WK 2006: Uitslag Tunesië - Saoedi-Arabië

Icoon WK 2006 Saoedi-Arabië en Tunesië hebben de punten gedeeld op het WK Voetbal: 2-2.

De Afrikaanse kampioen van 2004 kwam op voorsprong dankzij Ziad Jaziri. Zijn mooi ingeschoten volley was meteen ook het enige hoogtepunt van de eerste helft. Tunesië, met de vertrekkende Ajacied Hatem Trabelsi in de basis, verzuimde door te drukken. De 1-1 van Yasser Al Khatani, na 56 minuten, deed de verhoudingen recht aan.

Beide teams opteerden voor de driepunter, maar ontbeerden lange tijd de benodigde stootkracht. Totdat Saoedi-Arabië toesloeg via de counter: invaller Sami Al Jaber scoorde beheerst. In de blessuretijd zorgde Radhi Jaidi met een kopbal alsnog voor een remise. Een uitgebreid verslag lees je straks op de WK-site van FOK!

Spanje gaat nu alleen aan de leiding in groep H. Vanmiddag maakten de Zuid-Europeanen indruk door Oekraïne met 4-0 aan de kant te zetten. Om 21.00 uur trappen Duitsland en Polen af voor de eerste wedstrijd van de tweede speelronde.