NBA: Wade brengt spanning in Finals terug

Zwansen
De Miami Heat hebben de derde wedstrijd van de Finals gewonnen. Dallas werd in Miami nipt verslagen waardoor de stand nu 2-1 in het voordeel voor Dallas is.

Met een 2-0 voorsprong in de series voor de Dallas Mavericks was deze wedstrijd voor Miami een zogeheten must-win want geen enkel team kwam ooit terug van een 3-0 achterstand in de Finals. En het leek er lange tijd op dat Dallas ook de derde wedstrijd winnend zou afsluiten. In het derde kwart nam Dallas de leiding, om deze vervolgens uit te bouwen tot een voorsprong van 13 punten met nog slechts 6:34 te spelen in het laatste kwart.

Toen was het tijd voor Dwyane Wade om het heft in handen te nemen. Met maar liefst 12 punten in de laatste 6 minuten luidde hij in zijn eentje de comeback in. Aan Gary Payton de eer om de beslissende klap uit te delen, met de stand gelijk maakte hij met nog negen seconden op de klok een belangrijk jumpshot en scoorde zo zijn enige maar belangrijkste punten van de wedstrijd. Met een achterstand van 2 punten kregen de Mavericks nog wel een kans om langzij te komen nadat Dirk Nowitzki twee vrije worpen mocht nemen. De Duitser faalde echter en Miami ging er alsnog vandoor met de winst. Eindstand: 98-96.