Beckham woedend op Duitse journalist

Olga (Nuongirl)
David Beckham heeft woedend gereageerd op een artikel van een Duitse roddeljournalist. In het Duitse roddelblad Bild schilderde Tobias Holtkamp de familie Beckham onder andere af als "The Addams Family".

De 31-jarige aanvoerder van het Engelse nationale team noemde de schrijver van het stuk "een triest figuur". Beckham vindt dat de journalist te ver is gegaan. "Voor een of andere reden vond deze persoon het leuk om mijn moeder, zus en mijn kinderen te beledigen. Het is triest dat deze persoon dacht mij met mijn gedachten van de volgende wedstrijd af te krijgen. Laat het even duidelijk zijn, ik kan best tegen kritiek. Maar hij moet niet zo gaan schrijven over mijn familie."

De Engelse krant 'The Daily Mirror' meldt dat Holtkamp geschreven zou hebben dat de zus van Beckham, Joanne, "een type Brit is die top-less op de bar gaat dansen na grote hoeveelheden sangria naar binnen te hebben gewerkt" en hij noemde de 2 kinderen van Beckham, Brooklyn en Romeo, "2 kleine dwergen".

"Ik wil dit soort mensen niet meer publiciteit geven dan dat ze al hebben. Mensen mogen mij best bekritiseren als voetballer, maar mijn familie moeten ze met rust laten. Ik accepteer het niet, maar we moeten ons gewoon realiseren dat er zulke zielige mensen op de wereld zijn," aldus Beckham.

Adrian Bevington, een woordvoerder van de Engelse voetbalbond, heeft in een verklaring gezegd dat Beckham zich er verder niet te veel van aantrekt. "Hij had kunnen vragen aan de FIFA om Bild niet meer toe te laten tot de persconferenties, maar dat heeft hij niet gedaan. Het is een persoonlijke zaak, maar hij staat boven dit soort dingen."