"Mandekking Ronaldo eitje"

Michel (Baraja)
Robert Kovac, de bewaker van Ronaldo tijdens Brazilië – Kroatië, verwonderde zich na afloop van de confrontatie over het apathische optreden van de topscorer van het WK 2002.

Brazilië opende haar WK met een 1-0 overwinning, maar Ronaldo was slechts een enkele keer dreigend met een afstandsschot. ”Ik snap niet wat hem bezielde”, vertelt Kovac aan de BBC. ”Hij bewoog totaal niet en zocht nooit de ruimte. Ik denk dat hij moe was, hij beroerde bijna geen bal.” Kovac kende Ronaldo niet meer terug: ”Ik heb wel eens eerder tegen hem gespeeld en dat bleek een erg lastige opgave. Nu was het makkelijk.”

Ook vanaf de Kroatische bank keek men verbijsterd toe. ”Volgens mij maakte hij drie of vier sprintjes van tien meter”, aldus doelman Joey Didulica. ”Het was ongelooflijk om te zien.” De Braziliaanse bondscoach Parreira komt op voor de aanvaller van Real Madrid: ”Ronaldo heeft de afgelopen twee maanden niet gespeeld en het was erg heet. Ik ben er zeker van dat hij zich zal verbeteren.” Ook Kaká rekent op progressie: ”Ronaldo zegt dat hij z’n ideale fitnessniveau nog niet heeft bereikt. Ja, iets meer beweging van hem zou ideaal zijn.”