Babel ziet WK als leerschool

Met zijn 19 jaar is Ryan Babel één van de meest verrassende namen in de selectie van Marco van Basten. De voetballer van Ajax ziet het WK voetbal vooral als een groot leermoment.

"Ook als ik niet aan spelen toekom, weet ik nu wat het is. Niet dat ik volgende keer een EK of WK speel en denk 'oh, is dit het nou', en vergeet te voetballen. Bovendien heb ik straks toch mooi een WK achter mijn naam staan." De kans is erg klein dat hij op dit WK een basisplaats zal krijgen, helemaal nu Arjen Robben in bloedvorm is. "Nee, ik ben straks niet teleurgesteld als ik het hele WK op de bank zit. Natuurlijk hoop ik mijn minuten te pakken. Maar ik weet wat mijn rol is, ik ben blij dat ik dit meemaak."

Babel geniet nu dus vooral van de sfeer, de wedstrijden, de aandacht en van zijn medespelers. "Ik leer heel veel van Robben, ik schaam me er niet voor dingen van hem af te kijken. Vooral zijn loopacties, het moment dat hij zijn dribbels start. Ik wacht wel eens te lang met mijn acties, terwijl Arjen meteen op snelheid 'gaat'."