Cabaretier Bert Klunder (49) overleden

Icoon BinnenlandsIn een ziekenhuis in Alkmaar is vanmiddag Bert Klunder overleden. De cabaratier en regisseur werd eerder deze week al in coma opgenomen in het ziekenhuis, getroffen door een hersenbloeding.

De 49-jarige Klunder voelde zich zaterdag niet zo goed. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen, waar bleek dat hij een fikse hersenbloeding had. Zijn manager maakte maandag bekend dat de toestand van de cabaratier zeer kritiek was. De cabaretier kreeg eerder dit jaar ook al een bloeding boven zijn hersenen, tijdens de pauze van een voorstelling. Hiervoor lag hij tot eind maart in het ziekenhuis. Sindsdien revalideerde hij in zijn woonplaats Alkmaar.

Bert Klunder werd in 2001 bekend bij het grote publiek door zijn rol in de 'televisiecursus' Mannen voor Vrouwen van de RVU. Ook schreef hij columns voor het magazine Esta. Verder regisseerde hij onder meer Brigitte Kaandorp, Vincent Bijlo, Angela Groothuizen en Jeroen van Merwijk.

Klunder woonde in Alkmaar samen met zijn vrouw, de kleinkunstenares Mylou Frencken. Samen hadden ze een dochtertje. Hij wordt maandag gecremeerd.


Bert Klunder (1956 - 2006)


Met dank aan macmouse voor de submit.