WK 2006: Uitslag Duitsland - Polen

Icoon WK 2006Duitsland heeft op het WK Voetbal in eigen land ook zijn tweede duel weten te winnen. In Dortmund won het met 1-0 van Polen. De winst kwam tot stand op zijn Duits, namelijk met een goal in de blessuretijd van de tweede helft. Invaller Neuville wist de Poolse muur te slechten.

Duitsland had de hele wedstrijd het betere van het spel, maar stuitte op een goed verdedigende tegenstander. Een rode kaart voor Polen een kwartier voor tijd zorgde voor veel druk van de Duitsers, hetgeen hun opponent uiteindelijk toch te veel werd. In de slotfase stond de lat Duits succes eerst nog twee keer in de weg, maar de bevrijdende goal volgde even later alsnog.

Door de overwinning staat Duitsland, nadat het eerder van Costa Rica wist te winnen, met anderhalf been in de tweede ronde. Polen verloor voor de tweede keer en is vrijwel zeker uitgeschakeld. De Polen hebben een wonder in de overige drie groepswedstrijden nodig voor plaatsing voor de achtste finales. Morgenmiddag treffen Ecuador en Costa Rica elkaar in dezelfde poule.

Een uitgebreid verslag van Duitsland - Polen vind je op de WK-site van FOK!.

Stand groep A:
1.Duitsland 2-6 (5-2)
2.Ecuador 1-3 (2-0)
3.Costa Rica 1-0 (2-4)
4.Polen 2-0 (0-3)