Tunesië en Saudi-Arabië in evenwicht

Tunesië en Saudi-Arabië hebben vanavond de punten gedeeld in hun treffen in groep H. De wedstrijd in München eindigde in 2-2. Een saaie eerste helft werd gevolgd door een zeer leuke tweede.

De Afrikaanse kampioen van 2004 kwam op voorsprong dankzij Ziad Jaziri. Zijn mooi ingeschoten volley was meteen ook het enige hoogtepunt van de eerste helft. Tunesië, met de vertrekkende Ajacied Hatem Trabelsi in de basis, verzuimde door te drukken. De 1-1 van Yasser Al Kahtani, na 56 minuten, deed de verhoudingen recht aan.

Beide teams opteerden voor de driepunter, maar ontbeerden lange tijd de benodigde stootkracht. Totdat Saoedi-Arabië toesloeg via de counter: invaller Sami Al Jaber scoorde beheerst. In de blessuretijd zorgde Radhi Jaidi met een kopbal alsnog voor een remise.

Opstellingen:

Tunesië: Boumnijel,Trabelsi,Jaidi,Haggui,Jamali,Bouazizi( 54’Nafti),Mnari,Namouchi,Chedl(69’Chodhbane) ,Chikhaoui(81’Essedri),Jaziri

Saudi-Arabie: Zaid,Dokhi,Tukar,Al Montashari,Sulimani,Al Ghamdi,Noor(74’Ameen),Aziz,Al Temyat( 67’Mouath), Kharir, Al Kahtani ( 81’Al Jaber).