Ouders gamen weinig met kinderen

Icoon GamesUit een enquete gehouden onder meer dan 2000 Amerikaanse ouders is gebleken dat slechts weinig van hen met hun kinderen gamen. 40% van hen speelt nooit samen met zoon of dochter een computerspel en nog eens 30% doet dat minder dan een uur per week.

Drie van de vier ouders heeft dus nauwelijks zicht op wat zijn of haar kind speelt en ervaart, want van de niet-spelende ouders zeggen de meeste ook niet mee te kijken met de gamesessies. Dit is opvallend, want veel van deze ouders geven aan dat ze het gamen overbodig vinden en slecht voor de opvoeding van hun kinderen, zonder er dus eigenlijk zicht op te hebben. 'Het is gewoon een totale verspilling van tijd' aldus een 47-jarige ouder.

Interessant hierbij is het verschil tussen 'oudere' en 'jongere' ouders. Vooral de oudere generatie die nooit een spelletje speelt laat zich negatief uit over games. De jongere vaders en moeders zijn eerder geneigd naast hun kind plaats te nemen achter de PC of console en zijn ook enthousiaster over het gamen. "Die game heeft gezorgd dat ik een betere band met hem heb" zegt bijvoorbeeld een 30-jarige ouder over de Halo 3 speelsessies met zijn zoon.

Meer gamesnieuws vind je op FOK!games