Reker: "Ik heb me een beetje vergist"

Sjors (Sj0rSz)
Jan Reker, voorzitter van PSV, zit nog altijd met het probleem dat het eerste elftal geen trainer heeft. Martin Jol en Fred Rutten werden door de Eindhovense club benaderd, maar gingen uiteindelijk niet op het bod in. Ook Dick Advocaat wilde niet naar de Lichtstad komen.

"Ik zeg het maar eerlijk: ik zit er best mee in mijn maag," liet Reker in een reactie weten. "Toen Koeman wegging, hadden we twee kant-en-klare opties, Jol en Rutten. Dus dacht ik wat Koeman betreft: ga maar. Misschien heb ik me een beetje vergist in de situatie, want het bleek allemaal niet zo eenvoudig in elkaar te zitten als gedacht,"

De voorzitter van PSV bevestigde overigens wel dat hij er vanuit was gegaan dat Jol positief zou antwoorden. "Jol was de gemakkelijkste optie voor ons, want hij was vrij. Of hij ook de beste optie was? Misschien zijn er wel vier de beste. Ik kan twaalf trainers noemen die even geschikt zouden zijn voor deze baan. Jol wilde graag komen en zei dat de zaak binnen een aantal dagen zou zijn opgelost. Dat viel tegen."

Reker vervolgde met de woorden: "Of ik zelf fouten heb gemaakt? Toen Koeman nog niet was vertrokken, wilde ik niet met andere kandidaten praten. Dat leek me niet handig. Achteraf, maar dat is een koe in de kont kijken, zoals we in Brabant zeggen, heb ik dat fout ingeschat."

Het is nog maar de vraag of PSV deze week een nieuwe oefenmeester kan presenteren. "Ik kan nog geen zekerheid geven. Daarvoor heb ik voortdurend te veel problemen op mijn weg ondervonden."