FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 juni 2006

Submits!

Een kleine greep uit de submits van deze week, die geen eigen blog krijgen, maar wel leuk genoeg zijn om hier te plaatsen.

kaspermols282 zag het filmdebuut van Zhenar en kreeg daardoor het idee voor een eerste Fok! (short) Movie Award verkiezing. Denk je dat je creatief genoeg bent? Altijd al gedroomd van een filmcarriŤre? Durf je de harde competitie met Maikuuul wel aan? Dit is je kans! Je kunt je tot dinsdag 20 juni aanmelden!

Danny stuurde ons deze submit. Deofabrikant Axe lanceerde onlangs in Zuid-Afrika een reclamecampagne met als thema 'Axe Wants Guys to Get A Girlfriend'. Deze gast heeft inderdaad een vriendin nodig.

kaspermols282 is voor de FOK! Movie Awards van volgend jaar blijkbaar ook al op zoek naar geschikte buitenlandse inzendingen. Hij vond dit *kuch* artistieke filmpje ('Talking Hands') en zette het voor ons in de submit.

We hadden ons voorgenomen om voorlopig gťťn Cola en Mentos filmpjes meer te plaatsen, maar Dannytjeuh wist ons voor deze ene keer toch nog zo gek te krijgen. Wat deze kerels kunnen met Cola en Mentos pepermuntjes tart namelijk elke verbeelding.

Tenslotte nog eentje speciaal voor de Bob Saget fans (met dank aan Danny voor de submit). Jamie Kennedy heeft op MTV een nieuwe show en om dit te vieren heeft hij een video clip gemaakt: 'Rollin with Bob Saget'.
Waarschuwing: Deze music video bevat teksten die niet geschikt zijn voor jeugdige oortjes.

Kom jij leuke of aparte dingen tegen op internet, zet ze dan eens in de submit.

Duitsland op zijn Duits voorbij Polen

De clash tussen de twee buurlanden Duitsland en Polen is uitgemond in een overwinning voor Duitsland. In een alleraardigst duel wist Neuville in blessuretijd de winnende treffer te scoren.

Duitsland trad aan op volle oorlogssterkte met Michael Ballack in de basis. Coach Janas haalde de bezem door zijn team. Zo moest verdediger Jop bijvoorbeeld het veld ruimen voor Bosacki. De eerste helft had een attractief karakter met open, snel, maar ook hard spel. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen Ecuador, toonden de Polen fel spel, voorzien met zware tackles. De twee gele kaarten namen zij op de koop toe.

Beide landen kregen enkele kansen over en weer. De grootste twee kansen waren echter toch voor Duitsland. Miroslav Klose kon zijn derde treffer van het toernooi binnenkoppen toen hij oog in oog met de keeper stond. Podolski kreeg vlak voor rust de grootste kans, maar schoot rakelings langs keeper en paal.

In de tweede helft nam Duitsland weer het initiatief in het spel. De Polen zorgden er echter voor dat ze nooit uitgespeelde kansen weggaven aan de Duitsers. Met het inbrengen van Odonkor kwam er meer vuur in het spel en werden de Polen steeds meer tegen de muur gezet. Zelf zouden ze nauwelijks meer voor het doel van Lehmann verschijnen.

Een kwartier voor einde mocht Sobolewski het veld verlaten door een tweede knullige gele kaart. Met een man meer haalden de Duitsers alles uit de kast om de beslissende treffer te maken. In de slotminuut raakten achter elkaar een kopbal van Klose en een schot van Ballack de lat. Ook Boruc stond op de juiste plekken om schoten op doel te onderscheppen.

Op typisch Duitse wijze pakte het gastland toch de volle buit. Op aangeven van de snelle Odonker prikte Oliver Neuville de bal tegen het net. Door de overwinning staat Duitsland nu bovenaan in de stand van groep A. Kwalificatie voor de achtste finales kan haast niet meer misgelopen worden. Polen is vrijwel zeker uitgeschakeld. Alleen een wonder in de overige drie groepswedstrijden kan nog voldoende zijn voor plaatsing in de achtste finales.


Neuville scoort het winnende doelpunt

Opstellingen:

Duitsland: Lehmann, Friedrich (64. Odonkor), Metzelder, Mertesacker, Lahm, Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger (77. Borowski), Klose, Podolski (70. Neuville).

Polen: Boruc, Baszcynski, Bosacki, Bak, Jelen (90. Brozek) , Radomski, Sobolewski, Zewlakow (83. Dudka), Krzynowek (77. Lewanowski), Zurawski, Smolarek.

Wedstrijdverloop:

Duitsland 1 – 0 Polen

90+2’ Neuville 1-0

75’ Sobolewski (POL) (2x geel: 28’/75’ )

3’ Krzynowek (POL)
58’ Ballack (DUI)
68’ Odonkor (DUI)
70’ Metzelder (DUI)
89’ Boruc (POL)

Arbiter: Medina (Spa)

Toeschouwers: 65.000

Stand groep A:

#AP+-
1.Duitsland2652
2.Ecuador1320
3.Costa Rica1024
4.Polen2003

WK 2006: Uitslag Duitsland - Polen

Icoon WK 2006Duitsland heeft op het WK Voetbal in eigen land ook zijn tweede duel weten te winnen. In Dortmund won het met 1-0 van Polen. De winst kwam tot stand op zijn Duits, namelijk met een goal in de blessuretijd van de tweede helft. Invaller Neuville wist de Poolse muur te slechten.

Duitsland had de hele wedstrijd het betere van het spel, maar stuitte op een goed verdedigende tegenstander. Een rode kaart voor Polen een kwartier voor tijd zorgde voor veel druk van de Duitsers, hetgeen hun opponent uiteindelijk toch te veel werd. In de slotfase stond de lat Duits succes eerst nog twee keer in de weg, maar de bevrijdende goal volgde even later alsnog.

Door de overwinning staat Duitsland, nadat het eerder van Costa Rica wist te winnen, met anderhalf been in de tweede ronde. Polen verloor voor de tweede keer en is vrijwel zeker uitgeschakeld. De Polen hebben een wonder in de overige drie groepswedstrijden nodig voor plaatsing voor de achtste finales. Morgenmiddag treffen Ecuador en Costa Rica elkaar in dezelfde poule.

Een uitgebreid verslag van Duitsland - Polen vind je op de WK-site van FOK!.

Stand groep A:
1.Duitsland 2-6 (5-2)
2.Ecuador 1-3 (2-0)
3.Costa Rica 1-0 (2-4)
4.Polen 2-0 (0-3)

Amerikaanse rage rond Nederlands snoepje

Icoon OpmerkelijkHet uit Nederland afkomstige Mentos-snoepje heeft voor een ware rage gezorgd in de Verenigde Staten. Het is de bedoeling om een handvol Mentos in een tweeliterfles cola light te stoppen en hiermee een twee meter hoge fontein aan frisdrank te veroorzaken.

Op het internet zijn inmiddels de nodige filmpjes te vinden waarop enthousiastelingen hun kunsten met de Mentos en cola laten zien. De eigenaar van Van Melle, de producent van het snoepje, is logischerwijs erg blij met de hype. De omzet in de Verenigde Staten is al gestegen.

Coca Cola is echter minder blij met de gekte rond de snoepjes en de drank. Ze vinden het niet bij het image van Diet Coke passen. Ook deskundigen zijn er minder blij mee, aangezien sommige mensen het ook nog wel eens samen willen gaan eten, wat leidt tot braken door de reactie die in de maag optreedt tussen de twee producten.


Met dank aan Kozzmic en aloa voor de submit.

TunesiŽ en Saudi-ArabiŽ in evenwicht

TunesiŽ en Saudi-ArabiŽ hebben vanavond de punten gedeeld in hun treffen in groep H. De wedstrijd in MŁnchen eindigde in 2-2. Een saaie eerste helft werd gevolgd door een zeer leuke tweede.

De Afrikaanse kampioen van 2004 kwam op voorsprong dankzij Ziad Jaziri. Zijn mooi ingeschoten volley was meteen ook het enige hoogtepunt van de eerste helft. TunesiŽ, met de vertrekkende Ajacied Hatem Trabelsi in de basis, verzuimde door te drukken. De 1-1 van Yasser Al Kahtani, na 56 minuten, deed de verhoudingen recht aan.

Beide teams opteerden voor de driepunter, maar ontbeerden lange tijd de benodigde stootkracht. Totdat Saoedi-ArabiŽ toesloeg via de counter: invaller Sami Al Jaber scoorde beheerst. In de blessuretijd zorgde Radhi Jaidi met een kopbal alsnog voor een remise.

Opstellingen:

TunesiŽ: Boumnijel,Trabelsi,Jaidi,Haggui,Jamali,Bouazizi( 54’Nafti),Mnari,Namouchi,Chedl(69’Chodhbane) ,Chikhaoui(81’Essedri),Jaziri

Saudi-Arabie: Zaid,Dokhi,Tukar,Al Montashari,Sulimani,Al Ghamdi,Noor(74’Ameen),Aziz,Al Temyat( 67’Mouath), Kharir, Al Kahtani ( 81’Al Jaber).

Wedstrijdverloop:

TunesiŽ - Saudi-ArabiŽ 2-2

23' Jaziri 1-0
57' Al Kahtani 1-1
84' Al Jaber 1-2
90+2' Jaidi 2-2

Haggu (Tun)
Bouazizi (Tun)
Chedli (Tun)
Chikhaoui (Tun)

Scheidsrechter: Mark Shield (Aus)

Toeschouwers: 66 000

'Oranje indiaan' stopt ermee

De 'oranje indiaan', waarschijnlijk de bekendste supporter van het Nederlands elftal, zal na het WK niet meer op de tribunes te bewonderen zijn. Graatje Hendriks, zoals de indiaan in het dagelijks leven heet, wordt namelijk volgens eigen zeggen met de dood bedreigd.

Hendriks zit sinds het WK van 1994 bij iedere interland van oranje op de tribune. Met zijn karakteristieke hoofdtooi en zijn grote trommel werd hij al snel een begrip.

"Ik word regelmatig midden in de nacht gebeld en dan met de dood bedreigd. Wie het is of waarom het gebeurt weet ik niet, maar het grijpt je aan", aldus Hendriks. Naar eigen zeggen zijn de bedreigingen de indiaan nu echt te veel geworden.

Hendriks heeft aangifte gedaan bij de politie in zijn woonplaats Emmen. Een woordvoerder van de politie liet weten dat er geen onderzoek zal komen, aangezien er geen concrete informatie is om het onderzoek mee te beginnen.

'Oranje indiaan' stopt wegens bedreigingen

De 'oranje indiaan', waarschijnlijk de bekendste supporter van het Nederlands elftal, zal na het WK niet meer op de tribunes te bewonderen zijn. Graatje Hendriks, zoals de indiaan in het dagelijks leven heet, wordt namelijk volgens eigen zeggen met de dood bedreigd.

Hendriks zit sinds het WK van 1994 bij iedere interland van oranje op de tribune. Met zijn karakteristieke hoofdtooi en zijn grote trommel werd hij al snel een begrip.


"Ik word regelmatig midden in de nacht gebeld en dan met de dood bedreigd. Wie het is of waarom het gebeurt weet ik niet, maar het grijpt je aan", aldus Hendriks. Naar eigen zeggen zijn de bedreigingen de indiaan nu echt te veel geworden.

Hendriks heeft aangifte gedaan bij de politie in zijn woonplaats Emmen. Een woordvoerder van de politie liet weten dat er geen onderzoek zal komen, aangezien er geen concrete informatie is om het onderzoek mee te beginnen.

Meer WK-nieuws lees je natuurlijk op WK2006.fok.nl!

Met dank aan Kozzmic en xippie voor de submit.

Vogeljacht

Het bedrijf Arrow-Dynamic-Solutions geeft jagen een hele nieuwe dimensie!

Ze hebben twee producten The Guillotine en The Atom. The Guillotine is hier links afgebeeld, het is een pijl met aan het eind geen punt, maar 2 vlijmscherpe messen, die een vogel zo ontdoet van zijn hoofd!

Bekijk dit filmpje. Let op, dit is niet geschikt voor jeugdige oogjes!.

De resultaten liegen er niet om..
Bekijk hier een pagina met meer fotos uit het veld.

Kan de submitter, cptmarco, trouwens even naar weblog@fok.nl mailen? Dank

WK-sponsors adverteren voor 650 miljoen euro

De vijftien officiŽle sponsors van het wereldkampioenschap voetbal hebben gezamenlijk voor 650 miljoen euro geÔnvesteerd in advertenties.

Dat bedrag is tien maal zo veel als tijdens het WK van 1990 in ItaliŽ. Alle merken betalen de FIFA gemiddeld 43,3 miljoen euro. Daarnaast betaalde Adidas nog eens 480 miljoen euro voor een nieuwe verbintenis voor 16 jaar en Coca Cola telde nog eens 250 miljoen neer voor de acht komende jaren. Bovendien ontving de FIFA ook nog eens 910 miljoen euro aan uitzendrechten.

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe kost 75.000

Een vaatje Hollandse Nieuwe Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is vandaag voor het recordbedrag van 75.000 euro geveild. Uiteindelijk was Olympia Uitzendbureau de hoogste bieder. De opbrengst van de veiling is bestemd voor het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds heeft beloofd om, geheel in stijl, de donatie te gaan besteden aan onderzoek naar de positieve invloed van vette vis op suikerziekte.

De opbrengst is fors meer dan vorig jaar, toen er 'slechts' 60.000 euro voor het eerste vaatje nieuwe haring werd neergeteld. In 2004 werd er maar 26.000 euro geboden.

De veiling verliep volgens het Amerikaanse systeem, wat inhoudt dat elke bieder zijn eigen bod moest betalen. De laatste bieder won het vaatje. Olympia zal de haring deze week aanbieden aan werknemers en uitzendkrachten van het bedrijf.

Villa: "Zege basis voor mooi toernooi"

De Spaanse reacties na afloop van de 4-0 overwinning op OekraÔne waren logischerwijs positief van aard.

Bondscoach Luis Aragonťs was opgetogen na de wedstrijd: ”Als we laten zien wat we kunnen, zoals vandaag, behoren we zeker tot de topteams van het toernooi. Ik had een lastiger wedstrijd verwacht, maar na de 2-0 gingen de OekraÔense kopjes hangen en werd het makkelijker voor ons.” Aragonťs keek meteen al vooruit: ”De match tegen TunesiŽ wordt bepalend, want dat is samen met ons favoriet in deze groep. Maar ik pas ook op voor Saoedi-ArabiŽ, want dat kan verrassen.”

Aragonťs constateerde dat Spanje Vrouwe Fortuna aan zijn zijde had: ”Natuurlijk is het gelukkig om vroeg te scoren uit twee dode spelmomenten. Dat gaf ons de nodige rust.” David Villa, als altijd present op het scorebord, genoot van zijn WK-debuut: ”We hopen dat deze zege de basis vormt voor een goed toernooi. We hebben alles gegeven, de fans hebben er van genoten en ik hoop dat dat zo blijft.”

Oleg Blochin, de oefenmeester van OekraÔne, beleefde een nieuwe ervaring in Leipzig: ”Het is pijnlijk om met 4-0 te verliezen. Ik heb nog nooit met 4-0 verloren. De spelers hebben bepaalde afspraken van de coaches niet nageleefd. Bij momenten speelden we als het slechtste team van Europa. We hebben eigenlijk niet eens gestreden. De spelers hebben niet hetzelfde niveau gehaald als op de trainingen.”

De FOK!Top 5's en het FOK!-elftal

Nu alle landen hun eerste wedstrijd van de groepsfase hebben afgewerkt, wordt het tijd om de balans op te maken. Wie zijn er nou eigenlijk 'hot' en wie zijn er 'not' volgens de FOK!sport-crew?

De 5 top-landen:
1. Spanje
2. TsjechiŽ
3. AustraliŽ
4. ItaliŽ
5. Trinidad en Tobago

De 5 flop-landen:
1. Frankrijk
2. BraziliŽ
3. Engeland
4. Zweden
5. Portugal

De Top 5 doelpunten
1. Rosicky's eerste treffer (Tsj - VS 3-0) link
2. Torres treffer (Spa - Oek 4-0) link
3. Frings treffer (Dui - Cri 4-2) link
4. Kaka's treffer (Bra - Kro 1-0) link
5. Robbens treffer (Ned - SeM 1-0) link

Het volgende droomelftal is samengesteld door de FOK!sport-crew

Het FOK!-WK-elftal

Doel: Shaka Hislop (Tri)

Verdediging: Sergio Ramos (Spa) - Carlos Puyol (Spa) - Brent Sancho (Tri) - Marek Jankulovski (Tsj)

Middenveld: Tomas Rosicky (Tsj) - Andrea Pirlo (Ita) - Torsten Frings (Dui)

Aanval: Javier Saviola (Arg) - Miroslav Klose (Dui) - Arjen Robben (Ned)

Coach: Guus Hiddink (Aus)

Wii CoD3 screens en gameplay info

Treyarch is druk bezig met het creŽren van een CoD3 versie voor Nintendoís nieuwste console. Hoewel de Wii versie de grafische kwaliteit van de Xbox 360 en de PS3 niet kan bijhouden, zal Treyarch wel gebruik maken van de bewegingssensor-functionaliteit om een draai aan de gameplay te geven. Het richten en schieten zal worden gedaan met de Wii-mote.ĒNormaal zit de crosshair in het midden van het scherm bij CoD games, [Ö] Vanwege de bewegingssensoren en de richtmogelijkheid van de controller hebben we de speler meer vrijheid gegeven. We zullen veel de komende maanden veel tijd besteden aan het verbeteren hiervan [Ö]Ē, aldus producent Sam Nouriani

WK 2006: Uitslag TunesiŽ - Saoedi-ArabiŽ

Icoon WK 2006 Saoedi-ArabiŽ en TunesiŽ hebben de punten gedeeld op het WK Voetbal: 2-2.

De Afrikaanse kampioen van 2004 kwam op voorsprong dankzij Ziad Jaziri. Zijn mooi ingeschoten volley was meteen ook het enige hoogtepunt van de eerste helft. TunesiŽ, met de vertrekkende Ajacied Hatem Trabelsi in de basis, verzuimde door te drukken. De 1-1 van Yasser Al Khatani, na 56 minuten, deed de verhoudingen recht aan.

Beide teams opteerden voor de driepunter, maar ontbeerden lange tijd de benodigde stootkracht. Totdat Saoedi-ArabiŽ toesloeg via de counter: invaller Sami Al Jaber scoorde beheerst. In de blessuretijd zorgde Radhi Jaidi met een kopbal alsnog voor een remise. Een uitgebreid verslag lees je straks op de WK-site van FOK!

Spanje gaat nu alleen aan de leiding in groep H. Vanmiddag maakten de Zuid-Europeanen indruk door OekraÔne met 4-0 aan de kant te zetten. Om 21.00 uur trappen Duitsland en Polen af voor de eerste wedstrijd van de tweede speelronde.

Homo's: Cristiano Ronaldo lekkerste WK-speler

Icoon WK 2006 Nederlandse homo's vinden de Portugees Cristiano Ronaldo de lekkerste speler van het WK. Dat blijkt uit een enquete die De Gay Krant heeft gehouden. Bijna 3000 homo's brachten via de site van het blad hun stem uit op de "mooiste, knapste en meeste sexy spelers" van het WK 2006.

In het elftal staat Markus Rosenberg van Zweden op de tweede plaats en de Nederlandse verdediger John Heitinga op drie. Voor de rest staan Michael Owen (Engeland), Robin van Persie (Nederland), David Beckham (Engeland), Fredrik Ljungberg (Zweden), Kaka (BraziliŽ), Fernando Torres (Spanje), Jan Kromkamp (Nederland) en Iker Casillas (Spanje) in de 'basisopstelling' van dit wereldkampioenschap.

Net als bij een wedstrijd is er ook een reservebank. Die wordt bezet door Nelson Haedo Valdez (Paraguay), Francesco Totti (ItaliŽ), Ruud van Nistelrooy (Nederland) en Oswaldo Sanchez (Mexico).


Cristiano Ronaldo doet menig homo-hart sneller kloppen

Meer 'WK-nieuws' lees je op WK2006.fok.nl!

PlayStation 3 te heet gebakerd?

Verschillende bronnen melden dat de PlayStation 3 kampt met een hitteprobleem dat wordt veroorzaakt door de Cell-processor. Eerder werd het ontwerp al aangepast om deze problemen te voorkomen, maar dat bleek niet voldoende. De op de E3 getoonde PS3's draaiden op 2,8GHz in plaats van de beloofde 3,2GHz als tijdelijke work around, een prototype dat werkelijk op 3,2GHz draait is nog steeds niet ontwikkeld. Er zijn verschillende mogelijke oplossingen: de casing wordt groter, de voeding wordt extern geplaatst (net als bij de Xbox 360) of de PS3 draait voorgoed op 2,8GHz. Voor welke oplossing gekozen wordt is nog niet duidelijk. De tijd begint te dringen voor Sony aangezien ze dat najaar nog groots willen launchen. Of de informatie over de oververhitting correct is moet nog blijken, er zijn eerder negatieve berichten over de PS3 in de media verschenen die achteraf niet waar bleken te zijn.Het eerste en tweede protype. Ziet de uiteindelijke versie er nůg anders uit?

Ook dank aan Netto_m en Wolter voor het submitten van dit nieuws.

Alle spelers Ivoorkust fit voor duel tegen Oranje

Aan de vooravond van de wedstrijd tegen Nederland blijken alle 23 spelers van de selectie van Ivoorkust volledig fit te zijn.

"Wij zullen zeer zelfbewust het duel ingaan", aldus de Franse trainer/coach Henri Michel. "Er zijn nog zes punten te verdienen in de groep." Het Afrikaanse land staat onder druk, want een nieuwe nederlaag betekent vrijwel zeker uitschakeling.

Michel kan tegen Oranje naast de herstelde spits Didier Drogba ook middenvelder Emerse Fae weer opstellen. Fae is volledig genezen van een voetblessure.

Colombiaan fluit Nederland - Ivoorkust

Oscar Ruiz fluit vrijdagavond in Stuttart de wedstrijd tussen Nederland en Ivoorkust. De Colombiaan krijgt assistentie van zijn landgenoot Josť Navia en de Ecuadoraan Fernando Tamayo.

Tijdens het wereldkampioenschap van 2002 was Ruiz ook actief. Toen floot hij de wedstrijden Zuid-Korea - Polen (2-0), Turkije - China (3-0) en Senegal - Turkije (0-1). Ruiz floot in 2005 bovendien Nederland - Japan (2-1) op het WK voor spelers onder de 20 jaar.

C. Ronaldo populairst bij homo's

De Nederlandse homo's vinden de Portugees Cristiano Ronaldo het lekkerst van het WK. Dat blijkt uit een enquete die de Gay-Krant maakte. Bijna 3000 homo's brachten via de site van het blad hun stem uit op de "mooiste, knapste en meeste sexy spelers" van het WK 2006.

In het elftal staat Markus Rosenberg van Zweden op de tweede plaats en de Nederlandse verdediger John Heitinga op drie. Voor de rest staan Michael Owen (Engeland), Robin van Persie (Nederland), David Beckham (Engeland), Fredrik Ljungberg (Zweden), Kaka (BraziliŽ), Fernando Torres (Spanje), Jan Kromkamp (Nederland) en Iker Casillas (Spanje) bij de lekkerste 11 van dit wereldkampioenschap.

Net als bij een wedstrijd, is er ook een reservebank en die wordt bezet door Nelson Haedo Valdez (Paraguay), Francesco Totti (ItaliŽ), Ruud van Nistelrooy (Nederland) en Oswaldo Sanchez (Mexico).

Morabito wint in Zwitserland

Steve Morabito heeft de eerste bergrit in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De 23-jarige Zwitser bleef vooruit na een lange vlucht.

Na vier vlakke ritten lagen er vandaag eindelijk heuvels op het parcours. De aankomst lag zelfs bergop in Leukerbad. De etappe werd gekenmerkt door een lange vlucht. Het sextet Van Goolen, Monfort, Morabito, Bonnet, Usov en Grabsch koos al vroeg voor het avontuur en zette het peloton op een maximale achterstand van zo’n twaalf minuten. Aan de voet van de slotklim leken de avonturiers gezien, want het verschil was nog maar vier minuten.

Van Goolen weigerde te capituleren en plaatste een venijnige demarrage. Slechts Morabito volgde. In de slotfase wist Morabito zijn Belgische metgezel te lossen. Ondanks verwoede arbeid van T-Mobile strandde de uitgedunde hoofdmacht op zestien seconden. Angel Vicioso sprintte naar een derde plaats en neemt de leiderstrui over van Nick Nuyens. Jan Ullrich liet een goede indruk achter en finishte als zesde, vlak achter Paolo Bettini.


Uitslag vijfde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Steve Morabito (Zwi)PHO5:37.47
2.Jurgen Van Goolen (Bel)DIS0.14
3.Angel Vicioso (Spa)AST0.16
4.Koldo Gil Perez (Spa)SAU0.17
5.Paolo Bettini (Ita)QUI0.17

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Angel Vicioso (Spa)AST21:53.31
2.JŲrg Jaksche (Dui)AST0.02
3.Linus Gerdemann (Dui)TMO0.03
4.Koldo Gil PerezSAU0.08
5.David Canada (Spa)SAU0.15

Nieuw EU-verdrag nodig voor uitbreiding

Icoon Europa Een verdere uitbreiding van de Europese Unie na de toetreding van RoemeniŽ of Bulgarije volgend jaar is pas mogelijk na de invoering van een nieuw EU-verdrag. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie Josť Manuel Barroso gezegd. Hij weet nog niet hoe zo'n nieuw EU-verdrag eruit moet gaan zien, maar het moet de problemen met de besluitvorming op gaan lossen. De besluitvorming is lastiger geworden nu de EU meer lidstaten heeft.

Barroso wil de 'nadenkperiode' verlengen met een jaar. Hij wil dat politici nog een jaar te tijd krijgen om na te denken hoe het nu verder moet met de EU na het Nederlandse en Franse 'nee' tegen de Europese grondwet. Het Europees Parlement wil ook een jaar langer 'nadenktijd'.

Dit betekent dat KroatiŽ in ieder geval tot 2009 moet wachten voordat het kan toetreden tot de EU. Barroso denkt dat in 2009 een nieuw verdrag klaar kan zijn, die de bestuurlijke organisatie van de EU hervormt. Turkije zal nog veel langer moeten wachten, zeker tot 2015. Mocht er geen nieuw verdrag komen, dan zullen deze landen niet kunnen toetreden.

Barroso wil niet praten over de discussie rondom de vestigingsplaats van het Europees Parlement, dat op en neer reist tussen Brussel en Straatsburg. Het debat hierover is door het Europees Parlement aangezwengeld. Een aantal leden van het Europees Parlement heeft een burgerpetitie online gezet, waar Europese burgers kunnen stemmen over de kwestie. Overigens heeft deze petitie zonder de Europese grondwet wettelijk geen kracht. De Tweede Kamer wil dat premier Jan Peter Balkenende morgen en overmorgen op de EU-top van de leiders van de lidstaten de kwestie van het Europees Parlement opnieuw bespreekt.

De zitting in Straatsburg kan alleen opgeheven worden als de staatshoofden van alle lidstaten het daarover eens worden. Dat zal lastig worden, omdat Frankrijk veel waarde hecht aan de symbolische waarde van het Parlement in Straatsburg. Veel politici willen niet op de Franse tenen trappen na het Franse 'nee'.

Haan kandidaat-bondscoach Iran

Arie Haan is de voornaamste kandidaat om na het WK bondscoach van Iran te worden. De oud-international is al werkzaam in het land, bij Persepolis Teheran. Begin dit jaar wist Haan met die club een aantal successen te halen.

De kandidatuur van Haan voor de hoogste voetbalpost is gelanceerd door de staatskrant van Iran. De Nederlandse oud-international trainde clubs in Duitsland, BelgiŽ, Nederland (Feyenoord) en Oostenrijk. Ook was hij bondscoach van China totdat dat land uitgeschakeld werd in de voorronden van het WK 2006.

In de Club

Vanaf de harde houten stoel, met haar ellebogen op de tafel en haar kin op haar handen, keek ze met een uitdrukkingsloos gezicht de ruimte rond. Het had allemaal een partyboerderij-achtige uitstraling. Rechts stond een Hawaiibar met een overenthousiaste barkeeper in een knalgeel bloemetjesoverhemd met korte mouwen en een witte bermuda. Zijn overdreven vriendelijkheid tegen de gasten was zo overduidelijk een faÁade, dat ze het vermoeden had dat hij slechts een paar glimlachjes verwijderd was van een flinke zenuwinzinking. Ze gunde het hem. Recht tegenover haar draaide een puisterige puber driftig plaatjes waar een gemiddelde tiener zelfmoordneigingen van zou krijgen. Ze had 'Heb je even voor mij' en de houseversie van 'Thank god I'm a country boy' al drie keer voorbij horen komen en ze was er net een uur, dus dat beloofde wat. Het kon de hossende veertigers op het dansvloertje links achterin in ieder geval wel bekoren. Door de open deuren links kwam het geluid van gelach en geplons binnen drijven van de mensen in het enorme bubbelbad dat buiten stond. Langs de wanden zaten deuren naar de kamertjes waar je je terug kon trekken. Nu waren de meeste nog leeg, maar ze had het vermoeden dat de kamertjes later op de avond een hoop actie zouden zien. Ze besloot om nog maar een drankje te gaan halen.

Onderweg terug met een glas Malibu kwam haar man haar tegemoet. Water droop van zijn naakte lichaam en vormde plasjes water op de vloer. Ze wierp een korte blik op zijn bierbuik en het verschrompelde gevalletje tussen zijn benen. Voor het eerst sinds ze hem kende voelde ze een lichte walging voor hem opkomen.
'Waar blijf je nou?' riep hij vrolijk.
'Ik kijk het eerst even aan', zei ze met haar meest verveelde stem.
'Wat jij wilt!' riep hij, 'maar je mist alle lol.'
Hij draaide zich om en rende weer terug naar buiten. Terwijl ze hem nakeek betwijfelde ze ten zeerste dat ze 'alle lol' aan het missen was.
Het was zijn idee geweest om naar een parenclub te gaan om, zoals hij het zei, 'hun doodbloedende relatie een boost te geven', en eigenlijk was ze alleen maar akkoord gegaan omdat ze had verwacht dat hij er geen zak aan zou vinden. Dit viel wel even vies tegen. Met een zucht ging ze weer aan het tafeltje zitten en nam een slok van haar Malibu.

Na een klein half uurtje, midden in het nummer 'I will survive', kon ze het echt niet meer aan. Ze sprong overeind en liep door de open deuren naar buiten. In de grote tuin van de club was het nog behoorlijk warm voor de late avond. Ze vond haar man met een brede grijns in het bubbelbad. Een hoogblonde vrouw met enorme uitgroei zat giechelend als een tienermeisje op zijn schoot. Haar rimpelige borsten dobberden op het wateroppervlak.
Ze tikte hem op de schouder, 'kan ik jou even spreken?'
Zichtbaar geÔrriteerd stapte hij het bad uit en volgde haar naar een rustiger gedeelte van de tuin.
'Ik wil gaan', zei ze.
Hij keek haar boos aan, 'Jezus, wat ben jij toch een zeikwijf. We zijn hier om aan onze relatie te werken en zelfs dat is je al teveel. Als je wilt gaan dan ga je maar. Ik blijf.'
Vol verachting keek ze hem aan. Wat was ze die lul ongelooflijk zat!
'Klootzak', beet ze hem toe en zonder verder een woord te zeggen stormde ze langs hem naar binnen, rende langs de dansvloer richting de uitgang en kwam vol in botsing met een man die net een glas wijn bij de bar had gehaald. Geschrokken keek ze naar de steeds groter wordende rode wijnvlek die zich uitspreidde over zijn witte overhemd.
'Sorry', stamelde ze.
'Zeker haast?' vroeg de man met een brede grijns, terwijl hij met zijn hand over de vlek wreef en deze hierdoor nog groter maakte.
'Dit was niet de bedoeling', zei ze, 'ik wil wel een nieuw glas voor je halen.'
'Nee', zei de man nog steeds met een grijns, 'maar je mag wel even met me dansen.'
'Ik wilde eigenlijk net gaan.'
De man trok zijn wenkbrauwen op en wees op de rode vlek, 'ik denk dat je weinig hebt te willen in deze.'
Een kwartiertje later stond ze volledig uit haar dak te gaan op 'Paradise by the Dashboard light'.

Bezweet vond ze zichzelf aan de bar waar haar danspartner een koel biertje voor haar en een nieuw wijntje voor zichzelf bestelde. Ze kletsten wat en ondertussen bekeek ze hem eens goed. Hij was niet jong meer, maar voor zijn leeftijd had hij nog een volle bos golvend haar. Zijn half open geknoopte overhemd, met wijnvlek, verraadde een sportief figuur en het was een verademing om weer eens iemand tegen te komen die in haar geÔnteresseerd was, ook al was het dan voornamelijk seksueel. En ze kon ook niet ontkennen dat ze wel een bepaalde aantrekkingskracht voelde. Ze hoefde er dan ook niet lang over na te denken toen hij haar vroeg of ze het gesprek wilde voortzetten in een van de kamertjes.

Het was op het moment dat hij haar aan de arm meevoerde richting zo'n kamertje, dat ze vanuit haar ooghoeken haar man de zaal zag binnenkomen. Aan de geschokte blik in zijn ogen kon ze zien dat hij meteen doorhad wat er stond te gebeuren.
'Schat!' hoorde ze hem roepen, maar ze deed of ze hem niet hoorde.
'Lieverd!' probeerde hij weer. Ze stapte het kamertje binnen.
En net voor de deur in het slot ging hoorde ze hem nog roepen, 'ik vind het toch niet zo leuk meer. Zullen we maar gaan?'
En terwijl ze in het kamertje langzaam werd uitgekleed, realiseerde ze zich dat zoín parenclub dan wellicht de doodsteek was voor je relatie, ze had zich in tijden niet zo gelukkig gevoeld.

Davids komt niet naar Amsterdam

Edgar Davids zal volgend seizoen niet in het Ajax tenue spelen. De middenvelder van Tottenham Hotspur kreeg tot afgelopen vrijdag bedenktijd van Ajax maar sloeg het aanbod, om een contract bij zijn vroegere club te ondertekenen, af.
Trainer Henk ten Cate en assistent Alfons Groenendijk zouden Davids graag bij de selectie willen hebben: "Wij hadden hem er heel graag bij gehad. Maar als het niet mogelijk is, dan is dat jammer. Wat niet is, dat is niet", aldus Groenendijk in het TV programma Voetbal Insite. Ten Cate en Davids hebben eerder samengewerkt bij Barcelona, een vervolg van deze samenwerking zal er dus niet komen.

Informatie over kosten online dienst PS3

Al sinds de E3 wordt door Sony beweerd dat er geen kosten zijn verbonden aan de online mogelijkheden van de PlayStation. Volgens Sony zijn mensen nou eenmaal gewend dat online-gamen veelal gratis is, zoals bij de meeste PC games en het onsuccesvolle PS2 Online. In een interview met de Japanse site PC Impress Watch heeft de president van Sony, Ken Kutaragi, nieuwe informatie uit de doeken gedaan.

Het komt er op neer dat het online gebeuren niet geheel kostenloos zal zijn. Het spelen zelf kost weliswaar niks, met uitzondering van MMO's waarbij het onderhouden van de servers veel geld kost. Vele overige dingen zullen wel degelijk een prijskaartje met zich meedragen. Helaas hield Kutaragi na de vraag welke dingen dat dan wel niet zijn de kaken stijf op elkaar. Met een 60GB HDD aan boord lijken de opslagmogelijkheden in ieder geval erg groot, we kunnen dus waarschijnlijk meer dingen tegemoet zien dan het huidige Xbox Live Marketplace. Om het interview compleet te maken gaf Kutaragi nog even een sneer naar hun collega's uit Amerika: De Xbox is maar gewoon een console...

Bush wil GuantŠnamo sluiten

George Bush De Amerikaanse president George Bush wil het gevangenkamp GuantŠnamo Bay op Cuba het liefst sluiten. Voorwaarde is dat er een goede oplossing wordt bedacht voor de "verdraaid gevaarlijke" gevangenen die daar worden gehouden. Bush liet dit weten op een persconferentie voor het Witte Huis.

Bush denkt dat het bestaan van het kamp voor sommigen 'een excuus' geeft om de Verenigde Staten te verwijten dat het niet de waarden hanteert die het zelf uitdraagt. De Europese Unie, de Verenigde Naties en Amnesty International wilden al eerder dat de VS het gevangenkamp zou sluiten. Sinds begin 2002 worden in het kamp honderden vermeende terroristen zonder proces vastgehouden. Drie Arabische gevangenen pleegden onlangs zelfmoord.

Overigens zei een Afghaanse delegatie die het Amerikaanse gevangenkamp bezocht heeft dat de omstandigheden van het kamp humaan zijn. Abdul Jabar Sabhet, minister van Buitenlandse Zaken van Afghanistan, ging naar het kamp om de leefomstandigheden van de Afghanen daar te controleren. Hij heeft met alle 96 Afghanen gesproken en "slechts ťťn of twee" klachten gehoord. Hij verwacht dat de Afghanen die niet van ernstige feiten worden verdacht spoedig naar het land kunnen terugkeren. Daar zijn eerder afspraken over gemaakt.

Eriksson wil Walcott tegen T&T inzetten

Er bestaat een kans dat Theo Walcott in de wedstrijd van Engeland tegen Trinidad & Tobago zijn debuut op het WK zal gaan maken.

De 17-jarige aanvaller van Arsenal zal niet in de basis beginnen, maar zal in de tweede helft het veld op komen, met als voorwaarde dat de Engelsen dan voor staan.

Afgelopen zondag raakte Walcott geblesseerd aan zijn kuit op de training. Maar er bleek niets aan de hand te zijn, en hij kon gisteren gewoon meetrainen.

Releaselijst Sony

Sony heeft een lijstje vrijgegeven met een flink aantal releasedata van games die ze in ontwikkeling hebben. Naast de releasedata hebben ze ook alvast de prijs bekend gemaakt, kun je je daar ook op instellen.

Game Datum PrijsSysteem
Talkman 14-06-2006 Ä49,95 PSP
Loco Roco 28-06-2006Ä49,95 PSP
World Tour Soccer 2 28-06-2006Ä49,95 PSP
Gran Turismo 4 Platinum 28-06-2006 Ä19,95 PS2
Forbidden Siren 05-07-2006Ä59,95 PS2
Syphon Filter: Dark Mirror 12-07-2006Ä49,95 PSP
Formule One 2006 19-07-2006Ä49,95 PSP
Formule One 200619-07-2006Ä59,95 PS2
Ridge Racer Platinum 26-07-2007 Ä24,95 PSP
MediEvil: The Return Platinum 26-07-2007 Ä24,95 PSP
Everybody's Gold Platinum 26-07-2007 Ä24,95 PSP
F1 Grand Prix Platinum 26-07-2007 Ä24,95 PSP
WRC Platinum 26-07-2007 Ä24,95 PSP
Gangs of London 06-09-2006Ä49,95 PSP
Tekken: Dark Ressurection 06-09-2006Ä49,95 PSP
Shinobido: Way of the Ninja 09-2006Ä59,95PS2
Ape Academy 2 Q3 2006 NNB PSP
B-Boy Q3 2006NNB PSP
B-Boy Q3 2006NNB PS2
BUZZ! The Sport Quiz Q3 2006 NNB PS2
EyeToy: Kinetic Combat Q3 2006NNB PS2
Planet PSP Q3 2006 NNB PSP
MotoGP Q3 2006NNB PSP
Lemmings Q3 2006 NNB PS2
PlayStation 3 17-11-2006 Ä500-Ä600 PS3
The Belkan War Q4 2006 NNB PS2
Ace Combat X: Skies of Deception Q4 2006 NNB PSP
BUZZ Junior: Jungle Party Q4 2006NNB PS2
EyeToy: Play Sports Q4 2006NNB PS2
Killzone: Liberation Q4 2006NNB PSP

Bondscoach Ecuador houdt meer van tennis

Luis SuŠrez, de bondscoach van Ecuador, vindt tennis leuker dan voetbal.

"Ik denk dat ik tennis leuker vind dan voetbal. Ik houd van tennis, hoewel ik geen goede speler ben", aldus de 46-jarige coach. Gisteren verloor Suarez een tennispartijtje van de Ecuadoraanse minister van Sport, Omar Cevallos, met tweemaal 6-4.

Afgelopen vrijdag won SuŠrez met Ecuador de eerste groepswedstrijd op het WK met 2-0 van Polen. Morgen spelen de Zuid-Amerikanen tegen Costa Rica.

EVE Online breekt record in China

EVE Online breekt wereldrecords. Ruim 200.000 Chinezen schreven zich in voor de open beta van de mmorpg. Tijdens de beta waren er ruim 30.000 users tegelijk online. Al deze 30.000 users speelden gezamelijk op dezelfde server wat een nieuw record is. World of Warcraft heeft iedere nacht in totaal wel meer users, maar deze users zijn allemaal verspreid over verschillende servers.

In Europa en de VS samen is het record van EVE Online circa 25.000 users tegelijkertijd. De Chineze overheid heeft bepaald dat er een speciale server alleen voor Chinezen moest komen. Het is voor westerlingen niet mogelijk om zomaar op deze server te komen en samen met Chinezen te spelen.LocoRoco in nieuwe PSP bundel

De handheld van Sony, de PSP, zal binnenkort in een nieuwe bundel te koop zijn. De bundel zal naast de PSP zelf, in een witte of zwarte uitvoering, het spel LocoRoco bevatten en een memorycard. Je kunt dus direct met het apparaat aan de slag.

Het setje ligt vanaf 13 juli in de Japanse winkels voor 24.800 yen, omgerekend ongeveer 170 euro. Of de bundel ook in Europa zal verschijnen is nog niet bekend. LocoRoco verschijnt op 28 juni in Europa.
WK 2006: Uitslag Spanje - OekraÔne

Icoon WK 2006Spanje is het WK uitstekend begonnen. La Selecciůn won met 4-0 van OekraÔne.

De eerste twee treffers vielen in de eerste twintig minuten. Xabi Alonso kopte een corner binnen en David Villa scoorde uit een (van richting veranderde) vrije trap. Direct na de hervatting zorgde Villa vanaf de strafschopstip voor de beslissing. Na een prachtige aanval, met een hoofdrol voor Carles Puyol, legde Fernando Torres de eindstand vast. Een uitgebreid verslag lees je op de speciale WK-site van FOK!

Om 18.00 uur besluiten TunesiŽ en Saoedi-ArabiŽ de eerste speelronde. Beide landen zijn, net als Spanje en OekraÔne, ingedeeld in groep H. Vanavond luidt het duel Duitsland - Polen de tweede reeks wedstrijden in.

Spanje ruim langs OekraÔne

Spanje is het WK begonnen met een 4-0 zege op debutant OekraÔne. De Zuid-Europeanen speelden sterk, maar hadden ook enkele keren geluk met de arbitrage. David Villa tekende voor twee doelpunten en kandideert zich meteen voor de topscorerstitel.

Spanje startte met Raķl op de bank. De topscorer aller tijden van La Selecciůn werd gepasseerd ten faveure van een frontlinie met David Villa, Fernando Torres en Luis Garcia. Daarachter ruimde bondscoach Aragonťs een plaats in voor het duo Xavi/Xabi. Voormalige Argentijn Mariano Pernia nam de linksbackpositie in. Bij OekraÔne bleek Andrei Shevchenko net op tijd hersteld van zijn knieblessure. De toekomstige aanvalsleider van Chelsea kreeg voorin het gezelschap van Andrei Voronin en niet Sergei Rebrov.

In het niet eens uitverkochte Zentralstadion in Leipzig beleefde Spanje een uitstekende openingsfase. Het stroeve spel van de oefencampagne was verdwenen en rustig ging de bal van voet tot voet. Ondanks de hitte lag het tempo hoog. Binnen het kwartier viel de verdiende 1-0. Xabi Alonso kopte met de zijkant van zijn hoofd een scherpe corner van Xavi binnen bij de eerste paal. Vlak voor dat moment werd Shevchenko een vrije doortocht naar Casillas onthouden wegens twijfelachtig buitenspel.

De 1-0 gaf Spanje nog meer de wind in de rug. Xavi en Marcos Senna voerden de regie over het middenveld en voorin was Torres een bron van dreiging. Met enig fortuin verdubbelden de Zuid-Europeanen de marge: een vrije trap van Villa werd door de muur van richting veranderd, hetgeen doelman Shovkovsky op slag kansloos maakte. Na de 2-0 schakelde Spanje een tandje terug en kwam OekraÔne mondjesmaat in de wedstrijd. Tot meer dan een schuiver van Gusin wisten de mannen van Blochin echter niet te komen. Wannťťr OekraÔne op een mogelijkheid leek af te stevenen, stond assistent-scheidsrechter Arnet klaar om zijn vlag op te steken. Zeker driemaal in het eerste bedrijf werd op die manier een kansrijke OekraÔense aanval de nek omgedraaid.


De reden van de penalty

Direct na de hervatting werd OekraÔne nog eens bestolen. Torres leek af te gaan op de 3-0, maar stuitte op Shovkovsky. Scheidsrechter Busacca oordeelde dat de spits werd vastgehouden door Vashchuk en stuurde de OekraÔner met rood van het veld. Villa benutte koelbloedig de toegekende strafschop, pas de eerste deze eindronde. Hiermee was het pleit beslecht. Mocht OekraÔne nog aanvallende pretenties koesteren, dan verdwenen ze meteen na de 3-0. Schade beperken luidde het devies. Aragonťs bracht Raķl voor Villa, die nog verzuimde zijn eerste WK-duel met een hattrick te bekronen.

Beide teams voetbalden verder met het drukke wedstrijdschema in hun hoofd. Een prachtig afstandsschot van Voronin verdiende meer, maar verder creŽerden de equipes weinig kansen. Tien minuten voor tijd vond het hoogtepunt van de wedstrijd plaats. Carles Puyol begon aan de linkerkant aan een rush en via positiespel belandde de bal opnieuw bij de verdediger van FC Barcelona. Puyol legde hierop koppend klaar voor Torres die ongenadig hard binnenknalde. Het was het sluitstuk van een boeiende confrontatie. Spanje is nu al 23 duels achtereen ongeslagen en lijkt al zeker van een ticket voor de achtste finales. Om 18.00 uur trappen TunesiŽ en Saoedi-ArabiŽ af voor de andere wedstrijd uit groep H.

Opstellingen:

Spanje: Casillas, Puyol, Ramos, IbaŮez, Pernia, Senna, Xabi Alonso ( 55. Albelda), Xavi, Luis Garcia, Torres, Villa ( 55. Raķl).

OekraÔne: Shovkovsky, Jezerski, Rusol, Vashchuk, Nesmachniy, Tymoschuk ,Gusin ( 46. Vorobei), Gusev ( 46. Shelayev), Rotan ( 64. Rebrov), Voronin, Shevchenko.Wedstrijdverloop:

Spanje 4 – 0 OekraÔne

13’ Alonso 1-0
17’ Villa 2-0
48’ Villa (pen) 3-0
80’ Torres 4-0

48’ Vashchuk (OEK)

16’ Rusol (OEK)
52’ Jezerski (OEK)

Arbiter: Busacca (Zwi)

Toeschouwers: 38.000

Kritiek op kurkdroge velden

Verschillende bondscoaches, onder wie ook Marco van Basten, klagen over de kurkdroge velden in de stadions waar de WK-wedstrijden gespeeld worden.

"Slecht voor het voetbal, vooral offensief ingestelde ploegen hebben er last van," aldus Van Basten. Ruud van Nistelrooy zei na afloop van de wedstrijd tegen ServiŽ en Montenegro al dat hij op het droge veld struikelde over de bal.

De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, legde de schuld van de 0-0 tegen de Zwitsers bij de staat van het gras. "De bal rolde niet. Zes uur voor aanvang van een duel sproeien helpt niet".

De organisatie van het WK weerlegt echter alle kritiek. "De velden zijn volgens de experts in prima staat", aldus woordvoerder Gerd Graus.

Van Nistelrooy: "Alleen het WK telt nu"

Volgens de diverse buitenlandse media speelt Ruud van Nistelrooy de ene dag volgend seizoen bij Real Madrid of AC Milan. En een paar dagen later is het toch weer zo goed als zeker dat hij de kleuren van Bayern MŁnchen gaat verdedigen.

Na een conflict met trainer Alex Ferguson van Manchester United wordt de aanvaller met veel clubs in verband gebracht. Maar Van Nistelrooy denkt op dit moment nog niet na over zijn toekomst. "Ik ben alleen maar bezig met dit WK. Oranje is nu echt het enige wat telt." stelt hij.

Van Nistelrooij heeft zijn zaakwaarnemer ook verteld dat hij voorlopig niets wil weten over mogelijke geÔnteresseerde clubs. "Gelukkig begrijpt Roger Linse mij heel goed. Die laat me met rust en valt me niet lastig. Hij wacht totdat ik wil weten of er iets aan de hand is. Dat zal zolang het WK loopt niet gebeuren."

Cabaretier Bert Klunder (49) overleden

Icoon BinnenlandsIn een ziekenhuis in Alkmaar is vanmiddag Bert Klunder overleden. De cabaratier en regisseur werd eerder deze week al in coma opgenomen in het ziekenhuis, getroffen door een hersenbloeding.

De 49-jarige Klunder voelde zich zaterdag niet zo goed. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen, waar bleek dat hij een fikse hersenbloeding had. Zijn manager maakte maandag bekend dat de toestand van de cabaratier zeer kritiek was. De cabaretier kreeg eerder dit jaar ook al een bloeding boven zijn hersenen, tijdens de pauze van een voorstelling. Hiervoor lag hij tot eind maart in het ziekenhuis. Sindsdien revalideerde hij in zijn woonplaats Alkmaar.

Bert Klunder werd in 2001 bekend bij het grote publiek door zijn rol in de 'televisiecursus' Mannen voor Vrouwen van de RVU. Ook schreef hij columns voor het magazine Esta. Verder regisseerde hij onder meer Brigitte Kaandorp, Vincent Bijlo, Angela Groothuizen en Jeroen van Merwijk.

Klunder woonde in Alkmaar samen met zijn vrouw, de kleinkunstenares Mylou Frencken. Samen hadden ze een dochtertje. Hij wordt maandag gecremeerd.


Bert Klunder (1956 - 2006)


Met dank aan macmouse voor de submit.

Vennegoor beslist pas na WK

Jan Vennegoor of Hesselink wil zich tijdens het WK niet bezig houden met de transfergeruchten rond zijn persoon. Pas na het WK zal de aanvaller van PSV laten weten hoe serieus de interesse is van FC Porto voor hem.

Al enkele weken wordt de lange spits door de Portugese media in verband gebracht met de ploeg van trainer Co Adriaanse. De Portugese kampioen zou liefst zes miljoen euro over hebben voor de international. "Met geruchten hou ik mij niet bezig. Mochten er aanbiedingen van andere clubs komen, dan ga ik daar pas nŠ het WK naar kijken. Alle aandacht gaat nu uit naar het Nederlands elftal", aldus Vennegoor of Hesselink. Bij PSV heeft de spits nog een contract tot medio 2008.

Het best bekeken Veronica programma van 13 juni

Heren, ik wil even de kijkcijfers van gisteravond met jullie doornemen:

De voetbalwedstrijd tussen BraziliŽ en KroatiŽ op Nederland 2 werd door ruim 3,2 miljoen mensen bekeken. Studio Sport Zomer had ongeveer anderhalf miljoen kijkers.

Naar Villa BVD op Talpa keken 379.000 mensen. 597.000 kijkers hadden belangstelling voor het sportprogramma van Veronica.

Voor wie dit laatstgenoemde programma nog niet kent of het nog niet gezien heeft: Het wordt dagelijks uitgezonden om kwart voor tien 's avonds. Vanavond speelt Zuid-Korea tegen Duitsland. Spannend! Don't miss it!

Twee Italianen kruisigen gehandicapte

Icoon ShockingIn ItaliŽ hebben twee jonge mannen een 25-jarige gehandicapte aan een 2,5 meter hoog kruis gebonden. Vervolgens maakte het tweetal foto's van het slachtoffer. Het incident deed zich voor in Mondaino vlak voor een cafť. Niemand greep in.

De mannen zelf beweren dat het "slechts om een grap ging." Er kwam pas aan einde een de mishandeling toen een stel agenten voorbij kwam. Naar verluidt wilden de mannen opscheppen met de foto's. Ze zijn in staat van beschuldiging gesteld wegens mishandeling en het minachten van religieuze symbolen.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Illegale DS-games in omloop

Van GBA-games was al langer bekend dat de piraterij-scene er welig in tierde, nu blijkt dat er ook steeds meer DS-bootlegs op de markt verschijnen. Dit is niet alleen een probleem voor de publishers en developers maar ook voor goedwillende gamers en verzamelaars die denken op veilingsites koopjes te vinden. Illegale games zijn berucht vanwege de slechte kwaliteit, de matige handleidingen en crashende savegames. Illegale cartridges hebben een paar typerende kenmerken, waarvan er hieronder een paar te zien zijn.

Crappy labels die scheef geplakt zijn en waar de verkeerde afbeelding opstaat:Zwarte contacten in plaats van de gebruikelijke koperkleurige en een afwijkende achterkant:Het moeilijkste blijft het om illegale kopiŽn vůůr aankoop te ontdekken. Het enige wat daarbij helpt is het controleren van de verkoopgeschiedenis van de verkoper en het hebben van een gezonde achterdocht: als het te goed lijkt om waar te zijn, dan is het meestal ook te goed om waar te zijn.

NBA: Wade brengt spanning in Finals terug

De Miami Heat hebben de derde wedstrijd van de Finals gewonnen. Dallas werd in Miami nipt verslagen waardoor de stand nu 2-1 in het voordeel voor Dallas is.

Met een 2-0 voorsprong in de series voor de Dallas Mavericks was deze wedstrijd voor Miami een zogeheten must-win want geen enkel team kwam ooit terug van een 3-0 achterstand in de Finals. En het leek er lange tijd op dat Dallas ook de derde wedstrijd winnend zou afsluiten. In het derde kwart nam Dallas de leiding, om deze vervolgens uit te bouwen tot een voorsprong van 13 punten met nog slechts 6:34 te spelen in het laatste kwart.

Toen was het tijd voor Dwyane Wade om het heft in handen te nemen. Met maar liefst 12 punten in de laatste 6 minuten luidde hij in zijn eentje de comeback in. Aan Gary Payton de eer om de beslissende klap uit te delen, met de stand gelijk maakte hij met nog negen seconden op de klok een belangrijk jumpshot en scoorde zo zijn enige maar belangrijkste punten van de wedstrijd. Met een achterstand van 2 punten kregen de Mavericks nog wel een kans om langzij te komen nadat Dirk Nowitzki twee vrije worpen mocht nemen. De Duitser faalde echter en Miami ging er alsnog vandoor met de winst. Eindstand: 98-96.

Spelers krijgen meer drinkpauzes

De voetballers krijgen tijdens de wedstrijden meer momenten om water of sportdrank te drinken. Momenteel is het in Duitsland zo warm dat de spelers behoefte hebben aan enkele korte drinkpauzes.

Op basis van de regels wilde de FIFA daar eerst niets van weten, maar men is alsnog van mening veranderd. Engeland klaagde een aantal dagen geleden dat ze ondanks de hitte, in de wedstrijd tegen Paraguay, geen extra water mochten drinken. De Engelse voetbalbond diende na afloop een klacht in bij de FIFA, en die hebben nu beloofd om zich soepeler op te stellen.

Rusland bouwt eerste drijvende kerncentrale

Icoon Buitenlands Kerncentrale-exploitant Rosenergoatom en de militaire werf Sevmasj in het noorden van Rusland hebben vandaag een contract getekend over de bouw van 's werelds eerste drijvende kerncentrale. De bouw zal volgend jaar beginnen en omgerekend 270 miljoen euro gaan kosten.

De centrale, die uit een honderdveertig meter lang platform bestaat met twee kleine reactoren met een totaal vermogen van zeventig megawatt, moet de werf in 2010 van elektriciteit gaan voorzien. De levensduur van de centrale wordt geschat op ongeveer veertig jaar. Volgens deskundigen wordt de centrale na twaalf jaar winstgevend.

Met dank aan Semisane en Maus010 voor de submit.

Trailer Baten Kaitos II

Onlangs is er een intro-trailer van de game Baten Kaitos II verschenen. Deze game zal zich 20 jaar na het eerste verhaal van Baten Kaitos afspelen. Je speelt dit keer als de helden Sagi, Milly of Giro en je gaat in het verhaal op zoek naar de bron van verscheidene vreemde gebeurtenissen die zo hun impact hebben gehad op de wereld. Enkele originele locaties van het eerste spel zullen terug te vinden zijn, evenals twee nieuwe continenten.

De trailer is hier te vinden.TV-tijden woensdag 14 juni

Ook op deze zesde dag van het WK staan er weer drie wedstrijden op het programma. Hier het dagelijks overzicht van alle WK-programma's op televisie.

zendertijdprogramma
NED209:10-11:00WK Gisteren
Eurosport10:00-11:00 World Cup season legends
Eurosport11:00-11:30World Cup snow
Eurosport11:30-13:30World Cup Season Legends
Nederland 211:10-12:00Studio Sportzomer
SBS611:55-12:30Hart van Oranje
Sport 1.113:00-14:30WK gisteren
ARD14:03-15:00WK voetbal
NED214:20-14:30The Art of Football from A - Z
Nederland 214:20-14:30The Art of Football from A-Z
Nederland 214:30-14:50Voorbeschouwing Spanje - OekraÔne
NED 214:50-16:55Spanje - OekraÔne (live)
Sport 1.115:00-17:00Spanje - OekraÔne (live)
ARD15:00-18:00Spanje - OekraÔne (live)
VT415:00-17:00Spanje - OekraÔne (live)
Nederland 216:55-17:00Nabeschouwing Spanje - OekraÔne
Nederland 217:35-17:50Voorbeschouwing TunesiŽ - Saoedi-ArabiŽ
VT417:30-20:00TunesiŽ - Saoedi-ArabiŽ (live)
Nederland 217:50-19:55TunesiŽ - Saoedi-ArabiŽ (live)
ARD18:00-20:00TunesiŽ - Saoedi-ArabiŽ (live)
Sport1.118:00-20:45TunesiŽ - Saoedi-ArabiŽ (live)
RTL719:50-20:30Voetbal Insite
Nederland 219:55-20:05Nabeschouwing TunesiŽ - Saoedi-ArabiŽ
VT420:00-21:00Fifa Fussbal
ARD20:15-21:00WK 2006 live
Eurosport20:15-20:45 World Cup show
Nederland 220:35-20:50Voorbeschouwing Duitsland - Polen
Nederland 220:50-22:55Duitsland - Polen (live)
Sport1.121:00-23:00Duitsland - Polen (live)
ARD21:00-23:30Duitsland - Polen (live)
BBC 120:30-23:10Duitsland - Polen (live)
Nederland 222:55-23:00Nabeschouwing Duitsland - Polen
SBS622:55-23:30Hart van Oranje
Nederland 223:00-23:50NOS-Studio Sportzomer
Eurosport23:15-23:45World Cup Snow
Sport 1.123:15-00:45WK vandaag
ARD23:30-00:00Waldis WM-Club
Nederland 223:50-00:07NOS-Sportjournaal
BBC 100:50-01:35 World cup Match of the day
Eurosport01:00-01:30 World Cup show

Voorbeschouwing Dag 6

Vandaag luidt Duitsland – Polen alweer de tweede speelronde van de poulefase in. Vanaf nu vallen de eerste slachtoffers. Voordat het zover is, staan er eerst nog twee duels uit groep H op het programma.

In Leipzig kruisen Spanje en OekraÔne de degens. Zowel Raķl als Andrei Shevchenko geeft hoogstwaarschijnlijk geen acte de presence. De Spaanse bondscoach Aragonťs prefereert een frontlinie met Villa, Torres en Luis Garcia, terwijl Shevchenko kampt met de naweeŽn van een knieblessure. Ondanks het doorgaans tegenvallende spel, is Spanje onder Aragonťs nog ongeslagen. Liefst 22 duels beslaat de reeks die in augustus 2004 zijn geboorte beleefde. OekraÔne wil het beter dan doen dan de andere debutanten. Ghana, Togo, Angola en Ivoorkust leden alle een nederlaag, slechts Trinidad en Tobago pakte een punt.

De eerste speelronde is om ongeveer 19.45 uur ten einde als bij TunesiŽ – Saoedi-ArabiŽ het laatste fluitsignaal weergalmt. Voor beide landen is een zege cruciaal gezien de overige oppositie. TunesiŽ moet het doen zonder topschutter Francileudo dos Santos, die afhaakte wegens een beenblessure. Bij de Saoedi’s ontbreekt Sami Al-Jaber zeer waarschijnlijk. In drie vorige deelnames slaagde TunesiŽ er nooit in de eerste ronde te overleven. Saoedi-ArabiŽ bereikte in 1994 de achtste finales, maar verloor nadien vijf van zijn zes duels. Vooral het 8-0 debacle tegen Duitsland ligt nog vers in het geheugen.

’s Avonds kan Duitsland zich mathematisch al bijna verzekeren van de laatste zestien. Daarvoor is een zege op Polen geboden. Polen mag in elk geval niet verliezen. Michael Ballack maakt zijn rentree op het middenrif en ook Jens Lehmann is volledig fit. Bij de Oost-Europeanen staat achter het optreden van Kosowski nog een vraagteken. Verder is het afwachten op hoeveel plaatsen bondscoach Janas zijn team gaat wijzigen na de 0-2 nederlaag tegen Ecuador. Duitsland wil overigens afrekenen met een nare statistiek: sinds de gewonnen EK-finale van 1996 wacht de ploeg al tien jaar op een zege tegen een Europese tegenstander tijdens een eindronde. Duels tegen JoegoslaviŽ, KroatiŽ, RoemeniŽ, Engeland, Portugal, Ierland, Nederland, Letland en TsjechiŽ leverden slechts een remise of een nederlaag op.


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Spanje en OekraÔne maken er een meeslepend gevecht van. La Selecciůn komt terug van een 0-2 achterstand en maakt in de slotfase gelijk via invaller Raķl.

TunesiŽ en Saoedi-ArabiŽ zijn vooral bang om niet te verliezen en tekenen voor de saaiste wedstrijd tot nu toe: 0-0.

Duitsland kwalificeert zich praktisch zeker voor de knock-outfase dankzij een 3-1 zege op Polen.

Torres in belangstelling Manchester en AC Milan

Fernando Torres, spits van het Spaanse Atlťtico Madrid, staat in de belangstelling van diverse buitenlandse topclubs. De twee grootste kandidaten om Torres in te lijven zijn Manchester United en AC Milan.

Vanmiddag speelt Torres met Spanje zijn eerste WK-duel tegen OekraÔne. De 22-jarige speler weet dat de ogen van veel topclubs dan op hem gericht zijn. "Mijn toekomst hangt af van het WK, dat voel ik", zo verwoordde El NiŮo zijn gevoelens. Torres, in de kwalificatiereeks de topscorer aan Spaanse kant, heeft nog een contract tot 2008 bij de club uit Madrid.

Manchester United zou bereid zijn om Torres voor bijna 30 miljoen euro over te nemen. Ook AC Milan, dat sterspeler Andrei Shevchenko zag vertrekken naar Chelsea, zal binnenkort een bod op het Spaanse talent doen. Dat zou niet de eerste keer zijn: eerder informeerden de Italianen ook al maar schrokken toen van de hoge vraagprijs. Door het vertrek van Shevchenko is de situatie ineens heel anders geworden.

Romme en De Jong starten eigen schaatsploeg

De schaatsers Bob de Jong, Gianni Romme en Ralf van der Rijst zullen komend seizoen een nieuwe schaatsploeg gaan vormen. Romme heeft dit gisteren gezegd bij een skeelerwedstrijd in Leimuiden.

"We zijn allemaal eenlingen, die elkaar kunnen ondersteunen", aldus Romme. Het drietal is op zoek naar een sponsor, maar als die niet gevonden wordt zal hun plan wel doorgaan.

Na het behalen van goud tijdens de Olympische Spelen van Turijn werd De Jong door Telfort aan de kant geschoven. Van der Rijst was bij de ploeg van coach Ingrid Paul ook niet langer welkom. De PostcodeLoterij-ploeg van Romme hield op te bestaan en de coach van Romme, Jac Orie, nam hem niet mee naar de DSB-formatie.

Scheer jij je al overal?

Waar scheert de moderne man zich nu eigenlijk? Blijft het bij de geslachtsdelen, wordt er regelmatig een okseltje meegeschoren? Mannen praten er eigenlijk niet zo heel veel over, en bedrijven hoor je er al helemaal niet over!

Totdat onze eigen Koninklijke Philips Electronics N.V. in de Verenigde Staten met een gewaagde, technisch geavanceerde maar vooral supergrappige website komt voor de Philips Bodygroom.

Met dank aan TripleM voor de submit

'Deelname aan ouderavonden verplichten'

Icoon OnderwijsTweede Kamerlid Angelien Eijsink, die zelf vijftien jaar lang haar brood als lerares heeft verdiend, pleit voor de verplichte deelname van ouders tijdens ouderavonden. Het Kamerlid ergert zich geel en groen aan het groeiende aantal ouders dat nooit een ouderavond bezoekt.

Tijdens ouderavonden kunnen de twee belangrijkste opvoeders van een kind een gedachtewisseling houden over de ontwikkelingen die het kind meemaakt. "Sommige ouders denken dat alles prima gaat, terwijl het op school inmiddels spaak loopt. Op de ouderavond kunnen leerkrachten ouders bijpraten, maar ook eens informeren hoe het thuis met het kind gaat", aldus Eijsink.

De PvdA'er heeft enkele verklaringen voor de afnemende belangstelling. "Sommige ouders hebben het zo druk dat de ouderavond blijkbaar niet in hun agenda past. Maar anderen vinden het niet belangrijk genoeg of weten niet eens dat het belangrijk is". Volgens Eijsink kan dit niet langer getolereerd worden, maar het is nog onduidelijk op welke manier zij de aanwezigheid van ouders precies wil afdwingen.

ItaliŽ wil verbod op 'pedopartij'

Icoon Politiek Politici van de voormalige Italiaanse regeringspartij Alleanza Nazionale (AN) willen een verbod op de nieuwe Nederlandse partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, in de volksmond beter bekend als de 'pedopartij'. De partij wil onder meer dat kinderen vanaf twaalf jaar seksuele contacten mogen aangaan. AN-aanvoerster Cristiana Muscardini is van mening dat de oprichting van de partij plaatsvindt in een "land in het westen waar voortdurend aan waarden wordt ingeboet."

Muscardini verwijst met haar opmerking onder meer naar de invoering van het homohuwelijk in Nederland. In een persconferentie vandaag in Straatsburg veroordeelde de politica verder het feit dat de partij voor legalisering van seks met dieren is. Volgens de AN moeten alle Europese instellingen "de nodige politieke en diplomatieke druk op de Nederlandse regering uit moeten oefenen."

De AN- en UEN-politici in het Europees Parlement, waartoe de Italiaanse partij behoort, willen met een petitie druk op Nederland uitoefenen om tot een verbod te komen. Tevens willen zij dat de Italiaanse premier Romano Prodi de kwestie aankaart. Ook doen zij een beroep op de Italiaanse Eurocommissaris Franco Frattini (justitie en asiel) om, indien mogelijk, maatregelen te nemen.

Mocht Nederland niet zwichten voor de druk vanuit Europa, dan zou Nederland op grond van de in 2000 ingevoerde regels over mensenrechten aangepakt moeten worden. Deze regels werden destijds ingevoerd om de Oostenrijkse regering, waaronder toen ook de extreemrechtse FPŲ van JŲrg Haider, te binden aan regels tegen racisme en discriminatie.

Met dank aan SpiceP, blondie22 en POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

Einde WK voor Al-Anbar

Voor Mohammed Al-Anbar is het WK voorbij. De spelmaker van Saoedi-ArabiŽ ligt er een maand uit met een enkelblessure.

Al-Anbar liep zijn kwetsuur op tijdens de afsluitende training voor het duel met TunesiŽ, dat vandaag om 18.00 uur van start gaat. De 21-jarige Al-Anbar wordt door fans liefkozend de “Ronaldinho van Saoedi-ArabiŽ” genoemd. Bondscoach Marcos Paqueta van de Saoedi’s zal nu waarschijnlijk opteren voor een voorhoede met Yaser Al Kahtani en routinier Sami Al-Jaber.

Beckham woedend op Duitse journalist

David Beckham heeft woedend gereageerd op een artikel van een Duitse roddeljournalist. In het Duitse roddelblad Bild schilderde Tobias Holtkamp de familie Beckham onder andere af als "The Addams Family".

De 31-jarige aanvoerder van het Engelse nationale team noemde de schrijver van het stuk "een triest figuur". Beckham vindt dat de journalist te ver is gegaan. "Voor een of andere reden vond deze persoon het leuk om mijn moeder, zus en mijn kinderen te beledigen. Het is triest dat deze persoon dacht mij met mijn gedachten van de volgende wedstrijd af te krijgen. Laat het even duidelijk zijn, ik kan best tegen kritiek. Maar hij moet niet zo gaan schrijven over mijn familie."

De Engelse krant 'The Daily Mirror' meldt dat Holtkamp geschreven zou hebben dat de zus van Beckham, Joanne, "een type Brit is die top-less op de bar gaat dansen na grote hoeveelheden sangria naar binnen te hebben gewerkt" en hij noemde de 2 kinderen van Beckham, Brooklyn en Romeo, "2 kleine dwergen".

"Ik wil dit soort mensen niet meer publiciteit geven dan dat ze al hebben. Mensen mogen mij best bekritiseren als voetballer, maar mijn familie moeten ze met rust laten. Ik accepteer het niet, maar we moeten ons gewoon realiseren dat er zulke zielige mensen op de wereld zijn," aldus Beckham.

Adrian Bevington, een woordvoerder van de Engelse voetbalbond, heeft in een verklaring gezegd dat Beckham zich er verder niet te veel van aantrekt. "Hij had kunnen vragen aan de FIFA om Bild niet meer toe te laten tot de persconferenties, maar dat heeft hij niet gedaan. Het is een persoonlijke zaak, maar hij staat boven dit soort dingen."

Konť: "Robben is het gevaar"

Arouna Konť waarschuwt zijn Ivoriaanse ploeggenoten voor Arjen Robben. Volgens de PSV’er schuilt het Nederlandse gevaar vooral in de linksbuiten.

”Robben is waarschijnlijk de sleutelfiguur in hun team”, aldus Konť. ”In de eerste wedstrijd verliep bijkans iedere aanval via hem. Hij is echter niet de enige speler voor wie we moeten uitkijken. Van Persie heeft zich bijvoorbeeld uitstekend ontwikkeld.” Met zijn drie jaar ervaring in de Eredivisie weet Konť veel over het Nederlandse voetbal. ”We zullen het duel tegen ServiŽ en Montenegro analyseren en ik zal helpen om hun sterke en zwakke punten voor het voetlicht te brengen.” Konť verscheen afgelopen zaterdag als invaller in het veld toen Ivoorkust het hoofd moest buigen voor ArgentiniŽ: 1-2.

Te enthousiaste voetbalfans vermoord

Icoon BuitenlandsWaar in AustraliŽ een man zichzelf ernstig verwondde toen hij de overwinning van Zuid-Korea iets te enthousiast vierde, zijn in Thailand twee blije voetbalfans het slachtoffer geworden van een boze gast in een restaurant. Deze man vond namelijk dat de twee fans te hard juichten bij een goal van ItaliŽ, en schoot hen dood.

Het gebeuren vond plaats in een restaurant in de badplaats Pattaya, zo'n 110 kilometer ten zuidoosten van hoofdstad Bangkok. De fans, 30 en 41 jaar oud, gingen uit hun dak toen ItaliŽ in het treffen met Ghana (2-0) de eerste goal maakte. Een andere gast van het restaurant vroeg hen of ze wat kalmer aan konden doen, waarna een ruzie ontstond. De man besloot hierop zijn pistool te trekken en schoot beide fans van dichtbij dood. Hierna ging hij er snel vandoor. De politie zegt de identiteit van de dader te kennen en is naar hem op zoek.

Thailand heeft nog nooit deelgenomen aan het Wereldkampioenschap Voetbal, maar het toernooi is wel razend populair in het land. Miljoenen mensen kijken naar de wedstrijden en velen wedden illegaal op uitslagen.

Minder treurig WK-nieuws vind je op de WK-site van FOK!.

Met dank aan Moosie voor de submit.

'Fisichella samen met Fin in 2007'

Renault-coureur Giancarlo Fisichella is er zeker van dat hij volgend jaar nog bij Renault rijd. Daarnaast zegt de Italiaan dat zijn nieuwe teamgenoot uit Finland zal komen.

Hiermee lijkt het erop dat de jonge Fin, Heikki Kovalainen, volgend jaar zijn debuut zal gaan maken als opvolger van Fernando Alonso. Kovalainen is momenteel derde coureur bij het Franse team en maakt geregeld indruk tijdens het testen.

Er is echter ook nog een kans dat Renault Kimi RšikkŲnen als opvolger van Alonso heeft weten te contracteren. Dit gerucht ging een aantal weken geleden nog rond, maar verdween weer omdat er geen concrete aanwijzingen voor waren.

Baros wellicht niet in actie op WK

Het is sterk de vraag of Milan Baros speelminuten kan maken op het WK. De 24-jarige aanvaller herstelt maar moeizaam van zijn voetblessure.

Baros liep zijn kwetsuur op tijdens een oefenwedstrijd tegen Trinidad en Tobago op 3 juni. Ondanks het slikken van pijnstillers heeft de topscorer van EURO 2004 slechts een half uurtje meegetraind. ”De behandeling verloopt niet zoals gepland”, aldus woordvoerder Lukas Fousek. Baros hoopte aanstaande zaterdag tegen Ghana zijn rentree te maken, maar die deadline is onhaalbaar. ”Ik moet blijven wachten. Het leek even beter te gaan. De pijn keert steeds na een tijdje terug.”

TsjechiŽ moet het de komende wedstrijden eveneens stellen zonder Jan Koller, die kampt met een hamstringblessure. Vlak voor het toernooi raakte de ploeg bovendien vaste kracht Vladimir Smicer kwijt.

Lehmann bang voor Engeland

Arsenal-keeper Jens Lehmann, die tijdens het WK het Duitse doel verdedigt, is onder de indruk hoe de Engelse ploeg haar 1-0 overwinning behaalde tegen Paraguay.

De Duitse doelman tipt Engeland als een van de favorieten voor dit WK: "Engeland is nu mijn favoriet." Lehmann vindt dat de Engelse in dezelfde speelstijl als Duitsland voetballen en dat zij daar heel succesvol in zijn. Engeland kan de mogelijke tegenstander worden van Duitsland in de tweede ronde van het WK in Duitsland.

McLaren blij met dominantie Alonso

McLaren-baas Marin Whitmarsh heeft een dubbel gevoel bij de dominantie van Fernando Alonso dit seizoen. De Spanjaard geeft dit seizoen weinig punten weg aan het team van McLaren, maar zal volgend jaar zelf voor het Britse team rijden.

Whitmarsh is vooral blij dat Alonso zich dit jaar sterk heeft ontwikkeld. Hierdoor denkt Brit een goede aankoop te hebben gedaan, aangezien Alonso een nog betere coureur was dan op het moment dat de deal werd gesloten.

"Ik vind dat Fernando nu een nog betere coureur is dan toen we afgelopen winter een contract met hem ondertekenden. We zijn erg blij met de progressie die hij heeft gemaakt. Hij rijdt heel consistent en is enorm gegroeid. De prestaties die hij dit jaar heeft neergezet, zijn ongelooflijk. Dat is momenteel niet zo mooi voor ons, maar dat zal het volgend jaar wel zijn."

Babel ziet WK als leerschool

Met zijn 19 jaar is Ryan Babel ťťn van de meest verrassende namen in de selectie van Marco van Basten. De voetballer van Ajax ziet het WK voetbal vooral als een groot leermoment.

"Ook als ik niet aan spelen toekom, weet ik nu wat het is. Niet dat ik volgende keer een EK of WK speel en denk 'oh, is dit het nou', en vergeet te voetballen. Bovendien heb ik straks toch mooi een WK achter mijn naam staan." De kans is erg klein dat hij op dit WK een basisplaats zal krijgen, helemaal nu Arjen Robben in bloedvorm is. "Nee, ik ben straks niet teleurgesteld als ik het hele WK op de bank zit. Natuurlijk hoop ik mijn minuten te pakken. Maar ik weet wat mijn rol is, ik ben blij dat ik dit meemaak."

Babel geniet nu dus vooral van de sfeer, de wedstrijden, de aandacht en van zijn medespelers. "Ik leer heel veel van Robben, ik schaam me er niet voor dingen van hem af te kijken. Vooral zijn loopacties, het moment dat hij zijn dribbels start. Ik wacht wel eens te lang met mijn acties, terwijl Arjen meteen op snelheid 'gaat'."

Pfister blijft coach Togo

Bondscoach Otto Pfister zit ook tijdens de duels met Zwitserland en Frankrijk op de bank. Dat maakte de Togolese voetbalbond vanmorgen bekend.

De positie van Pfister stond na de 1-2 nederlaag tegen Zuid-Korea onder druk. Assogbavi Komlan, secretaris van de Togolese voetbalbond, zaaide twijfel met uitspraken als “ik houd niet van Pfister” en “hij is geen goede trainer.” Nu spreekt de bond in een officiŽle verklaring alsnog haar vertrouwen uit in de Duitser: ”Er zijn geen problemen. Hij zit tegen Zwitserland en Frankrijk op de bank.”

Het gesteggel rond Pfister is een van de continuing soaps van deze eindronde. Vrijdagnacht stapte de grijsaard op uit onvrede over het uitblijven van een premieakkoord. Togo opende daarop onderhandelingen met Winfried Schšfer, waarna Pfister in allerijl terugkeerde.

AMC: slippers dragen gevaarlijk

Icoon MedischHet Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam zegt dat het dragen van slippers de kans op botbreuken flink vergroot. De populariteit van slippers neemt ook steeds meer toe, waardoor volgens het AMC tegenwoordig maar liefst de helft van alle blessures aan voet, teen of enkel in deze periode plaatsvindt.

Jan Luitse, hoofd van de spoedeisende hulp in het AMC, wijt de problemen aan de slechte bescherming die slippers bieden. Op blote voeten lopen is dus niet de oplossing; alleen goed schoeisel beschermt de voeten tegen bijvoorbeeld stoten. Luitse vergelijkt de piek die in de zomermaanden te zien is inmiddels al met de piek tijdens de wintersportweken.

De stichting Consument en Veiligheid denkt dat het moeilijk is om het verband hard te maken, doordat vaak niet vastgelegd wordt wat een patiŽnt droeg toen hij zijn verwonding of botbreuk opliep. Toch zegt ze het verband tussen de groeiende populariteit van slippers en de toename van botbreuken plausibel te vinden.

Slippers
Voortaan weer op schoenen...

Testdag 13-06-2006

Gisteren is er op twee circuits getest door verschillende Formule 1-teams. Midland testte op Silverstone. BMW, Renault, Williams, Toyota en Honda kwamen op Monza in actie.

Op het circuit van Monza was Renault-coureur Giancarlo Fisichella de snelste. Fisichella had nog wel een motorprobleem, net als Anthony Davidson. Ricardo Zonta en Alexander Wurz kampten met mechanische problemen.

In Silverstone was het enige probleem het slechte weer. Hierdoor moest Tiago Monteiro zijn test vroegtijdig afbreken.

Uitslag F1 test Silverstone:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1T. MonteiroMidland F101:23.05487
2F. Del MonteMidland F101:26.0567

Uitslag F1 test Monza:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1.G. FisichellaRenault1'23''64798
2.N. HeidfeldBMW Sauber 1'23''647107
3.H. KovalainenRenault 1'23''739110
4.N. RosbergWilliams 1'23''81169
5.R. KubicaBMW Sauber 1'24''32679
6.R. ZontaToyota 1'24''65664
7.A. DavidsonHonda 1'24''767125
8.O. PanisToyota 1'25''42483
9.J. RossiterHonda 1'25''529117
10.A. WurzWilliams 1'26''99421

WK Kroniek (2): Daar word je zo moe van

Was het op de openingsdag nog de doelman van Ecuador die indruk maakte met zijn beschilderde wangen, enkele dagen verder in het toernooi hebben we alweer de nodige andere randzaken gezien. Guus Hiddink bijvoorbeeld, die ongekend fel was in de richting van de vierde official maandag. Of Peter Crouch, de houterige Engelse spits met camouflageschoenen. Geweldig idee, je voetbalschoenen in de kleur van het gras. Niemand kon zo de voeten van Peter zien en dus zou hij onvoorspelbaar worden. Ach, dat soort snufjes, daar word je toch zo moe van.

Lees hier verder.

Interactieve reclame

Reclamecampagnes, elk bedrijf wil de mooiste en origineelste reclame maken, tegenwoordig wordt er flink gebruik gemaakt van de media.
Wat dacht je van Nokia-game, een spel op internet, waarbij je aanwijzingen kon vinden in de landelijke dagbladen en over de telefoon.
Maar ook wat onlangser, die gele kabouters die overal in Noord Europa opdoken en wat dacht je van de 'geheime' Marco en Marko van Heineken, die wij van de Webog hebben ontmaskerd!

Spleasure submitte de volgende twee campagnes,

Altijd al filmster willen worden? In deze interactieve flash 'reclame' word je omgetoverd tot hollywood ster! Je naam komt oa. te staan in de Walk of Fame, meer verklap ik niet!

De autofabrikant Opel heeft onlangs de volgende campagne gelanceerd. In de reclame van prepareyourhair.nl word je verzocht je haar goed te doen, voor de supersnelle Opel Astra TwinTop, maar dat gaat niet via je beeldscherm, nee; je wordt gratis opgebeld door de Opel-dokter! Vul dus je juist 06-nr in! De campagne is overigens volledig in orde met onze privacy wetgeving. Ik heb het zelf met mijn nummer getest en mijn haar zit goed!

Van mij mogen meer bedrijven dit soort reclames lanceren!

Duitser (68) zit 3 dagen vast in lift

Icoon ShockingEen 68-jarige Duitse pensionaris moest drie dagen lang overleven op een pakje biscuits nadat hij vast was komen te zitten in een ziekenhuislift. Hoewel de man regelmatig op de alarmknop van de lift drukte, werd er niet gereageerd. De man werd maandag pas gevonden terwijl hij vrijdag een afspraak had.

"Ik viel uit mijn rolstoel toen ik probeerde op de alarmknop te drukken. Ik lag op de vloer en drukte regelmatig op de alarmknop maar er gebeurde niks terwijl de lift een beetje op en neer ging. Ik dacht bij mezelf dat het nu op mezelf aan zou komen", aldus de 68-jarige Karlheinz Schmidt.

Schmidt, die later bleek en erg zwak op de televisie verscheen, werd eindelijk ontdekt op maandag nadat een zuster haar beklag had gedaan over een defecte lift. De zoon van Schmidt had eerder een zoektocht laten starten naar zijn vader, maar de reddingswerkers hadden zich vooral geconcentreerd op het nabijgelegen kanaal, nadat alleen de begane grondverdieping van het ziekenhuis was onderzocht.

Supporter ernstig gewond door vieren winst

Icoon OpmerkelijkEen Zuid-Koreaanse man, die in AustraliŽ was, is ernstig gewond geraakt nadat hij bij het vieren van de overwinning van Zuid-Korea van een verkeersbord was gevallen. De man ligt inmiddels in kritieke toestand in een Australische ziekenhuis. De Australische politie liet hierna meteen een waarschuwing uitgaan om fans te waarschuwen zich een beetje te gedragen.

De voetbalkoorts loopt inmiddels hoog op in AustraliŽ. Gisteren waren er zeker vijfduizend fans, inclusief Brazilianen, Kroaten, en Koreanen, die in Sydney op groot scherm de wedstrijden bekeken. Na de 2-1 winst op Togo klom een 25-jarige Zuid-Koreaan in een verkeersbord. De man viel echter en kwam zeer hard op de grond terecht. Toen de man toch probeerde op te staan botste hij ook nog tegen een muur. De man werd afgevoerd naar een ziekenhuis en ligt daar nog altijd in kritieke toestand.

"We waarderen dat de fans de overwinningen willen vieren, maar we willen hen aanmoedigen om dit toch vooral veilig te doen", aldus de politie. Na de 3-1 winst tegen Japan barstte in AustraliŽ overal het feest los.

Schultz niet op Wimbledon

Brenda Schultz-McCarthy zal nog een jaar moeten wachten om haar droom waar te maken. De organisatie van Wimbledon heeft de tennisster, die in 2005 haar rentree maakte, geen wildcard gegeven voor de kwalificaties en daar is 'Big Brenda' niet blij mee.

"Als ze dat eerder hadden gezegd, had ik niet hoeven hopen. De voormalig hoofdscheidsrechter Alan Mills heeft me al die tijd verteld dat ik een goede kans maakte. Nu krijg ik te horen dat alleen aan Engelse meiden is gedacht", aldus de Nederlandse. "Misschien ben ik ook nog niet klaar voor een Grand Slam-toernooi en is het toch beter om volgend jaar voor mijn kansen te gaan." Schultz hoopt nu volgende week een wildcard te krijgen voor het grastoernooi van Rosmalen.

Wat is Dit: Opgave 30 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Engeland weert schermen uit grote steden

Voetbalfans in Liverpool en Londen zullen de WK-duels niet langer kunnen zien op grote schermen. Tot nu toe kregen de inwoners van Engeland de gelegenheid om de wedstrijden in de stad te bekijken. Tijdens de wedstrjd van het Engelse nationale team tegen Paraguay ontstonden er echter enkele relletjes.

Zowel in Liverpool als in Londen ontstonden problemen, en hierdoor werden de uitzendingen nog voor het einde van de wedstrijd afgebroken.

Nieuwe Pokemon Pearl & Diamond scans

Voor sommige mensen een bron van ergernis, voor anderen een moderne vorm van religie: Pokemon. Deze ontzettend populaire serie van Nintendo telt al een aantal games, en bij een nieuwe game in de reeks altijd komen er twee Pokemon games tegelijk uit die net iets van elkaar verschillen. Zo ook voor de Nintendo DS, waarop Pokemon Pearl en Pokemon Diamond uit zullen komen. Van deze twee games zijn nu een aantal nieuwe screens te bewonderen.

Er is wel eens geklaagd over het gebrek aan vernieuwing in de Pokemon games. Dit gebrek zal toch zeker niet aanwezig zijn bij Pokemon Pearl & Diamond, aangezien je met deze games online zult kunnen spelen. De release voor Japan staat gepland voor het derde kwartaal van 2006. Er is nog geen verdere informatie over de release datum in de VS en Europa.

Oudste man van Nederland (106) overleden

Icoon BinnenlandsJan Voogt Pieterszoon, geboren op 12 oktober 1899, is vorige week in Haarlem overleden. De man was met zijn 106 jaar de oudste man in Nederland, en is overleden aan de complicaties van een heupoperatie.

Tot ťťn jaar voor zijn dood, woonde de Haarlemmer zelfstandig, maar zijn laatste jaar bracht hij in een verzorgingshuis door. Tijdens zijn leven wilde hij geen media-aandacht voor zijn hoge leeftijd.

Een op de twaalfduizend Nederlanders was op 1 januari van dit jaar 100 of ouder. Het aantal 100-plussers is sinds 1980 verdrievoudigd. Met het overlijden van Voogt is er in Nederland nog slechts ťťn man die de 19e eeuw heeft meegemaakt; een 106-jarige Rotterdammer die op 17 december 1899 is geboren. De 108-jarige Grietje Jansen-Anker uit Middelburg is de oudste inwoner van Nederland.

Agent schiet messentrekker neer

Icoon PolitieEen Haarlemse politieagent heeft een nog onbekende man in zijn been geschoten, nadat de diender zich bedreigd voelde door de man. Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen.

De neergeschoten man bedreigde eerder op de dag het winkelende publiek, waarop de politie werd gebeld. Eťn motoragent die in de buurt was, hield in afwachting van versterking de winkel in de gaten waarin de man zich ophield. Kort daarna kwam de man zwaaiend met zijn mes naar buiten. De agent gaf hem eerst waarschuwingen en gebruikte pepperspray, maar dat mocht niet baten. De man bleef zwaaien met zijn mes en probeerde enkele keren de agent neer te steken. Hierop voelde de diender zich genoodzaakt om zijn wapen te trekken, en de man in zijn been te schieten.

De Rijksrecherche zal onderzoeken of de agent juist heeft gehandeld. Dit is echter niks speciaals en betreft de gebruikelijke procedure bij vuurwapengeweld.


Met dank aan TimmyAsd voor de submit.

Twee kinderen dood gevonden in Purmerend

Icoon Politie De politie heeft vanochtend vroeg in een woning in Purmerend de lichamen gevonden van twee jonge kinderen. Ze zijn door geweld om het leven gebracht. Het gaat om een jongetje van een half jaar oud en een meisje van bijna twee jaar oud.

Agenten troffen de kinderen kort voor 03.00 uur aan na een melding van de moeder van de kinderen. De 21-jarige moeder was in de woning aanwezig en woonde daar alleen met haar twee kinderen.

Wat zich precies heeft afgespeeld is nog niet bekend. De moeder is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het gezin was niet bekend bij politie of jeugdzorg.

Treinverkeer rond Utrecht ontregeld

Icoon VervoerEr zijn vanochtend veel problemen geweest met het treinverkeer rond Utrecht. De Spoorwegen hebben te kampen gehad met een grote stroomstoring. De seinen en wissels konden vanaf 08:15 uur niet goed meer worden bediend. Daardoor was er enkele uren nauwelijks treinverkeer mogelijk.

Inmiddels is de oorzaak van de stroomstoring gevonden en verholpen. Een relais was defect en kon rond 10:15 uur worden gerepareerd. Het treinverkeer komt nu weer op gang, maar de verwachting is dat de vertragingen tot het begin van de middag zullen duren.

Venus Williams naar Hopman Cup

Eind december zal de Amerikaanse tennisster Venus Williams voor het eerst deelnemen aan de Hopman Cup in AustraliŽ. De organisatie van het toernooi voor koppels heeft dit woensdag bekend gemaakt.

Williams zal in Perth samen spelen met landgenoot Taylor Dent. Dent won de afgelopen editie van de Hopman Cup samen met Lisa Raymond. Ditmaal heeft toernooidirecteur Paul McNamee ervan af gezien de titelverdedigster opnieuw uit te nodigen. "We houden ervan nieuwe gezichten in het toernooi te krijgen. Venus is ťťn van de sterspeelsters die hier nog nooit is geweest", aldus McNamee.

Ronaldo blijft verzekerd van basisplaats

Ondanks het matige spel van de Braziliaanse aanvaller, gisteren tegen KroatiŽ, zal Ronaldo ook de volgende wedstrijd in de basis beginnen. Brazilie won gisteren hun eerste wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Kaka.
Aanstaande zaterdag spelen de Goddelijke Kanaries de tweede wedstrijd. Tegenstander in MŁnchen is dan AustraliŽ. ”Ronaldo begint in de basisopstelling”, aldus coach Carlos Alberto Parreira. ”Ronaldo moet ritme opdoen, hij kan een wedstrijd beslissen”, zo vervolgde Parreira, die zich verder geen zorgen maakt over het vermeende overgewicht van de spits. Dit deed vorige week de president van BraziliŽ wel. Hij uitte openlijk zijn twijfels over het gewicht van Ronaldo.

100 extra kaarten voor Oranjesupporters

De supportersvereniging Oranje heeft van de KNVB nog honderd extra kaarten gekregen voor de wedstrijd Nederland - Ivoorkust van aankomende vrijdag in Stuttgart.

Een aantal weken geleden kreeg de supportersvereniging al enkele duizenden extra tickets voor de groepswedstrijden van het WK. De honderd extra kaarten zijn ook al vergeven, ze worden toegewezen aan de mensen die op de wachtlijst van de supportersvereniging staan.

Film: The Promise

"Once you have accepted your destiny, nothing can alter it unless rivers flow uphill, time runs backwards and the dead come back to life."

Een jong arm meisje zwerft in de openingsscŤne van The Promise tussen de lijken opzoek naar eten. Uit het niets verschijnt de godin Manshen voor haar, die beweert het lot van het meisje te kunnen veranderen. Ze zal een prachtige prinses worden, door de hele wereld begeerd. Maar liefde zal ze niet kennen, want elke man van wie ze houdt is gedoemd om te sterven. De godin benadrukt dat ze haar hele leven aan de belofte vast zal zitten, maar het naÔeve meisje accepteert het aanbod toch. Welk jong meisje droomt immers niet van de door de godin beloofde lotsbestemming.


Oranje oefent opnieuw besloten

Vandaag zijn zowel pers als publiek niet welkom op de training van Oranje. Bondscoach Marco van Basten wil zijn team in alle rust voorbereiden op de wedstrijd tegen Ivoorkust van aankomende vrijdag.

Vorige week laste de bondscoach ook een besloten training in. Het stadion in Freiburg werd toen hermetisch afgesloten door de politie. Vanaf een nabijgelegen heuvel was die training voor fans en de pers toen wel te zien.

[Update] Meer Blizzard MMO's?

Als beursgenoteerd bedrijf moet Vivendi Universal regelmatig een presentatie geven voor Wall Street, en hierin de verwachtingen op korte en lange termijn bekend maken.
Nu willen we jullie niet vervelen met pagina's vol met financiŽle onderbouwingen van verwachtingen van het management van VU, maar de volgende quote is toch wel nieuwswaardig, ťn interessant voor onze lezers:

"All Blizzard franchises will become MMOGs."

VU claimt een ontwikkelmodel te hebben gevonden waarmee MMO's in 5 jaar tijd, voor 50 miljoen dollar geproduceerd kunnen worden. Die claim lijkt redelijk betrouwbaar, aangezien World of Warcraft voor 50 miljoen dollar in 4,5 jaar tijd is ontwikkeld.

Welke franchise als eerste een MMO-adaptie krijgt, is nog afwachten. Diablo past het gemakkelijkst in de World of Warcraft engine, maar de Starcraft franchise heeft vooral in AziŽ een grote fanbase. Vele analisten zijn het er over eens dat de fanbase de basis van het succes vormt van World of Warcraft.

Update 10:50
Zowel Vivendi als Blizzard hebben gereageerd op de vraag of Blizzard inderdaad alleen nog maar MMO's gaat maken. Beide partijen geven aan dat de quote ook nieuws voor hun is en ontkennen hiermee dus indirect dit gezegd te hebben. Voorlopig nog een gerucht dus.

Marc Silvestri over The Darkness

IGN heeft een interview met Marc Silvestri gepubliceerd, waarin de tekenaar uitgebreid spreekt over comics als medium, en de vertaling naar film en videogames.
Ook betrokken bij het interview was Paul Jenkins, de oorspronkelijke schrijver van The Darkness, die het verhaal voor de videogame geschreven heeft.

IGN Comics: Is this easier because it's your property? Do you think a licensed game by Marvel or DC will have trouble reaching such a level of immersion because of the licensing limitations?

Silvestri: Marvel's a publicly-held company. They have to answer to their shareholders. Not only financially, but content-wise. We're very small. We can go to Starbreeze, I can go to Paul and say, "Write whatever the f--- you want. In fact, say f---. Go ahead, it's part of the character." We don't have to water it down.

Jenkins: As soon as they told me that, it was like "F---, f---, f---, f---, f---!"

In het interview wordt verder duidelijk dat het karakter van Jackie Estacado centraal zal staan, en niet de Darkness-powers. Jackie zal bovendien tijdens het spel een persoonlijkheidstransformatie ondergaan. De Jackie waar je mee begint, is een compleet ander persoon dan de Jackie aan het einde van het spel.

Lees het hele interview hier.

In The Darkness speel je Jackie Estacado, een mafia-hitman, die gave van The Darkness bezit. Dit is een gave die van vader op zoon over wordt gegeven, en zodra het kind verwekt is, sterft de vader. Deze gave openbaart zich pas na 21 jaar, en geeft de eigenaar de kracht om de duisternis en de krachten van chaos te beheersen.

Over het verhaallijn in de game is nog niets bekend, maar dat The Angelus (wapen van licht en orde, directe tegenhanger van The Darkness) er in zit, lijkt waarschijnlijk. Wel is bekend dat de sidekicks van Jackie, The Darklings, een onderdeel van de gameplay zullen vormen.

The Darkness staat gepland voor een release in 2007 op PS3 en X360. Daarnaast wordt er ook nog een film gemaakt op basis van de comic, die iets later uit moet komen.

Klacht tegen De Hond om zaak Louwes

Icoon JustitieHet college van procureursgeneraal heeft gisteren beslist dat fiscaal jurist Ernest Louwes geen nieuw proces hoeft te krijgen. Louwes zit een celstraf uit van 12 jaar voor de in 1999 gepleegde moord op de 60-jarige weduwe Jacqueline Wittenberg uit Deventer. Opiniepeiler Maurice de Hond was de afgelopen maanden bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal dat moest aantonen dat Louwes onschuldig was en dat klusjesman Michael de J. met zijn vriendin achter de moord zaten.

Volgens de top van Justitie heeft het aangeleverde materiaal van De Hond juist alleen maar meer de schuld aangetoond van Louwes. De voormalige klusjesman van de vermoorde weduwe heeft er volgens hen niets mee te maken. Het justitieteam heeft zelf ook een nieuw en uitgebreid DNA-onderzoek uitgevoerd naar sporen op de blouse van het slachtoffer. In totaal is er nu sprake van elf contactsporen en twee bloedsporen op de blouse die overeenkomen met het DNA-profiel van de Louwes.

De zaak krijgt nu een strafrechterlijk vervolg voor Maurice de Hond. Klusjesman De J. laat het er namelijk niet bij zitten dat hij door De Hond publiekelijk is weggezet als moordenaar. Zijn advocaat gaat een strafklacht indienen wegens laster en smaad. Daarnaast wordt een fikse schadeclaim overwogen.

De advocaat van De J., mr. Jan Vlug, stelt strijdvaardig: ''We zullen eerst kijken hoe onze smaad en lasteraangifte uitpakt en dan een civiele procedure aanspannen. Hoe hoog de claim wordt, is nog niet bekend. Maar De Hond zal een zware pijp gaan roken. Michael de J. en zijn vriendin hebben vreselijke maanden achter de rug en zijn bijvoorbeeld allebei hun baan kwijtgeraakt.''

De advocaten van Louwes, mr. Geert-Jan Knoops en diens echtgenote mr. Carry Knoops, stappen overigens toch met een herzieningsverzoek naar de Hoge Raad. Volgens hen is de conclusie van het college van procureursgeneraal onjuist.

Met dank aan Brillies voor de submit.

Barcelona legt Gudjohnsen vast

FC Barcelona heeft zich versterkt met Eidur Gudjohnsen. De 27-jarige IJslander tekent na de medische keuring een vierjarig contract.

FC Barcelona betaalt zo’n acht miljoen pond voor de aanvaller, die in zes seizoenen bij Chelsea 83 maal scoorde in 263 wedstrijden. Onder Josť Mourinho kon Gudjohnsen nooit rekenen op veel speelminuten en met de komst van Andrei Shevchenko daalde hij verder in de pikorde. Tegelijkertijd zocht Barcelona een vervanger voor de naar Helsingborgs IF vertrekkende Henrik Larsson.

EGM helpt geruchten de wereld in

Electronic Gaming Monthly heeft in hun rubriek voor geruchten weer wat aardige dingen besproken. Van voorspelbare ideeŽn tot aparte geruchten. Hier een kort overzicht.

Ninja Gaiden Black van Tecmo komt naar de PlayStation 3.

EA heeft een Massive Multiplayer Burnout gepland.

Een aantal third party developers verschuift hun projecten van de PlayStation 3 naar de Nintendo Wii.

Square Enix brengt Kingdom Hearts naar de PlayStation Portable.

Harmonix is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe muziekgame.

LucasArts is bezig met de ontwikkeling van een Star Wars game voor de Wii. Hierin zitten ook lightsabre gevechten met de controller.

Sony is bezig met een herdesign van de PlayStation Portable.

Star Wars Battlefront is in ontwikkeling voor de next-generation consoles, het is alleen niet Pandamic dat ermee bezig is.

Auto Assault, de auto MMORPG van NCSoft, verschijnt ook op de Xbox 360.

Japanse voetbalbond biedt fans excuses aan

De voorzitter van de Japanse voetbalbond, Saburo Kawabuchi, heeft de Japanse voetbalfans dinsdag zijn excuses aangeboden voor de verloren wedstrijd tegen AustraliŽ.

Kawabuchi noemde het verlies 'teleurstellend'. "Maar dat is voetbal. We moeten verder." AustraliŽ boog maandag in de slotminuten van de wedstrijd in groep F tegen Japan een 1-0 achterstand om in een 3-1 voorsprong.

Ondanks het verlies geloven de Japanse voetballers nog steeds dat ze de volgende ronde op het WK kunnen halen. Kawabuchi haalde dinsdag de strijd om de Confederations Cup vorig jaar in Duitsland in herinnering. "Toen verloren we onze eerste wedstrijd tegen Mexico, maar speelden we gelijk tegen BraziliŽ. Ik hoop dat we ditmaal de rollen ook op zo'n manier kunnen omdraaien."

'Rassendiscriminatie groot probleem'

EnquÍteUit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie onder bijna 1.700 allochtone en autochtone Nederlanders blijkt dat discriminatie in Nederland een omvangrijk, maar vrijwel onzichtbaar probleem is. De 'Monitor Rassendiscriminatie 2005' spreekt over honderdduizenden allochtonen en ook autochtonen die er vermoedelijk mee te maken hebben. Weinigen van hen (10%) melden dit echter bij een instantie. De meesten denken dat dat toch niet helpt of ze willen er gewoon geen aandacht aan besteden.

Van de Marokkanen en Turken zegt zo'n 50% het afgelopen jaar minstens een keer te zijn geconfronteerd met discriminatie. Ook Surinamers (40%) en Antillianen (37%) hebben er veel mee te maken. Van de autochtonen zegt 2% te zijn gediscrimineerd door allochtonen. Jaarlijks zijn er enkele duizenden gewelddadige racistische incidenten.

Isolatie
De onderzoekers stellen dat rassendiscriminatie een zeer vernederende ervaring is die ertoe kan leiden dat iemand zich isoleert van de samenleving. Uit de percentages valt op te maken dat mogelijk 400.000 tot 475.000 allochtonen en 100.000 tot 300.000 autochtonen het afgelopen jaar in het dagelijks leven te maken hebben gehad met discriminatie op grond van hun land van herkomst, geloof of huidskleur.

Rassendiscriminatie vond plaats op straat, in de bus of de disco, maar vooral op de arbeidsmarkt en in het onderwijs. Het vormt volgens de onderzoekers een belemmering voor allochtonen om te integreren en volwaardig deel te nemen aan de samenleving.

Het is voor het eerst dat er zo'n grootschalig onderzoek is gedaan naar de aard en omvang van rassendiscriminatie in ons land. De Monitor Rassendiscriminatie 2005 wordt vanmiddag aangeboden aan minister Rita Verdonk.

Het onderzoek werd gecoŲrdineerd door het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR). Het werd uitgevoerd door medewerkers van de Anne Frank Stichting, de Landelijke Vereniging van Anti Discriminatie Bureaus en Meldpunten, de Universiteit Leiden, de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en het LBR zelf.

Sneijder speelt tegen Ivoorkust 25e interland

Als Wesley Sneijder aankomende vrijdag in actie komt tegen Ivoorkust, dan speelde de Ajacied zijn 25e interland. Als presentje voor die mijlpaal bij Oranje krijgt Sneijder een fles champagne. Enkele dagen daarna, na het duel tegen ArgentiniŽ, krijgt hij een zilveren schaal met daarin alle gespeelde wedstrijden gegraveerd.

Dinsdag zei Sneijder dat hij beterschap belooft voor zijn slechte spel tijdens de wedstrijd tegen ServiŽ en Montenegro. "Hugo, je hebt helemaal gelijk", zei Sneijder in gesprek met Hugo Borst. "Die vrije trappen waren heel slecht genomen. Ik beloof beterschap."

"Mandekking Ronaldo eitje"

Robert Kovac, de bewaker van Ronaldo tijdens BraziliŽ – KroatiŽ, verwonderde zich na afloop van de confrontatie over het apathische optreden van de topscorer van het WK 2002.

BraziliŽ opende haar WK met een 1-0 overwinning, maar Ronaldo was slechts een enkele keer dreigend met een afstandsschot. ”Ik snap niet wat hem bezielde”, vertelt Kovac aan de BBC. ”Hij bewoog totaal niet en zocht nooit de ruimte. Ik denk dat hij moe was, hij beroerde bijna geen bal.” Kovac kende Ronaldo niet meer terug: ”Ik heb wel eens eerder tegen hem gespeeld en dat bleek een erg lastige opgave. Nu was het makkelijk.”

Ook vanaf de Kroatische bank keek men verbijsterd toe. ”Volgens mij maakte hij drie of vier sprintjes van tien meter”, aldus doelman Joey Didulica. ”Het was ongelooflijk om te zien.” De Braziliaanse bondscoach Parreira komt op voor de aanvaller van Real Madrid: ”Ronaldo heeft de afgelopen twee maanden niet gespeeld en het was erg heet. Ik ben er zeker van dat hij zich zal verbeteren.” Ook KakŠ rekent op progressie: ”Ronaldo zegt dat hij z’n ideale fitnessniveau nog niet heeft bereikt. Ja, iets meer beweging van hem zou ideaal zijn.”

De Cler en Feyenoord bijna rond

Feyenoord hoopt op korte termijn Tim de Cler van AZ aan te trekken. Momenteel onderhandelt de club uit de Kuip met AZ over een transfersom. Eerder kregen de Rotterdammers al toestemming van de Alkmaarse club om met de international te praten en ze zijn dicht bij een akkoord over een meerjarig contract.

Bij AZ is de voormalig speler van Ajax een stabiele factor in het team, de laatste vier seizoenen speelde hij respectievelijk 30, 33, 32 en 30 van de 34 competitieduels. Enkel de vraagprijs lijkt de overgang nog in de weg te kunnen staan. Feyenoord hikt tegen de drie miljoen euro aan die moet worden betaald om het tot 2008 lopende contract van De Cler af te kopen.

'Snorverbod voor brandweermannen'

Icoon Brand Brandweermannen moeten geen snor hebben. Dat vindt althans de Amsterdamse brandweercommandant Kees te Boekhorst. Volgens hem dragen de snorren namelijk bij aan het stereotype beeld van de brandweer als 'mannenbolwerk'. Door dit beeld, en dus indirect door de snorren, zouden vrouwen niet bij de brandweer willen werken.

Als het aan Te Boekhorst ligt, komt er dan ook snel een landelijke gedragscode voor brandweerlieden, met onder meer het snorverbod. Uit een peiling van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) blijkt dat zeventig procent van de brandweerlieden een dergelijke code wel ziet zitten.

WK voetbal

De meeste voetballers stellen onderhandelingen over een nieuw contract even uit tot na een kampioenschap, zodat goede prestaties tijdens het WK of EK dan meteen verzilverd kunnen worden.

Er is een categorie spelers waarvoor deze regel niet geldt. Spelers van het kaliber Andrei Shevchenko van AC Milan kunnen het zich permitteren om een paar weken vůůr het WK een nieuw contract te tekenen. De sterspeler uit de OekraÔne verhuist voor een transfersom van 46,5 miljoen euro het komende seizoen naar Engeland en gaat aan de slag bij Chelsea.

Vanmiddag speelt hij misschien met zijn team tegen Spanje.

Misschien, want de voorbereiding op het WK verliep niet al te best. Shevchenko miste een aantal oefenwedstrijden vanwege een knieblessure en het is onduidelijk of hij op tijd fit is. We weten dus nog niet zeker of we ons vanmiddag al kunnen verheugen op nieuwe doelpunten van Sheva.

Eerste uitslagen eindexamen vandaag

Icoon Examen De 196.000 leerlingen die hebben meegedaan aan de eindexamens kunnen binnenkort de uitslag verwachten. De meeste van hen zullen het (al dan niet) verlossende telefoontje pas morgen krijgen, maar vooral op kleine vmbo-scholen kan de uitslag vandaag al bekendgemaakt worden.

De resultaten worden vandaag doorgegeven aan vmbo-scholen. Grotere scholen hebben dan nog veel werk aan het uitdelen van de cijfers en het onder elkaar zetten van de uitslagen, terwijl dit voor kleine scholen snel geregeld kan zijn. De uitslagen voor havo- en vwo-scholieren komen sowieso pas morgen.

Dit jaar deden er 113.000 leerlingen op het vmbo, 49.000 op het havo en 34.000 op het vwo mee aan de examens.

Fry: "Geen crisis bij Honda"

Nick Fry, de teambaas van Honda Racing F1, heeft gezegd dat er geen crisis heerst binnen het team. Afgelopen weekend eindigde Rubens Barrichello als tiende op Silverstone, teamgenoot Jenson Button, die zich slechts als negentiende kwalificeerde, viel na negen ronden uit.

"Het moraal van het team en de coureurs ťn de steun die we van de fans krijgen wijzen juist op het tegenovergestelde van een crisis." Fry neemt het ook op voor Button, de Brit kwam zwaar onder vuur te iggen na zijn slechte kwalificatie. "Jenson heeft zich opvallend goed gedragen. Na de aanvankelijke teleurstelling was hij weer enorm positief. Jenson weet dat het geen zin heeft om je in een hoekje te verstoppen, maar dat je er iets aan moet doen om het te verbeteren."

Volgens Fry verdient Button alle steun. "We moeten hem helpen deze problemen te overwinnen. Ik denk dat hij de zaken per dag moet bekijken en alle moeilijkheden uit zijn hoofd moet zetten. Het heeft op dit moment geen zin om naar het grotere geheel te kijken. Hij moet zichzelf realistische doelen stellen om hieruit te komen. Het team heeft alle vertrouwen in beide rijders."

Verdachte verdwijning Luik meldt zich bij politie

Icoon Misdaad De man die verdacht werd in de verdwijningszaak van de twee Belgische meisjes Stacy en Nathalie, heeft zich gisteravond bij de politie gemeld. De man, die bekend staat als een zedendelinquent, was op de avond van de verdwijning in de buurt van de twee meisjes, en gold daarom als verdachte. Hij werd al drie dagen gezocht.

De foto en naam van de 39-jarige Abdellah Ait Oud werden gisteren door de politie verspreid. Hij herkende daarop zichzelf op het journaal, en besloot direct naar het bureau te gaan. Volgens de procureur-generaal van Luik kloppen eerdere berichten niet die stellen dat de man voorwaardelijk vrij zou zijn.

De moeder van de twee verdwenen meisjes heeft inmiddels geen van haar zes kinderen meer in huis. Gisteren werd haar eenjarige baby afgenomen door de dienst Jeugdzorg, nadat ze er mee naar een cafť was gegaan.

De verdwijning van Stacy en Nathalie werd ontdekt toen de vrouw vrijdag om half drie uit het cafť kwam om haar kinderen te verzamelen. Sindsdien zoekt de Belgische politie massaal naar de meisjes.

Met dank aan Limbo-lil, Barcelona, cleanwindow, Bupatih, admiraal_anaal, santax, Bas028 en macromarkt.nl voor de submit.

Del Piero reageert frustraties af

Alessandro Del Piero heeft dinsdag zijn frustraties afgereageerd. Maandag liet bondscoach Marcello Lippi de spits in de eerste WK-wedstrijd tegen Ghana (2-0) bijna de gehele wedstrijd op de reservebank zitten.

In een vriendschappelijk duel met de reservespelers tegen de A-jeugd van MSV Duisburg schopte Del Piero dinsdag flink om zich heen. Del Piero ging zelf zo ver dat doelman Angelo Peruzzi besloot in te grijpen en Del Piero toesprak.

Japan schokt met naam mascotte

Terwijl Duitsland hoopte dat verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog voor een maand taboe zouden zijn, liet Japan een mascotte genaamd ‘Rommel’ overvliegen na de 1-3 nederlaag tegen AustraliŽ.

De naam van de tienjarige tekkel verwijst naar nazi-veldmaarschalk Erwin Rommel, die vooral bekendheid geniet wegens zijn belangrijke rol in de slag van El Alamein. ”Hij wordt een jaartje ouder, maar Rommel is nog altijd in goeie conditie”, aldus de Japanse perschef. ”Rommels belangrijkste rol is de interactie met de fans verzorgen.” Liefst achttien keer bracht het hondje een bezoekje aan het trainingskamp voorafgaand aan een wedstrijd en nooit leed Japan een nederlaag. De Aziaten kunnen het nodige geluk gebruiken, want de confrontatie tegen KroatiŽ van aanstaande zondag is een alles-of-niets wedstrijd.

Parreira: "Aan zelfvertrouwen gewonnen"

Carlos Alberto Parreira, de bondscoach van BraziliŽ, vindt dat zijn ploeg de overwinning op KroatiŽ (1-0) niet heeft gestolen.

”Het is erg belangrijk om met een zege te beginnen”, meldde de oefenmeester van de vijfvoudig wereldkampioen. ”We hebben nu aan zelfvertrouwen gewonnen. Tegen AustraliŽ begint zeer waarschijnlijk hetzelfde team, want we moeten beter op elkaar ingespeeld raken. De volgende wedstrijd is eigenlijk een finale, want de winnaar plaatst zich voor de volgende ronde.”

Ook Cafu denkt vooral economisch: ”Het belangrijkste is om met een zege van start te gaan. In elke match proberen we beter te spelen. We moeten zeven treden beklimmen, we hebben er nu een genomen, er volgen er nog zes.” Wisselspeler Juninho was het eens met zijn aanvoerder: ”In die eerste wedstrijd voel je altijd spanning, dan begin je maar het beste met een overwinning. Dit geeft ons vertrouwen voor de volgende duels. Ik was wel graag ingevallen, geef ik toe.”

Zlatko Kranjcar, bondscoach van KroatiŽ, zag een aantrekkelijk schouwspel: ”Het was een excellente partij. Wij verdienden het niet om te verliezen, want op veel onderdelen waren we de betere ploeg. Eťn fout tegen BraziliŽ is echter dodelijk. In ieder geval was deze partij een goede maatstaf en geeft het vertrouwen voor de rest van het toernooi.”

WK Kroniek (2): Daar word je zo moe van

Was het op de openingsdag nog de doelman van Ecuador die indruk maakte met zijn beschilderde wangen, enkele dagen verder in het toernooi hebben we alweer de nodige andere randzaken gezien. Guus Hiddink bijvoorbeeld, die ongekend fel was in de richting van de vierde official maandag. Of Peter Crouch, de houterige Engelse spits met camouflageschoenen. Geweldig idee, je voetbalschoenen in de kleur van het gras. Niemand kon zo de voeten van Peter zien en dus zou hij onvoorspelbaar worden. Ach, dat soort snufjes, daar word je toch zo moe van.

Zege BraziliŽ betekent record

De 1-0 zege die BraziliŽ dinsdagavond boekte op KroatiŽ, betekent een nieuw record. Nog nooit eerder wist een land acht WK-duels achtereen te winnen.

BraziliŽ behaalde in 2002 met zeven overwinningen op rij de wereldtitel. Het Zuid-Amerikaanse land won toen van achtereenvolgens Turkije, China, Costa Rica, BelgiŽ, Engeland, opnieuw Turkije en Duitsland. BraziliŽ deelde het record van aantal winsten op rij tot dinsdagavond met ItaliŽ, dat op de WK's van 1934 en 1938 zeven wedstrijden op rij wist te winnen.

WoW ruimt op

De mensen bij World of Warcraft zijn druk in de weer geweest. In lijn met Blizzards agressieve aanpak tegen cheaters hebben ze in mei meer dan 30.000 accounts geband. Naast het sluiten van accounts is er ook meer dan 30 miljoen Ďgoldī uit de economie verwijderd.De accounts die zijn verwijderd hielden zich bezig met activiteiten die in strijd zijn met de ďTerms of UseĒ van de populaire MMORPG. Dit kwam meestal neer op het gebruiken van externe programmaís om automatisch geld of items te genereren. Dit heeft een zeer grote invloed op de economie van de speelwereld. Dat Blizzard bang is voor dit soort capriolen is niet zo gek. De economie van een MMORPG is uiterst onstabiel en moet constant worden bijgeschaafd om de gameplay optimaal te houden.
We will continue to aggressively monitor all World of Warcraft realms in order to protect the service and its players from the harmful effects of cheating. Please note that selling World of Warcraft content, such as gold, items, and characters, can result in a permanent ban of the involved accounts from World of Warcraft.
Aldus de officiŽle WoW website.

'40% Marokkaanse jeugd ondemocratisch'

Icoon BinnenlandsUit een vertrouwelijk rapport dat het Instituut voor Migratie en Etnische Studies heeft opgesteld in opdracht van VVD-minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie blijkt dat veertig procent van de Marokkaanse jongeren weinig op heeft met de Westerse democratie. Ook vinden zij de islamitische leefnormen nauwelijks verenigbaar met de Europese. Hun negatieve houding jegens de Westerse normen en waarden komt vooral voort uit het feit dat veel Marokkaanse jongeren zich sterk identificeren met de eigen gemeenschap.

Volgens het rapport hebben jonge Marokkanen weinig vertrouwen in de politiek, vanwege de negatieve houding die er zou heersen ten opzichte van de islam. Des te meer vertrouwen heeft men in het geloof: veel Marokkanen zouden bereid zijn op de bres te springen voor de islam. Zes ŗ zeven procent zou daarbij zelfs geweld niet schuwen.

Het onderzoek is gehouden onder zowel moslims die democratisch actief zijn als hun radicale geloofsgenoten. Dit om een beter beeld te verschaffen van de ideeŽn van moslims omtrent religie en democratie. Beide groepen zouden zich volgens het rapport achtergesteld voelen. Ook benoemt het rapport drie hoofdoorzaken waardoor jonge moslims radicaliseren: discriminatie, zingeving en het gebrek aan binding met ons land. Jongeren voelen zich onbegrepen door zowel hun ouders als door de samenleving.

Games-afkick klinieken? Zo'n slecht idee nog niet!

Opeens was het zover. Na vijf maanden onafgebroken doorploeteren voor wat schamele goudstukken had ik er genoeg van. Na al die eindeloze raids die vrijwel altijd eindigden in epische discussies over de paar zeldzame stukken armour die we verzameld hadden. Na al die ellenlange grinds om wat zeldzame veren te verzamelen van een vogel die alleen in de verste uithoek van het spel leefde, knapte er iets. Na het slaken van een hele diepe zucht, werd World of Warcraft van mijn harde schijf gewist. Het was mooi geweest, vond ik.

Laatste reviews en specials
review
The Elder Scrolls Online: Elsweyr
review
Collection of Mana
special
Krezip over comeback: 'We moesten het nog allemaal kunnen en willen'
review
The Lion King (2019)
special
Opinie: Nintendo Switch Lite is een slechte deal
special
De Landmacht en FOK! schieten met scherp deel II
©FOK.nl e.a.