2006 FIFA World Cup

Morthill
Het WK is inmiddels in volle gang, er wordt heftig gestreden om de felbegeerde beker en de spanning is vaak om te snijden. De stadions zitten vol met uitzinnige fans die elke wedstrijd weer tot een gezellig feest maken. De mensen zonder kaartje zitten vaak thuis met vrienden op de bank te kijken onder het genot van een biertje en een snack. Kortom, het is ouderwets gezellig. Zoals bij ieder groot toernooi hoort hierbij ook een speciale editie van EA\'s FIFA, opdat je de wedstrijden naderhand nog rustig kunt naspelen, of gewoon je eigen WK kan simuleren.

De PSP versie van 2006 FIFA World Cup verschilt weinig van de console versies. Ook hier heb je de mogelijkheid tot het spelen van de kwalificaties, het WK zelf en een aantal uitdagende scenario\'s. De besturing werkt ook vrijwel hetzelfde als op de PlayStation 2, de lay-out van de controller is namelijk vrijwel identiek, en ook de heerlijke muziek staat op het UMD schijfje. Helaas is het geluid een van de weinige positieve dingen die vermeld kan worden over deze versie van de game.

Het gaat namelijk bij de game al mis bij het camera-standpunt. Dit is gewoon zoals altijd vanaf de zijlijn. Het werkt alleen totaal niet. Het staat op een of andere manier net niet goed ten opzichte van het veld. Nu kun je het zelf wel enigzins instellen qua hoogte en dergelijke, maar dit helpt eigenlijk maar weinig. Het is opzich niet heel erg als de bal op het middenveld is, maar zodra je in de buurt van de strafschopgebieden komt is het overzicht echt helemaal weg. Een voorzet is meestal de bal op goed geluk voor het doel trappen in de hoop dat je hem net lekker neerlegt, want je ziet gewoon niet waar je speler nu naar toe schiet.

Dit overzichtsprobleem wordt nog eens flink versterkt door de bal. Deze is namelijk klein. Hij heeft gewoon het formaat wat je mag verwachten, maar je staat net te ver van het veld om de bal goed te kunnen zien. Zo kan het wel eens voorkomen dat je gewoon de bal uit je gezichtsveld verliest. Dit gebeurt gelukkig niet vaak en flink inzoomen wil wel helpen, maar de keren dat het voorkomt ben je wel gewoon de bal kwijt.

De besturing zelf werkt verder best ok; het is nog geen Pro Evolution Soccer, maar je hebt toch wel redelijk het gevoel dat je de controle hebt over waar je mee bezig bent. Helaas komt het toch nog wel eens voor dat je de bal naar een man wil passen, maar dat het spel gewoon die persoon maar overslaat en de bal naar de speler die daarna komt speelt. Heel irritant, met name als je in de aanval bent, omdat je dan gewoon de bal kwijt bent.