[Update] Meer Blizzard MMO's?

J (SocialDisorder)
Als beursgenoteerd bedrijf moet Vivendi Universal regelmatig een presentatie geven voor Wall Street, en hierin de verwachtingen op korte en lange termijn bekend maken.
Nu willen we jullie niet vervelen met pagina's vol met financiële onderbouwingen van verwachtingen van het management van VU, maar de volgende quote is toch wel nieuwswaardig, én interessant voor onze lezers:

"All Blizzard franchises will become MMOGs."

VU claimt een ontwikkelmodel te hebben gevonden waarmee MMO's in 5 jaar tijd, voor 50 miljoen dollar geproduceerd kunnen worden. Die claim lijkt redelijk betrouwbaar, aangezien World of Warcraft voor 50 miljoen dollar in 4,5 jaar tijd is ontwikkeld.

Welke franchise als eerste een MMO-adaptie krijgt, is nog afwachten. Diablo past het gemakkelijkst in de World of Warcraft engine, maar de Starcraft franchise heeft vooral in Azië een grote fanbase. Vele analisten zijn het er over eens dat de fanbase de basis van het succes vormt van World of Warcraft.

Update 10:50
Zowel Vivendi als Blizzard hebben gereageerd op de vraag of Blizzard inderdaad alleen nog maar MMO's gaat maken. Beide partijen geven aan dat de quote ook nieuws voor hun is en ontkennen hiermee dus indirect dit gezegd te hebben. Voorlopig nog een gerucht dus.