ItaliŽ wil verbod op 'pedopartij'

Icoon Politiek Politici van de voormalige Italiaanse regeringspartij Alleanza Nazionale (AN) willen een verbod op de nieuwe Nederlandse partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, in de volksmond beter bekend als de 'pedopartij'. De partij wil onder meer dat kinderen vanaf twaalf jaar seksuele contacten mogen aangaan. AN-aanvoerster Cristiana Muscardini is van mening dat de oprichting van de partij plaatsvindt in een "land in het westen waar voortdurend aan waarden wordt ingeboet."

Muscardini verwijst met haar opmerking onder meer naar de invoering van het homohuwelijk in Nederland. In een persconferentie vandaag in Straatsburg veroordeelde de politica verder het feit dat de partij voor legalisering van seks met dieren is. Volgens de AN moeten alle Europese instellingen "de nodige politieke en diplomatieke druk op de Nederlandse regering uit moeten oefenen."

De AN- en UEN-politici in het Europees Parlement, waartoe de Italiaanse partij behoort, willen met een petitie druk op Nederland uitoefenen om tot een verbod te komen. Tevens willen zij dat de Italiaanse premier Romano Prodi de kwestie aankaart. Ook doen zij een beroep op de Italiaanse Eurocommissaris Franco Frattini (justitie en asiel) om, indien mogelijk, maatregelen te nemen.

Mocht Nederland niet zwichten voor de druk vanuit Europa, dan zou Nederland op grond van de in 2000 ingevoerde regels over mensenrechten aangepakt moeten worden. Deze regels werden destijds ingevoerd om de Oostenrijkse regering, waaronder toen ook de extreemrechtse FPŲ van JŲrg Haider, te binden aan regels tegen racisme en discriminatie.

Met dank aan SpiceP, blondie22 en POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.