfans zijn woedend over de dood van een fan van de voetbalclub Lazio Roma. Die werd in Toscane geraakt door een waarschuwingsschot toen de politie probeerde een vechtpartij tussen supporters van Lazio Roma en Juventus te beëindigen.

De Italiaanse premier Prodi heeft een grondig onderzoek aangekondigd naar de dood van de supporter. Prodi noemt het voorval zorgwekkend.

Ook op andere plaatsen in Italië kwam het tot geweld. Vanwege de rellen werd een aantal wedstrijden uitgesteld. Begin dit jaar werden alle wedstrijden in de hoogste Italiaanse competities afgelast na rellen op Sicilië. Bij een duel tussen Catania en Palermo kwam toen een politieagent om het leven.

Met dank aan voor de submit.

Esmee Denters

Esmee Denters. Ik ben niet op de Youtube-leest geschoeid, dus ik had haar pas voor het eerst gezien bij Matthijs van Nieuwkerk (waar ik me óók al zo aan kan ergeren, maar gelukkig doe ik dat niet) in De Wereld Draait Door. Matthijs draaide door toen hij Esmee in de studio had. Een vieze, geilende, hinterige opmerkingen makende pedofiele aap was hij. Dat deed er niet toe. Zo is hij nu eenmaal. Hij had Esmee in de studio en vroeg haar om “a capella”, een term die hij elke uitzending minimaal vijf keer dwangmatig gebruikt, een liedje te zingen.

Uitslagen Spanje speelronde 12

In de Spaanse Primera División is het afgelopen weekend de twaalfde speelronde afgewerkt. Real Madrid liep uit op concurrent Barcelona, terwijl Villarreal knap de aansluiting behield.

FC Barcelona was zaterdag al aan de beurt, en trof Getafe in Madrid. De Catalanen hebben het de laatste keren lastig gehad bij Getafe, en dit keer was dat niet anders. De ploeg van Michael Laudrup bood goed tegenstand, en bleek meer dan opgewassen tegen de sterren van Frank Rijkaard. Na een klein half uur nam de thuisclub de leiding via Manu del Moral. Barça, dat gefrustreerd raakte omdat het niet door de verdediging heen kwam, zag veel spelers kaarten pakken. Zo ook Gianluca Zambrotta, die na een harde charge het veld mocht verlaten. In de slotfase zorgde Juan Ángel Albín nog voor de beslisser: 2-0.

Real Madrid kreeg RCD Mallorca op bezoek in Santiago Bernabéu. Na twee mindere duels bij Sevilla en Olympiacos deed Real vandaag weer een beroep op de in uitstekende vorm verkerende Robinho. De Braziliaan trof binnen zeventien minuten tweemaal doel. Tussendoor zorgde Fernando Varela nog voor een tegengoal. Diezelfde Varela bracht Mallorca vlak voor rust opnieuw langszij. Na een uur namen de bezoekers via Dani Güiza zelfs brutaal de leiding. Toch zou De Koninklijke de punten in eigen huis houden. Onder leiding van Robinho werden achtereenvolgens Raúl en Ruud van Nistelrooij bereikt, die beiden het net vonden.

Villarreal is het seizoen uitstekend begonnen. Dat kan niet gezegd worden van Sevilla, dat bezig is met een comeback. De twee clubs troffen elkaar in Valencia, waar na een half uur de ban werd gebroken. Giullermo Franco trof doel namens Villarreal. Erg lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong, want Frédéric Kanouté zorgde even later alweer voor de gelijkmaker. Vlak voor rust kwam Sevilla met tien man te staan, toen Daniel Alves binnen enkele minuten tweemaal geel ontving. Dat weerhield de bezoekers er niet van om door een goal van Luís Fabiano de leiding te nemen. De druk van Villarreal zou toch dermate toenemen dat Sevilla eronder bezweek. Opnieuw Franco en een strafschop van Mati Fernández bezorgden De Gele Duikboot uiteindelijk de zege.

Verder pakte Ronald Koeman bij zijn competitiedebuut gelijk de drie punten. Zijn club Valencia versloeg Real Murcia in eigen huis met 3-0. Real Zaragoza verspeelde dure punten in Sevilla, waar Betis in de slotfase een 0-1 achterstand omzette in een 2-1 winstpartij. Ook Espanyol had het lastig, maar pakte wel de punten. In blessuretijd versloeg het Athletic Club middels een eigen doelpunt van Aitor Ocio. Club Atlético de Madrid kwam bij Almería niet verder dan een schamele 0-0.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
10/11Getafe CFFC Barcelona2-0
10/11Valencia CFReal Murcia3-0
11/11UD AlmeríaClub Atlético de Madrid0-0
11/11Deportivo de La CoruñaReal Racing Club0-1
11/11RCD EspanyolAthletic Club de Bilbao2-1
11/11Real Betis BalompiéReal Zaragoza2-1
11/11RC Recreativo de HuelvaCA Osasuna1-0
11/11Real ValladolidLevante UD1-0
11/11Real Madrid CFRCD Mallorca4-3
11/11Villarreal CFSevilla FC3-2

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF1228+17
2Villarreal CF1227+7
3FC Barcelona1224+13
4Valencia CF1224+1
5RCD Espanyol1222+4
6Club Atlético de Madrid1221+9
7Real Racing Club de Santander1220+1
8Real Zaragoza12170
9RCD Mallorca1216+2
10Sevilla FC1115+6
11Getafe CF1214-2
12Real Murcia1213-5
13Athletic Club de Bilbao1213-4
14Real Valladolid1213-6
15CA Osasuna1112-1
16UD Almería1212-4
17Deportivo de La Coruña1212-7
18RC Recreativo de Huelva1212-7
19Real Betis Balompié1211-5
20Levante UD124-18

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC8
2Daniel GüizaRCD Mallorca7
=Giuseppe RossiVillarreal CF7
=Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid7
=Lionel MessiFC Barcelona7
6Fernando MorientesValencia CF6
=Frédéric KanoutéSevilla FC6
=Raúl GonzálezReal Madrid CF6
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF6
=Raúl TamudoRCD Espanyol6

Programma:

DatumThuisUit
25/11Athletic Club de BilbaoDeportivo de La Coruña
25/11Club Atlético de MadridReal Valladolid CF
25/11FC BarcelonaRC Recreativo de Huelva
25/11Real Racing ClubValencia CF
25/11Sevilla FCRCD Mallorca
25/11Real ZaragozaGetafe CF
25/11Levante UDReal Betis Balompié
25/11CA OsasunaRCD Espanyol
25/11Villarreal CFUD Almería
25/11Real MurciaReal Madrid CF

Schaatsen: Uitslagen Wereldbeker SLC (11/11)

Icoon SchaatsenOok vandaag werd er geschaatst op de olympische ijsbaan van Salt Lake City. De mannen reden de twee kortste afstanden, de vrouwen kwamen in actie op de 1000 meter en de 3000 meter. Op deze afstand was meteen de beste Nederlandse prestatie te noteren, Renate Groenewold eindigde als derde. Vroeg op de dag won Marianne Timmer nog wel de B-groep op de kilometer. De uitblinker van vandaag was zonder twijfel Jeremy Wotherspoon. De Canadees won zowel de 500 als de 1000 meter

500 meter mannen
1. Jeremy Wotherspoon
2. Kang-Seok Lee
3. Fengtong Yu
12. Jan Smeekens
17. Simon Kuipers
18. Erben Wennemars

1000 meter mannen
1. Jeremy Wotherspoon
2. Shani Davis
3. Kyou-Hyuk Lee
5. Jan Bos
7. Simon Kuipers
9. Erben Wennemars
10. Mark Tuitert

1000 meter vrouwen
1. Chiara Simionato
2. Anni Friesinger
3. Christine Nesbitt
7. Annette Gerritsen
8. Ireen Wüst

3000 meter vrouwen
1. Martina Sablikova
2. Cindy Klassen
3. Renate Groenewold
9. Ireen Wüst
14. Diane Valkenburg
16. Gretha Smit



Voor meer schaatsnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport

Geliefden steken op elkaar in

Icoon MisdaadEen conflict tussen twee geliefden is vrijdagochtend in Gouda uitgelopen op een heuse steekpartij. De 22-jarige vrouw vluchtte haar huis uit, nadat zij en haar 28-jarige vriend uit Zoetermeer elkaar met een mes hadden gestoken.

De vrouw had twee wonden opgelopen. Het is niet bekend wat het letsel van de Zoetermeerder was. Wel is hij korte tijd later aangehouden in de woning van de vrouw. Wat zich precies heeft afgespeeld is niet bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.