Powel wil gesprek met De Jonge

Berry Powel kan vooralsnog zijn draai niet vinden bij De Graafschap. De aanvaller, die in het verleden twee keer topscorer van de Jupiler League werd, wordt dit seizoen voornamelijk aan de linkerkant geposteerd. Hierdoor komt hij veel minder vaak in scoringspositie.

"Kijk, ik ben op m'n best als ik achter de diepe spits kan spelen. Nu sta ik vaak linksbuiten en dat ligt me niet," liet Powel in een reactie weten. "Ik moet heel veel verdedigend werk doen en dat is niet erg, maar in de omschakeling sta ik dan telkens op de linkerflank. Dat was in de competitiewedstrijd tegen Roda JC al zo en tegen Feyenoord ook. Dan ben ik niet op m'n sterkst."

Afgelopen weekend werd Powel, tijdens het duel tegen Excelsior, na 65 minuten van het veld gehaald. "Ik had niet verwacht dat ik gewisseld zou worden," aldus de voetballer. "En ik had al helemaal niet verwacht dat ik voor een middenvelder (Robbemond, red.) vervangen zou worden. In de beker tegen Roda JC zijn we ook al uitgeschakeld, omdat we meer verdedigend gingen spelen. Toen zat ik de hele wedstrijd op de bank. Waarom? Dat weet ik niet."

Komende week heeft Powel een gesprek met de trainer van De Graafschap, Jan de Jonge. Het onderwerp van deze conversatie zal de positie van de aanvaller zijn.