FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 juni 2006

Luchtballon stort neer bij Deventer

Icoon OngelukEen luchtballon met negen inzittenden is vanavond rond kwart over negen in de buurt van Deventer neergestort. Alle inzittenden, afkomstig uit Laren en Lochem, raakten gewond. Vier passagiers liepen ernstig letsel op en zijn met botbreuken afgevoerd naar het ziekenhuis. Niemand is in levensgevaar.

De ballon was opgestegen bij Harfsen en stortte bij Deventer plotseling naar beneden. Een hoogspanningsmast kon nog net worden ontweken. De val van de ballon werd geremd doordat hij in de bosjes landde. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, de zaak is in onderzoek bij de luchtvaartpolitie van de KLPD.

Foto's van vlak na het ongeluk zijn te zien op de site van De Stentor.

[Upd] Punten achtste ronde

Tussen al het voetbalgeweld in Duitsland, gaat de F1manager gewoon door. Ronde acht was de Britse Grand Prix, gistermiddag op het circuit van Silverstone. De punten voor deze ronde zijn zojuist verdeeld.

We hebben deze ronde maar liefst 47 rondewinnaars. Alle zevenenveertig spelers scoorden 339 punten. Onder hen was ook de nieuwe top vier van het totaalklassement: Dracar, Fulcrum_X, Arhan en Grooviee17, met respectievelijk 1842, 1842, 1825 en 1825 punten.

Bij de subleagues was er maar één rondewinnaar: Twijzel boppe stak opnieuw met kop, schouders en 339 punten boven de rest uit. De Badgasten wisten tweede te worden met 323 punten en The Outsiders waren goed voor 311 punten en een derde plaats. Nummers vier en vijf waren Outcasts en Marois Group met respectievelijk 306 en 304 punten.

Voor het overallklassement betekent dat dat Twijzel boppe met 1842 punten de eerste plaats stevig in handen houdt. 2H staat nu tweede met 1649 punten, op de voet gevolgd door The Outsiders met 1645 punten.

De volgende ronde is de Grand Prix van Canada. Wisselen voor deze ronde kan tot 24 juni 00.01u.

Update:
Door een technisch probleem hebben niet alle users punten gekregen. Wij werken eraan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Update 13-06 22:30u:
De problemen zijn opgelost en iedereen heeft nu het juiste aantal punten gekregen. De stand bij de subleagues zal zometeen hier ook nog worden vermeld. Alle spelers: bedankt voor jullie geduld.

Update 13-06 23:05u:
De punten van de subleagues bleken nog niet te kloppen. Ook dat is nu gecorrigeerd en het originele bericht hierboven is nu helemaal up-to-date.

Jan Koller mist groepsduels

Jan Koller moet de resterende groepsduels van Tsjechië zeker missen. Onduidelijk is nog of de aanvaller in een latere fase kan worden ingezet.

Koller liep in het duel tegen de Verenigde Staten (3-0) een hamstringblessure op en moest met een brancard het veld verlaten. De Tsjechische teamarts Jiri Foucek weet niet exact wanneer Koller zijn rentree kan vieren: ”De blessure kost hem tenminste tien dagen en mogelijk zelfs zes weken. We hopen dat Jan weer kan spelen als we de kwartfinale halen.”

Bomberman Act Zero trailers

We hebben allemaal de screenshots gezien van de nieuwe Bomberman Act Zero. Hudson is met deze nieuwe Bomberman een andere weg in geslagen, en dat is goed te zien in de graphics.

Er zijn sinds kort twee trailers te bezichtigen.




Het spel heeft een volwassen, serieuze stijl gekregen. De cartoony level graphics zijn verdwenen, en de schattige robots met de grote hoofdjes zijn nu metalen moordmachines die gruwelijke doodskreten slaken wanneer ze worden opgeblazen.
Het spel wordt 3 augustus in Japan verwacht.

Brazilië wint van Kroatië

De wedstrijd tussen Brazilië en Kroatië vanavond in Berlijn is geëindigd in een 1-0 overwinning voor de Brazilianen. De goal, een schot van zo'n 20 meter afstand, werd net voor rust gemaakt door Kaká. Kroatië bood aardig tegenstand aan Brazilië, maar kon een nederlaag toch niet voorkomen.

Bij Brazilië, bij velen torenhoog favoriet voor de eindoverwinning, stond Ronaldinho uiteraard in de basis. De sterspeler van de Brazilianen kon echter niet heel veel laten zien, omdat er steeds een aantal verdedigers om hem heen stonden.

In de beginfase van de wedstrijd was het Brazilië dat dicteerde en de aanval probeerde te zoeken. Het was echter allemaal nog wat aftastend. Kroatië zorgde er vooral voor dat het niet tegen een tegengoal opliep en kwam er af en toe uit. Beide ploegen kregen wel wat kleine kansjes, zoals een pegel van Roberto Carlos (Brazilië) die door de keeper van Kroatië werd overgetikt en een indraaiende vrije trap van Kroatië waarbij Tudor net onder de bal doorkopte, maar over het algemeen was er toch weinig echte dreiging.

Kroatië leek in het tweede deel van de eerste helft steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en werd af en toe wat brutaler. In de 40e minuut moest aanvoerder Kovac gewisseld worden, vanwege een blessure. Vier minuten later was het Brazilië dat op voorsprong wist te komen. De Kroatische verdedigers gaven Kaká even iets te veel ruimte, waarna hij de bal knap binnen schoot van buiten de zestien.

Na de rust ging Kroatië gelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Kansen kreeg de ploeg wel, maar steeds stond Dida in de weg, of was er onvoldoende zorgvuldigheid in de afronding. Brazilië kreeg bij vlagen meer ruimte, maar wist dat niet om te zetten in goals. Wel was er een grote kans voor Ronaldinho die uit een voorzet op de keeper kopte.

Naast een Kroatische fan die het veld opkwam, was er weinig echt spektakel meer te beleven aan het eind van de tweede helft. Beide ploegen wisten niet meer te scoren en zo won Brazilië, dat toch wat tegenviel, de wedstrijd uiteindelijk met 1-0.


Opstellingen:

Brazilië: Dida, Cafu, Lúcio, Juan, Roberto Carlos, Émerson, Kaká, Ronaldinho, Zé Roberto, Adriano, Ronaldo (69' Robinho).

Kroatië: Pletikosa, Simic, R.Kovac, Simunic, Srna, Tudor, N.Kranjcar, N.Kovac (41' J.Leko), Babic, Klasnic (57' Olic), Prso.


Wedstrijdverloop:

Brazilië 1 - 0 Kroatië

44' Kaká 1-0

42’ Émerson (Bra)
32’ N.Kovac (Kro)
67’ R.Kovac (Kro)
90’ Tudor (Kro)


Arbiter: Archundia (Mex)

Toeschouwers: 66.000

WK 2006: Uitslag Brazilië - Kroatië

Icoon WK 2006De wedstrijd tussen Brazilië en Kroatië is geëindigd in een 1-0 overwinning voor de Brazilianen. De goal, een schot van zo'n 20 meter afstand, werd net voor rust gemaakt door Kaká. Kroatië bood aardig tegenstand aan Brazilië, maar kon een nederlaag toch niet voorkomen. Een uitgebreid verslag vind je op de speciale WK-site van FOK!.

Eerder vandaag won Zuid-Korea van Togo en speelden Frankrijk en Zwitserland gelijk.

Programma morgen:
15.00 uur: Spanje - Oekraïne (groep H)
18.00 uur: Tunesië - Saoedi-Arabië (groep H)
21.00 uur: Duitsland - Polen (groep A)

Nieuwe Raid over the River screens

Er is wat meer informatie bekend over de nieuwe top-down shooter voor de DS: Raid over the River.



Deze shooter zal meerdere campaigns hebben die ieder in een ander tijdperk afspelen, van de Griekse oudheid via de Tweede Wereldoorlog tot futuristisch Japan.

De speler zal telkens een ander voertuig besturen uit het betreffende tijdperk. De speler zal een groot arsenaal tot zijn beschikking hebben, van normale kogels tot Sonic Blasts en Orbital Guns.




De voertuigen zullen allemaal ontwijk-manoeuvres hebben zoals salto's en kurkentrekkers. Ook zullen sommige van deze Special Moves helpen bij het uitvoeren van precisie-bombardementen.
Er zijn meerdere single- en multiplayer modes aanwezig zoals Co-op en Arcade mode.



De release wordt ergens in de eerste helft van 2007 verwacht.

Kikkers houden Oekraïners wakker

De selectie van Oekraïne heeft grote moeite met slapen. Ze worden namelijk wakker gehouden door een grote hoeveelheid luid kwakende kikkers. Dat zegt althans verdediger Vladislav Vashchyuk.

"We hebben met z'n allen afgesproken dat we de kikkers met grote visnetten gaan vangen", aldus een niet helemaal serieuze Vashchyuk.

De manager van het hotel in Potsdam denkt overigens dat het allemaal wel meevalt. "Ik heb er nog geen speler over gehoord." Mochten de spelers wel gaan klagen, dan valt er nog steeds niets aan te doen. Het gebied buiten het hotel is namelijk een natuurreservaat.

Oekraïne komt woensdag - uitgerust of niet - voor het eerst in actie op het WK. De ploeg speelt dan een wedstrijd in groep H tegen Spanje.

Domenech tevreden met punt

De Franse bondscoach Raymond Domenech vatte de doelpuntloze remise tegen Zwitserland niet op als een teleurstelling.

Domenech typeert de puntendeling als nuttig: ”We hebben twee punten van onze grootste concurrent afgesnoept. We wisten dat het niet makkelijk zou gaan worden. We hadden een aantal goede momenten, maar dat waren er helaas wat weinig.” De oefenmeester was niet erg te spreken over het optreden van scheidsrechter Ivanov: ”Hij liet echt niks onbestraft en soms begreep ik zijn beslissingen niet. Maar blijkbaar is dat de nieuwe stijl. We moeten ervoor zorgen dat we gele kaarten nu mijden.”

Thierry Henry voerde een excuus aan voor de matige prestatie van zijn team: ”De omstandigheden om te presteren waren niet ideaal. Op zo'n droog veld kun je niet snel voetballen. En die warmte mat je fysiek af. Maar je moet me toch eens uitleggen waarom de scheidsrechter niet fluit voor die handsbal van de Zwitsers. Dat had een penalty moeten zijn.”

Jakob Köbi Kuhn, de oefenmeester van de Zwitsers, keek content terug op de WK-ouverture: ”We moeten hier tevreden mee zijn. Beide teams hadden kansen, Frankrijk was misschien net een tikje sterker dan wij. We verloren de bal te veel en waren niet bij de pinken in het middenveld. Frankrijk moet nu tegen Zuid-Korea en dat wordt heel belangrijk: spelen tegen een ploeg die al drie punten heeft, is een zware opgave. Maar ik denk dat Frankrijk dat wel aankan. Het blijft een team met fantastische spelers.”

Cafu vrijgesproken van fraude

Cafu is door een Italiaanse rechtbank vrijgesproken van paspoortfraude. Tegen de Braziliaanse international werd gisteren 9 maanden celstraf geëist, omdat hij gefraudeerd zou hebben bij zijn aanvraag voor een Italiaans paspoort.

Tegen Regina Feliciano, de vrouw van Cafu, was ook negen maanden geëist. Ook zij werd vandaag vrijgesproken door de rechtbank. De rechter was van mening dat Mr. & Mrs. Cafu ter goede trouw gehandeld hadden.

De fraude werd volgens de Italiaanse justitie gepleegd in het seizoen 1998-1999. Feliciano gaf destijds bij haar paspoortaanvraag aan dat ze familiebanden had met Italië. Hierdoor kreeg Cafu ook makkelijker een Italiaans paspoort, waardoor hij aantrekkelijker werd voor Italiaanse clubs.

Birgit Schuurman maakt voorlichtingsfilmpje

Icoon GezondheidBirgit Schuurman zal verkleed als stewardess veiligheidsinstructies gaan geven over vrijen. De campagne zal jongeren die op vakantie gaan erop moeten wijzen hoe belangrijk het is om een condoom te gebruiken bij de seks.

De zangeres zal in een reclamespot haar passagiers laten zien hoe je een condoom moet om doen, met behulp van een dildo. TMF en MTV zullen het spotje vanaf donderdag laten zien, maar ook in vakantiebussen en televisieschermen in het voortgezet onderwijs zal het spotje te zien zijn.

BirgitVolgens initiatiefnemer Soa Aids Nederland willen jongeren wel veilig vrijen, maar pakt dat in de praktijk gewoon heel anders uit. Uit onderzoek bleek dat in 2005 een derde van de jongeren seks had met een nieuwe partner, terwijl dertig procent van hen geen voorbehoedsmiddelen gebruikten.

Sommige jongeren nemen helemaal geen condooms mee op vakantie, terwijl andere jongeren het gewoon een hinderlijk object vinden tijdens de seks. Ook alcohol speelt een belangrijke rol bij het onveilig vrijen. Ook een hevige verliefdheid leidt wel eens tot het "vergeten" van een kapotje.

Opvolger Al-Zarqawi zweert wraak

Icoon TerrorismeAbu Hamza al-Mujahir, de nieuwe leider van Al Qaeda in Irak, heeft voor het eerst van zich doen spreken. De opvolger van de woensdag omgekomen Abu Musab Al-Zarqawi heeft via een verklaring op een website wraak gezworen voor diens dood. Al-Mujahir werd maandag door de organisatie van terroristenleider Osama Bin Laden gepresenteerd als Al-Zarqawi's opvolger.

"De dag van vergelding is nabij en de torens in de Groene Zone zullen u niet beschermen", zo laat Al-Mujahir weten. De Groene Zone is het zwaarbeveiligde stadsdeel in Bagdad waar de militairen uit de Verenigde Staten en haar coalitiegenoten hun hoofdkwartier hebben. Ook zetelt de Iraakse regering in de wijk.

Ook liet de kersverse leider zich uit over de gevechten in Irak die volgens hem een cruciaal punt hebben bereikt. "De heilige strijders hebben de vijand de bitterheid van de nederlaag en vernedering doen smaken. Als Allah het wil, hebben jullie zonen het beslissende moment bereikt". De "kruisvaarders en sjiieten" zullen volgens Al-Mujahir worden verslagen door "de heilige strijders".

Serieuze misdragingen leiden tot ontslag Brit

Icoon OpmerkelijkEen Britse overheidsmedewerker is ontslagen omdat hij zich ernstig misdroeg op zijn werk, een collega werd om dezelfde reden gedegradeerd. De twee werden onder andere gepakt terwijl ze naakt van het ene naar het andere kantoor sprongen en omdat ze seks hadden in de toiletten van het kantoor.

Veel van het personeel van het "Rural Payments Agency" (RPA) schijnt onder andere ook drugs te hebben gebruikt tijdens het werk, te hebben gevochten in de buurt van de receptie en andere smerige stunts te hebben uitgehaald. Bijvoorbeeld het overgeven in bekers en het dan laten opruimen door andere medewerkers.

"Er zal actie ondernomen worden om het RPA Newcastle te versterken. Een manager zal worden opgedragen om de boel te onderzoeken. Ook zal hij disciplinaire straffen moeten uitdelen als blijkt dat er echte misdragingen zijn," zo meldt het RPA in een verklaring. Volgens de verklaring was er al een onderzoek ingesteld naar de misdragingen op het werk.

Training Oranje zondag weer vrij toegankelijk

Aankomende zondag zal de training van het Nederlands elftal wederom toegankelijk zijn voor publiek. De selectie van bondscoach Marco van Basten traint zondagavond om zes uur in het stadion van SC Freiburg. Om vijf uur gaan de toegangspoorten van het stadion open.

Het is de derde maal tijdens het WK dat mensen een training van Oranje mogen bijwonen. Vorige week donderdag en ook vandaag was dat tevens mogelijk. Op de eerste training kwamen dertienduizend mensen af, vandaag waren dat er een stuk minder.

Radiozender zwicht voor hitte

Icoon OpmerkelijkDe zender van het Limburgse radiostation Maasland Radio is vanmiddag overhit geraakt door de extreme hitte die ons land dezer dagen teistert. Even na drieën viel de zender plots weg en was er niets dan ruis meer te horen. Tientallen luisteraars uit heel Limburg belden naar de studio om opheldering te vragen.

De hoofdzender, die zijn werk deed op 89.6FM, bleek zo warm te zijn geworden, dat de thermische beveiliging de zender automatisch uitschakelde. Nadat de zender, voorzien van een zonnewerende parasol, weer af was gekoeld kon de radiouitzending weer worden hervat.

Met dank aan Nolius voor de submit.

Sony komt met nieuwe PS3-controrrer?

Van de PlayStation 3 zijn voorlopig alleen nog maar prototypes te zien. Zo ook op deze foto's, maar er valt wel iets op aan deze foto's. In plaats van Select staat er namelijk Serect op de controller. Gelukkig is het dus een prototype en heeft Sony nog een aantal maanden om het te verbeteren. Duidelijk een geval van Engrish. Het is alleen maar de vraag of dit niet een goede photoshop is van iemand, of echt een foutje van Sony.





Diversen

De mensen achter de schermen hebben het de afgelopen dagen erg druk gehad, het studiejaar komt weer op z'n eind en sommigen zijn bezig met de laatste loodjes aan hun schoolwerk en tentamens, RealBizkit en ik waren donderdag naar Metallica geweest, en natuurlijk zitten er ook een boel mensen buiten van de tropische temperaturen genieten die het land teisteren!
Vandaar is de submit best vol geraakt, en omdat het zonde is om ze weg te gooien en we jullie toch dankbaar zijn hier wat diverse links!

< Kantoor werk kan gevaarlijk zijn

Een lekkere reclame van Diesel ondergoed

Deze vrouw past bikini's aan, die deze gelukkige slachtoffer moet keuren!

<Leuke reclame op de office werkvloer

Bizarre lichaamspiercings, mongolen zijn het volgens Bange-Frans.

Pratende katten!

<Deze mensen worden in maling genomen in een fotohokje.

Oud filmpje; Michael Jackson door de jaren heen

Een compilatie van hele pijnlijke momenten.

<Deze man heeft zijn kans verkeken om bij de cast van "Disney On Ice" te komen!

In dit filmpje zie je een vrouw van rond de 25 ouder worden tot oma! Heel mooi om te zien!

Met dank aan Dannytjeuh, MoHaa, Jackel7007, Bange-Frans, voor de submit

Twee updates voor de 360

Vandaag zijn er twee nieuwe updates verschenen voor de Xbox 360. De eerste is een patch om te zorgen dat de Chinese tekens goed worden weergegeven in het dashboard. Volgens het Xbox-team is dit het enige wat er veranderd is met deze update. De tweede update is voor Backwards Compability. De volgende Xbox games zijn nu ook speelbaar op de Xbox 360:

1. 4x4 EVO 2
2. Amped® 2
3. Bad Boys 2
4. Big Mutha Truckers
5. DOOM 3®
6. Dreamfall: The Longest Journey
7. Fatal Frame™
8. FlatOut™
9. Grabbed by the Ghoulies™
10. Intellivision Lives
11. LEGO® Star Wars®
12. Minority Report
13. MLB SlugFest 20-04
14. The Punisher™
15. RalliSport Challenge
16. Silent Hill® 4: The Room
17. Spawn® Armageddon
18. Spider-Man
19. Star Wars Battlefront™
20. State of Emergency
21. Zapper™

De volgende Japanse Xbox-titels zijn nu ook te spelen op de 360:

Bistro Cupid 1
Flight Academy
Othello Seminar
Igo Seminar
Shogi Seminar
Mahjong Seminar

Binnenkort zal via Xbox.com een file te downloaden zijn waarmee je de Xbox 360 kunt updaten zonder dat je Xbox Live hebt. Dit geldt echter alleen voor de Backwards Compability update.

Raúl niet in de basis

Bondscoach Luis Aragonés laat de Spaanse topscorer aller tijden Raúl woensdag op de bank beginnen bij het WK-duel tegen Oekraïne.

Raúl neemt zijn status als wisselspeler volwassen op: ”Het doet me geen pijn dat ik mijn basisplaats kwijt ben. Alle 23 selectiespelers willen in de basis staan, maar er is helaas maar plaats voor elf man.” Aragonés start morgen met Luis Garcia, David Villa en Fernando Torres in de voorhoede. De éminence grise verheugt zich op de confrontatie met Oekraïne, dat indruk maakte in de kwalificatie: ”We gaan bewijzen hoe goed we wel zijn.”

Bondscoach Oleg Blochin van Oekraïne gaf geen uitsluitsel over de deelname van Andrei Shevchenko: ”Ik heb nog niet beslist of hij aan de aftrap komt.” Ondanks zijn rentree tegen Luxemburg kampt Sheva nog altijd met de naweeën van een knieblessure. ”Ik voel me goed en werk hard om m'n vorm terug te vinden”, meldde de nieuwe aankoop van Chelsea.


Vermoedelijke opstellingen:

Spanje: Casillas, Puyol, Ramos, Ibañez, Pernia, Senna, Xabi Alonso, Xavi, Luis Garcia, Torres, Villa.

Oekraïne: Shovkovsky, Jezerski, Rusol, Vashchuk, Nesmachniy, Tymoschuk ,Gusin, Shelayev, Rotan, Rebrov, Byelik.

Screens El Matador

De site van de game El Matador is al sinds 2004 online. Echter, deze wordt alleen zo af en toe gebruikt om wat screens te dumpen. Het enige wat er is veranderd sinds de vorige update, is de info over de storyline. Kennelijk vond men het verhaal over de "dode broer = wraak" niet origineel genoeg. Dus heeft men gekozen voor het zelden gebruikte "de situatie loopt uit de hand dus zendt men hun super geheim agent"-scenario. In dit geval is de situatie een nieuwe gewelddadige Zuid-Amerikaanse drugs mob, men is de DEA en de agent is Victor Corbet, aka jij.



Het lijkt alsof El Matador zich het best laat omschrijven als Max Payne meets Hitman in Zuid-Amerika. 3rd person action met een vleugje stealth en soms squad-based gameplay. Op een van de screens is duidelijk een soort bullet-time effect te zien. Niet een bijster originele game dus, maar beter goed gejat dan .... Check de site voor wat meer media en (voornamelijk technische) info. De game staat gepland voor aankomende herfst.

Retro-controllers voor de Nintendo Wii?

Het Amerikaanse magazine Edge heeft een aantal nieuwe controllers getoond van de Nintendo Wii. Het bijzondere aan deze controllers is dat het gaat om controllers van vroeger. Zo kun je de controller van de SNES, N64, NES, MegaDrive en de Master System-controller in de koffer zien.

Deze retro-controllers kunnen aangesloten worden op de standaard Wii-controller. Of Nintendo deze controllers ook echt gaat uitbrengen en voor welke prijs is nog niet bekend.



[upd] Getuige van ontvoering halfzusjes nu verdachte

Icoon BuitenlandsDe sociale diensten hebben het kleine broertje van Nathalie, één van de twee verdwenen halfzusjes in België, van zijn moeder weggehaald. De moeder mag voorlopig niet meer voor haar zoontje zorgen.

De dag na de verdwijning van haar dochtertje en stiefdochtertje op vrijdag, werd de moeder in een café gesignaleerd terwijl ze haar baby bij zich had. Een man bood aan om haar zoontje bij hem te laten slapen, waarna hij de politie belde. De man gaf aan dat een baby niet in een café thuishoort. Het kleine broertje van de verdwenen Nathalie is toevertrouwd aan de sociale dienst voor jeugdhulp.

De zoekactie naar de twee verdwenen meisjes is door de politie opgeschort tot er nieuwe aanwijzingen komen. Er wordt steeds meer aan ontvoering gedacht. Men verdenkt een vriend van de serveerster van café Aux Armuniers. Terwijl de halfzusjes vrijdag op een luchtkussen aan het spelen waren, zat de moeder in het aangrenzende café waar ook de vriend van de serveerster op dat moment aanwezig was. Toen de moeder de meisjes om half drie 's nachts mee wilde nemen naar huis waren ze verdwenen.

Herhaaldelijke ondervragingen van de serveerster naar de verblijfplaats van de man hebben tot nu toe geen resultaten opgeleverd. Het gerecht wil hem officieel horen als getuige maar velen zien hem vooral als verdachte. Hij staat bij justitie bekend om meerdere criminele feiten. De man is voor een zedendelict met een meerderjarig slachtoffer veroordeeld tot vier jaar cel.

Update 20:11 uur
Inmiddels is dinsdag door de gerechtelijke autoriteiten besloten de foto's en identiteit van de vriend van de serveerster, die op hetzelfde moment aanwezig was als de moeder, vrij te geven. De 38-jarige Abdellah Ait Oud, geboren in La Hestre, is nog eens gevraagd om zich zo snel mogelijk te melden. De man is sinds de verdwijning van de halfzusjes spoorloos. Hij wordt door justitie nu officieel als verdachte gezien.

Ait Oud werd in 1994 tot vijf jaar celstraf veroordeeld omdat hij zijn toen veertienjarige nichtje in een periode van acht jaar meermaals had verkracht. In 2001 moest hij opnieuw voor de rechter verschijnen, nu wegens verkrachting van een ander veertienjarig meisje, die hij eerder in zijn auto had getrokken, met een steen op het hoofd had geslagen om zich vervolgens aan haar te vergrijpen.

De zoektocht naar de beide meisjes is intussen nog steeds in volle gang. Dinsdagmiddag werden de oevers van Ile Monsin doorzocht. Ook zal er nog worden gezocht stroomafwaarts langs de Maas, tot aan een afdamming. Inmiddels acht justitie het steeds onwaarschijnlijker dat de meisjes weggelopen zouden zijn. De Belgische zender RTL-TVi heeft dinsdagavond gemeld dat de moeder van de twee ontvoerde meisjes nu het gezag is kwijtgeraakt over al haar zes kinderen.

Abdellah Ait Oud: officieel verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Stacy en Nathalie
Abdellah Ait Oud: officieel verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Stacy en Nathalie

Met dank aan DJMO voor de submit.

Advocaat: "Eerste wedstrijd gaat om de punten"

Na Leo Beenhakker, Marco van Basten en Guus Hiddink is ook de vierde Nederlandse bondscoach het WK goed begonnen. Vanmiddag won Dick Advocaat met Zuid-Korea met 2-1 van Togo.

Dick Advocaat vond het geen goede wedstrijd. " Maar daar draait het bij het begin van een WK ook niet om. Het gaat om de punten. Bovendien heb ik weinig landen goed zien spelen in hun openingsduel," aldus de Nederlander. "Het geluk was weliswaar aan onze kant, maar de overwinning was zeer verdiend. Het eerste duel winnen is zo belangrijk. Bij een nederlaag was het heel moeilijk geworden."

Advocaat vond dat de eerste helft aan beide kanten nerveus werd gespeeld. "Togo's doelpunt viel uit de lucht. Na rust heb ik ervoor gekozen om met Ahn een vierde spits te brengen. Dat gebeurt zelden op dit niveau". En die keus van Advocaat pakte goed uit, Jung-Hwang Ahn maakte de winnende goal.

Dragonfly

Tenminste, iets in die geest. Een spelletje in de trant van de bekende helicopter spelletjes waar je dood gaat zodra je de rand raakt. In dit spel ga je echter niet dood als je de rand raakt maar alleen een stuk langzamer. En dat is op zijn minst vervelend te noemen als je bedenkt dat de bedoeling is om zo veel mogelijk afstand aan te houden met je lieve Draakje
Mijn record is ergens in de 160000

WK 2006: Uitslag Frankrijk - Zwitserland

Icoon WK 2006Frankrijk is het WK Voetbal begonnen met een 0-0 remise tegen Zwitserland. De wereldkampioen van 1998 imponeerde nauwelijks en creëerde nog geen handjevol kansen. Ook Thierry Henry en Zinedine Zidane deelden in de malaise.

Het jeugdige Zwitserland liet bij vlagen fris voetbal zien en trof in de eerste helft zelfs de paal. Frankrijk heeft sinds de 3-0 van Emmanuel Petit in de finale van 1998 geen enkel doelpunt meer mogen vieren op de mondiale titelstrijd. Een uitgebreid verslag lees je op de speciale WK-site van FOK!

Frankrijk en Zwitserland moeten Zuid-Korea voor zich dulden in poule G. De Aziaten versloegen vanmiddag WK-debutant Togo: 2-1. Om 21.00 uur is de aftrap van Brazilië - Kroatië, een wedstrijd uit groep F. De winnaar vergezelt Australië aan kop. Maandag wonnen de Socceroos na een slotspurt van Japan: 3-1.

Frankrijk en Zwitserland delen punten

Frankrijk heeft vanavond weinig indruk kunnen maken op het WK. Les Bleus kwamen tegen Zwitserland niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Een uitslag die tot stand kwam in een weinig verheffende wedstrijd.

Frankrijk en Zwitserland traden vanavond om 18.00 uur in Stuttgart aan voor hun eerste duel op dit WK. Bij Frankrijk ontbrak natuurlijk Cissé: de spits liep vorige week in een oefenduel met China een beenbreuk op en moet het WK missen. Zijn vervanger in de basis was de minder aanvallend ingestelde Ribéry, waardoor Frankrijk maar met een echte spits (Henry) startte. Zwitserland begon in de sterkst mogelijke opstelling, met onder meer oud-PSV’er Vogel.

De Fransen hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar speelden in een te laag tempo om Zwitserland echt vast te zetten. Henry stond voorin veelvuldig op een eiland en kon amper bereikt worden. Als de spits al bereikt werd, deed hij er vaak weinig goeds mee. Hij kreeg wel enkele goede kansen, maar besloot deze met slappe schoten die makkelijk gered konden worden door de Zwitserse keeper Zuberbühler. Ook Ribéry en Vieira kregen kansen, maar kwamen beide niet tot scoren.

De meeste mogelijkheden waren voor Frankrijk, maar het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft waren de Zwitsers. Zowel Cabañas als Frei kon een vrije trap van Barnetta echter niet de gewenste richting meegeven, waardoor de bal op de paal belandde. Ook in de rebound kon Frei niet scoren. Zwitserland kwam verder slechts tot enkele zwakke schoten.

Ook in de tweede helft bleef het baltempo laag in de wedstrijd, die steeds minder het aanzien waard werd. De Franse bondscoach Domenech stuurde zijn halve selectie de dug-out uit voor een warming-up, maar besloot pas twintig minuten voor tijd een wissel toe te passen. Manchester United-spits Saha verving Ribéry.

Aan Zwitsere kant was inmiddels Gygax in de ploeg gekomen voor Streller. De invaller was ook het dichtst van iedereen bij een doelpunt. Zijn quasi-kopbal werd echter gekeerd door de voeten van Barthez. Voor de rest vielen er aan beide kanten amper kansen te noteren en gebeurde er weinig. De opvallendste man op het veld was scheidsrechter Ivanov, die torren in zijn hoofd leek te hebben en met gele kaarten strooide alsof het een lieve lust was. De Fransen vielen vooral op door enkele hevige discussies tussen onder meer Zidane en Thuram.


Franse spelers in discussie


De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, maar kende nog een spannend einde. Zwitserland kreeg via Frei een levensgrote kans, maar de spits besloot de bal met zijn hand te beroeren, hetgeen hem een gele kaart opleverde. Het was de achtste van de wedstrijd, die eindigde in de uitslag die het verdiende: 0-0. Zuid-Korea, dat eerder vandaag Togo de baas was gaat daardoor aan de leiding in groep G.

Frankrijk 0 – 0 Zwitserland

Opstellingen:

Frankrijk: Barthez, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Wiltord, Vieira, Zidane, Makélélé, Ribéry (70’ Saha), Henry.

Zwitserland: Zuberbühler, P. Degen, Müller (75’ Djourou), Senderos, Magnin, Barnetta, Vogel, Cabanas, Wicky (82’ Margairaz), Frei, Streller (57’ Gygax).

Wedstrijdverloop:

42’ Magnin (Zwi)
45’ Barnetta (Zwi)
56’ Degen (Zwi)
64’ Abidal (Fra)
72’ Cabañas (Zwi)
72’ Zidane (Fra)
90’ Sagnol (Fra)
90’ Frei (Zwi)

Arbiter: Ivanov (Rus)

Toeschouwers: 47.000

Oranje klaagt over veld

Marco van Basten en de selectie van het Nederlands elftal betreuren dat het speelveld vlak voor het begin van een WK-wedstrijd niet wordt besproeid.

"Dat is slecht voor het voetbal. Vooral de ploegen die willen aanvallen, hebben daar last van." Van Basten kreeg bijval van zijn spelers. "Het was echt heel moeilijk voetballen tegen Servië - Montenegro. Vooral door dat stroeve veld struikelde ik vaak over de bal. Dat is echt jammer", aldus Ruud van Nistelrooij. "Daar moet de FIFA echt iets aan doen", zei Giovanni van Bronckhorst.

De teammanager van Oranje, Hans Jorritsma, heeft vlak voor de wedstrijd tegen Servië en Montenegro wel bij de FIFA aangeven dat het veld besproeid moest worden. "Servië en Montenegro wilde dat namelijk ook. Toch deed de wereldvoetbalbond niets met onze verzoeken. Dan houdt het op. Het is overigens niet voor de eerste keer dat velden tijdens een WK niet nat worden gemaakt. Dat is al langer zo. Daar kan de KNVB dus niets aan veranderen. We zijn slechts één van de 32 deelnemers."

WK-organisatie stuurt Koller een bloemetje

Voorzitter Franz Beckenbauer heeft, namens het Duitse organisatiecomité van het WK, voetballer Jan Koller dinsdag een bloemetje gestuurd.

" Dat doen we natuurlijk niet bij iedere geblesseerde WK-speler. Maar Koller is een speciale voetballer en een speciaal mens. Hij is heel populair in Dortmund waar hij de laatste jaren heeft gespeeld," aldus een woordvoerder van het organisatiecomité.

Maandag raakte de spits, die aankomend seizoen bij het Franse AS Monaco gaat spelen, in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten (3-0) geblesseerd aan zijn dijbeen. Per brancard moest hij het veld verlaten en het leek erop dat het WK voor hem voorbij was.

Er kwamen echter al snel geruststellende berichten uit het Tsjechische kamp, maar in de groepsfase zal Koller zeker niet meer in actie komen. "Het kan een kwestie zijn van tien dagen of zes weken. We moeten afwachten," aldus de Tsjechische teamarts.

Jongens belagen ambulancepersoneel

Icoon PolitieIn het Amsterdamse zwembad De Mirandabad heeft gisteren een groep jongeren voor opschudding gezorgd. Rond 18.15 uur werd er een jongen onwel. Toen ambulancepersoneel en een toevallig passerende arts hulp wilden gaan bieden, belaagde de groep, die allen beschonken waren, de hulpverleners.

In afwachting van de politie besloot het ambulancepersoneel de plek te verlaten. De jongeren gooiden fietsen naar de ambulance op het moment dat deze wegreed. De politie arriveerde even later en kon een einde maken aan de gespannen situatie. Er werden geen aanhoudingen verricht, de politie heeft de zaak in onderzoek.


Met dank aan Reigndear, P-Rick, Boesh en ReinB voor de submit.

AIVD niet welkom op UvA

Icoon BinnenlandsDe Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft een bijeenkomst aan de Universiteit van Amsterdam na de protesten van een groep studenten, afgeblazen. De inlichtingendienst wilde studenten die bijna afgestudeerd zijn interesseren voor een baan bij de AIVD. "Aangezien de dienst de komende tijd fors uitbreidt, zijn we op zoek naar nieuwe mensen", aldus AIVD-woordvoerder Margreet van Hulst. Sommige studenten waren daar niet zo blij mee.

De groepering 'Internationale Socialisten' is de verantwoordelijke van de geslaagde protestactie tegen de 'rekruteringsdag' van de AIVD. Met pamfletten probeerde deze groep van ongeveer 20 studenten een discussie over geheime diensten aan te wakkeren. "Geheime diensten staan wereldwijd vooraan als het gaat om het inperken van burgerlijke vrijheden. Ze willen dingen niet openbaar maken, en regels die de privacy van mensen aantasten lappen zij aan hun laars", zo sprak de organisator van het protest, Bram Wanrooij.

Naar aanleiding van de protesten verklaarde de inlichtingendienst "geen onrust" te willen, en blies zij de bijeenkomst af. De AIVD valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken, en heeft als voornaamste taak om terroristen te bestrijden.

Porno-single Lange Frans te downloaden

Icoon MuziekHet nieuwe nummer van Lange Frans zal alleen via internet te krijgen zijn. Dit omdat het liedje nogal "vies" is en niet geschikt is voor jongere fans, aldus de rapper. Het nummer zal Geil gaan heten.

Volgens Frans zal het voor te veel opschudding zorgen als het nummer in de winkels zou komen te liggen. Geil is vanaf volgende week via iTunes tegen betaling te downloaden.

Met dank aan Robertje voor de submit.

'Loverboys bestaan niet'

Icoon Algemeen"Loverboys bestaan helemaal niet. Het zijn gewoon pooiers, met als enig verschil dat ze allochtoon zijn en meisjes uit alle milieus meepikken." Dat stelt criminoloog Frank Bovenkerk; volgens hem zegt de overweldigende paniek over dit fenomeen meer over de angst van ouders voor de sekscultuur bij jongeren. Bovenkerk heeft uitgebreid onderzoek gedaan en er een boek over geschreven: 'Loverboys', dat het hele bestaan van deze donkere adonissen ontkracht.

Begin 2000 werd ons wijsgemaakt dat loverboys jongens van Marokkaanse of Antilliaanse afkomst zijn, die door middel van gelddruk onwetende meisjes de prostitutie indreven. Sindsdien is er een hetze ontstaan die zich de afgelopen zes jaar over alle media heeft verspreid; de kranten stonden er bol van, geen enkel discussieprogramma werd ontzien. Vanuit het volk rees één stem op: er móést iets aan gedaan worden.

Bovenkerk is zelf op pad gegaan en tot de conclusie gekomen dat het verschijnsel ontzettend overdreven is. Hulpverleners wisten altijd in geuren en kleuren te vertellen hoe een loverboy te werk ging en wat voor meisjes hij oppikte. Zelden konden zij echter concrete gevallen of aantallen noemen. Degenen met de flitsende wagens voor school waren eenvoudigweg familieleden. In het ergste geval waren het drugsdealers, die weer heel andere bedoelingen hebben dan een loverboy heeft.

De paniek werd volgens de criminoloog veroorzaakt door de veranderende sekscultuur bij jongeren en de invloed van internet en televisie die daarop inspeelt. Daarnaast is er de Amerikaanse hiphop-scene, met allerlei videoclips waarin schaarsgeklede meisje voor dames van lichte zeden moeten doorgaan. Gettocultuur, aldus Bovenkerk, die elke puber in Nederland bereikt heeft en overal wordt nagedaan.

Met dank aan Mainport voor de herschreven submit.

Marijnissen wil vragenuur afschaffen

Icoon PolitiekSP-fractievoorzitter Jan Marijnissen stelt op zijn weblog voor om het vragenuur van de Tweede Kamer af te schaffen. Hiervoor in de plaats wil hij een wekelijks vraaggesprek tussen de fractievoorzitters en minister-president Balkenende.

Het voorstel is afgekeken van de huidige praktijk in Groot Brittanië waar 'Prime Minister's Questions' onderdeel van Question Time - een wekelijks terugkerend ritueel is. Reden voor het voorstel is de irritatie over de huidige gang van zaken bij het vragenuur. Volgens de SP-voorman is het vragenuur te technocratisch, te weinig politiek en te weinig op hoofdlijnen.

In het MP-uur, zoals Marijnissen zijn nieuwe vragenuurtje heeft gedoopt, moet tevens meer ruimte zijn voor debat.

Met dank aan Tha_BlonT voor de herschreven submit.

Politie tast in duister over verwarde man

Icoon BizarDe Amsterdamse politie heeft een probleem. Ze hebben namelijk zondag een verwarde man aangetroffen in het Amsterdamse Bos. Dat gebeurt natuurlijk wel vaker, even mee praten, vasthouden of wegsturen zul je zeggen. Helaas is dat praten nou net het probleem.

De man, die zo rond de 65 jaar moet zijn, schrijft niet, leest niet, en droeg niets bij zich wat ook maar iets over zijn identiteit kan onthullen. "Van wat hij zegt kunnen we niets brouwen", vertelde een woordvoerder van de politie. De Amsterdamse politie vindt het een bijzondere zaak, omdat niemand contact met hem kan krijgen.

Na een onderzoek in het ziekenhuis bleek de man geen lichamelijk letsel te hebben. Een foto is verspreid om zijn identiteit te achterhalen. Tot op heden verblijft hij nog steeds in het ziekenhuis.


Met dank aan sjorti voor de submit.

Kaartjescontrole bij stadions veel minder streng

Dinsdag heeft de organisatie van het WK bevestigd dat de kaartjescontrole bij de wedstrijden veel minder streng is dan vooraf bepaald is.

Vice-voorzitter Wolfgang Niersbach zei dat per wedstrijd hooguit vijfhonderd tot duizend toeschouwers een scherpe controle ondergaan. "Tot dusver heeft dat geen problemen opgeleverd."

Voor het toernooi sloeg de organisatie hele andere taal uit. Alle toeschouwers zouden bij de ingang van de stadions met hun paspoort moeten aantonen dat de naam op hun toegangskaartje klopt.

Maar Niersbach erkent dat dat in de praktijk niet werkt. " We concentreren ons op het onderscheppen van valse kaartjes. Iemand die het geldige kaartje van een ander heeft en in het bezit is van een geldig paspoort, mag gewoon naar binnen." Ook mensen die op de zwarte markt een geldig kaartje hebben gekocht, komen het stadion in. Er zijn tot nu toe enkele tientallen valse kaarten in beslag genomen.

Beenhakker kan 247 liter rum winnen

Als Trinidad en Tobago donderdag van Engeland wint, krijgen Leo Beenhakker en zijn spelers een bijzondere bonus. Voor Beenhakker staat er 247 liter dure rum te wachten. Ook voor alle spelers in de selectie staat een vat klaar.

De bonus wordt aangeboden door het bedrijf Angostura Rum, dat de nationale drank van de Caribische eilandengroep maakt. De tonnen rum zijn ruim 150.000 euro waard.

Trinidad en Tobago was tot 1962 een Britse kolonie. De vaten met rum van de hoogste kwaliteit werden in 2002 (40 jaar na de onafhankelijkheid) apart gezet om bijzondere gebeurtenissen mee te vieren. "Een overwinning op Engeland, onze voormalige koloniale overheerser, is een perfect moment", aldus de directeur van de rumdestilleerderij.

"De Soca Warriors zijn na de 0-0 tegen Zweden al nationale helden op Trinidad en Tobago. Een zege op Engeland zou ze onsterfelijk maken. Hopelijk zorgt onze rumbonus voor extra inspiratie."

Tour weert Comunidad Valenciana

De ASO, de organisatie van de Tour de France, heeft de wildcard van Comunidad Valenciana ingetrokken. Dit in verband met het omvangrijke Spaanse dopingschandaal.

”Als renners of leden van de staf worden beschuldigd, voor of tijdens de Tour, dan wordt het ethisch charter toegepast”, zo luidt de redenatie van de Tourorganisatie. De ASO nodigt geen vervanger uit voor Valenciana, tot teleurstelling van Barloworld en Unibet.com. Over de deelname van Astana-Würth neemt de Tourorganisatie later een beslissing. Eerst wordt gewacht op een oordeel van de licentiecommissie van de UCI.

Vicioso winnaar vierde etappe in Zwitserland

Angel Vicioso is de winnaar van de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland geworden. Nick Nuyens blijft in het bezit van de leiding in het algemeen klassement.

Net als voorgaande ritten, stond een heuvelachtige dag op het programma. 161,9 Kilometers moesten overbrugd worden tussen Niederbipp en Le-Chaux-des-Fonds. Het was de laatste kans voor de sprinters om een etappe-overwinning te boeken, maar ook vandaag gebeurde dit niet.

Samen met David Herrero, ging Vicioso demareren op zes kilometer van de finish. De Spanjaard versloeg zijn landgenoot, waarna een luttele seconde later het eerste pak aanstormde. Voor de 'nieuwe' ploeg Astana-Würth is dit de eerste overwinning nadat Saiz werd opgepakt in de Spaanse dopingzaak. Nick Nuyens wist zijn leiderstrui te behouden en staat voor de taak deze te verdedigen in de vijfde etappe met een stevige aankomst bergop.

Uitslag vijfde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Angel Vicioso (Spa)ASW3:45.09
2.David Herrero (Spa)EUSz.t.
3.Daniele Bennati (Ita)LAM0.01
4.Oscar Freire (Spa)RABz.t.
5.Allan Davis (Aus)ASWz.t.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Nick Nuyens (Bel)QSI16:15.09
2.Daniele Bennati (Ita)LAM0.02
3.Linus Gerdemann (Dui)TMOz.t.
4.Jörg Jaksche (Dui)ASW0.05
5.Angel Vicioso (Spa)ASW0.13

Adriano het gezicht van PES 6

Je ziet het bij de FIFA games, en tegenwoordig ook steeds vaker bij andere voetbaltitels: voetballers die hun naam en portret lenen aan een voetbalgame. Als Pro Evolution Soccer 6 aan het eind van dit jaar uitkomt zal Adriano van Inter Milan de cover van de game sieren.


Adriano zichtbaar blij

Vorig jaar gingen John Terry en Thierry Henry Adriano nog voor. De game zal uitkomen voor de PS2, PSP en PC en tevens voor de Xbox360 en de Nintendo DS in het vierde kwartaal van dit jaar.

1 op de 10 Vlamingen volgt WK op NOS

Waar dit WK voetbal op de Nederlandse TV voor nieuwe hoogtes in de kijkcijfers zorgt, daar vallen de kijkcijfers in Vlaanderen serieus tegen.

Een van de redenen is natuurlijk de niet-plaatsing van de Belgische nationale ploeg voor dit WK, maar twee jaar terug toen de Rode Duivels er ook niet bij waren op het EK in Portugal, scheerde het voetbal wel nog vrij hoge kijkcijfertoppen.

De Vlamingen blijken echter vooral de aanpak van de commerciele zender KanaalTwee, die samen met een andere commerciele zender (VT4) de televisie en radiorechten van dit WK voor de neus van de Belgische openbare omroep VRT wegkaapte, te hekelen. KanaalTwee bracht naar eigen zeggen "voetbalverslaggeving voor een breed publiek".

Steeds meer Vlamingen schakelen dan ook over op de NOS om het WK te volgen. Gemiddeld bekeek tot nog toe een op de tien Vlamingen, die naar een WK-wedstrijd keek, die match op Nederland 2. Voor de wedstrijd Nederland - Servië & Montenegro was dit aantal zelfs een op de zes kijkers. Meer dan de helft van die kijkers blijft ook 's avonds nog hangen voor "Studio Sportzomer".

Ook de Belgische openbare omroep VRT zelf maakt gebruik van de NOS-verslaggeving. Aangezien ook de uitzendingsrechten voor de radioverslaggeving bij KanaalTwee en VT4 liggen, die er door de hoge kosten geen gebruik van maken, mag de VRT-radio geen verslaggevers naar Duitsland sturen. Op grote aanvraag van de luisteraars brengen ze nu echter toch live-verslaggeving van de topwedstrijden uit... door een verslaggever voor een televisie afgesteld op de NOS te posteren.

Zuid-Korea te sterk voor Togo

Zuid-Korea heeft zijn eerste wedstrijd op het WK weten te winnen. Tegen debutant Togo werd het 2-1, nadat de Zuid-Koreanen bij rust nog achterstonden met 0-1.

De wedstrijd begon met een flater van de wedstrijdorganisatie. Bij het afspelen van de volksliederen werd het volkslied van Zuid-Korea tweemaal afgespeeld. Gelukkig zagen ze hun fout in, zodat daarna ook het volkslied van Togo gewoon was te horen.

De wedstrijd zelf begon rustig: Veel balverlies van zowel Zuid-Korea als Togo en weinig echte kansen. In de elfde minuut kreeg Togo de eerste kans van de wedstrijd, maar Kader schoot over. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de Zuid-Koreanen meer balbezit, in de 22e minuut was Choi dichtbij de openingstreffer, maar hij maakte een overtreding.

In de 31e minuut was het Togo die de 1-0 wist te scoren. Kader kwam vrij voor doelman Woon-Jae Lee, en doordat de Zuid-Koreaanse verdedigers niet opletten, kon de Togolees de 1-0 binnenschieten. In de 42e minuut had Togo zelfs de kans op de 2-0. De Afrikanen kregen een vrije schop net buiten het strafschopgebied van de Zuid-Koreanen maar de snoeiharde bal werd door de Zuid-Koreaanse doelman gepakt.

Zuid-Korea probeerde aan het eind van de tweede helft nog om meer druk te zetten in de jacht op de gelijkmaker, maar meer dan een aantal kleine kansjes leverde dat niet op.

Dick Advocaat bracht aan het begin van de tweede helft Ahn in het veld, waardoor de Zuid-Koreanen in een 3-4-3 opstelling gingen spelen. Dit leverde direct al meer kansen op. In de 53e minuut werd Abalo Dosseh met een tweede gele kaart van het veld gestuurd nadat hij een doorgebroken Park net buiten het strafschopgebied neerhaalde. Uit de vrije trap die volgde scoorde Chun Soo Lee snoeihard de gelijkmaker.

Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van de mannen van Dick Advocaat. Zuid-Kore kreeg meer en meer kansen en in de 72e minuut nam het dan ook een 2-1 voorsprong dankzij invaller Ahn die met een hard schot op doel keeper Agassa kansloos liet.

Daarna kregen beide teams nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Opstellingen:

Zuid-Korea: Woon-Jae Lee, Young-Pyo Lee, Jin-Cheul Choi, Young-Chul Kim, Jin-Kyu Kim (Jung Hwan Ahn/46), Chong-Gug Song, Eul-Yong Lee (Nam-Ik Kim/68), Ji-Sung Park, Ho Lee, Jae-Jin Cho (Kim S.S/83), Chun-Soo Lee

Togo: Agassa, Assémoassa (Forson/62), Nibombe, Abalo Dosseh, Tchangai, C.Touré, M.Salifou, Romao, Coubadja, Adebayor, Senaya Jr (A. Touré/57).

Scoreverloop:

Zuid-Korea - Togo 2-1
31' Kader 0-1
54' Chun Soo Lee 1-1
72' Ahn 2-1

53' Abalo Dosseh (Tog/2x geel)
24' Romao (Tog)
41' Young-Chul Kim (Zko)
51' Chun Soo Lee (Zko)
92' Tchangai (Tog)

Arbiter: Poll (Eng)

Toeschouwers: 48.000

WK 2006: Uitslag Zuid-Korea - Togo

Icoon WK 2006Zuid-Korea is het WK Voetbal met een overwinning op debutant Togo begonnen. De nummer vier van de vorige mondiale eindronde boog na de hervatting een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Zuid-Korea liet in de eerste helft voetbal van een bedroevend niveau zien. Mohamed Kader bracht Togo, dat niet de beste voorbereiding beleefde met een opstappende en weer terugkerende bondscoach, na een half uur verdiend op voorsprong. Aan het begin van het tweede bedrijf zag Togo-speler Jean-Paul Abalo de rode kaart en benutte Chun Soo Lee de toegekende vrije trap op prachtige wijze. De ploeg van Dick Advocaat hervond iets van het elan van 2002 en juist Jung Hwan Ahn, een van de helden van destijds, maakte de winnende treffer. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Straks om 18.00 uur vervolgt het WK met Frankrijk - Zwitserland, net als Zuid-Korea - Togo een duel uit poule G. De avondwedstrijd gaat tussen vijfvoudig wereldkampioen Brazilië en Kroatië. De winnaar van die confrontatie schaart zich samen met Australië aan kop van groep F.

'De mens moet zich vestigen op andere planeet'

Icoon RuimtevaartOf het menselijke ras nog honderden jaren zal voortleven, hangt af van de vraag of wij nieuwe planeten ontdekken waar wij ons kunnen vestigen. Dit meent Stephen Hawking, een vooraanstaand theoretisch natuurkundige, omdat er een toenemend risico is op een fatale meteoriet die de aarde zal wegvagen. Hawking denkt dat de mens een permanente basis kan bouwen op de maan binnen twintig jaar, en een kolonie op mars binnen veertig.

"Het is belangrijk dat de mens zich verspreidt door het heelal", aldus Hawking. "Het leven op aarde loopt steeds meer risico te worden vernietigd door een ramp, zoals het broeikaseffect, een nucleaire oorlog, een virus of andere gevaren die nog niet bij ons opgekomen zijn."

"Als we geen ander sterrenstelsel verkennen, zullen we het nergens zo comfortabel krijgen als hier op aarde." De wetenschapper voegde toe dat de mensheid, mits zij kan vermijden zichzelf binnen honderd jaar uit te roeien, prima in staat is een autarkie te stichten in de ruimte.

Met dank aan Mainport voor de herschreven submit.

'Nieuwe Xbox 360 hack binnen 48 uur'

Microsoft krijgt het lastig. De hacker Commodore4eva die vorige maand de Toshiba-Samsung drive hackte - waar door het mogelijk werd om gekopieerde spelen te spelen - meldt vandaag dat een nieuwe hack voor de Hitachi-LG drive binnen twee dagen uitkomt.
quote
The firmware is 99% complete and just requires one more routine to test when I get back home. I will then port the 47 code over to the 46 version. This will be released within 48 hours time.

It will not require a full firmware update, only a few banks. You will not be required to save/inject your drive key but saving a copy is always best. The checksum will be set to zero for the firmware. Since I dont have a 46 drive you people will have to test and report. I will then look at the 59 version firmware.

I have only been spending one hour a night due to real life and have been away for the past three days so please be patient. Assembling with a hex editor is not fun but it gets the job done.


Ondanks dat dit de derde succesvolle hackpoging in een korte tijd is, hult Microsoft zich nog in stilzwijgen. Tijdens de recente update van het dashboard van de 360 heeft Microsoft geen actie ondernomen tegen de hack. Dit was waarschijnlijk omdat de Toshiba-Samsung niet overal of amper in Europa verkrijgbaar was in tegenstelling tot de Hitachi-LG.

Wel kan Microsoft vroeger of later tegenmaatregelen treffen, waardoor het niet meer mogelijk is om Xbox Live te gebruiken of je console te bricken (onbruikbaar maken van je X360). Daarnaast vervalt de garantie bij het openmaken van de Xbox 360. In Nederland is het verboden om software- of hardwarematige kopieerbeveiliging te kraken.

Uwe Boll wil geslagen worden

Uwe Boll is op zijn zachtst gezegd één van de minder gewaardeerde regisseurs van deze tijd. Boll staat er om bekend de verfilming van games grondig te verpesten. Denk dan aan films als Bloodrayne, Alone in The Dark en House of The Dead. Als reactie op de slechte kritieken die hij gewend is te horen, daagt hij nu critici uit het met hem in de boksring uit te vechten.

Met deze oproep slaat de regisseur twee vliegen in één klap. Niet alleen kan hij zijn spierballen tonen tijdens een potje matten, ook worden de beelden gebruikt in zijn nieuwste filmproject 'Postal'. Deze nieuwe gameverfilming, die gepland staat voor 2007, draait om een postbode die onschuldige burgers op allerlei wrede wijzen moet doden.


De vechtersbaas Uwe Boll

Drogba gewoon tegen Nederland

Didier Drogba hoeft niet te vrezen voor zijn meespelen in de wedstrijd tegen Nederland aankomende vrijdag. De topschutter van Chelsea heeft slechts te kampen met een lichte blessure aan zijn enkel.

De afgelopen dagen trainde Drogba apart van de rest van de selectie van Ivoorkust. Bondscoach Henri Michel sprak daarop de verwachting uit dat de 28-jarige Drogba tegen Oranje gewoon in actie kan komen.

Voorbeschouwing Dag 5

Dag 5 van het WK, en vandaag komen de wereldkampioenen van 1998 en die van 2002 in actie.

In de eerste wedstrijd vandaag moet het Zuid-Korea van Dick Advocaat het opnemen tegen WK-debutant Togo. Zuid-Korea, dat vier jaar geleden verrassend als vierde eindigde, heeft de kans om voor het eerst een WK-wedstrijd te winnen buiten het eigen continent. Togo liet al flink van zich spreken op dit WK, zonder een wedstrijd te spelen. Afgelopen vrijdag stapte de bondscoach van het Afrikaanse land, Otto Pfister, nog op omdat er geen akkoord bereikt werd over het uitbetalen van de premies. Gisteren werd bekend dat Pfister toch weer terugkeert en het Afrikaanse land dit WK zal leiden.

Om 18:00 uur is het tijd voor de wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland. Frankrijk, de wereldkampioen van 1998, zal dit WK proberen om het beschamende optreden tijdens het WK van 2002 te laten vervagen. De Fransen vlogen er toen al in de groepsfase uit. Het is echter de vraag of Vieira, Zidane, Thuram en Barthez, die in 1998 wereldkampioen werden, nog eenmaal hun kunstje kunnen laten zien. Een aantal dagen voor de start van het WK kregen de Fransen een tegenvaller te verwerken toen Djibril Cissé in een oefenwedstrijd zijn been brak. Zwitserland ziet de wedstrijd met vertrouwen tegemoet, in de kwalificatie wisten ze de Fransen tweemaal op een gelijkspel te houden, al deed Thierry Henry toen niet mee.

De uitsmijter vandaag is de wedstrijd tussen Brazilië en Kroatië om 21:00 uur. De Brazilianen gaan vanavond op jacht naar een nieuw record: Ze kunnen het eerste land worden dat acht WK-wedstrijden op rij weten te winnen. Bondscoach Parreira kan beschikken over een geheel fitte selectie, dus met Ronaldo in de spits samen met Ronaldinho en Adriano. De Kroaten moeten vanavond Ivica Olic missen wegens een bovenbeenblessure. Ze spelen met vijf man op het middenveld en hebben daarmee de hoop dat ze een punt kunnen pakken tegen de torenhoge favoriet voor de titel.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Togo komt verrassend op een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft zorgen de Zuid-Koreanen met twee doelpunten toch voor de winst.

Zwitserland komt net te kort tegen de Fransen en verliest met 1-0.

Brazilië laat zien dat ze terecht worden gezien als favoriet en verslaat de Kroaten met 3-0.

TV-tijden dinsdag 13 juni

Ook op deze vijfde dag van het WK staan er weer drie wedstrijden op het programma. Hier het dagelijks overzicht van alle WK-programma's op televisie.

zendertijdprogramma
Sport1.107:00-08:30WK Gisteren
Eurosport08:30-09:00World Cup Show
Nederland 209:10-11:00Wedstrijd gisteren
Eurosport10:00-11:00World Cup Season Legends
Eurosport11:00-11:30World Cup Show
Nederland 211:10-12:00Studio Sportzomer
Eurosport11:30-13:30World Cup Season Legends
Sport1.113:00-14:30WK Gisteren
ARD14:03-15:00WK 2006 live
Nederland 214:20-14:30The Art of Football from A-Z
Nederland 214:30-14:50Voorbeschouwing Zuid-Korea-Togo
BBC 114:40-17:00Zuid-Korea-Togo (live)
Nederland 214:50-16:55Zuid-Korea-Togo (live)
Sport1.115:00-17:45Zuid-Korea-Togo (live)
ARD15:00-18:00Zuid-Korea-Togo (live)
Nederland 216:55-17:00Nabeschouwing Zuid-Korea-Togo
Nederland 217:35-17:50Voorbeschouwing Frankrijk-Zwitserland
BBC 117:45-20:00Frankrijk-Zwitserland (live)
Nederland 217:50-19:55Frankrijk-Zwitserland (live)
ARD18:00-20:00Frankrijk-Zwitserland (live)
Sport1.118:00-20:45Frankrijk-Zwitserland (live)
Nederland 219:55-20:05Nabeschouwing Frankrijk-Zwitserland
Nederland 220:05-20:35WK Journaal
Eurosport20:15-20:45World Cup Show
ARD20:15-21:00WK 2006 live
BBC 120:30-23:10Brazilië-Kroatië (live)
Nederland 220:35-20:50Voorbeschouwing Brazilië-Kroatië
Nederland 220:50-22:55Brazilië-Kroatië (live)
Sport1.121:00-23:00Brazilië-Kroatië (live)
ARD21:00-23:30Brazilië-Kroatië (live)
Nederland 222:55-23:00Nabeschouwing Brazilië-Kroatië
Nederland 223:00-23:50Studio Sportzomer
Sport1.123:15-00:45WK Vandaag
Eurosport23:15-23:45World Cup Show
ARD23:30-00:00Waldis WM-Club
RTL00:00-00:50Nachtjournal - WM Spezial
BBC 100:35-01:30World Cup Match of the Day
Eurosport01:00-01:30World Cup Show
BBC 103:05-04:45WK Voetbal
RTL03:20-04:05Nachtjournal - WM Spezial

Brands: "Mendes da Silva niet naar AZ"

Marcel Brands, technisch directeur van AZ, heeft gezegd dat een transfer van NAC'er David Mendes da Silva naar AZ niet aan de orde is.

"We hebben met de komst van Gudjonsson en Cziommer al genoeg middenvelders aangetrokken voor die plek," aldus Brands. Vorige week verschenen er berichten in de media dat de Alkmaarders een akkoord zouden hebben bereikt met NAC Breda over Mendes da Silva.

Cafu wacht mogelijk celstraf

Vlak voor de ontmoeting met Kroatië is Cafu op een negatieve manier in het nieuws gekomen: De Braziliaan moet mogelijk de gevangenis in. De aanvoerder van de Braziliaanse ploeg wordt in verband gebracht met paspoortfraude. Ook zijn vrouw en zaakwaarnemer zijn aangeklaagd.

De 35-jarige verdediger van AC Milan zou in het seizoen 1998-1999 ten onrechte een Italiaans paspoort hebben gekregen om zodoende niet als buitenlandse speler te worden aangemerkt. Op deze manier kunnen clubs meer niet-EU spelers opstellen.

Tegen Cafu en zijn vrouw is een gevangenisstraf van negen maanden geëist. De voorzitter van AS-Roma, Franco Sensi, waar Cafu op dat moment speelde, is ook aangeklaagd. Sensi hangt een straf van tien maanden boven het hoofd.


Cafu

Oranjesupporters enthousiast over Radio 1 WK FM

Icoon WK 2006Radio 1 WK FM heeft afgelopen zondag succesvol verslag gedaan van de eerste speeldag van het Nederlands elftal op het WK voetbal. Dat zei presentator Robbert Meeder van Langs de Lijn gisteravond in FOK!radio. Hij is ook initiatiefnemer van Radio 1 WK FM. Die zender is te horen vanuit de speelsteden waar Oranje speelt via lokale etherfrequenties. Supporters die in Duitsland zijn kunnen dan nieuws volgen rondom de supportersstromen bij de stadions. Om negen uur in de ochtend werd al begonnen met live Nederlandstalige muziek. "Dan weten mensen dat ze bij de juiste zender zitten", zo legt Meeder uit.

"Het is radio zoals radio bedoeld is. De studio bestaat uit een tafel en vier stoelen die ik bij de Karwei gekocht heb. We hebben twee cd's spelers, een telefoonvork, twee microfoons en een televisie. We zitten tussen de wagens van de NOS-televisie in."In de uitzending hebben ze gasten die er ook al voor de televisie zijn, maar hebben ze ook contact met de politie over bijvoorbeeld de verkeerssituatie rondom het stadion. Volgens Meeder was de eerste uitzending een succes. "Ik riep mensen op om te sms'en over de ontvangst in de stad. En we kregen er toch een stuk of vijftien. En daar ben ik blij mee, want je moet toch afwachten of het aanslaat."

Maar ook op andere manieren merkte hij dat het aansloeg. "Op een gegeven moment hoorde ik dat Erica Terpstra de KNVB-bus kwijt was. Ik vond dat toch vervelend voor haar, want het was erg warm. Nu kun je jezelf wel voorstellen hoe dat er dan uitziet als Erica daar in de hitte rondloopt! Dus toen ben ik naar haar opzoek gegaan. En ik zag haar en ze zei: 'Ik heb je gehoord net!' Waarop ik zei: Woensdagavond bij Langs de Lijn? 'Nee, in de KNVB-bus'. Dus daar stonden we ook aan. Dat is wel heel erg leuk om te horen!"

"We werken samen met BNN Radio 1, die verslaggevers in de stad hebben lopen. Van hen hoorde ik dat veel mensen in de stad en in het stadion een radio aan hadden staan. Dus mensen weten ons blijkbaar toch te vinden!"

Ook voor over twee jaar zijn er al plannen om op het EK te gaan uitzenden. "Maar dan wil ik het wat professioneler aanpassen. Radio 1, 2 en 3FM zijn er nu allemaal met een eigen wagen. Als we dat kunnen combineren dat wij daar met een goede studio gaan staan, dan kunnen alle zenders daar gebruik van kunnen maken."


Robbert Meeder in het stadion in Leipzig

Alles over het WK is natuurlijk op de speciale WK-site van FOK! te vinden!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Tweede open training trekt minder mensen

De tweede, voor publiek opgestelde training van het Nederlands elftal, heeft dinsdag een stuk minder toeschouwers getrokken dan de eerste open oefensessie.

Vorige week kwamen er nog 15.000 mensen in het stadion van SC Freiburg naar de Nederlandse selectie kijken. Vandaag waren het er maar enkele honderden, al reageerden de fans wel uitzinnig op de entree van de spelers in het Badenova-stadion.

AGOVV wordt vijfde club met kunstgras

Aankomend seizoen verruilt AGOVV echt gras in voor kunstgras. De club uit de Eerste Divisie wordt daarmee, na Heracles, Omniworld, Cambuur Leeuwarden en Volendam, de vijfde club in het profvoetbal die overstag gaat.

De afgelopen tijd trainde de club op de velden van ZVV en Apeldoornse Boys. Die laatste club heeft ook kunstgras."Daar zijn we van de voordelen van kunstgras overtuigd geraakt", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. "Strakke pass komen aan,je hebt minder blessures en er kan altijd getraind worden."

Op Sportpark Berg & Bos zal er een mat komen te liggen die wordt geproduceerd door Ten Cate Thiolon, Arcadis en EdelGrass. Op 13 juli aanstaande zal het veld gereed moeten zijn.

Van Nistelrooij op lijstje Bayern München

Ondanks het bericht dat Ruud van Nistelrooij kan aanblijven bij Manchester United, liggen er diverse kapers al op de loer. Een van deze kapers is Bayern München dat aangeeft interesse te hebben in de Manchester-spits.

Bayern München is bezig haar team te verbeteren voor de Champions League van volgend jaar. Op het lijstje van mogelijke kanshebbers om tot dat team te horen staat ondere andere Van Nistelrooij. De Brabander heeft ruzie gehad met coach Alex Ferguson, maar hij heeft te horen gekregen dat hij aan mag blijven bij de Engelse club. Toch zou de Duitse ploeg hem graag willen hebben: "Van Nistelrooij is van een wereldklasse, recht door zee en eerlijk. Een fantastische speler", aldus Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de Duitse club. Eerder had al Bayern München al de optie op Van Nistelrooij als de deal met Manchester United niet door was gegaan in 2001.

Ghana meest waardevolle team om te ondersteunen

Voor de neutrale supporters heeft de World Development Movement (WDM) een alternatieve manier van supporteren bedacht. De organisatie, bekend van de Make Poverty History campagne, vergeleek alle deelnemende landen die actief zijn op het WK aan de hand van tien verschillende criteria.

Zo werd onder andere gekeken naar de grootste gevers van liefdadigheid, landen met de minste corruptie en welke WK-deelnemers de grootste schulden hebben. Ook de levensverwachting, inkomensverdeling en overheidsuitgaven werden onderzocht door de WDM.

Wil je bijvoorbeeld het land steunen met de laagste levensverwachting dan is Angola de beste keuze. Iemand die ontwikkelingshulp belangrijk vindt, kan het beste Zweden ondersteunen, net voor Nederland en Frankrijk.

Wanneer alle criteria gecombineerd worden dan kan Ghana het best worden gesteund, Nederland staat op de 11e plaats. De rode lantaarn is voor de Verenigde Staten.


Kom op Ghana!

Paraguay weert Zweedse journalisten

De Zweedse pers is niet langer welkom bij de trainingen van het Paraguayaanse voetbalelftal. De Zuid-Amerikanen zijn woedend over artikelen die in de Zweedse pers zijn verschenen.

Diverse Zweedse kranten meldden dat, na een oefenwedstrijd van Paraguay in Denemarken, een official van de WK-organisatie een Zweedse fotografe uit bed heeft gebeld om haar te melden dat een Paraguayaanse international de vrouw "beter wilde leren kennen". Volgens vertegenwoordigers van Paraguay is dat een leugen en ze besloten om daarom de Scandinaviërs te weren op de training.

Volgens de voorzitter van de Zweedse voetbalbond benut Paraguay het incident om zijn eigen spelers extra te motiveren. Beide landen spelen aankomende donderdag tegen elkaar.

Regisseur Uwe Boll wil gemept worden

Icoon ShowbizzUwe Boll (foto) is op zijn zachtst gezegd één van de minder gewaardeerde regisseurs van deze tijd. Boll staat er om bekend de verfilming van games grondig te verpesten. Denk dan aan films als Bloodrayne, Alone in The Dark en House of The Dead. Als reactie op de slechte kritieken die hij gewend is te horen, daagt hij nu critici uit het met hem in de boksring uit te vechten.

Met deze oproep slaat de regisseur twee vliegen in één klap. Niet alleen kan hij zijn spierballen tonen tijdens een potje matten, ook worden de beelden gebruikt in zijn nieuwste filmproject 'Postal'. Deze film, die gepland staat voor 2007, draait om een postbode die onschuldige burgers op allerlei wrede wijzen moet doden.


Wie durft?


Met dank aan Mainport voor de herschreven submit.

Australië verwerpt gelijke rechten homoparen

Icoon BuitenlandsDe regering van Australië heeft een regionale wet die mensen met een geregistreerd partnerschap dezelfde rechten geeft als met een huwelijk, verworpen. Het christelijke land wil niet dat homoseksuelen via een geregistreerd partnerschap dezelfde rechten krijgen als heteroseksuelen.

De centrum-linkse oppositie partij Labour verwijt de regering "ondemocratisch" te zijn, door de wetten van het democratisch verkozen regio-bestuur tegen te houden.


Bush en Howard
Twee fervente tegenstanders van het homohuwelijk, Howard en Bush

Vidic mist rest van het WK

Nemanja Vidic komt dit WK niet in actie. De 24-jarige verdediger van Servië en Montenegro ligt er enkele weken uit met een knieblessure.

Vidic miste het openingsduel tegen Nederland (0-1) wegens een schorsing. Op de training daags nadien liep hij zijn blessure op. ”Zelfs al halen we de finale, dan nog kan hij niet meedoen”, zei teamdokter Aleksandar Boskovic. Servië en Montenegro startte het toernooi al met slechts 22 man, omdat Dusan Petkovic (de zoon van de bondscoach) uit eigen initiatief uit de selectie stapte.

'Slachtoffer' van Van Persie op WK-Lingerie

Veronica zendt deze weken op tv in de pauze van WK-voetbalwedstrijden het WK lingerie uit. Speciaal voor hen die geen reclame willen zien, toont Veronica schaars geklede dames die penalty's schieten en strijden voor de titel 'Hotshot'. Vanavond doet daar Sandra Krijgsman aan mee. De dame die vorig jaar international Robin van Persie nog beschuldigde van verkrachting.

Onlangs werd bekend dat justitie Van Persie niet zal vervolgen wegens verkrachting. Wat er precies tussen de twee is voorgevallen, is nog steeds duister. In ieder geval deelde Van Persie wel het bed danwel de badkamer met de Rotterdamse schone en had daar seks met haar. Volgens hem deed ze dat vrijwillig, volgens haar niet. Maar Krijgsman heeft geen hoger beroep aangetekend tegen de beslissing om Van Persie niet te vervolgen, zodat de voetballer definitief vrijuit gaat.

Vanavond is Krijgsman te zien op Veronica als deelneemster aan de hotshot-competitie. Wellicht in een poging al wat geld te verdienen voor de schadeclaim die Van Persies advocaat Bram Moszkowicz aan het opstellen is. Krijgsman neemt aan het WK-lingerie deel 'namens de VS'.


Foto Veronica
Dag Robin, ken je me nog?

Geen Crouchdans tijdens WK

In het Engelse voetbal is 'Do the Crouch' in korte tijd een begrip geworden. Maar de Engelse spits weigert om tijdens het WK een doelpunt te vieren met zijn karakteristiek dansje.

"Op het WK draait het niet om mijn robotdansje. Vanaf nu tellen alleen goals en zeges", aldus Peter Crouch. Zijn teamgenoten hadden de spits van Liverpool aangemoedigd om 'the Crouch' gewoon te blijven doen op het WK. Maar Crouch zelf denkt daar heel anders over. "We moeten ons eerst concentreren op de wedstrijden. We moeten nu serieus zijn. Maar misschien doen we met z'n allen 'the Crouch' wanneer we de wereldtitel veroveren."

'Dode voetbalfan (94) toch niet dood'

Icoon WeirdEen 94-jarige Duitse voetbalfan die doodverklaard was, is plotseling weer tot leven gekomen, zo meldt Ananova. Volgens de site sprong de hoogbejaarde vrouw opeens op uit haar stoel en vroeg zij wanneer Duitsland weer moest spelen op het WK Voetbal.

De vrouw zou voor lijk in haar stoel hebben gelegen, toen haar zoon thuiskwam. Hij belde vervolgens een arts, die haar doodverklaarde. Geconfronteerd met de constatering van de dokter, zou de vrouw gereageerd hebben met "Dat lijkt me niet, niet tot ik Duitsland de wereldtitel heb zien veroveren." Ze gaf aan nog lang niet dood te willen: "Er is nog steeds leven in deze oude botten, en ik kan het voetbal zeker niet missen."

Met dank aan Basschie voor de submit.

Silverstone wil nu al contract voor na 2009

Silverstone wil zich nu al verzekeren van een langetermijntoekomst door nu al een contract te sluiten met Formule 1-organisator Bernie Ecclestone. Vorig jaar sloot de directie van het circuit een vierjarig contract af, nadat de race van de kalender dreigde te verdwijnen door de verouderde faciliteiten. Die overeenkomst loopt af in 2009, maar Silverstone wil meer.

Daarom heeft het dit jaar miljoenen gestopt in een facelift van de historische racelocatie. Ecclestone reageerde positief over de gedane veranderingen, en circuit-managing director Richard Philips wil nu inzetten op een contract dat Silverstone ook na 2009 aan de Formule 1 verbindt. "We praten nu al met Bernie voor de periode na 2009. De verstandhouding met hem is stukken beter dan een jaar geleden. Er is nu veel meer wederzijds vertrouwen, dus we hopen dat we hem kunnen bieden wat nodig is", aldus Philips. Waarschijnlijk moet daarvoor nogmaals een flink bedrag op tafel komen, want na de de infrastructuur moeten nu ook de pitgebouwen en de tribunes aan een grondige renovatie onderworpen worden.

Ron Dennis denkt dat dat niet zo een-twee-drie geregeld is. Dennis denkt dat deze investering honderden miljoenen pond kunnen kosten. "Er bestaat een wens om Silverstone niet alleen te verbeteren maar om het het beste circuit in de wereld te maken. Om dat te realiseren is een update niet voldoende. Dertig miljoen pond is dan echt te weinig."

Strippenkaart verdwijnt vanaf 2009

Icoon VervoerDe strippenkaart gaat vanaf 2009 verdwijnen. Vanaf dat moment zal de OV-chipkaart geleidelijk het betalingssysteem worden voor het openbaar vervoer. Dat heeft minister Peijs besloten in overleg met de NS, de regionale vervoerders en andere betrokkenen.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de OV-chipkaart per 2008 in te voeren, maar er is een jaar uitstel gegeven om aanloopproblemen op te lossen. Met de kaart komt er één plaatsbewijs voor alle vormen van openbaar vervoer. Incidentele reizigers en toeristen kunnen nog wel losse kaartjes kopen.

De chipkaart is volgens verkeersminister Peijs makkelijk in het gebruik en biedt voordelen voor de vervoersbedrijven. Reizigers betalen straks niet meer per zone, maar per kilometer. De vervoersbedrijven kunnen het reisgedrag van klanten straks beter in de gaten houden. Er loopt al een proef in Amsterdam en Rotterdam.

Hoeveel de kaart gaat kosten is nog onduidelijk, maar het zal bij de 7,50 euro in de buurt liggen.

Boze man kiepert stront in Stadskantoor

OpmerkelijkWoonwagenbewoner Piet Pfaff uit Eindhoven heeft gisteren aangetoond schijt te hebben aan de gemeente. Volgens hem heeft de gemeente schijt aan hem, dus heeft hij ze een koekje van eigen deeg teruggegeven. Gewapend met een emmer vol uitwerpselen toog hij gisteren naar het Stadskantoor en sprenkelde die her en der in het gebouw in de rondte.

Volgens Pfaff ontbreken er sanitaire voorzieningen op zijn woonwagenstandplaats aan de Joost de Momperstraat. Hij is al lange tijd in een hevige strijd gewikkeld met de gemeente omdat hij zijn standplaats moet verlaten. Hij moet wijken voor nieuwbouw. Er zijn hem meerdere woningen toegewezen, maar die zijn niet naar de zin van de heer Pfaff.

Hij is gisteren na zijn strontbesmeuractie door de politie aangehouden. Burgemeester Sakkers zegt het ''erg ongepast'' te vinden wat Pfaff heeft gedaan. Hij vermoedt echter dat het niet de laatste actie van de woonwagenbewoner zal zijn. Onlangs werd Pfaff nog gearresteerd omdat hij het Stadhuisplein weigerde te verlaten.


Piet Pfaff is boos op gemeente

Met dank aan Boesh voor de submit.

Wintjens naar Heerenveen

Danny Wintjens vertrekt naar SC Heerenveen. De 22-jarige Limburgse doelman tekende een contract voor één seizoen bij de club uit het Abe Lenstra-stadion, met een optie voor twee extra jaar.

De Friese club kon de lange doelman transfervrij aantrekken, omdat FC Twente besloot de aflopende verbintenis van de sluitpost niet te verlengen. "De stap van Enschede naar Heerenveen is er een vol toekomstkansen voor mijzelf," aldus Wintjens.

Wintjens, die bij FC Twente geen enkele keer in actie kwam in de hoofdmacht, is gehaald als stand-in voor Brian Vandenbussche "Ik moet realistisch zijn en met heel veel geduld op mijn kans wachten, want het afgelopen jaar bij Twente is niet echt goed voor mijn carrière geweest."

Wat is Dit: Opgave 30 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

CD: Arling en Cameron - hi-fi Underground

Ruim vijf jaar geleden hadden Gerry Arling en Richard Cameron nog een bescheiden cult-hit met de opgewekte en poppy single W.E.E.K.E.N.D. Na het in 2001 verschenen album We are A&C kreeg Richard Cameron echter een zwaar auto-ongeluk, één van de redenen waardoor het jaren zou duren voordat het duo weer samen zou gaan werken.
Challenge Records deed zijn naam eer aan, en tekende het duo, resulterend in het onlangs verschenen hi-fi Underground.

Van der Sar niet op ochtendtraining

Edwin van der Sar ontbrak vanmorgen op de ochtendtraining van Oranje. De keeper die in de eerste WK-wedstrijd tegen Servië en Montenegro te maken kreeg met kramp, heeft nog wat last van zijn kuiten.

Van der Sar beperkte zich vanmorgen tot een individuele trainingssessie om zo zeker te zijn van volledig herstel voor de tweede wedstrijd, aankomende vrijdag tegen Ivoorkust. Joris Mathijsen en Mark van Bommel, die zondag beide lichte blessures opliepen, oefenden gewoon met de groep.

Trambestuurder geslagen met ijzeren staaf

MisdaadEen 44-jarige Hagenaar heeft gisteren in zijn woonplaats een 57-jarige trambestuurder van de HTM afgetuigd met een ijzeren staaf. Het incident vond plaats op lijn 16. De agressieveling stapte op het Lorentzplein op en vroeg de trambestuurder om hem te waarschuwen bij de laatste halte.

Hij ging achter de bestuurder zitten en ging ineens vanuit het niets vol door het lint. Eerst stak hij een sigaret op en schoot die in het gezicht van de bestuurder. Daarna pakte hij een staaf die gebruikt wordt voor het omzetten van wissels, en ramde daar de bestuurder vol mee in het gezicht. Daarna ging hij weer doodgemoedereerd op zijn stoel zitten.

Controleurs van de HTM wisten hem te overmeesteren waarna de politie hem op het Erasmusplein arresteerde. De man zit vast op verdenking van poging tot doodslag. De trambestuurder heeft onder meer zwaar letsel aan zijn oog en gezicht opgelopen.

Ballack terug in 'Die Mannschaft'

Michael Ballack speelt woensdag tegen Polen zijn eerste WK wedstrijd. De middenvelder, volgende seizoen spelend voor Chelsea, is weer volledig fit. Ballack miste de eerste wedstrijd tegen Costa Rica wegens een kuitblessure.

Door de terugkeer van Ballack is er geen plaats meer voor Tim Borowski, hij moet op de bank plaatsnemen. Verder heeft Jürgen Klinsmann niets veranderd aan het Duitse elftal dat Costa Rica met 4-2 versloeg.
De vermoedelijke opstelling van Duitsland tegen Polen:

Doel:
Jens Lehmann

Verdediging:
Arne Friedrich, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Philipp Lahm

Middenveld:
Michael Ballack, Bernd Schneider, Torsten Frings, Bastian Schweinsteiger

Aanval:
Miroslav Klose, Lukas Podolski.

'Inburgeringswet mag niet discrimineren'

Icoon BinnenlandsEen grote meerderheid binnen de Tweede Kamer wil dat minister Verdonk de nieuwe inburgeringswet drastisch verandert. In de wet gelden er verschillende regels voor Nederlanders van geboorte en Nederlanders die genaturaliseerd zijn, wat de kamer hard tegen de borst stuit. Naast dat deze regeling discriminerend is, staat de wet zulk onderscheid ook niet toe. Verdonk vindt echter dat je alleen naar het doel moet kijken. "Hun integratie is maatschappelijk urgent", aldus de minister.

Jeroen Dijsselbloem (PvdA) heeft een mogelijke oplossing. Hij stelt allereerst voor dat alle mensen die een uitkering ontvangen, arbeidsplichtig zijn en het Nederlands onvoldoende beheersen (allochtoon én autochtoon), verplicht moeten worden om een inburgeringscursus te volgen. Daarnaast moeten alle ouders die leerplichtige kinderen hebben ook het Nederlands beheersen. Deze voorstellen zullen later deze week worden besproken.

Het CDA, de VVD en de PvdA zijn het overigens helemaal met de minister eens dat allochtone mensen kwetsbaar zijn en dringend moeten inburgeren. Verder vindt de Kamer net zoals de minister dat mensen die Nederlander willen worden een inburgeringstraject moeten afleggen. Enige discussie ontstaat over het lot van de 258.000 genaturaliseerde Nederlanders, die het Nederlands niet of nauwelijks beheersen. De vraag is of je hen als aparte Nederlanders mag behandelen door genaturaliseerden de plicht tot inburgeren op te leggen, en de hier geborenen niet. Volgens Verdonk heiligt het doel, de (discriminerende) middelen. "Maar het mag niet zo zijn dat de wet straks strandt in juridische onmogelijkheden", waarschuwt het Kamerlid Sterk (CDA). Volgens PvdA en VVD gaat dat ook zeker gebeuren.

Spotje met rondslingerend hondje leidt tot klachten

TelevisieBij de Reclame Code Commissie zijn verschillende klachten binnengekomen over het tv-spotje van Radio 1 WKfm. In het spotje is een man te zien die een klein wit hondje uitlaat terwijl hij naar de radio luistert. Wanneer er een doelpunt wordt gescoord gaat hij helemaal uit zijn dak. Met het hondje nog aan de lijn maakt hij slingerende bewegingen met zijn arm, waardoor het hondje losschiet en ver weg vliegt.

De Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren zegt het een respectloze commercial te vinden. Volgens de vereniging is het een mislukte poging tot humor.

Radio 1 WKfm is de radiozender van Radio 1 die speciaal voor de Oranje-supporters in Duitsland is opgezet. Het gelegenheidstation zendt in Duitsland uit op diverse lokale frequenties en wordt deels gevuld met de programmering van Radio 1 en deels met speciale info voor Nederlandse supporters.

'In God we trust' blijft op dollar staan

In God We Trust De tekst 'In God We Trust' mag op de Amerikaanse dollar blijven staan. Atheïst Michael Newdow had een aanklacht ingediend. Newdow is van mening dat door de tekst inbreuk wordt gemaakt op de grondwettelijke scheiding tussen staat en kerk. De rechter in San Francisco stelde de atheïst echter in het ongelijk.

Newdow is van plan om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Eerder al probeerde de advocaat uit Sacramento de Pledge of Allegiance te laten verwijderen. Dat is een belofte van trouw die schoolkinderen in Amerika, met de hand op hun hart en de ogen op de vlag gericht, elke dag moeten uitspreken. Newdow zei toen te handelen namens zijn dochter. Het Hooggerechtshof kon toen echter geen uitspraak doen, omdat de gescheiden atheïst geen wettelijke zeggenschap over zijn dochter heeft.

Met dank aan voor de submit.

Australische pers euforisch

Na de eerste WK-overwinning ooit gisteren glimt Australië van trots. Op de voorpagina van de Daily Telegraph staat zelfs de kop 'de meest verbazingwekkende zege in de Australische sporthistorie'.

Op het vijfde continent, waar het voetbal meestal een ondergschikte rol speelt, is de ploeg van Guus Hiddink na de 3-1 overwinning op Japan 'hot'. 'Goal, goal, goal ... en glorie', kopt de Melbournse krant The Age dinsdagmorgen in koeienletters. De Herald Sun spreekt van 'Pure Magic'.

Dodelijke teek rukt op in Nederland

Icoon Wetenschap De gevaarlijke dermacentor reticulatus teek is bezig aan een opmars in Nederland. De teek heeft de bijnaam 'hondenkillerteek', omdat het voor honden de dodelijke ziekte babesiose overbrengt. Voor mensen is de teek waarschijnlijk ook gevaarlijk. Dat is de conclusie van de faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht. Onderzoeker Frans Jongejan meldde eerder al dat de Zuid-Europese teek zich in Nederland had gevestigd. De teek heeft zich nu over het hele land verspreid.

Teek Jongejan begon met zijn onderzoek nadat er in Den Haag en Arnhem vier honden waren gestorven door een tekenbeet van de dermacentor. Ook werden veel honden ziek door de beet. Als de hond niet snel na de beet door de dierenarts wordt geholpen dan zal hij sterven. De teek veroorzaakt bloedarmoede en nierfalen bij de dieren. Jongejan vroeg huisartsen om losgemaakte teken naar hem op te sturen. Hij kreeg er vierduizend binnen, een combinatie van normale Nederlandse teken, dodelijke dermacentors en tropische onbekende teken.

De teken werden onderzocht op de aanwezigheid van schadelijke bacteriën. De onderzoekers troffen in de dermacentor bacteriën van de Rickettsia familie aan. Deze bacteriën kunnen voor mensen gevaarlijke aandoeningen veroorzaken, zoals hersenvliesontsteking. Jongejan kan echter niet zeggen of de dermacentor teek dodelijk is voor mensen. Maar de onderzoeker laat weten dat het zeven jaar duurde voordat de link tussen de normale teek en de ziekte van Lyme werd gelegd.

Dronken man klimt bij onbekende vrouw in bed

Icoon OpmerkelijkEen veertigjarige vrouw in de Amerikaanse stad Sheridan (Wyoming) werd dit weekend op een vreemde manier wakker gemaakt. Ze schrok wakker omdat haar bed schudde en zij een man hoorde zeggen dat hij tegen haar wilde praten, terwijl hij bij haar in bed probeerde te klimmen.

Eva Olson kende de man niet en wees daarop de man onmiddellijk de deur. Opvallend was dat de man daar zonder incident mee instemde. Hierna belde zij de politie, waardoor deze de man later kon oppakken. De politie meldde dat de man behoorlijk naar de drank rook. Later bleek de man William O'Dell te heten, en hij vertelde de politie dat hij Eva kende van de bediening in zijn favoriete café.

O'Dell werd meegenomen door de politie en werd opgesloten in een cel. Hij zal worden veroordeeld als inbreker.

Turkije en EU beginnen onderhandelingen

Vlaggen Turkije en EU Turkije heeft de eerste stap gezet richting toetreding tot de Europese Unie. Ondanks hevig verzet van Cyprus hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de EU besloten om de onderhandelingen te beginnen.

Maandag hebben de EU en Turkije het eerste hoofdstuk van de onderhandelingen, over onderzoek en wetenschap, geopend en meteen weer afgerond. Turkije voldoet namelijk aan alle regels in dat hoofdstuk, aangezien de EU bijna geen wetgeving heeft op dat gebied. "Het is natuurlijk symbolisch. Wat de Turken wilden is dat de onderhandelingen geopend zouden worden", aldus minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot.

Cyprus heeft wel een regeling afgedwongen. Onder druk van Cyprus hebben de ministers van Buitenlandse Zaken een voorbehoud gemaakt bij de eerste onderhandelingen. Als Turkije een douaneverdrag met Cyprus niet in werking laat treden, dan kunnen de onderhandelingen worden teruggedraaid. Met dat douaneverdrag kunnen Cypriotische vliegtuigen en schepen Turkije binnen, maar hoeft Turkije het land Cyprus niet officieel te erkennen. Het is een soort indirecte erkenning. Cyprus heeft de onderhandelingen met Turkije een langduriger proces gemaakt dan nodig was. Telkens probeert Cyprus verzet aan te tekenen tegen de onderhandelingen.

De EU heeft overigens al eerder geëist dat Turkije dit douaneverdrag zou ondertekenen. Turkije kreeg toen tot eind dit jaar de tijd. Die deadline geldt nog steeds. "Er komt een punt, eind dit jaar, dat we willen weten hoe ze in Ankara verder denken te procederen", aldus Bot.

Met dank aan hav0c voor de submit.

Samen naar het toilet

Vind je het ook altijd zo ongezellig alleen op de wc? Ontwerpers Henk-Jan Willems en Jasper Noldus van het Centrum Eerlijke Techniek uit Rotterdam hebben dan nu de oplossing: het unisex toilet. Daar kan gezellig met elkaar de behoefte worden gedaan.

Volgens de ontwerpers is er behoefte aan een toilet waar de sociale contacten kunnen worden verbeterd. De toiletpot werd gepresenteerd en in gebruik genomen op het EDIT Festival in Eindhoven. "We staan versteld van de belangstelling. Dit hadden we nooit verwacht. Het toilet is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Middels een plasgoot kan zowel de man als de vrouw hygiënisch uit de voeten", aldus Willems.

Goed nieuws voor stelletjes dus, maar ook in je eentje is het toilet prima te gebruiken. "Er is geen toiletcontact nodig en mocht dat onverhoopt toch noodzakelijk zijn, dan zijn daar speciale handschoentjes voor beschikbaar." Het gepresenteerde toilet is nu nog een prototype maar als er voldoende belangstelling is, komt er een RVS-versie. Die is volgens Noldus nog makkelijker schoon te houden.

Gezellig!
Nooit meer eenzaam op het toilet

Drie Vlaamse islamleraren opgepakt

BuitenlandsIn Antwerpen zijn drie leraren van een moskeeschool in de cel gezet. Ze zijn aangeklaagd omdat ze hun leerlingen tijdens de Islamles tot bloedens toe zouden hebben geslagen. De verdachten geven les in een moskee aan de Van Montfortstraat.

Het incident zou vorige week hebben plaatsgevonden. Diverse ouders dienden een klacht in bij justitie tegen de leraren. Justitie wil overigens niets over de affaire kwijt, anders dan er inderdaad drie mensen zijn gearresteerd op verdenking van kindermishandeling. Eén van de drie is inmiddels vrijgelaten. Ook de betrokken moskee weigert ieder commentaar.

Doelman Paraguay kan naar huis

Paraguay zal dit WK verder moeten zonder hun eerste doelman, Justo Villar. In de wedstrijd tegen Engeland raakte Villar geblesseerd, en de blessure is dusdanig ernstig dat hij niet meer in actie kan komen in Duitsland.

"Hij moet vier weken pauzeren", aldus de Paraguayaanse clubarts Dr. Osvaldo Pangrazio. In de wedstrijd tegen Engeland viel Villar al na acht minuten spelen uit. In eerste instantie leek de blessure mee te vallen. Zondag was er nog de hoop dat hij tijdens de groepsfase van het toernooi nog in actie zou kunnen komen.

Maar onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij een spier in zijn dijbeen gescheurd heeft, en dat hij vier weken rust moet houden. Doelman Bombadilla, die tegen Engeland al in het veld kwam voor de ongelukkige Villar, zal vanaf nu het Paraguayaanse doel verdedigen.

Stanley Cup-finale wedstrijd 4

De Stanley Cup kan woensdag in Raleigh vergeven worden. De Carolina Hurricanes keren met een 3-1 voorsprong naar huis terug na een 2-1 overwinning in de tweede wedstrijd in en tegen Edmonton.

De wedstrijd kwam laat op gang. Pas na een kleine negen minuten kon de eerste naam op het scoreformulier worden gezet. Sergei Samsonov liet na een fraaie combinatie met Radek Dvorak Carolina-goalie Cam Ward geen kans voor de openingstreffer. Nog geen halve minuut later ramde Cory Stillman tijdens een powerplay de puck vanaf de rechter cirkel langs Jussi Markkanen voor de gelijkmaker. Vervolgens vlogen de penalty's de toeschouwers om de oren, maar deze waren niet aan de teams besteed. Zelfs een dubbele powerplay van Edmonton werd door de 'Canes geneutraliseerd.

In de tweede periode ging men verder waar men gebleven was: penalty's neutraliseren en weinig kansen weggeven. Na ruim een kwartier wisten de Hurricanes toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een snelle aanval na puckverlies van Eric Pronger leidde tot de winnende treffer van Mark Recchi. Op een hooking-penalty van Jason Smith na viel er in de derde periode weinig op te merken.

De powerplay-eenheid van Edmonton heeft grote problemen met de penalty-eenheid van Carolina. In de serie werd uit 25 powerplays slechts eenmaal gescoord door de Canadezen. De 3-1 achterstand voorspelt weinig goeds voor de Oilers; alleen de Toronto Maple Leafs klommen eens uit zo een dal, en dat is inmiddels 64 jaar geleden, in 1942. In de overige 26 keer dat een 3-1 voorsprong genomen werd zegevierde uiteindelijk de leidende ploeg.


Finale Stanley Cup:

Eastern ConferenceWestern ConferenceStand
Carolina HurricanesEdmonton Oilers3-1
CarolinaEdmonton5-4
CarolinaEdmonton5-0
EdmontonCarolina2-1
EdmontonCarolina1-2

Kleine muis zorgt voor gigantisch probleem

Icoon OpmerkelijkEen extreem kleine muis, ongeveer de grote van een menselijke teen, heeft ervoor gezorgd dat meer dan veertig procent van de mensen in de stad Phnom Penh zonder stroom zitten. De stad is gelegen in de staat Cambodja.

De muis slaagde erin om een circuit van de 40-megawatt leverende elektriciteitscentrale te vernietigen. "De muis was zo klein als een menselijke teen, maar creëerde een enorm probleem," zo zei de directeur van de centrale. Phnom Penh is een stad met 1.3 miljoen inwoners. De inwoners hebben door technische problemen wel vaker last van stroomuitval.

UbiSoft pakt uit met 10e verjaardag Settlers II

Dit jaar is het tien jaar geleden dat Settlers II het levenslicht zag. Volgens velen het beste deel uit de serie zal nu een speciale editie krijgen. De game, die de verrassende naam "Settlers II; 10th anniversary edition" zal krijgen, zal echter niet een nieuwe uitgave van het oorspronkelijke spel zijn.

BlueByte zal het spel uit de archieven trekken, de sourcecode afstoffen, en de grafische engine herverbouwen tot een mooie 3D engine. Men zal, zoals we gewend zijn van Settlers, voor een vriendelijke, cartoonachtige look gaan.
De oude kritieken worden ook bekeken, en alle negatieve punten van de game zullen aandacht krijgen, zodat de gameplay net iets beter wordt.

Daar bovenop zal er een random map-generator gemaakt worden, en een multiplayer-mode worden toegevoegd.


Settlers II uit 1996



Settlers II: 10th Anniversary Edition

Al Qaïda maakt 20ste vliegtuigkaper bekend

Icoon AanslagTerreurorganisatie Al Qaïda heeft laten weten dat er een twintigste kaper zou moeten zijn geweest op elf september 2001. Het gaat om een Saudische militant die in 2004 werd gedood. "Turki bin Fheid al-Muteiri (Fawaz al-Nashmi) moge God hem aanvaarden als martelaar, was door sjeik Osama bin Laden uitgekozen om als nummer twintig het martelaarschap te zoeken tijdens de aanvallen van 11 september 2001", zo valt te lezen in een verklaring op internet.

Eerder meldde de Amerikaanse overheid dat Zacarias Moussaoui de twintigste kaper had moeten wezen. In de maand mei werd deze man veroordeeld tot levenslang vanwege betrokkenheid met de aanslagen op 09/11. De overige negentien vliegtuigkapers kwamen bij deze aanslagen direct om het leven. Vorige maand meldde Bin Laden in een boodschap ook al dat Moussaoi geen verbanden had met de aanslagen.

Eerste screens NecrovisioN

Ontwikkelaar Farm 51 heeft screenshots vrijgegeven van hun nieuwste game "NecrovisioN"



Het spel speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog. De speler kruipt in de huid van een jonge Amerikaanse soldaat. Tijdens de loopgravenoorlog ontdekt hij een duivels leger in een ondergronds universum vol met vampirers, monsters, en duivelse wezens.



Het spel zal ook voor de Xbox 360 verschijnen. Er is nog geen releasedatum bekend gemaakt.

Overval mislukt door verslapen

Icoon OpmerkelijkDe politie in Bosnië meldt dat een overval van drie overvallers is mislukt doordat een werknemer te laat kwam. Drie gemaskerde overvallers in Bosnië dachten hun slag te slaan met een overval op een postkantoor in een dorp ten noordoosten van het land.

De geldzoekers gaven na binnenkomst het aanwezige personeel de opdracht de kluis te openen, maar die konden zonder sleutel niets beginnen. De drie kregen te horen dat de medewerker die normaal de sleutel van de kluis bij zich had er nog niet was. De man was vandaag te laat. De drie overvallers zagen de buit aan hun neus voorbij gaan en vertrokken zoals ze gekomen waren.

Belastingdienst let extra op WK-poules

De Belastingdienst gaat extra letten op WK-poules bij bedrijven en instellingen. Vaak wordt er geen belasting over de winsten uit een pouletje afgedragen, terwijl zoiets officieel wel onder de kansspelbelasting valt. De kansspelbelasting geldt voor geldprijzen van boven de 454 euro, en bedraagt 29 procent.

De Belastingdienst zal de 'WK-controle' uitvoeren bij bedrijven waar al een reguliere controle voor gepland stond. "We zullen goed kijken naar mededelingen op prikborden", aldus een woordvoerder. Ook zullen tips over grote geldprijzen nagetrokken worden.

Belastingdienst let extra op WK-poules

Icoon WK 2006 De Belastingdienst gaat extra letten op WK-poules bij bedrijven en instellingen. Vaak wordt er geen belasting over de winsten uit een pouletje afgedragen, terwijl zoiets officieel wel onder de kansspelbelasting valt. De kansspelbelasting geldt voor geldprijzen van boven de 454 euro, en bedraagt 29 procent.

De Belastingdienst zal de 'WK-controle' uitvoeren bij bedrijven waar al een reguliere controle voor gepland stond. "We zullen goed kijken naar mededelingen op prikborden", aldus een woordvoerder. Ook zullen tips over grote geldprijzen nagetrokken worden.

Oranje traint weer voor publiek

Om 11 uur vanmorgen traint het Nederlands elftal in het stadion van Freiburg. De oefensessie van Oranje is, net als vorige week donderdag, toegankelijk voor het publiek.

Vorige week zaten er ruim vijftienduizend supporters in het stadion om de verrichtingen van Oranje te bekijken. De spelers en de staf is dit zo goed bevallen, dat de deuren van het stadion vandaag wederom open gaan.

Morgen zullen de mannen van bondscoach Marco van Basten weer achter gesloten deuren trainen. Één dag later vertrekt Oranje naar Stuttgart, waar 's avonds de laatste training voor de wedstrijd tegen Ivoorkust op het programma staat. Vrijdag speelt Nederland dan om 6 uur tegen de Afrikanen.

Borgetti mist groepswedstrijden

Naar alle waarschijnlijkheid mist Jared Borgetti de laatste twee groepswedstrijden van zijn land. De Mexicaan raakte zondag in het duel met Iran geblesseerd.

Borgetti moest tegen Iran vlak na rust na de kant. De spits kon niet verder vanwege een achillespeesblessure. Voor hem is het te hopen dat Mexico de tweede ronde bereikt, anders kon de wedstrijd tegen Iran voor de 32-jarige speler wel eens de laatste op een WK geweest zijn.

Borgetti werd overigens niet gemist tegen de Aziaten. Omar Bravo nam de rol van doelpuntenmaker over. De spits is daardoor medetopscorer van het WK met twee goals.

Schwarzer: "Scheidsrechter gaf fout toe"

Japan kwam maandag in de wedstrijd tegen Australië op een merkwaardige manier op voorsprong. Keeper Mark Schwarzer kon na een klein duwtje de voorzet van Nakamura niet vangen.

Maar volgens Schwarzer heeft scheidsrechter Esam Abd El Fatah later toegegeven dat hij in de fout ging. Schwarzer:”Hij bood zijn excuses aan. Na de wedstrijd zei hij tegen Mark Viduka en mij dat hij God aan zijn zijde had omdat wij toch de punten pakten, zodat hij uiteindelijk het resultaat toch niet heeft beïnvloed. Kortom, de scheidsrechter heeft een fout gemaakt, maar iedereen maakt fouten en ik denk dat het groots van hem is om dat toe te geven. Volgens mij heeft hij verder ook een goede partij gefloten”.

Australië won na de treffer van Nakamura alsnog met drie doelpunten in de laatste tien minuten, waardoor het een goede uitgangspositie heeft voor het bereiken van de tweede ronde.

"Reserves Brazilië gelijkwaardig aan WK-teams"

De Braziliaanse bondscoach, Carlos Alberto Parreira, heeft gezegd dat de reservespelers van Brazilië elk team dat deelneemt aan het WK voetbal in Duitsland kunnen verslaan.

Parreira vindt dat zijn reserves minimaal gelijkwaardig aan de andere WK-deelnemers. "Ze zijn zeker zo goed als de Kroatische ploeg". Dinsdag spelen de Brazilianen hun eerste WK-wedstrijd tegen Kroatië.

Op de bank van de titelverdediger zitten topspelers zoals aanvaller Robinho van Real Madrid en de middenvelders Juninho van Olympique Lyon en Gilberto Silva van Arsenal. Die sterke reservebank noemt Parreira de grote kracht van Brazilië. "We kunnen elke basisspeler vervangen voor een bankzitter van topniveau."

Muggenziften

Zodra de temperatuur begint op te lopen zijn ze er weer. En hoe streng de grenscontrole voor je woning ook is, ze komen binnen. Zonder dat je ook maar iets merkt, hoppen ze vrolijk tegelijkertijd met de visite door de voordeur naar binnen. Soms lijkt het wel alsof ze in het bezit van je huissleutels zijn. Hoe ze het ook doen, binnen zullen ze komen. Met of zonder valse naam. Via voordeuren, achterdeuren of vergeten ramen. Ondankbare, bloedzuigende gelukszoekers zijn het.

Lees verder

Aandewiel niet naar NAC

Gert Aandewiel wordt niet de nieuwe trainer van NAC Breda. De trainer van Haarlem stond bovenaan het verlanglijstje van de Bredanaren om daar als trainer aan de slag te gaan.

Beide partijen zaten al twee keer om de tafel, maar Aandewiel heeft besloten om toch niet op het aanbod van NAC in te gaan. "Ik heb uiteindelijk alles rustig afgewogen tijdens mijn vakantie. Zowel op sportieve als op financiële gronden heb ik besloten het niet te doen. Ik ben zeer vereerd met het vertrouwen dat NAC in mij had, maar het was niet de goede stap op het goede moment. Ik ga verder met Haarlem en dat vind ik helemaal niet erg. Ik ben pas 36 jaar. In de toekomst zullen er nog wel meer kansen komen."

Arena niet tevreden over Beasley

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Tsjechië was de bondscoach van de Verenigde Staten, Bruce Arena ,niet tevreden. Vooral PSV-er Beasley vond hij onder de maat spelen.


"Ik ben erg teleurgesteld, vooral omdat bij ons niet genoeg spelers initiatief namen. Teveel speelden onder de maat, daarom hebben we verloren. Damarcus Beasley bijvoorbeeld, daar kwam niks uit," aldus Arena.

"Tsjechië strafte werkelijk alles af, daar moet ik ze voor complimenteren. Vooral Nedved was fantastisch en had bijna alle tweede ballen. Wij moeten beter, dat wordt een uitdaging."

Over de WK-pool

Zoals jullie al gemerkt hebben, kunnen jullie niet terugzien wat jullie precies in de WK-pool hebben ingevuld. Dit probleem komt door onvoorziene omstandigheden die helaas niet 1,2,3 zijn op te lossen.

Na de eerste speelweek hopen wij dit te hebben opgelost. We hebben ook wat feedback binnen gekregen over de punten, deze worden pas na de eerste ronde toegekend.

In ieder geval onze excuses voor het ongemak.

De FOK!sportcrew

Ferrari wil terugvechten in Noord-Amerika

Hoewel de komende races in Canada en de Verenigde Staten een week na elkaar zullen komen, is Ferrari-teambaas Jean Todt er niet van overtuigd van het feit dat het team van Renault F1 onverslaanbaar is.

Todt is vol vertrouwen dat de ontwikkelingen die Ferrari deze week heeft gepland, hen zullen helpen om Fernando Alonso te verslaan. "We zullen enkele nieuwe delen aan de auto testen, komende week. De komende circuits zijn erg snel en we hebben een erg efficiënte auto, dus ik denk dat we competitief zullen zijn. Maar hoe snel we zullen zijn in vergelijking met de anderen zien we pas wanneer we daar zijn. We zullen banden, de set-up en nieuwe onderdelen testen op Paul Ricard met Massa en (testcoureur) Badoer," aldus de Fransman.

Aan de andere kant is Todt niet onbekend met wat Alonso tot nu toe heeft gepresenteerd. "Hij heeft 74 van de 80 beschikbare punten gescoord en dat is opmerkelijk. Hij is snel, betrouwbaar en competitief, dus dat maakt het allemaal wat moeilijker voor de rest. Michael heeft 51 punten, dus het hangt allemaal af van de komende tien races."

ESA gaat staat Oklahoma aanklagen

Zoals wel verwacht kon worden gaat de Entertainment Software Association de staat Oklahoma aanklagen. Dit doen ze omdat de gouverneur vorige week wetsvoorstel HB3004 ondertekende. Dit voorstel zorgt ervoor dat games met "ongepast geweld" op de lijst met spullen komen die schadelijk zijn voor mensen onder de 18.

ESA directeur Douglas Lowenstein liet in een persverklaring weten dat ze diep teleursgesteld waren in de acties van de wetgevende macht in Oklahoma. Eerder deze maand liet Lowenstein zich ook al in negatieve zin uit over de acties van de staat Minnesota. Daar moeten jongeren $25 boete betalen als ze games kopen die Mature of Adult Only zijn.

"We believe HB 3400 will restrict the First Amendment rights of Oklahoma's citizens and intend to file suit in Oklahoma federal district court shortly, asking that the state's new video game law be overturned," aldus Lowenstein.

Lowenstein merkte op dat staten waar de wet is aangekomen meer dan een miljoen aan kosten hebben gemaakt voor gerechtelijke zaken. Daarnaast ook nog vele uren gemaakt door ambtenaren om de wet te verdedigen.

"We hope that sooner or later state legislators and candidates will stop trying to seek headlines by subverting the constitution and frittering away desperately needed taxpayer dollars and instead enter into a constructive partnership to educate parents about the tools available so they, not government, can raise their kids as they see fit."

Vorige maand kwam de ESA ook al op voor een soortgelijke wet in Maryland. Hier was een wet aangenomen die games toevoegde aan een lijst met media die als obsceen konden worden beschouwd. Overigens zou de ESA in dat geval weinig meer hebben gedaan dan getuigen tegen het wetsvoorstel in de rechtszaak.

Sevilla aast op Mathijsen

Joris Mathijsen heeft een aanbieding op zak van het Spaanse Sevilla. Na het WK voetbal hoopt de verdediger van AZ op een transfer naar een Europese topclub.

Al enige tijd heeft Sevilla interesse in de international. Eerder liepen de besprekingen over een tussentijdse verlenging van zijn contract in Alkmaar nog spaak. Maar het ziet er naar uit dat AZ-voorzitter Dirk Scheringa een overgang in de weg zit, hij wil Mathijsen niet laten gaan en vraagt een, voor Sevilla, te hoge transfersom.

Meer PS2's verkocht in VS dan Xbox360s

Ook al heeft Microsoft als eerste een next-gen console uitgebracht, terwijl Sony alleen nog maar aan het opscheppen is over de geweldige functionaliteit en unieke eigenschappen van de - nog uit te brengen - PS3, lijkt het toch alsof in Microsofts thuismarkt een strijd wordt verloren.

Cijfers wijzen namelijk uit dat er in Amerika maandelijks meer PS2's dan Xbox360s worden verkocht. Zelfs als het enorme aantal van anderhalf miljoen verkochte PS2 consoles in de maand december buiten beschouwing wordt gelaten (wat er voor zorgt dat het maandelijks gemiddelde van dec. 05 tot mei 06 zakt van 427.000 naar 302.000 verkochte PS2's), kan Microsoft niet tippen aan Sony's verkoopcijfers. Uitzondering is de maand april, waarin Microsoft een kleine 100.000 consoles meer verkocht, maar in de maand mei was de PS2 wederom de best verkopende.

Overigens staat de anderhalf miljoen verkochte PS2's in schril contrast met de 281.000 Xbox360s die Microsoft wist te verkopen in feestmaand december. Hoewel leveringsproblemen hier Microsoft parten speelden, is deze problematiek ondertussen opgelost.

Deze cijfers laten zien dat de PS2 goed blijft staan als merk, en zeker hoop geeft voor de release van de PS3 later dit jaar. Maar er zijn ook andere factoren, zoals de veel hogere prijs die staat voor de Xbox360 en de verschillende posities die beide producten hebben in hun levenscyclus.

WK voetbal

Kroatië speelt vanavond in Berlijn tegen Brazilië.

Bij de bookmakers is Brazilië de favoriet. Bijna niemand durft zijn geld in te zetten op winst voor Kroatië. Als je de bets van de eerste poulewedstrijden iets beter bekijkt, valt op dat de gokkers alleen nog minder vertrouwen hadden in de winstkansen van Costa Rica, Trinidad & Tobago en Angola!

Dit lijkt ons onterecht en daarom staan we vandaag even stil bij Kroatië. Eén van die spelers die we vanavond zeker in de gaten moeten houden is Ivan Klasnic, de aanvaller van Werder Bremen en de nummer 17 van het Kroatische team.

Klasnic is geboren en opgegroeid in Hamburg (Duitsland), maar hij speelt toch voor Kroatië. Bij Bremen vormt hij met Miroslav Klose het spitsenduo. In het Kroatische team zal hij waarschijnlijk voorin met Dado Prso gaan spelen.

In het begin van het afgelopen seizoen was Klasnic in de Bundesliga bijzonder op dreef en maakte hij een paar mooie doelpunten, zoals de boogbal in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund of de omhaal tegen Bayer Leverkusen.

A2 hele ochtend afgesloten door gekantelde vrachtwagen

Icoon File De A2 bij Eindhoven tussen knooppunten Batadorp en de Hogt is vanochtend vroeg afgesloten nadat er een vrachtwagen was gekanteld. De vrachtwagen vervoerde een lading boter. Het gevaar bestaat dat de boter op het wegdek gaat lekken, waardoor het wegdek spekglad kan worden.

De vrachtwagen kantelde rond 06.30 uur vanochtend door nog onbekende oorzaak. De opruimwerkzaamheden gaan nog zeker de hele ochtend in beslag nemen. De politie spreekt van een 'chaos'.

'Telefoonterrorist' pest ouderen

Icoon Telecom Limburgse ouderen worden sinds enige tijd via de telefoon 'geterroriseerd' door een man. De man, die zich voordoet als iemand van de politie, belt de ouderen met de mededeling dat er iets erg is gebeurd met hun kinderen of partner. De oudjes raken door deze mededelingen vaak zwaar overstuur.

Hoeveel mensen de 'grapjas' in totaal heeft laten schrikken is nog niet bekend. De politie laat in ieder geval weten mensen altijd persoonlijk van slecht nieuws op de hoogte te stellen als dat mogelijk is.

Met dank aan Iraqi_Lion voor de submit.

Muggenziften

Zodra de temperatuur begint op te lopen zijn ze er weer. En hoe streng de grenscontrole voor je woning ook is, ze komen binnen. Zonder dat je ook maar iets merkt, hoppen ze vrolijk tegelijkertijd met de visite door de voordeur naar binnen. Soms lijkt het wel alsof ze in het bezit van je huissleutels zijn. Hoe ze het ook doen, binnen zullen ze komen. Met of zonder valse naam. Via voordeuren, achterdeuren of vergeten ramen. Ondankbare, bloedzuigende gelukszoekers zijn het.

Marcello Lippi: "Zege verdiend"

Na Nederland, Argentinië, Portugal, Tsjechië, Duitsland en Engeland begon ook Italië met een overwinning aan het WK. Ghana moest er met 2-0 aan geloven. Bondscoach Marcello Lippi noemde de zege verdiend.

Lippi uitte zijn respect voor het optreden van de tegenstander: ”Ghana heeft een heel sterk middenveld en erg snelle aanvallers. In bepaalde facetten was het sterker dan Italië. Maar al bij al verdienen we de zege. Mentaal is een eerste wedstrijd op een wereldkampioenschap altijd zwaar, de jongens hebben dat goed gedaan.”

Enigszins verrassend startte Lippi met Francesco Totti, die pas sinds kort volledig is hersteld van een gebroken been. De spelmaker beleefde een uitstekende eerste helft, maar viel uit met een blessure. ”Waarom ik Francesco Totti naar de kant haalde? Niet omdat hij een tik had gekregen. Ik wilde hem sowieso geen 90 minuten laten staan”, aldus Lippi over de wissel. Volgens Totti valt het allemaal erg mee: ”Ik kreeg een tik onder mijn knie en voelde veel pijn. Even was ik bezorgd, maar al snel werd duidelijk dat het niet te ernstig was.”

Bondscoach Ratomir Dujkovic van Ghana treurde niet al te lang over de nederlaag: ”Je hoort me niet klagen, ik ben tevreden. We hebben verloren, maar met opgeheven hoofd. We hadden wat problemen aan de linkerkant, omdat Pappoe niet deed wat ik hem had opgedragen. Nu beginnen we aan de match tegen Tsjechië. Ik geloof nog altijd in de volgende ronde.”

Joe Cole langer bij Chelsea

Joe Cole (24) heeft zijn verbintenis bij Chelsea verlengd tot medio 2010. Het oude contract van de middenvelder liep in de zomer van 2007 af.

Cole, momenteel actief op het WK, is content met de deal: ”De teamspirit bij deze club is fantastisch en ik twijfelde nooit over contractverlenging. Ik ben blij dat ik de komende vier jaar bij Chelsea zal blijven.” In 2003 verhuisde Cole van West Ham United naar Stamford Bridge, als een van de eerste aankopen van Roman Abramovich. Onder Mourinho kende Cole moeite een basisstek te veroveren, maar sinds anderhalf jaar is de Brit een sleutelspeler.

Zico: "Situatie nu zeer lastig"

Zico, de bondscoach van Japan, beseft dat zijn ploeg voor een schier onmogelijke opgave staat na de nederlaag tegen Australië (1-3).

De Braziliaanse legende verweet zijn team achterover te leunen na de 1-0: ”We hebben weinig uitgevoerd nadat we op voorsprong kwamen. Ondanks die houding kregen we nog twee uitgelezen mogelijkheden.” Zico blijft strijdbaar, maar kent de andere tegenstanders uit de groep: ”We zitten nu in een extreem lastige situatie. We moeten zelf winnen van Kroatië en dan moet de andere wedstrijd ook nog in ons voordeel verlopen”, zei de oefenmeester.

Japan speelt zijn eerstvolgende duel op 18 juni tegen Kroatië. Vervolgens besluiten de Aziaten – vier jaar terug nog goed voor een achtste finaleplaats – de eerste ronde met een confrontatie tegen regerend wereldkampioen Brazilië.

Blessure Koller minder ernstig dan gedacht

De blessure van Jan Koller lijkt minder ernstig dan gedacht. De spits van Tsjechië werd in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten met tranen in de ogen van het veld afgedragen, maar was na een ziekenhuisbezoek niet meer zo aangeslagen.

"Uit een eerste diagnose blijkt dat het geen spierscheuring is, maar een spierverrekking", aldus Koller maandagavond. "Of ik in de komende twee groepswedstrijden nog aan spelen toe kom, kan ik nu nog niet zeggen."

Na afloop van de wedstrijd toonde de Tsjechische coach Karel Brückner zich nog zeer bedroefd over de blessure van Koller. Brückner meldde dat de blessure van zijn spits "zeer ernstig" was. "Dit was echt een geval van domme pech (...) Koller had er echt alles aan gedaan om het WK te halen en nu dit", aldus de coach.

De medische staf van Tsjechië meldde dat Koller de komende drie dagen sowieso niet zal kunnen trainen. De spits, tegen de VS goed voor de openingstreffer, zat afgelopen seizoen lang aan de kant met een knieblessure.

Tsjechië speelt zaterdag om 18.00 uur zijn tweede pouleduel tegen Ghana.

CABAL beta-test

CABAL, één van de meer succesvolle MMORPGs in Azië zal deze maand de Engelse beta-test in Europa starten.



CABAL is niet een klassieke hack-and-slash MMORPG waar de speler constant op gruwelijke wezens staat in te hakken. Deze game belooft veel puzzel elementen die alleen in teamverband kunnen worden overwonnen. Het uiteindelijke doel is, zoals wel vaker, het stoppen van het kwaad, en de oorlog te winnen.



Een uniek onderdeel van het spel is het feit dat elke paar maanden een soort keuzemoment wordt gecreëerd, waarna de speler zelf kan kiezen hoe hij of zij verder wil in de spelwereld en bij welke groepering de speler zich wil aansluiten.
Het spel zal 300 solo- en multiplayer speelvelden bevatten vol met actie en de nodige breinbrekers.



“This game will blow you away, it’s as simple as that. The levels of detail are sensational and it is a privilege to publish this title. In addition to all the high action focus of the game the style has a westernized console feel and look- you really have to try this game!”, aldus Chriss Nettelton, CTO van Games-Masters.com


Het aanmelden voor de beta kan op de officiële site.

DS Screenshots Downhill Jam

Naast screenshots voor de Wii zijn er ook wat screenshots voor de DS versie uitgegeven. Het spel zit naast de Wii en de DS ook voor de GBA in de planning.


In deze nieuwe telg van de Tony Hawk serie zal de nadruk meer gaan liggen op snelheid en racen. Dus geen uren grinden voor die monster combo, maar zo snel mogelijk die heuvel af. Natuurlijk staat de speler vrij om tijdens de race zijn kunsten te vertonen.



Het spel zal hoogstwaarschijnlijk in de herfst van dit jaar worden uitgebracht.

"Geen paniek rond Landis"

Ondanks de belabberde prestatie van Floyd Landis in de Dauphiné Libéré blijft men bij Phonak vertrouwen houden op een goed resultaat van de Amerikaan in de Tour de France.

Tijdens de afgelopen editie van de Dauphiné moest Landis vlot lossen in de bergetappes. Hij kwam na een week koersen niet verder dan een teleurstellende zestigste plaats in het algemeen klassement met iets minder dan een uur achterstand op winnaar Leipheimer. Toch heeft Phonak-teammanager John Lelangue vertrouwen dat Landis mee kan doen om de Tourzege.

"Geen paniek!" meldde Lelangue. "Dit is gewoon weer zijn eerste grote koers na een tijdje uit competitie geweest te zijn. Toen Floyd op de Mont Ventoux voelde dat hij het tempo van de besten niet meer kon volgen, heeft hij besloten niets te forceren en is in zijn eigen tempo verder gegaan. Zo heeft hij ook de ronde uitgereden." In zijn indrukwekkende voorseizoen wist de Phonak-coureur drie rondes (Ronde van Californië, Parijs-Nice, Tour de Georgia) op zijn naam te schrijven.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.