Duitser (68) zit 3 dagen vast in lift

Icoon ShockingEen 68-jarige Duitse pensionaris moest drie dagen lang overleven op een pakje biscuits nadat hij vast was komen te zitten in een ziekenhuislift. Hoewel de man regelmatig op de alarmknop van de lift drukte, werd er niet gereageerd. De man werd maandag pas gevonden terwijl hij vrijdag een afspraak had.

"Ik viel uit mijn rolstoel toen ik probeerde op de alarmknop te drukken. Ik lag op de vloer en drukte regelmatig op de alarmknop maar er gebeurde niks terwijl de lift een beetje op en neer ging. Ik dacht bij mezelf dat het nu op mezelf aan zou komen", aldus de 68-jarige Karlheinz Schmidt.

Schmidt, die later bleek en erg zwak op de televisie verscheen, werd eindelijk ontdekt op maandag nadat een zuster haar beklag had gedaan over een defecte lift. De zoon van Schmidt had eerder een zoektocht laten starten naar zijn vader, maar de reddingswerkers hadden zich vooral geconcentreerd op het nabijgelegen kanaal, nadat alleen de begane grondverdieping van het ziekenhuis was onderzocht.