Marc Silvestri over The Darkness

IGN heeft een interview met Marc Silvestri gepubliceerd, waarin de tekenaar uitgebreid spreekt over comics als medium, en de vertaling naar film en videogames.
Ook betrokken bij het interview was Paul Jenkins, de oorspronkelijke schrijver van The Darkness, die het verhaal voor de videogame geschreven heeft.

IGN Comics: Is this easier because it's your property? Do you think a licensed game by Marvel or DC will have trouble reaching such a level of immersion because of the licensing limitations?

Silvestri: Marvel's a publicly-held company. They have to answer to their shareholders. Not only financially, but content-wise. We're very small. We can go to Starbreeze, I can go to Paul and say, "Write whatever the f--- you want. In fact, say f---. Go ahead, it's part of the character." We don't have to water it down.

Jenkins: As soon as they told me that, it was like "F---, f---, f---, f---, f---!"

In het interview wordt verder duidelijk dat het karakter van Jackie Estacado centraal zal staan, en niet de Darkness-powers. Jackie zal bovendien tijdens het spel een persoonlijkheidstransformatie ondergaan. De Jackie waar je mee begint, is een compleet ander persoon dan de Jackie aan het einde van het spel.

Lees het hele interview hier.

In The Darkness speel je Jackie Estacado, een mafia-hitman, die gave van The Darkness bezit. Dit is een gave die van vader op zoon over wordt gegeven, en zodra het kind verwekt is, sterft de vader. Deze gave openbaart zich pas na 21 jaar, en geeft de eigenaar de kracht om de duisternis en de krachten van chaos te beheersen.

Over het verhaallijn in de game is nog niets bekend, maar dat The Angelus (wapen van licht en orde, directe tegenhanger van The Darkness) er in zit, lijkt waarschijnlijk. Wel is bekend dat de sidekicks van Jackie, The Darklings, een onderdeel van de gameplay zullen vormen.

The Darkness staat gepland voor een release in 2007 op PS3 en X360. Daarnaast wordt er ook nog een film gemaakt op basis van de comic, die iets later uit moet komen.