Morabito wint in Zwitserland

Michel (Baraja)
Steve Morabito heeft de eerste bergrit in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De 23-jarige Zwitser bleef vooruit na een lange vlucht.

Na vier vlakke ritten lagen er vandaag eindelijk heuvels op het parcours. De aankomst lag zelfs bergop in Leukerbad. De etappe werd gekenmerkt door een lange vlucht. Het sextet Van Goolen, Monfort, Morabito, Bonnet, Usov en Grabsch koos al vroeg voor het avontuur en zette het peloton op een maximale achterstand van zo’n twaalf minuten. Aan de voet van de slotklim leken de avonturiers gezien, want het verschil was nog maar vier minuten.

Van Goolen weigerde te capituleren en plaatste een venijnige demarrage. Slechts Morabito volgde. In de slotfase wist Morabito zijn Belgische metgezel te lossen. Ondanks verwoede arbeid van T-Mobile strandde de uitgedunde hoofdmacht op zestien seconden. Angel Vicioso sprintte naar een derde plaats en neemt de leiderstrui over van Nick Nuyens. Jan Ullrich liet een goede indruk achter en finishte als zesde, vlak achter Paolo Bettini.


Uitslag vijfde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Steve Morabito (Zwi)PHO5:37.47
2.Jurgen Van Goolen (Bel)DIS0.14
3.Angel Vicioso (Spa)AST0.16
4.Koldo Gil Perez (Spa)SAU0.17
5.Paolo Bettini (Ita)QUI0.17

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Angel Vicioso (Spa)AST21:53.31
2.Jörg Jaksche (Dui)AST0.02
3.Linus Gerdemann (Dui)TMO0.03
4.Koldo Gil PerezSAU0.08
5.David Canada (Spa)SAU0.15