FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 juni 2006

NRC-lezer verzint klacht boetebeleid NS

Icoon BinnenlandsIn het NRC Handelsblad van 8 mei stond een artikeltje waarin een lezer schreef dat een Canadese oorlogsveteraan een hoge boete zou hebben gekregen nadat bij een controle bleek dat hij geen treinkaartje had. Het verhaal blijkt echter door de lezer verzonnen uit onvrede met het boetebeleid van de NS. Een andere 'getuige' zou ook gelogen hebben.

Het betreffende stukje in de krant leidde tot verontwaardiging in zowel binnen- als buitenland en tot kritiek op het keiharde boetebeleid van de NS. Uit het buitenland kwamen geluiden dat Nederland spijkerhard is en dat regels belangrijker zouden zijn dan rechtvaardigheid, vanwege de schoffering van de oorlogsveteraan. Het NRC heeft donderdag uitleg gegeven.

Met dank aan Bupatih, Rapper en TvB voor de submit.

Beenhakker berust in nederlaag

Na de nederlaag tegen Engeland kan Leo Beenhakker leven met de nederlaag, ondanks de vechtlust die door Trinidad en Tobago geleverd werd.

"Het doet pijn als je lang standhoudt en toch verliest,maar Engeland was de verdiende winnaar", luidde het commentaar van Beenhakker. Hij gaf ook aan waarom zijn ploeg zo lang stand kon houden tegen de Engelsen: "Ze verloren veel te snel hun geduld en hanteerden alleen maar de lange bal. De organisatie stond bij ons goed, waardoor we het zo lang konden volhouden."

Bondscoach van Engeland, Sven-GŲran Eriksson, was kort en krachtig in zijn oordeel: "We hebben verdiend gewonnen en willen nu eerste worden in de poule."

Bill Gates stopt met dagtaak bij Microsoft

Icoon Buitenlands's Werelds grootste softwareconcern Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat voorzitter en mede-oprichter Bill Gates langzaamaan gaat stoppen met zijn dagtaak bij de softwaregigant. Vanaf juli 2008 wil Gates meer tijd gaan besteden aan zijn liefdadigheidsinstelling. Hij zal vanaf dat moment slechts part-time werken als voorzitter en technisch adviseur.

Gates zei vandaag dat hij heeft besloten om binnen twee jaar na vandaag zijn persoonlijke prioriteiten te gaan reorganiseren. Hij moest er wel aan toevoegen dat hij ťťn van de beste banen ter wereld heeft.

"Ik vind dat grote rijkdom een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt - de verantwoordelijkheid om dingen terug te doen voor de maatschappij en te zorgen dat die op de beste manier worden teruggegeven, aan diegenen die het het hardst nodig hebben. Maar ik ga zeker nog niet met pensioen", aldus Gates.

De huidige technische voorzitter van Microsoft, Craig Mundie, wordt het hoofd van onderzoek en bedrijfsstrategieŽn. Hij zal worden vervangen door Ray Ozzie die samen met Gates zijn visie gaat geven op alle technische ontwerpen en producten.

Steve Ballmer zal nog meer in de voetsporen van Gates gaan treden. "Het is mijn voorrecht om zij-aan-zij te werken met een echte visionair die zich nu gaat storten op de grootste weldaad aller tijden", aldus Ballmer.

Gates richtte Microsoft in 1975 op samen met Paul Allen. Microsoft is vooral bekend om het besturingssysteem Windows, dat wereldwijd veel wordt gebruikt. Microsoft ging naar de beurs in 1986 en heeft sindsdien enorme aandelenkoersen meegemaakt. Gates bleef president van het bedrijf tot 2000, toen Steve Ballmer het roer overnam.

In datzelfde jaar richtte Gates zijn liefdadigheidsinstelling op, welke nu 29,1 miljard dollar in bezit heeft. In 2005 werden Gates en zijn vrouw, samen met leadzanger Bono van de band U2, verkozen tot Time Magazine's Personen van het Jaar 2005.

Bill Gates bij het 30-jarig jubileum van Microsoft
Bill Gates bij het 30-jarig jubileum van Microsoft


Met dank aan rena voor de submit.

Vijftal verse screens Prey

2K games probeert ons weer warm te maken voor de opkomende release van de shooter Prey met wat nieuwe beelden. In Prey trek je ten strijde als Tommy, een mechanicien die afstamt van de Cherokee stam in Noord-Amerika. Wanneer er een buitenaardse invasie plaatsvindt en hij en anderen van zijn stam ontvoerd worden moet hij weer in contact komen met de spirituele krachten die aan hem doorgegeven zijn door zijn voorouders. Als Tommy is het je doel om eerst jezelf en je vriendin, en later de hele planeet te redden.

Op 14 juli zal de game in de Europese schappen verschijnen.

Website party-RPG Drakensang online

Drakensang: The Dark Eye is een epische partybased-RPG, ontwikkeld door Radon Labs (bekend van Project Nomads en Urban Assault). Het spel is gebaseerd op de pen&paperRPG wereld van Aventuria. In deze wereld verschenen al eerder games, namelijk de The Dark Eye: Shadows over Riva trilogie. Drakensang moet het vierde spel worden en voorlopig staat de release gepland voor het vierde kwartaal van 2007.

Uitgever Anaconda heeft vandaag de officiŽle website van het spel online gezet. Op dit moment zijn er alleen een paar screenshots te bewonderen maar het is de bedoeling dat er binnenkort meer informatie te vinden zal zijn.

Radon Labs is duidelijk geÔnspireerd door Baldur's Gate en steekt dat niet onder stoelen of banken. Bernd Beyreuther, mede-oprichter van Radon Labs, legt uit: "We are absolute diehards of The Dark Eye, we love this fantasy world. We opt for making something like 'Baldurīs Gate in 3D'. This means that we are creating a roleplaying game in which you are travelling with a party of characters, developing several characters and being involved in tactical and strategic fights."

De gevechten zullen net als in Baldur's Gate turnbased zijn en gepauzeerd kunnen worden om nieuwe opdrachten te kunnen uitdelen. Hoewel de snelheid iets opgevoerd wordt, wordt het geen kwestie van snel op knoppen rammen om vijanden te verslaan. Bernd Beyreuther: "We wanted to implement a turn-based fight system like in Baldurīs Gate, but we knew for sure that the events has to be staged with much more visual action. The players are used to the highest technical standard nowadays.Therefore we want to get more speed into the game without the player losing control of his party. In Drakensang the skills of the characters decide on the issue of a fight, not the mouse-clicking speed of the players."

De wereld waarin het spel zich afspeelt zal enorm worden, de regio omvat 900 vierkante kilometer en er komt een stad met 3000 inwoners. Er wordt gebruik gemaakt van Speedtree voor het maken van bomen en ook het gras zal dynamisch zijn. Meer informatie is te vinden in het Drakensang Forum
Nintendo DS Lite launch groot succes in Amerika

Nintendo heeft bekend gemaakt dat de release van de Nintendo DS Lite in Amerika een groot succes is geworden. In de eerste twee dagen dat het apparaat in de winkel lag vlogen er meer dan 136.500 stuks over de toonbank. Dat de launch een succes was bleek al eerder door foto's van de rij voor de Nintendo World Store in New York.

Voor ons is het wachten ook bijna voorbij. Vanaf 23 juni zal je de vernieuwde versie van de Nintendo DS kunnen aanschaffen.


De rij voor de Nintendo World Store in New York

Releaselijst Capcom

Capcom heeft een nieuw lijstje gepubliceerd met releaseperiodes van een aantal titels. Helaas betreft het hier de Amerikaanse releases. Wij zullen in Europa dus waarschijnlijk bij een aantal games nog een maandje of wel meer moeten optellen.

Augustus 2006 - Dead Rising - Xbox 360
September 2006 - Okami - PlayStation 2
September 2006 - Ultimate Ghosts 'n Goblins - PlayStation Portable
September 2006 - Mega Man ZX - Nintendo DS
September 2006 - Capcom Classics Mini Mix - Game Boy Advance
Oktober 2006 - Power Stone Collection - PlayStation Portable
Oktober 2006 - God Hand - PlayStation 2
Oktober 2006 - Capcom Puzzle World - PlayStation Portable
Oktober 2006 - Capcom Classics Collection Reloaded - PlayStation Portable
November 2006 - Capcom Classics Collection Vol. 2 - Xbox/PlayStation 2
Kwartaal 1 2007 - Lost Planet - Xbox 360
Kwartaal 1 2007 - Phoenix Wright Ace Attorney: Justice for All - Nintendo DS

Utrechtse krakers krijgen spandoek terug

Icoon JustitieEen spandoek met de tekst 'Rita Moordenaar' moet worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaren. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald. Het doek hing na de brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost aan de gevel van de Weggeefwinkel aan het Stationsplein in Utrecht.

Volgens de politiemensen die het betreffende spandoek hebben verwijderd zouden de krakers zich schuldig hebben gemaakt aan belediging van een ambtenaar in functie. Hier betrof het onze minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, Rita Verdonk.

Justitie oordeelde dat de tekst bij het "maatschappelijk debat in de samenleving" hoort, dat ontstond na de brand in het cellencomplex. Daarbij kwamen elf vluchtelingen om het leven. De rechtbank vindt de tekst "kernachtig en ongenuanceerd", maar niet onnodig beledigend.

Eťn van de andere spandoeken
Eťn van de andere spandoeken

WK 2006: Uitslag Zweden - Paraguay

Icoon WK 2006In een niet zo jofel duel is Zweden laat langs Paraguay gekomen. Beide ploegen hadden een winstpartij nodig om uitzicht te hebben op de achtste finales. De Zweden begonnen goed aan het duel, maar Paraguay hield relatief gemakkelijk stand in het eerste bedrijf.

Ook in de tweede helft drong Zweden steeds meer en meer aan, maar een treffer bleef uit, ondanks levensgrote kansen voor Markus Allbšck. Tien minuten voor tijd drong Paraguay nog aan, maar ook zij konden geen potten breken. Niet helemaal verdiend was het Fredrik Ljungberg, die vlak voor tijd het winnende doelpunt binnenkopte. Voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd kun je terecht op de FOK!-WK-site

Engeland heeft zich al eerder geplaatst geplaatst voor de achtste finales. Zweden en Trinidad en Tobago zijn de andere kanshebbers voor een plek in de achtste finales. Paraguay speelt geen rol van importantie meer in groep B.

Stand groep B:
1. Engeland 2-6 (3-0)
2. Zweden 2-4 (1-0)
3. Trinidad en Tobago 2-1 (0-2)
4. Paraguay 2-0 (0-2)

Zweden in slotfase langs Paraguay

Zweden heeft Paraguay verslagen in haar tweede groepsduel: 1-0. Fredrik Ljungberg kroonde zich twee minuten voor tijd tot matchwinnaar. Paraguay ligt eruit.

Bondscoach Lars Lagerbšck van Zweden veranderde zijn basiselftal van de openingswedstrijd tegen Trinidad en Tobago (0-0) op twee plekken. Doelman Andreas Isaksson maakte zijn rentree na een lichte hersenschudding en loste Rami Shaaban af. Verder mocht spelmaker Kim KšllstrŲm opdraven ten faveure van Anders Svensson. Ook Paraguay verscheen met een nieuw gezicht onder de lat in de persoon van Aldo Bobadilla, die de geblesseerde Justo Villar verving. Achterin keerde Delio Toledo niet meer terug wegens een kwetsuur. NEC’er Edgar Barreto diende zich opnieuw te schikken in een reserverol, maar mocht wel invallen.

Zweden startte vol goede bedoelingen in het Olympiastadion van Berlijn. Ljungberg en Wilhelmsson bezorgden de Paraguayaanse defensie handenvol werk met venijnige versnellingen. KšllstrŲm gaf meermaals blijk van zijn creativiteit en wist vaak openingen te forceren. Het was ook KšllstrŲm die in deze fase met een vlammend schot voor het grootste gevaar zorgde. Na ongeveer twintig minuten verflauwde de Zweedse druk. Caceres en Gamarra hoefden niet meer elke bal naar voren te jagen, zodat een opbouw van achteruit mogelijk was. Santa Cruz profileerde zich meer dan in het duel tegen Engeland en rondom hem heen zoemde Valdez als een vervaarlijke bij.

Hoewel la Albirroja langzaamaan het initiatief grepen, wist de ploeg van Ruiz niet tot kansen te komen. Zweden gokte, al dan niet noodgedwongen, op de counter en bereikte maar moeizaam de frontlinie: Ibrahimovic en Larsson moesten zich te vaak laten zakken. Zlatan kreeg even voor rust een redelijke kans; doelman Bobadilla keerde zijn slappe schuiver. Feitelijk was deze poging, naast de inzet van KšllstrŲm, de enige mogelijkheid in de eerste helft, of een schampkopbal van Lucic moet hiertoe worden meegerekend. Vaak ontbrak het gedurende de eindfase aan de noodzakelijke nauwkeurigheid.

De ietwat tegenvallende Ibrahimovic keerde niet meer terug voor het tweede bedrijf: Markus Allbšck verving de voormalige Ajacied. Een ziedend tempo karakteriseerde de periode na de hervatting. Dit heen-en-weer voetbal kwam de accuratesse niet ten goede. Na onzichtbare eerste schreden, gaf Allbšck rond het uur ondubbelzinnig blijk van zijn aanwezigheid. De invaller werd eerst in zeer kansrijke positie (ten onrechte) teruggefloten voor buitenspel. Nog geen minuut daarna klapte de buitenspelval van Paraguay opnieuw te laat dicht. Nu mocht Allbšck wel z’n kans gaan, maar zag hij zijn lobje majestueus van de lijn worden gehaald door Caniza. Deze mogelijkheden ontstonden overigens na een lange bal van achteruit, een middel waarvan beide teams steeds vaker gebruikmaakten.


Markus Allbšck weet net niet een doelpunt te maken

Om de induttende aanval van nieuw leven te voorzien haalde Ruiz boegbeeld Santa Cruz naar de kant. Paraguay leek zich echter tevreden te stellen met een remise, terwijl de ScandinaviŽrs amechtig nog iets probeerden af te dwingen. Twee minuten voor tijd viel dan toch de treffer: na voorbereidend werk van Elmander (die sterk inviel) en Allbšck kopte Ljungberg tegendraads binnen. Zweden heeft de situatie nu geheel in eigen hand: een gelijkspel tegen het al geplaatste Engeland betekent de doorgang. Mocht Zweden verliezen, dan maakt Trinidad en Tobago nog een kans. Voor Paraguay is elke hoop op de laatste zestien vervlogen.

Opstellingen:

Zweden: Isaksson, Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman, Wilhelmsson ( 68. Jonson), Linderoth, KšllstrŲm ( 86. Elmander), Ljungberg, Ibrahimovic ( 46. Allbšck), Larsson.

Paraguay: Bobadilla, Caniza, Gamarra, Caceres, NuŮez, Bonet ( 81. Barreto), AcuŮa, Parades, Riveros ( 62. Dos Santos), Valdez, Santa Cruz ( 63. Lopez).


Wedstrijdverloop:

Zweden 1 – 0 Paraguay

88’ Ljungberg 1-0

3’ Caniza (PAR)
14’ Linderoth (ZWE)
48’ Lucic (ZWE)
51’ AcuŮa (PAR)
60’ Allbšck (ZWE)
74’ Paredes (PAR)
85’ Barreto (PAR)

Arbiter: Michel (Slw)

Toeschouwers: 66.000


Stand groep B:

#AP+-
1.Engeland**2630
2.Zweden2410
3.Trinidad en Tobago2102
4.Paraguay2002

Studiepauze nodig?

Last van studie ontwiijkend gedrag, maar je hebt er op zich nog niet een goede reden voor? Dan kan je nu een goede reden krijgen via koffieleut.nl. Een kleine comedybreak is denk ik wel voor iedereen welkom gedurende het harde zwoegen met de studie. Anne-Jan Toonstra heeft 10 filmpjes opgenomen die ingaan op tentamenstress in al zijn facetten. Hij komt tussen nu en 23 juni nog langs op verschillende hogescholen en universiteiten, dus live meemaken is ook nog mogelijk.

Nog een leuk weetje:

Overigens heb je aan een pauze-excuus niets meer als je te laat begint met studeren. Als het gaat om op tijd beginnen met de voorbereidingen, blijken mannelijke studenten net iets lakser dan hun vrouwelijke collegaís. Slechts 37% van de mannen begint op tijd tegen 46% van de vrouwen. Studenten uit Enschede stellen de voorbereiding van hun tentamens het langst uit, namelijk 71% van de studenten begint te laat. Terwijl 50% van de Rotterdammers netjes op tijd start met de voorbereiding. In Breda zijn de studenten helemaal ijverig; daar begint 63% op tijd met de voorbereidingen.

'Ruim 30.000 scholieren internetverslaafd'

Icoon InternetVolgens onderzoeksbureau IVO is één op de 25 Nederlandse scholieren, afkomstig uit klassen tussen groep zeven van de basisschool en de tweede klas van het voortgezet onderwijs, internetverslaafd. Het zou al gauw gaan om zo'n dertigduizend leerlingen verspreid over heel Nederland. Het IVO heeft hiervoor zo'n 4500 leerlingen steekproefsgewijs ondervraagd.

Internetverslaafde leerlingen zouden grote moeite hebben om hun dagelijkse internetgebruik te beheersen. Dit gaat ten koste van het huiswerk en contact met gezinsleden. Het IVO constateert tevens dat allochtone leerlingen en vmbo-scholieren vaker symptomen van dwangmatig internetgebruik vertonen dan autochtone en havo- en vwo-leerlingen. Dwangmatig internetgebruik kan zich vertalen in het dikwijls spelen van online games, vaak chatten op de MSN en lang rondhangen op profielsites.

Ook online pesten en gepest worden vormt een probleem door de toenemende internetverslaving. Eén op de vijf jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar wordt tenminste eenmaal per maand slachtoffer van online pestpraktijken. Overigens komt pesten in het echte leven vaker voor: één op de vier leerlingen maakt dit maandelijks mee. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat jongens en vmbo-leerlingen vaker online worden gepest dan meisjes en havo- en vwo-leerlingen.

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Nijmeegse universiteit stuurt pedofiele student weg

Icoon OnderwijsDe Nijmeegse Radboud Universiteit maakte vandaag bekend dat zij een student orthopedagogiek uit de opleiding heeft gezet. De leerling kwam er in het openbaar voor uit dat hij er pedofiele gevoelens op nahoudt. Volgens een woordvoerder van de universiteit gaat het om Norbert de Jonge, de secretaris van de PNVD, de nieuwe politieke partij voor pedofielen.

Zowel in de media als op de faculteit zou hij nadruk hebben gelegd op het feit dat hij pedofiel is. Een pedofiele student maakt volgens het college van bestuur inbreuk op het vertrouwensklimaat tussen volwassene en kind. Omdat de orthopedagogiek zich bezighoudt met de opvoeding van probleemkinderen is het bestuur zich ervan bewust dat het verantwoording schuldig is aan de ouders van kinderen in het algemeen. Het college van bestuur beroept zich overigens op het universiteitsreglement met betrekking tot de wettelijke geldigheid van de uitzetting.

Met dank aan dennistd, Boesh en Nilsch (herschreven) voor de submit.

Vitesse kiest voor Galgenwaard

De Galgenwaard zal woensdag 25 oktober vermoedelijk het decor zijn voor een thuiswedstrijd van Vitesse. Het Gelredome is op die datum namelijk gereserveerd voor een concert van Marco Borsato.

Drie weken lang zal Borsato optreden, waardoor Vitesse de KNVB verzocht heeft om in de periode geen thuisduels in te plannen. Vooralsnog is dit verzoek voor de KNVB onbespreekbaar. Hierdoor zou Vitesse genoodzaakt zijn om het stadion van FC Utrecht te gebruiken in oktober. Op dit moment wordt er door de KNVB gewerkt aan het competitieschema voor volgend seizoen.

Ronaldo hervat training

Ronaldo heeft vandaag weer deelgenomen aan de Braziliaanse training. Gisteren werd hij nog opgenomen in het ziekenhuis vanwege hoofdpijn en duizeligheid.

"Ze hebben niks gevonden, dus ik ben erg opgelucht", aldus de aanvaller, die ook de laatste tijd veel kritiek over zijn zware gewicht krijgt. Over zijn zeer zwakke optreden tegen KroatiŽ had Ronaldo het volgende te zeggen: "Ik weet dat ik niet zo goed speelde als ik had willen spelen. Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Nu moet ik proberen beter in vorm te zijn voor de volgende wedstrijd." Voor de wedstrijd tegen AustraliŽ heeft hij beterschap beloofd.


Media bij dit bericht
Ronaldo mankeert niets
Ronaldo heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken, nadat hij duizelig was geworden. Uit de testen bleek dat de spits niets mankeert.

Half miljard euro voor Engelse benen

Het nationale team van Engeland heeft zich goed voorbereid op het WK. Niet alleen hebben ze optimaal getraind, ook op financieel gebied zijn de nodige voorzorgsmaatregelen genomen.

Als er tijdens het wereldkampioenschap iemand invalide wordt geschopt, dan kan zijn club daar een fikse schadevergoeding voor vragen. De Engelse selectie is namelijk verzekerd voor in totaal een bedrag van bijna 500 miljoen euro. Daarnaast verzekerde David Beckham ook nog zijn benen voor de lieve som van 31 miljoen euro.

Ecuador nog niet verzadigd

De Ecuadoriaanse bondscoach Luis Suarez wil niet te lang stilstaan bij de kwalificatie voor de achtste finales.

”Ons eerste doel is bereikt, maar nu willen we nog meer. We willen de groepszege en willen dus winnen van Duitsland. En daarna zullen we proberen om weer te winnen”, liet Suarez weten na de 3-0 overwinning op Costa Rica. ”We zijn naar Duitsland gekomen om geschiedenis te schrijven en dat is ook wat we aan het doen zijn. De spelers zijn uitstekend op elkaar ingespeeld. Ze gaan al een tijd om met elkaar en kennen het systeem goed.”

Alexandre Guimar„es, de oefenmeester van Costa Rica, hield het kort: ”We hebben onze kansen de nek omgewrongen. En de tegenstander had geen genade met ons. Tegen Polen zullen we onze eer moeten verdedigen.”

Voeckler zegeviert in Route du Sud

Thomas Voeckler heeft de openingsetappe in de Route du Sud gewonnen. De Franse held kwam solo aan in finishplaats Castres.

Voeckler ging al vroeg op avontuur met de onbekende Julien Mazet van Auber 93. Op twee kilometer van de meet sprong Voeckler weg bij zijn metgezel om zijn tweede seizoenszege binnen te halen. Een groepje met Le Mevel, Plouhinec en Agnolutto strandde op ruim twee minuten, waardoor Voeckler en Mazet zich meteen kandideren voor de eindzege. De Route du Sud is aardig gedevalueerd sinds de introductie van de ProTour. Alleen Fransen zien de koers nog als goede voorbereiding op de Ronde van Frankrijk.

Wat is Dit: Opgave 31 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Scheidsrechters tevreden over verloop WK

De scheidrechters bij het WK in Duitsland zijn tot nu toe tevreden met hun eigen prestaties. Ze hebben het idee dat de campagne om ruw spel en theatrale valpartijen tegen te gaan, goed aanslaat. Al geven ze wel aan dat dat kan veranderen naarmate het toernooi vordert.

"Als team zijn we momenteel tevreden, maar we hebben pas 25 procent van het totaal aan wedstrijden achter de rug. Nu de tweede ronde van de groepsfase is gestart, weet ik uit ervaring dat het lastiger gaat worden, aldus Markus Merk, die de wedstrijd tussen Nederland en ServiŽ en Montenegro floot.

In de aanloop naar het WK zei de FIFA nog eens duidelijk dat ellebogen, tackles van achteren en theater niet getolereerd zouden worden. "Vaak wordt er door de media veel aandacht aan de arbiters besteed, zeker als het heel slecht gaat. Op dit moment kom ik amper commentaar tegen. Dat is goed nieuws", zei Andreas Werz, woordvoerder van de FIFA.

WK: Uitslag Engeland - Trinidad & Tobago

Icoon WK 2006 Engeland heeft zijn tweede wedstrijd op het WK voetbal met 2-0 gewonnen van het Trinidad en Tobago van Leo Beenhakker. Hierdoor is Engeland zeker van de volgende ronde. Voor Trinidad en Tobago is in principe alles nog mogelijk.

De eerste helft was vooral saai, hoewel er wel een paar kansen aan beide kanten waren. Engeland was de betere ploeg, maar het elftal van Eriksson wist niet te scoren. Ook in de tweede helft was Engeland veruit de beste ploeg. Toch hield de verdediging van Trinidad en Tobago lange tijd stand.

Pas in de 83e minuut wist Peter Crouch op een voorzet van David Beckham in te koppen. Steven Gerrard maakte het in de 91e minuut af. Een minuut later werd er nog een doelpunt van Trinidad & Tobago afgekeurd wegens buitenspel, maar de wedstrijd was toen al beslist. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Vanavond om 21.00 uur is de aftrap van Zweden - Paraguay, de andere wedstrijd van de tweede ronde in groep B. Beide landen hebben de punten hard nodig om de schade van hun teleurstellende eerste wedstrijden te herstellen.

Stand groep B:
1.Engeland ** 2-6 (3-0)
2.Zweden 1-1 (0-0)
3.Trinidad en Tobago 2-1 (0-2)
4.Paraguay 1-0 (0-1)

Engeland met moeite voorbij T&T

Engeland heeft Trinidad & Tobago weten te verslaan. Van harte ging dat niet, de enige goals vielen pas laat in de wedstrijd.

De eerste helft bestond vooral uit kleine kansen voor Engeland. De Lions begonnen aanvallend en hadden het beste van het spel. Michael Owen kreeg al snel een opgelegde kans, maar schrok van de rebound die TNT-doelman Hislop hem schonk. De Engelse spits schoot daarop over.

Kort daarop kwam er weer een kans voor de Britten. De voorzet van Cole was goed, maar Peter Crouch kon er net niet goed bij. Via de grond en Hislop ging de bal richting zijnet. Wat volgde waren veel schotjes van afstand van Engeland, vooral Gerrard en Lampard probeerden het. Tegen het eind van de eerste helft kwam het team van coach Eriksson dichter en dichter bij de 1-0, maar toch viel deze niet voor de rust. Integendeel, de 0-1 viel zelfs bijna in de laatste minuut. Lawrence kwam tot een kans, maar in een gevecht met John Terry en Ashley Cole mislukte de actie nipt. Terry wist de bal net op tijd van de lijn te halen, aangezien doelman Robinson al geklopt was.

Ook in de tweede helft barste het niet van mooi voetbal, maar saai was het niet. Wayne Rooney mocht na een klein uur eindelijk zijn rentree maken in het Engelse nationale elftal. Michael Owen werd naar de kant gehaald voor het jonge talent. Ook Carragher werd gewisseld, voor hem kwam Aaron Lennon, een middenvelder. Voor een echte verandering zorgde dit niet, Engeland bleef wel de sterkste ploeg op het veld.

Dichter naar het slot toe gingen de Britten alles op de aanval zetten, en dus vielen er gaten in de verdediging. Enkele snelle counters van Trinidad & Tobago werden afgestopt door de goed spelende Terry. Engeland zelf wist niet gevaarlijker te worden dan voorheen, maar toch bleven ze gevaarlijk. Vooral Lampard bracht de grootste spanning met enkele schoten op doel. Doelman Hislop wist zijn doel echter met pijn en moeite leeg te houden.

Toen veel Trinidad-aanhangers dachten dat de stunt al weer een feit was, kwam Engeland toch op voorsprong. Wie anders dan David Beckham gaf de voorzet op maat, binnengekopt door de boomlange Crouch. Met nog slechts vijf minuten op de klok kon Engeland deze wedstrijd praktisch niet meer uit handen geven. Integendeel zelfs, Steven Gerrard zette in blessuretijd zijn land op een 2-0 voorsprong met een geplaatst afstandsschot. Trinidad dacht de eer nog te redden, maar hun 2-1 werd afgekeurd vanwege discutabel buitenspel.

Vanavond kan Engeland al zeker zijn van de eerste plaats in de groep, als Zweden punten laat liggen tegen Paraguay. Ook voor Trinidad & Tobago is het toernooi nog niet afgelopen, alles hangt af van hun laatste groepswedstrijd.

Opstellingen:

Engeland: Robinson; Carragher (Lennon/58), Ferdinand, Terry, Ashley Cole; Beckham, Lampard, Gerrard, Joe Cole (Downing/74); Crouch, Owen (Rooney/58).
Bondscoach: Sven GŲran Eriksson

Trinidad & Tobago: Hislop; Sancho, Lawrence, Gray, Edwards, Birchall; Yorke, Whitley, Theobald (Wise/85); Jones (Glen/70), Stern John.
Bondscoach: Leo Beenhakker

Wedstrijdverloop:

Engeland - Trinidad & Tobago 2-0
83' Crouch 1-0
90+1' Gerrard 2-0

18' Theobald (T&T)
19' Whitley (T&T)
45' Jones (T&T)
48' Hislop (T&T)
55' Gray (T&T)
64' Lampard (ENG)

Arbiter: Kamikawa (JAP)

Stadion/Toeschouwers: easyCredit stadion, NŁrnberg, 41.000

Koldo Gil pakt etappe en leiding in Zwitserland

De Spanjaard Koldo Gil heeft een dubbelslag geslagen in de Ronde van Zwitserland. Hij pakte de ritwinst in de zesde etappe en nam daarbij ook de leiderstrui over.

De rit van vandaag was een zware bergrit met twee klimmen van de buitencategorie en ťťn van de eerste categorie. Op de laatste klim van de dag, de Albula-pas, begon Rabo-renner Michael Rasmussen aan een solo. Samen met vijf anderen zat hij in een vluchtersgroep.

De Deen kreeg echter een instorting te verwerken en werd overvleugeld door de zogeheten groep Ullrich. Koldo Gil was de eerste die uit deze groep ervandoor ging en solo aankwam op La Punt. De Duitsers JŲrg Jaksche en Jan Ullrich kwamen aan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Uitslag zesde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Koldo Gil (Spa)SDV5:49.52
2.JŲrg Jaksche (Dui)ASW0.36
3.Jan Ullrich (Dui)TMO0.40
4.J.A. Gomez Marchante (Spa)SDV1.39
5.Simon Gerrans (Aus)A2R1.47

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Koldo Gil (Spa)SDV27:43.21
2.JŲrg Jaksche (Dui)ASW0.34
3.Jan Ullrich (Dui)TMO0.54
4.J.A. Gomez Marchante (Spa)SDV2.00
5.Angel Viciosi (Spa)ASW2.11

Indoor beelden Pirates of the Burning Sea

Flying Lab heeft wat interieur beelden online gezet van de opkomende MMORPG Pirates of the Burning Sea. In deze game ga je een paar honderd jaar terug in de tijd, naar de caribbean van 1720. De game kent de drie grotere koloniale machten van die tijd, de Engelsen, Fransen en de Spanjaarden. Je zult zeegevechten kunnen aangaan in beide PvE en PvP gevechten.

Een releasedate voor de game is er nog niet, maar je kunt je inmiddels wel inschrijven voor de bŤta.Kalou niet in de basis tegen Nederland

De bondscoach van Ivoorkust, Henri Michel, zal Bonaventure Kalou tegen Nederland niet opstellen. De Fransman kiest ervoor om met twee spitsen te gaan spelen.

Ivoorkust moet na het 2-1 verlies tegen Argentinie winnen van Oranje, willen ze nog een kans maken om de tweede ronde te bereiken. Tegen ArgentiniŽ had Michel Bonaventure Kalou opgesteld om Didier Drogba in de rug te steunen. Tegen Nederland brengt hij met Aruna Dindane een tweede spits in de basis, waardoor Kalou naar de bank verhuist.

De bondscoach van Ivoorkust twijfelt nog of hij opnieuw Kanga Akale zal opstellen op de linkerflank, of dat zijn voorkeur toch naar N'Dri Romaric zal gaan.

Federer nadert record Borg

Roger Federer is nog drie overwinningen verwijderd van een record op naam van BjŲrn Borg. Als de Zwitserse toptennisser deze week het toernooi in Halle op zijn naam weet te brengen, dan evenaart hij de zegereeks van de legendarische Zweed op gras. Borg won tijdens zijn actieve tennisloopbaan 41 graswedstrijden op rij.

Federer kwam woensdag in Halle op een totaal van 38 toen hij moeizaam de Fransman Richard Gasquet wist te verslaan met de setstanden 7-6 (7) 6-7 (7) en 6-4. Mocht hij zondag de finale bereiken en die winnen, dan wordt het zijn vierde toernooizege in Halle.

Malouda weer fit

Florent Malouda kan zondag met Frankrijk meespelen in de wedstrijd tegen Zuid-Korea. De 26-jarige middenvelder van Olympique Lyon is volledig hersteld van een blessure, en de Franse bondscoach Raymond Domenech zei donderdag dat hij gewoon weer heeft meegetraind.

Domenech wilde niet zeggen wat precies de aard van de blessure van Malouda was. De coach heeft zijn medische staf opgedragen tijdens het WK niet over blessures te praten. Malouda was bij alle oefenwedstrijden van Frankrijk van de partij, maar speelde afgelopen dinsdag niet mee tegen Zwitserland.

In de wedstrijd tegen Zwitserland, die in een teleurstellend 0-0 eindigde, verliet aanvaller Sylvain Wiltord het veld in de 88e minuut, maar het lijkt erop dat hij geen ernstige blessure heeft opgelopen. "We maken ons geen zorgen. Het hele team is inzetbaar," aldus Domenech.

Zeven nieuwe chromehounds filmpjes

Game Informer heeft zeven nieuwe filmpjes online gezet van de Xbox 360-titel Chromehounds. In deze game is de wereld vervallen tot een ellendige plek waar overal oorlog gevoerd wordt. Regeringen zijn gevallen en hebben plaats gemaakt voor een militaire imperia, die door geweld aan de macht is gekomen. De overgebleven regimes vechten om controle over de wereld door territoriale uitbreiding en een wapenrace. De wereld maakt zich op voor een laatste alles beslissend gevecht. De speler zal in dit gevecht deelnemen in een Mech.

De filmpjes zijn hier te bekijken.

Chromehounds staat voor een release op 29 juni.

DS games gedragen zich anders op DS Lite?

In het volgende filmpje word het opstartgeluidje van Mario Kart DS getoond op een DS Lite en de gewone DS. Wat is er nu aan de hand, het geluid is bij beide versies van de DS anders. Of dit te maken heeft met een geintje van Nintendo of dat het een hoax is niet helemaal duidelijk. Het eerste is in ieder geval best mogelijk aangezien de game al in ontwikkeling was toen de Lite bijna af was.

WK voorbij voor Assemoassa

Voor Ludovic Assemoassa van Togo is het wereldkampioenschap voetbal voorbij. De 25-jarige verdediger van Ciudad de Murcia heeft een knieblessure opgelopen, waardoor hij zeker zes maanden aan de kant zal staan.

Assemoassa is gisteren geopereerd aan zijn knie en moet nu revalideren. Aankomende maandag kan Togo in de wedstrijd tegen Zwitserland, naast Assemoassa, ook niet beschikken over aanvoerder Jean-Paul Abalo, die tegen Zuid-Korea een rode kaart kreeg.

Behalve de personele problemen heeft de teruggekeerde bondscoach Pfister ook persoonlijke strubbelingen. Een hoge functionaris van de nationale voetbalbond van Togo beschuldigde de Duitser onlangs van alcoholmisbruik. Pfister heeft inmiddels een klacht wegens smaad bij de FIFA ingediend.

Wolkendek pakt zich samen boven Verdonk

Icoon PolitiekVoor minister Rita Verdonk ziet de toekomst er steeds minder zonnig uit. De afgelopen maanden kwam ze bepaald niet rooskleurig in de media; in januari Taida, in mei Hirsi Ali en nu gaat de brede inburgeringswet niet door en blijkt dat de beloofde asieldossiers niet afgehandeld kunnen worden. Vooral dat laatste zal een heikel punt kunnen worden, want ondanks Verdonks altijd opmonterende woorden over daadkracht en standvastigheid, is het wťťr een belofte die ze niet na kan komen.

De nieuwe inburgeringswet, dat was echt een speerpunt van het kabinet geweest. 750 duizend (waaronder genaturaliseerde) allochtonen, die al jarenlang in Nederland wonen maar zich nauwelijks in de Nederlandse taal kunnen uitdrukken, zouden onder deze wet moeten vallen. Elke allochtoon die nog onder de oude inburgeringswet valt, maar hier niet mag blijven, zouden zonder pardon worden uitgezet. In totaal 26 duizend.

Dat was drie jaar geleden. Nu blijkt dat deze inburgeringswet onherroepelijk stopgezet wordt. Uit de Kamer klonk forse kritiek; de wet zou discriminerend zijn. Verdonk ging gisteren overstag en besloot dat de wet ingrijpend veranderd zou worden. De 26 duizend die uitgezet zouden worden zijn dus nog steeds niet afgehandeld. Er resteren nog ruim zesduizend dossiers, waarvan ze aan D66 beloofd had ze nog voor 1 juli af te werken.

Nu zegt de minister dat haar dit niet lukt. D66 vindt dat in dat geval, het generale pardon voor al deze gevallen er toch echt moet komen, hetgeen ze de afgelopen jaren meerdere malen hebben gevraagd. Fractievoorzitter Lousewies van der Laan liet gisteren nog weten dat "Verdonk een politiek probleem heeft". Voor Van der Laan zou deze kwestie overigens nog goed kunnen uitpakken met betrekking tot het lijsttrekkerschap van D66; als ze nu een vuist maakt, zou dat gunstig vallen bij haar achterban.

Volgende week woensdag is een spoeddebat gepland rondom het generale pardon aan de 26 duizend 'gedupeerde' gevallen. De Kamer zal diezelfde dag met Verdonk over de inburgeringswet praten. Afgelopen maandag werd deze wet reeds door schier de gehele Kamer van de hand gewezen, inclusief haar eigen partij de VVD. Van tevoren was ze reeds gewaarschuwd door haar eigen Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken, de Raad van State en de Commissie Gelijke Behandeling dat haar wet onhaalbaar zou zijn.

Met dank aan Mainport voor de herschreven (!)submit.

S. Williams maakt rentree in Cincinnati

Op 17 juli maakt Serena Williams haar rentree in n het internationale tenniscircuit tijdens de Western & Southern Financial Group Women's Open in Cincinnati.

Na januari van dit jaar kwam de Amerikaanse niet meer actie. Tijdens de Australian Open verloor zij in de derde ronde van de Slowaakse Daniela Hantuchova. Daarna heeft zij zich geconcentreerd op haar knie, waaraan ze vorig jaar een lange blessure had: "Ik heb de laatste tijd hard gewerkt om mijn knie sterker te maken en dat werpt zijn vruchten af." Als er geen tegenslagen meer zijn ,zal het zusje van Venus Williams in Cincinnati weer te bewonderen zijn.

Gonzalez in Argentijnse basis

Bondscoach Josť Pekerman van ArgentiniŽ ruimt morgen in het duel met ServiŽ en Montenegro een basisplaats in voor Luis Gonzalez. Lionel Messi begint op de bank.

Luis Gonzalez, die uitkomt voor FC Porto, vervangt Esteban Cambiasso. Met Gonzalez hoopt Pekerman op een snellere balcirculatie. Messi start nog niet in de basis. Het jonge talent was volledig hersteld van een lange blessure, maar woensdag speelde zijn linkervoet opnieuw op. Pekerman heeft respect voor de opponent van morgen: "ServiŽ - Montenegro is moeilijk te verslaan, ook al heeft het team met 1-0 verloren van Nederland. Met Kezman, Milosevic en Zigic hebben ze goede aanvallers, waarbij de lengte van de laatste een belangrijke factor kan zijn."

Korneev wordt assistent Hiddink

De Rus Igor Korneev, jeugdtrainer bij Feyenoord, zal vandaag of morgen een contract tekenen bij de Russische nationale ploeg. De Rus zal Guus Hiddink bijstaan na het WK als assistent-trainer.

Vooral het feit dat Igor Russisch spreekt, gaf de doorslag bij Hiddink: "Ik ben nagegaan welke trainers in Nederland er Russisch spreken ťn een trainersdiploma hebben. Zo kwam ik bij Igor uit. We zijn bijna rond met hem. Gelukkig heeft hij al enige ervaring als trainer. Op dat vlak hoef ik hem niets meer uit te leggen. We kunnen meteen aan de slag." Korneev is zowel speler als trainer geweest. Als speler kwam hij uit voor onder andere CSKA Moskou, Espanyol, SC Heerenveen en Feyenoord. Toen de Rus stopte met spelen, ging hij verder bij Feyenoord als jeugdtrainer. Hiddink zal na het WK voor twee jaar bondscoach van Rusland worden, voor hoelang Korneev zal tekenen is niet bekend.

WK 2006: Uitslag Ecuador - Costa Rica

Icoon WK 2006Ecuador heeft met 3-0 gewonnen van Costa Rica op het WK Voetbal. Daarmee zijn Ecuador en Duitsland (dat woensdag in extremis Polen klopte) verzekerd van een plek in de achtste finales. Beide ploegen hebben zes punten in poule A, Polen en Costa Rica wachten nog op hun eerste punt.

Ecuador was oppermachtig tegen Costa Rica en kwam eigenlijk nauwelijks in de problemen. Binnen tien minuten opende Carlos Tenorio koppend de score, op aangeven van Luis Valencia. Vlak na de hervatting verdubbelde Agustin Delgado de marge en in de blessuretijd tekende Ivan Kaviedes voor de derde treffer. Costa Rica schoot kwalitatief simpelweg te kort. Ecuador strijdt dinsdag met Duitsland om de groepswinst. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Om 18.00 uur is de aftrap van Trinidad en Tobago - Engeland. Bij een zege schaart Engeland zich onder de laatste zestien. 's Avonds vormt Berlijn het decor voor Zweden - Paraguay. Deze twee teams jagen op eerherstel na een teleurstellende ouverture.


Stand groep A:
1.Ecuador** 2-6 (5-0)
2.Duitsland** 2-6 (5-2)
3.Polen 2-0 (0-3)
4.Costa Rica 2-0 (2-7)


Ecuador te sterk voor Costa Rica

Duitsland en Ecuador zijn de eerste twee landen die zich voor de tweede ronde op het WK hebben geplaatst. Door de 3-0 overwinning van Ecuador op Costa Rica zijn beide landen niet meer in te halen in Poule A.

In de achtste minuut wist Ecuador uit de eerste echte aanval de 1-0 te scoren. Op aangeven van Valencia kopte C. Tenorio zijn tweede doelpunt van dit toernooi binnen. Drie minuten later raakte de doelpuntenmaker geblesseerd aan zijn voet nadat zjn tegenstander Marin hem onderuit haalde. Tenorio moest van het veld worden gedragen, maar kon een aantal minuten later weer meespelen.

Ecuador was gedurende eerste helft duidelijk de betere ploeg. Costa Rica kwam er amper aan te pas, en als ze eens de bal in hun bezit hadden, raakten ze die snel kwijt. In de 29e minuut besloot de bondscoach van Costa Rica dan ook in te grijpen, door een extra spits in het veld te brengen. In de 40e minuut was de kans op de 2-0 nadat Marin een voorzet van Valencia bijna in eigen doel schoot. Een minuut later was er de eerste kans van de wedstrijd voor Costa Rica, de bal werd echter net naast het doel van keeper Mora gekopt.

Op slag van rust was er nog een kans voor Delgado, na een voorzet van Mťndez, maar Delgado miste de bal net.

C. Tenorio bleef na de rust in de kleedkamer achter, hij had toch te veel last van de blessure die hij in de eerste helft opliep. De eerste kans in het tweede bedrijf was voor Costa Rica, Gomez schoot echter van ver net naast het doel van Ecuador. In de 54e minuut maakte Ecuador de 2-0, wat de genadeslag betekende. Door onoplettendheid van de defensie van Costa Rica was Delgado in staat om te scoren.

In de 59e minuut besloot Solis alleen op pad te gaan, en had na een lange solo de 2-1 op zijn voeten, doelman Mora wist echter te redden. De beste man van het veld Valencia, had in de 61e minuut de 3-0 op zijn schoenen, hij kreeg echter een tik van Sequeira en in plaats van te scoren moest hij behandeld worden aan zijn scheenbeen.

Costa Rica kwam nog goed weg in de 65e minuut toen de scheidrechter een bewuste overtreding van Centeno op Kaviedes niet zag, het was een regelrechte rode kaart, maar Coffi Codjia zag de zware overtreding niet en liet verder spelen. Ondanks dat Costa Rica in de tweede helft een stuk feller en ook beter speelde kwam het niet tot scoren, de ploeg leed daarvoor te veel balverlies. En het feest werd nog groter voor Ecuador toen aan het eind van de wedstrijd invaller Kaviedes de 3-0 wist te scoren.

Opstellingen:

Ecuador: Mora, De la Cruz, Hurtado, Espinoza (Guagua/69), Reasco, Mťndez, Castillo, E.Tenorio, Valencia (Urrutia/73), Delgado, C.Tenorio (Kaviedes/46).

Costa Rica: Porras, Wallace, UmaŮa, MarŪn, GonzŠles (Hernandez/56), Centeno (Bernardo/84) Ber, Sequeira, Fonseca (Saborio/29), SolŪs, Wanchope, Gůmez .

Wedstrijdverloop:

Ecuador 3 – 0 Costa Rica

8’ C. Tenorio 1-0
54'Delgado 2-0
92' Kaviedes 3-0

11’ Marin (CRI)
28’ SolŪs (CRI)
44’ Castillo (ECU)
54’ De La Cruz (ECU)
60' Mora (ECU)

Arbiter: Coffi Codjia (Ben)

Toeschouwers: 50.000

Stand groep A:

#AP+-
1.Ecuador2650
2.Duitsland2652
3.Polen2003
4.Costa Rica2027

Xbox 360 firmware gehacked

We kondigden het onlangs al aan, maar nu is het dan definitief gelukt: Commodore4eva heeft een firmware-hack uitgebracht waarmee zelfbeschreven DVDRs met Xbox360-games afgespeeld kunnen worden. De hack werkt alleen met een Hitachi-LG drive die fw versie 47D heeft. Er is er ook een met 46D, hier werkt de hack dus niet op.

Momenteel heeft Microsoft nog geen actie ondernomen, of commentaar geleverd, maar reken erop dat consoles die met deze hack gedetecteerd worden op het Live!-netwerk geband zullen worden.

Geruchten rond Ubisoft-titels

Red Steel en Rayman Raving Rabbits waren al bekend, maar Ubisoft heeft nog meer in petto voor de Wii-eigenaren.

Er schijnt een lijst onder Amerikaanse retailers te circuleren met daarop titels van Ubisoft voor de nieuwe Nintendo-console. Op die lijst staan de volgende titels:

- Monster Trucks
- GT (vervolg op Asphalt: Urban GT op de DS)
- Prince of Persia
- Far Cry
- Blazing Angels

Voorlopig is er niets officieels van Ubi gehoord hierover, dus we houden het op geruchten.

[update] Belgische gangsters opgepakt

Icoon MisdaadEen interventieteam van de Belgische politie heeft een school in het Belgische dorpje Pťruwelz doorzocht naar twee gangsters die zich daar verscholen hadden. Het enige probleem was dat er helemaal niemand meer binnen was.

Rond half elf vanochtend drongen Speciale Eenheden het Koninklijk Atheneum van Pťruwelz binnen, waar de twee gangsters zich bevonden. Ze waren hier naartoe gevlucht na een achtervolging door de politie.

De bandieten stalen vannacht rond een uur of ťťn een kiepwagen die ze waarschijnlijk wilden gebruiken bij een overval. Om half twee werden de politiediensten van het betreffende district op de hoogte gebracht. Nadat ze het voertuig gevonden hadden werd de achtervolging ingezet. Net voor Pťruwelz probeerden de dieven nog ťťn van de politiewagens de gracht in te duwen, om hierna het vuur te openen op twee andere politievoertuigen. Niemand raakte gewond. Hierna sloot de politie de wijk af en werden omliggende straten geŽvacueerd.

Update 16.06 uur
De gangsters zijn gevonden in een huis in de buurt van het atheneum. Ze hebben zich zonder verzet overgegeven.

Met dank aan Jump voor de submit.

Stuttgart verwacht 50.000 Oranje supporters

Ongeveer 50.000 Oranje fans zullen morgen de binnenstad van Stuttgart oranje kleuren. Dat voorspelt tenminste de persvoorlichter van de lokale politie.
Ongeveer 30.000 tot 35.000 mensen zullen in het stadion de wedstrijd volgen, de overige supporters zullen de wedstrijd in de binnenstad bekijken. "In het centrum is plaats voor ongeveer 40.000 mensen, bang voor te weinig plek zijn we niet , wel raden we iedere Nederlander aan om vroeg te komen”, aldus de voorlichter.

De wedstrijd tegen Ivoorkust, of ElfenbeinkŁste zoals de Duitsers zeggen, begint morgen om 18.00 uur.

Aantal internetbellers stijgt gestaag

Icoon InternetInternetbellen raakt steeds populairder in Nederland. In het eerste kwartaal van 2006 is het aantal abonnementen op een VoIP-service, waarmee je via internet met elkaar kan telefoneren, gestegen tot 853.000. Dat maakte onderzoeksbureau Telecompaper bekend.

Maar liefst 640.000 huishoudens hebben al besloten om het afgelopen jaar hun telefoonlijn op te zeggen, dit omdat ze aan mobiele telefoons en VoIP genoeg hebben. KPN is van plan om de komende jaren flink te gaan investeren in telefoneren over het internet, en in de snellere versie van het huidig ADSL, het zogenaamde ADSL2+. De omzet van KPN nam vorig jaar met 6.5 procent af naar 7.2 miljard euro.


Met dank aan Mattt voor de herschreven (!) submit.

Buongiorno Bar 2000

smook.biz stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

De hoge deuren naar het balkon gaan moeilijk open. Aan de onderkant wringt het hout over een drempel van glad lavasteen. Met een harde ruk trek ik de deur over de hobbel, de lange glazen trillen van boven tot onder in het kozijn. De nog koele zomerwind van de ochtend stroomt naar binnen. Het is een typisch Napolitaans balkon. De verf bladdert de spijlen naar grijs. De metalen bodemplaat vertoont scheuren waardoor streepjes straatlicht schijnen.

Vijfjarig Japannertje ster in DDR

Dat Japanners vaak nogal vreemde kwaliteiten hebben wat games betreft wisten we al. Dagenlang achter elkaar gamen of blijven perfectioneren tot ze een hele game uit kunnen spelen in een uurtje zien we vaak genoeg. Dat ze de meeste Europeanen pwnen als het op arcadegames aankomt wisten we ook. Maar dat ze al zo vroeg konden dansen als de tweede Michael Jackson hadden we nog nooit eerder gezien. Blijkbaar heeft dit vijfjarige jongetje behoorlijk geoefend op zijn DDR-skills want hij weet 'best mooi' op dit nummer te dansen.Wapenstilstand tussen Beasley en Arena

De sfeer in het Amerikaanse kamp is niet ideaal te noemen. Het wringt al een tijdje tussen Beasley en coach Arena. Beide kemphanen hebben besloten tot een 'wapenstilstand' tijdens dit WK.

Voor het begin van het WK klaagde de aanvaller van PSV in het openbaar over het gebrek aan duidelijkheid bij Arena, die altijd lang de tijd neemt met het vaststellen van zijn definitieve opstelling. Opnieuw was er kritiek na de openingswedstrijd tegen TsjechiŽ (0-3). Door een verkeerde wissel (een derde spits voor een verdediger), meende Beasley dat hij in een veel te defensieve rol teruggedrongen werd. Arena vond echter dat Beasley veel te weinig van zich had laten zien.

Om de gemoederen te bedaren is nu een 'wapenstilstand' gesloten. "Sommige dingen hadden we beter niet kunnen zeggen. Maar we hebben geen problemen met elkaar", meldde Arena donderdag in Hamburg. "We zijn beiden niet rancuneus. Ik hoop wel dat Beasley volwassen genoeg is om goed met mijn opmerking om te gaan."

Wildcard voor Schultz in Rosmalen

Brenda Schultz zal haar opwachting maken op het tennistoernooi van Rosmalen. Directeur Marcel Hunze deelde mee dat ze een wildcard heeft gekregen.

De wildcard werd uitgegeven aan de 35-jarige tennister, nadat eerst een verzoek voor een wildcard voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon afgewezen werd. op het grastoernooi van Rosmalen zal Schultz, die wel in actie komen. Na een langdure rustpauze is de Nederlandse dit seizoen bezig met een comeback.

Saoedi-ArabiŽ mag vervanger oproepen

Dinsdagavond spatte de WK-droom van Mohammed Al-Anbar uiteen, toen hij tijdens de training geblesseerd raakte.

Saoedi-ArabiŽ verzocht daarna de FIFA om een vervanger te mogen oproepen. De wereldvoetbalbond is daarmee akkoord gegaan, zodat binnen een aantal dagen een nieuwe speler zich bij de selectie van Saoedi-ArabiŽ voegt. Het is nog onbekend wie Al-Anbar zal gaan vervangen.

Al-Qaeda wilde VS en Iran tegen elkaar opzetten

Icoon Terrorisme In de schuilplaats van de omgekomen Abu Musab al-Zarqawi is belangrijke informatie gevonden over het terreurnetwerk Al-Qaeda. Zo wilde Al-Qaeda de Verenigde Staten en Iran expres tegen elkaar opzetten. Dit meldt de Iraakse regering.

De terreurorganisatie was van plan om Amerikanen te ontvoeren en te vermoorden en Iran daar de schuld van te geven. "Het is niet duidelijk of Amerika echt een vijand van Iran is, omdat Iran Amerika grote steun heeft gegeven in de oorlogen tegen Afghanistan en Irak. Daarom is het van vitaal belang het gevaar van Iran naar Amerika uit te vergroten en Amerika het werkelijke Iraanse gevaar te tonen", zo schrijft al-Zarqawi in een document op zijn laptop.

De veiligheidsadviseur van Irak, Mowaffaq al-Rubaie heeft meer belangrijke documenten in de laptop en in een USB-stick aangetroffen. Dankzij deze documenten heeft de Iraakse regering de organisatie van Al-Qaeda in kaart. "We hebben het idee dat we hun locaties kennen, de namen van hun leiders, hun verblijfplaatsen, hun bewegingen. Allemaal dankzij de documenten die we de afgelopen dagen hebben gevonden". De documenten zijn volgens hem authentiek. "Niets is meer authentiek dan een USB-stick vinden in zijn zak". Door de nieuwe gegevens is de Iraakse regering de andere leiders van Al-Qaeda op het spoor.

CD: Jamie Foxx - Unpredictable

We kennen hem als succesvol komediant en acteur, maar wie wist dat Jamie Foxx zijn hart altijd al bij muziek heeft gelegen? Zijn eerste CD flopte hopeloos een aantal jaar terug, en met Unpredictable probeert Foxx het nu nogmaals. Hij liet ons eerst wennen aan zijn gezicht op de muziekkanalen door mee te werken op nummers van onder andere Kanye West, en nu is hij hier met zijn eigen materiaal. Zouden grotere bekendheid en samenwerkingen met top artiesten alsnog de deur naar het muziekwereldje openen voor Jamie Foxx?

Voorbeschouwing Dag 7

Op dag zeven van het WK kunnen drie teams zich plaatsen voor de achtste finales: Duitsland, Ecuador en Engeland.

Wanneer Ecuador er vanmiddag in slaagt Costa Rica te verslaan, zijn de doorstromers uit groep A bekend. Bij een zege van Costa Rica blijft theoretisch veel mogelijk: dan is Polen nog in de race en kan zelfs Duitsland niet op haar lauweren rusten. Voorlopig is Ecuador favoriet in de Latijns-Amerikaanse clash. Het team van Suarez maakte indruk tegen Polen (2-0) en zal met dezelfde elf spelers als vrijdag aan de aftrap verschijnen. Agustin Delgado en Carlos Tenorio zijn hersteld van lichte blessures. Bij Costa Rica ontbreekt verdediger Gilberto Martinez met een kwetsuur aan zijn been. In zijn plaats zal Jervis Drummond acteren. Op het middenveld kiest bondscoach Guimar„es waarschijnlijk voor extra offensieve drang in de persoon van Christian BolaŮos.

Engeland is bij winst op Trinidad en Tobago gekwalificeerd voor de knock-outfase. De wereldkampioen van 1966 rekent op een makkelijker opgave dan zaterdag tegen Paraguay (1-0). Bondscoach Eriksson kan weer beschikken over Wayne Rooney, maar de kans is miniem dat de aanvaller ook wordt opgesteld. Rechtsback Gary Neville is twijfelachtig wegens een kuitblessure. Trinidad en Tobago mist opnieuw doelman Kelvin Jack. De aanvankelijke eerste keus raakte geblesseerd tijdens de warming-up voor de ouverture tegen Zweden en wordt opnieuw vervangen door Shaka Hislop. Logischerwijs is Avery John na zijn rode kaart geschorst.

Zweden gaat tegen Paraguay op zoek naar haar eerste zege van 2006. Het duel in Berlijn lijkt cruciaal voor de tweede plek achter Engeland. Beide teams begonnen het toernooi met een valse noot en jagen op eerherstel. Zweden-coach Lagerbšck verwelkomt de rentree van vaste doelman Andreas Isaksson, terwijl Kim KšllstrŲm waarschijnlijk een basisplaats krijgt toebedeeld. Ook bij Paraguay staat er een andere keeper onder de lat: Aldo Bobadilla vervangt de geblesseerde Justo Villar. Verder lost Jorge NķŮez de aangeslagen Delio Toledo af.


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Ecuador verslaat Costa Rica met 1-0 en ontdoet daarmee poule A van bijna alle spanning.

Engeland scoort vroeg tegen Trinidad en Tobago en neemt vervolgens gas terug: 3-0.

Zweden revancheert zich voor de afgang tegen Trinidad en Tobago, al biedt Paraguay meer dan uitstekend verweer: 1-0.

TV-tijden 15 juni

Dag zeven van het WK is de eerste volledige dag met tweede wedstrijden in de groepsfase. Hier het dagelijks overzicht van alle WK-programma's op televisie.

zendertijdprogramma
Sport1.107:00-08:30WK Gisteren
Eurosport08:30-09:00World Cup Show
Eurosport09:00-11:00World Cup Season Legends
Nederland 209:10-11:00Wedstrijd gisteren
Eurosport11:00-11:30World Cup Show
Nederland 211:10-12:00Studio Sportzomer
Eurosport11:30-13:30World Cup Season Legends
Sport1.113:00-14:30WK Gisteren
ZDF14:05-15:00WM-Studio
Nederland 214:20-14:30The Art of Football from A-Z
Nederland 214:30-14:50Voorbeschouwing Ecuador-Costa Rica
Nederland 214:50-16:55Ecuador-Costa Rica
ZDF15:00-17:00Ecuador-Costa Rica
Sport1.115:00-17:45Ecuador-Costa Rica
Nederland 216:55-17:00Nabeschouwing Ecuador-Costa Rica
ZDF17:00-18:00WM-Studio
Nederland 217:35-17:50Voorbeschouwing Engeland-Trinidad&Tobago
Nederland 217:55-19:55Engeland-Trinidad&Tobago
ZDF18:00-20:15Engeland-Trinidad&Tobago
Sport1.118:00-20:45Engeland-Trinidad&Tobago
RTL 719:50-20:30Voetbal Insite
Nederland 219:55-20:05Nabeschouwing Engeland-Trinidad&Tobago
Nederland 220:05-20:35WK Journaal
Eurosport20:15-20:45World Cup Show
ZDF20:15-21:00WM-Studio
Nederland 220:35-20:50Voorbeschouwing Zweden-Paraguay
Nederland 220:50-22:55Zweden-Paraguay
Sport1.121:00-23:00Zweden-Paraguay
ZDF21:00-23:00Zweden-Paraguay
Talpa21:50-22:00Villa BvD
Talpa22:50-23:50Villa BvD
Nederland 222:55-23:00Nabeschouwing Zweden-Paraguay
SBS 623:00-23:30Hart van Oranje
ZDF23:00-23:30WM-Studio
Nederland 223:00-23:50Studio Sportzomer
Sport1.123:15-00:45WK Vandaag
Eurosport23:15-23:45World Cup Show
BBC 123:35-00:35World Cup Match of the Day
Talpa00:20-01:15Villa BvD
BBC 101:25-03:05WK Voetbal

AZ dichtbij aantrekken Jenner en Mendes

Waarschijnlijk vanmiddag nog maakt AZ de komst van twee nieuwe versterkingen wereldkundig: David Mendes da Silva (23) en Julian Jenner (22) zullen komend seizoen in Alkmaar spelen.

”Alleen de laatste formaliteiten moeten we nog afronden”, aldus een woordvoerder van AZ. ”Aan het einde van de middag komen we waarschijnlijk met het officiŽle nieuws naar buiten.” Zowel Mendes da Silva als Jenner komt over van NAC Breda, dat afgelopen seizoen ternauwernood degradatie ontliep.

AZ is behoorlijk slagvaardig op de transfermarkt. In een eerder stadium trok de club van trainer Louis van Gaal al Gijs Luirink, Joey Gudjonsson, Maarten Martens, Moussa Dembele, Simon Cziommer, Kemy Agustien en Santy Hulst aan.

'Nederlands elftal is te blank'

Marco van Basten wil met een vrijwel 'lelieblank elftal' Wereldkampioen worden, zo menen nogal wat Nederlandse Surinamers volgens de Volkskrant.

'San Marco' is voor menig luisteraar van de Surinaamse zenders in de grote steden de gebeten hond. Hij wordt verketterd omdat hij de sportieve trots van de Surinamers, jongens als Kluivert, Seedorf en Davids, met chirurgische precisie heeft verwijderd uit Oranje. ''Hij heeft de Surinaamse spelers verwijderd als een kankergezwel.'' In de 'zwarte' cafťs in de Randstad kunnen sommigen zijn bloed wel drinken.

Fernand Gout (55), ooit voetballer van het Surinaamse jeugdteam op de Koninkrijksspelen, noemt in de Volkskrant het beleid van Van Basten zelfs ''puur racisme''. Gout: ''Ik neem geen blad voor de mond, dus ik zeg het maar openlijk. Dit deugt gewoon niet. Ik ben nog steeds voor Oranje, ondanks alles. Maar het hart van alle Surinaamse Nederlanders bloedt deze weken.'' Ook andere Surinamers beklagen hun leed in de krant over deze gang van zaken. Ze zeggen voor ArgentiniŽ te zullen juichen komende woensdag, omdat dat een Zuid-Amerikaans team is.

Een ander geluid komt van de 52-jarige Surinamer John: ''Er zijn toch genoeg bruine spelers in Oranje? Jongens als Babel, Maduro. Je woont en werkt in dit land. Dan ben je gewoon voor Nederland.'' Hij vindt dat de anderen niet zo uit hun nek moeten kletsen.

'Nederlands elftal is te blank'

WK 2006Marco van Basten wil met een vrijwel 'lelieblank elftal' Wereldkampioen worden, zo menen nogal wat Nederlandse Surinamers volgens de Volkskrant. 'San Marco' is voor menig luisteraar van de Surinaamse zenders in de grote steden de gebeten hond. Hij wordt verketterd omdat hij de sportieve trots van de Surinamers, jongens als Kluivert, Seedorf en Davids, met chirurgische precisie heeft verwijderd uit Oranje. ''Hij heeft de Surinaamse spelers verwijderd als een kankergezwel.'' In de 'zwarte' cafťs in de Randstad kunnen sommigen zijn bloed wel drinken.

Fernand Gout (55), ooit voetballer van het Surinaamse jeugdteam op de Koninkrijksspelen, noemt in de Volkskrant het beleid van Van Basten zelfs ''puur racisme''. Gout: ''Ik neem geen blad voor de mond, dus ik zeg het maar openlijk. Dit deugt gewoon niet. Ik ben nog steeds voor Oranje, ondanks alles. Maar het hart van alle Surinaamse Nederlanders bloedt deze weken.'' Ook andere Surinamers beklagen hun leed in de krant over deze gang van zaken. Ze zeggen voor ArgentiniŽ te zullen juichen komende woensdag, omdat dat een Zuid-Amerikaans team is.

Een ander geluid komt van de 52-jarige Surinamer John: ''Er zijn toch genoeg bruine spelers in Oranje? Jongens als Babel, Maduro. Je woont en werkt in dit land. Dan ben je gewoon voor Nederland.'' Hij vindt dat de anderen niet zo uit hun nek moeten kletsen.

Meer WK-nieuws vind je op de WK-site van FOK!.

Kleinzoon Khomeini: 'VS, val Iran binnen'

Vlag Iran De kleinzoon van ayatollah Khomeini, Hossein Khomeini, wil dat een Amerikaanse militaire inval het Iraanse regime zal verdrijven. Hossein is een belangrijke geestelijke in Iran. "Het is een dictatuur van geestelijken die ieder aspect van het leven beheerst. Iran moet vrijheid krijgen, of dat nu door binnenlandse of buitenlandse ontwikkelingen gebeurt. Als je een gevangene bent, wat zou je doen? Als iemand die gevangenis maar openbreekt".

Ayatollah Khomeini, zijn grootvader, is de grote man achter de islamitische revolutie van Iran. Na het vertrek van de Iraanse sjah werd hij in 1979 als redder binnengehaald. Iran werd een islamitische republiek, waar de sjiitische islam politiek en privťleven domineert. Hossein is tegen het verplicht dragen van een hoofddoek voor vrouwen in Iran. "Een hoofddoek is een persoonlijke kwestie. Als een vrouw het wil kan ze er een dragen, anders niet. Veel familieleden van mijn grootvader droegen geen hoofddoek".

Hossein heeft al eerder zulke uitspraken gedaan. In 2003 riep hij vanuit Irak de VS op democraten in Iran met een invasie aan de macht te helpen. Hij werd door deze uitspraken teruggeroepen en tot zwijgen gedwongen. Hij heeft zich daar lange tijd aan gehouden, maar herhaalt zijn vorige stellingname nu weer.

36.000 pond voor zilveren Kiwi's

Icoon BuitenlandsTwee zilveren beeldjes van de Kiwi vogel hebben in veilingshuis Christie's 36.000 pond opgeleverd. De verwachte verkoopprijs was 900 pond.

De beeldjes waren een huwelijkscadeau aan Prinses Margaret en Lord Snowdon van het Nieuw Zeelandse volk en de regering. De beeldjes zijn ontworpen door professor John Simpson van de Canterbury University arts school. Woordvoerder Paul Brewer van het nationale museum Te Papa in Wellington wil niet zeggen hoeveel het museum geboden heeft maar zegt wel dat er mensen onder de bieders zitten die niets om de beelden geven.

De regering maakte zich zorgen toen deze vernam dat het huwelijkscadeau uit 1960 geveild zou worden tezamen met 46 andere huwelijkscadeau's van regeringen. Minister-president Helen Clark gaat er vanuit dat Koningin Elizabeth de opbrengst van de cadeau's aan het goede doel doneert.

Christina Freyberg, woordvoerder van Christie's wil niet zeggen wie de winnaar van de veiling is. Ze bevestigde dat de opbrengst van de veiling naar het goede doel zou gaan.
Kiwi vogel
De kiwi vogel is het nationaal symbool van Nieuw Zeeland.

Met dank aan Jaguarized voor het herschrijven en submitten submit.

Fisichella ook in 2007 bij Renault

Het team van Renault F1 heeft vandaag officiŽel bekend gemaakt dat ze het contract met Giancarlo Fisichella met ťťn jaar hebben verlengd. In 2007 zal de Italiaan dus ook voor de Franse renstal uitkomen.

Al een tijdje gingen er geruchten dat Fisichella zeker was van zijn plaats bij Renault in 2007, maar nu is er ook aan de laatste twijfels een eind gekomen. De Italiaan kwam in 2005 naar de Franse renstal, tussen 1998 en 2001 reed hij ook al voor Benetton, het team dat Renault in 2001 opkocht. Fisichella won sinds zijn 'rentree' bij het team twee races. Op dit moment staat de Italiaan vierde in de tussenstand om het wereldkampioenschap met 32 punten.

"Het was belangrijk voor mij om vroeg in het seizoen te weten wat mijn toekomst zou zijn. Ik ben erg blij dat ik volgend jaar ook bij Renault mag rijden en dat ik dan de vruchten kan plukken van twee jaar harde arbeid met het team. Ik wil het Renault F1 Team bedanken voor hun vertrouwen in mij. Nu mijn toekomst duidelijk is, kan ik mij met de volle 100% richten op het verdedigen van het constructeurskampioenschap voor het team en om zelf zo hoog mogelijk te finishen in het rijderskampioenschap," aldus Fisichella.

Wielerlegende Lomme Driessens overleden

In een ziekenhuis in het Belgische Vilvoorde is woensdagnacht wielerlegende Lomme Driessens overleden. Dat maakte de VRT zopas bekend. Driessens werd 94.

Guillaume "Lomme" Driessens was voor de Tweede Wereldoorlog zelf actief als wielrenner maar was vooral bekend als ploegleider. Decennialang had hij de grote namen in de wielersport onder zijn hoede: Fausto Coppi, Eddy Merckx, Rik Van Looy, Walter Planckaert, Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu, Freddy Maertens, Henny Kuiper, Adrie Van der Poel. Allen braken ze door onder Driessens' hoede.

Tussen 1947 en 1986 was Driessens ononderbroken actief als ploegleider. Later steunde hij achter de schermen nog diverse wielerploegen. Zijn palmares als ploegleider oogt indrukwekkend. Zo werden maar liefst zeven van zijn renners wereldkampioen en pakte hij zeven eindzeges in de Tour de France.

Maar Driessens maakte ook faam door zijn kleurrijke persoonlijkheid en sluwheid in de koers. Hij schuwde het aangaan van tijdelijke coalities - al dan niet door met geld over de brug te komen - met andere ploegen niet.

In de wielerwereld reageert men geschokt op het overlijden van Driessens. "BelgiŽ verliest opnieuw ťťn van zijn grootste namen uit de wielersport." aldus Eddy Merckx.

Voor tweevoudig wereldkampioen Freddy Maertens komt het overlijden van "Lomme" niet als een verrassing. Hij had zijn ex-ploegleider dinsdag nog bezocht in het ziekenhuis. "Maar het doet wel pijn. Hij was nog maar een schim van de man bij wie ik tweemaal wereldkampioen kon worden."

NVD gaat door onder nieuwe naam

Icoon PolitiekDe partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD) geeft niet op, na alle negatieve publiciteit en na een verbod op de naam NVD. Ze heeft besloten onder een nieuwe naam verder te gaan: PNVD, wat dus staat voor Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit. Eerder werd de naam NVD verboden door de rechter, doordat het beveiligingsbedrijf NVD uit Haarlem een kort geding aanspande, omdat het niet geassocieerd wilde worden met een pedofielenpartij.

De voorzitter van de partij, Marthijn Uittenbogaard, vertelt vandaag in het AD dat hij heeft lopen Googlen en geen enkele organisatie gevonden heeft met deze afkorting. Hij verwacht dus dat de nieuwe naam geen problemen meer op zal leveren.

Voorlopig gaat de NVD dus door. In augustus is de eerste partijbijeenkomst gepland en volgend jaar plannen ze mee te doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Tot die tijd hebben de bestuursleden het druk met het reageren op alle pogingen om de partij te stoppen. Begin juli zal er een rechtszaak starten waarin slachtoffers van pedofielen zullen vragen de partij te verbieden. Ondertussen ontvangt de partij tientallen doodsbedreigingen. Hiervan heeft Uittenbogaard inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Marthijn Uittenbogaard
Voorzitter Uittenbogaard bij zijn computer

Ajax legt Roger GarcŪa vast

Ajax heeft Roger GarcŪa Junyent aangetrokken. De 29-jarige Spanjaard tekende een eenjarig contract in Amsterdam.

Roger maakt de transfervrije overstap van Villarreal. In 1995 vierde hij namens FC Barcelona, waar hij eveneens zijn opleiding genoot, zijn profdebuut in de wedstrijd tegen Deportivo la CoruŮa. Na enkele succesvolle seizoenen kreeg Roger van trainer Louis van Gaal te horen dat hij moest vertrekken.

Roger koos voor Espanyol, waarmee hij in 2000 de Copa del Rey won. Vanaf 2003/2004 kwam de middenvelder uit voor Villarreal. In de voorbije jaargang speelde Roger 24 competitieduels namens de halve finalist van de Champions League.

Rel binnen D66 zet zich voort

Lousewies van der LaanDe vriendschappelijke relatie tussen D66-kopstukken Lousewies van der Laan en Alexander Pechtold loopt steeds meer deuken op. Gisteren heeft het conflict een hoogtepunt bereikt, toen Van der Laan haar opponent in het lijsttrekkerdebat neerzette als ongeloofwaardig. Pechtold spreekt van een vertrouwensbreuk.

"Een fractievoorzitter moet duidelijkheid verschaffen over de minister. Lousewies moet dus zeggen: ben ik geloofwaardig of niet", aldus Pechtold gisteravond op de partijbijeenkomst in Tilburg, waar het debat plaatsvond. Tot grote ontzetting van de Minister van Bestuurlijke vernieuwing hield Van der laan vast aan haar overtuiging dat hij ongeloofwaardig zou zijn.

Pechtold vindt het nu te ver gaan en zegt dat er "een grens overschreden" is; "Het woord ongeloofwaardig plaatst iemand buiten de cirkel van het debat. Dat is stijlloos en is schadelijk voor mij en de partij." Aan opstappen denkt hij nog niet. "Ik ga me nu inzetten voor het lijsttrekkerschap."

Pechtold
Pechtold: "Ongeloofwaardig en stijlloos"

Met veel dank aan Mainport voor het herschrijven en aanleveren via de submit.

Vliegtickets in ruil voor seks

Icoon BuitenlandsNieuw Zeelands nationale luchtvaartmaatschappij doet een intern onderzoek naar een "sex-for-travel"-scam. Personeelsleden van Air New Zealand gebruiken hun privileges om prostituees te laten vliegen in ruil voor seks. Dit is gisteren bevestigd door de luchtvaartmaatschappij.

De verklaring kwam een dag voordat Air New Zealand het zelf naar buiten had willen brengen door een cover story van het tijdschrift "Investigate". Het tijdschrift citeert een hotelmedewerker die claimt dat een aantal personeelsleden van Air New Zealand in Auckland een mondelinge overeenkomst hadden met prostituees voor vliegtickets met korting in ruil voor seksuele diensten.

De hotelmedewerker heeft het tijdschrift ingelicht omdat deze bang was geworden nadat CEO's van luchtvaartmaatschappijen een vrouwelijk personeelslid hadden geconfronteerd, welke een e-mail had rond laten gaan over All Black rugbyspeler Dan Carter in een "Jockey"-reclame. Volgens de hotelmedewerker gebruiken de prostituees het luchtvaartpersoneel om zo goedkoop aan "buddy fares" te komen. Dit zijn lage vliegtarieven voor personeelsleden.

Air New Zealand heeft gisteren toegegeven dat tenminste ťťn personeelslid onderzocht wordt. De luchtvaartmaatschappij geeft geen details weg over de persoon. Volgens Air New Zealand zijn de "buddy fares" een privilege en geen recht. De zaak wordt dan ook extreem serieus opgenomen.Met dank aan Jaguarized voor de herschreven submit.

Krol nieuwe trainer Ajaccio

Ruud Krol (57) is komend seizoen trainer van het Franse Ajaccio. Krol vertrok afgelopen maand samen met Danny Blind en Gerard van der Lem bij Ajax.

Krol krijgt de taak Ajaccio terug te loodsen naar de Ligue 1. Afgelopen seizoen finishte de ploeg uit Corsica op een achttiende plaats, hetgeen degradatie betekende. Hierop werd trainer Josť Pasqueletti de laan uitgestuurd. Krol was sinds het tijdperk Ronald Koeman assistent-trainer bij Ajax. De laatste club waar Krol de eindverantwoordelijkheid in handen had was het Egyptische Zamalek.

Bewoner verpleeghuis ligt paar dagen dood op kamer

Icoon BinnenlandsEen bewoner van verpleeghuis Vita Nova in Oss werd zaterdag dood aangetroffen nadat een medebewoner aangaf bij het personeel dat zijn tv-gids al twee dagen was blijven liggen. De 56-jarige bewoner bleek al enkele dagen dood te zijn. De man is een natuurlijke dood gestorven. Dit meldt het Brabants Dagblad donderdag.

Volgens directeur Hupkens van Verpleeghuis Vita Nova zou de man een zeer teruggetrokken leven leiden. "Hij wilde met niemand contact. Elke toenadering voor zorg wees hij af. Soms ging hij op zijn scootmobiel naar buiten. Hij deed zelf zijn boodschappen en verzorgde zichzelf lichamelijk. Hij werd soms dagen niet gesignaleerd", aldus Hupkens in het Brabants Dagblad.

Deze week zal het verpleeghuis een rapport over dit voorval opstellen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zal aan de hand van dit rapport bekijken of er door hun zelf een onderzoek gestart zal worden of dat er maatregelen getroffen zullen worden tegen het verpleeghuis. Dit liet een woordvoerder van de inspectie weten.

Met dank aan rickybee, Mifomo en Boesh voor de submit.

Nederlaag OekraÔne komt door kikkers

De pijnlijke nederlaag van OekraÔne gisteren tegen Spanje komt door kikkers. Zoals we al eerder meldden, houden die de spelers van de OekraÔne al een paar dagen uit hun slaap, en ook de nacht voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Spanjaarden was het weer feest.

"Ik heb echt geen oog dicht gedaan. En ik was zeker niet de enige. Eťn speler raakte zelfs zo over zijn toeren,dat hij met geweld een eind aan de herrie wilde maken," aldus verdediger Vasjtsjoek, die overigens tegen een rode kaart opliep gisteren.

Zwarte DS Lites gestolen

In China zijn een aantal DS Lites gestolen. Niet zo'n ramp, in China verdwijnt wel meer, maar het gaat hier om een complete vrachtcontainer vol met de zwarte uitvoering van de handheld die op 23 juni in Europa beschikbaar moet zijn.
Ook zaten er DS games in de container.

De schade komt neer op 2,32 miljoen Amerikaanse dollars, en de politie in Hong Kong heeft een idee in welke hoek er gezocht moet worden naar de dader. Recentelijk zijn er namelijk veel zwarte DS Lites te koop aangeboden in Hong Kong, en het lijkt erop dat deze onderdeel van de buit waren. Mocht je meer weten, je kunt een aardig zakcentje verdienen met de gouden tip; er is $128.831 klaargezet voor degene die de politie naar de daders brengt.

Hoe de container precies gestolen is, is een raadsel. Wellicht heeft David Copperfield of Hans Klok ineens een zwarte DS op zak?

Ook is niet bekend of de handhelds net als sneakers vervoerd worden. Populaire sportschoenen worden vaak vervoerd in twee containers; ťťn voor de linkerschoenen, ťťn voor de rechterschoenen. Zou Nintendo de styli en opladers apart van de handhelds vervoerd hebben?

Advocaat geeft spelers Zuid-Korea vrij

Dick Advocaat heeft de spelers van Zuid-Korea twee dagen vrij gegeven om bij te komen en te genieten van de zwaarbevochten 2-1 overwinning op Togo.

"Het was een waar gevecht. De spelers hebben wat blauwe plekken, maar niemand is ernstig geblesseerd," aldus de assistent van advocaat, Pim Verbeek. Vrijdag zal er weer worden getraind.

De basisspelers werkten woensdag een hersteltraining af en voor de reserves stond een normale training op het programma. Zondag speelt Zuid-Korea de tweede WK-wedstrijd. Frankrijk is dan de tegenstander.

Maak Psychonauts Xbox 360 compatible!

Aldus schreeuwt Tim Schafer, de starter van het softwarehuis Double Fine. Double Fine's eerste game was Psychonauts.Wij willen Psychonauts!

Op Double Fine's weblog spreekt Tim het volgende:

"[...]
Omfg is right, kids. The Excellent game Psychonauts running on the XBOX 360 would be just about the coolest thing in the world, wouldn't it? Unfortunately, I don't know if it's ever going to happen. Whoa, did I just manipulate your emotions?

You know, I have an XBOX 360, and I love it. I love it so much. I wish I could spend every living moment of my life playing it. My wife and I have discussed it, and we've agreed to name our first child, "Geometry Wars." The only thing that could make my XBOX 360 any better is if it would just play this game we made called PSYCHONAUTS.

To this end, I called up the good people at Microsoft and said, "Hello friends. How is the emulator coming along? Will it ever run the Excellent game Psychonauts?" "Believe us, we have top men working on it now," they said.

"You know, if it would help, we'd be willing to fly all our engineers up to Seattle, and they'd do all the programming! Or, they could just tell you exactly how our engine works, and we could probably get it running on the 360 in just a few hours!" "TOP... MEN." Is all they said.
[...]"


Dus, wat moeten we doen van Ome Tim? Mailen!
"[...]
So right now I want you to do two things. First, do a Google image search on the phrase, "Best XBOX Game of all Time." What is the first screenshot you see? (Okay, for me, it's Psychonauts. If you get different results, then your Google must be broken.) Clearly this is irrefutable, mathematical evidence that the very next game the Microsoft emulator team should be working on is Psychonauts!
[...]"Laat Psychonauts niet eenzaam achter!
"[...]
Okay, here's the second thing: I want you to get up. I want you to walk over to your window right now. I want you to open your window up, and then I want you to stick your head out, and then I want you to take in a nice breath of fresh air, and then I want you to close that window and walk back to your computer and send Microsoft a heartfelt message. Something to the effect of, "I am a 9-year-old boy in the hospital, dying of consumption, and my last wish is to play Psychonauts on my XBOX 360!" (Please, try to make up your own disease.)
[...]"


Je kunt Microsoft hier mailen.

Getuige verdwijning Luik nu verdachte

MisdaadDe 39-jarige Abdellah Ait Oud, die zich gisterochtend vrijwillig bij de Belgische politie meldde als getuige in de zaak rond de twee vermiste Luikse meisjes Stacy Lemmens en Nathalie Mahy, is gisteravond aangehouden als verdachte. Hij wordt beschuldigd van ontvoering van kinderen minder dan twaalf jaar en onrechtmatige opsluiting.

De verdachte ontkent iets met de verdwijning van de 7 en 10-jarige meisjes te maken te hebben. Volgens de onderzoeksrechter zijn er echter voldoende aanwijzingen om hem vast te zetten. Zo bleef hij na de verdwijning drie dagen spoorloos, terwijl hij als belangrijke getuige werd gezocht. Bovendien zouden sommige van zijn verklaringen met elkaar in tegenspraak zijn.

Abdellah Ait Oud heeft een verleden van zedenmisdrijven. Zo werd hij in 1994 veroordeeld wegens de verkrachting van een 14-jarig nichtje. Die had hij vanaf haar zesde jaar misbruikt. In 2001 werd hij veroordeeld wegens het misbruiken van een ander 14-jarig meisje. Die sloeg hij met een steen op haar hoofd waarna hij haar verkrachtte. Ait Oud, geboren en getogen in BelgiŽ, was voorwaardelijk vrijgelaten uit de gevangenis.

Abdellah Ait Oud: officieel verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Stacy en Nathalie
Abdellah Ait Oud: Van getuige naar verdachte

Met dank aan mesecina en Bas028 voor de submit.

Don Leo verwacht geen afslachting

Vanavond zal Shaka Hislop wederom het doel verdedigen van Trinidad & Tobago in de wedstrijd tegen Engeland.

"Kelvin Jack is nog geblesseerd. Hislop krijgt daarom nog een kans, want hij deed het tegen Zweden niet slecht."

Beenhakker verwacht niet dat de Engelsen vanavond over zijn ploeg zullen heenlopen. Vooral de aanhang van Engeland denkt dat T&T vanavond vrij eenvoudig naar de slachtbank zal worden gebracht. "Keep on dreaming," was de reactie van Don Leo.

Final Fantasy VII op de PS3?

BestBuy.com heeft een pracht van een aanbieding:

Final Fantasy VII voor de PlayStation 3 voor maar 60 dollar. Er is alleen ťťn probleem: Dit spel bestaat niet! Square Enix heeft nooit iets aangekondigd dat FFVII op de PS3 zal verschijnen en er is helemaal niets van bekend. Het wordt nog gekker als je leest wanneer het spel klaar is: 1 December dit jaar.

Toch verscheen deze aanbieding op de site van BestBuy.

Mocht FFVII toch op de PS3 verschijnen, dan heeft Square Enix dit prachtig stil weten te houden, maar voorlopig lijkt het alsof BestBuy een onbetrouwbare waarzegster heeft geraadpleegd.

Wat is Dit: Opgave 30 - Uitslag

Deze keer waren er ook weer drie ronden nodig om het plaatje te raden. Er is wel maar ťťn persoon die punten heeft behaald en dat is Bees en krijgt 6 punten met het geven van het goede antwoord. Op dit antwoord zijn dus geen lifters. Het antwoord van Markofnikoff wordt afgekeurd omdat hij meerdere dingen tegelijk zegt.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. In de stand voor het kwartaal zijn geen veranderingen geweest, Lode blijft koploper met 21 punten. En in de jaarstand zijn ook geen wijzigingen. JtS blijft hier bovenaan staan met 42 punten.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing: Vaas

Tot WiD.

Je eigen tattoo in Mercenaries: World in Flames?

Pandemic Studios heeft op de officiŽle Mercenaries 2 website een wedstrijd in het leven geroepen, speciaal voor de vele aspirant tattoo-ontwerpers zonder de nodige slachtoffers om op te oefenen.
Als je wint zal Mattias, ťťn van de mercenaries, namelijk jouw ontwerp in het spel dragen. Ook komt er een vermelding in de credits ťn komt je ontwerp natuurlijk op de website te staan.Voor iedereen die nu massaal tribals en blote vrouwen beginnen te schetsen: dat zit er helaas niet in. Tribals, ontwerpen waarop copyright rust en schokkende dingen worden helaas niet geaccepteerd.

De wedstrijd kun je hier vinden.

Piek van zinloos geweld in Amsterdam

BinnenlandsAmsterdam gaat gebukt onder een explosie van zinloos geweld. Afgelopen maand vonden tal van incidenten plaats waarbij slachtoffers vaak vanuit het niets zwaar werden mishandeld door jongeren van Noord-Afrikaanse (Marokkaanse) komaf. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er inderdaad sprake is van ''een piek'', maar dat er vooralsnog geen reden is het beleid te wijzigen: ''De daders moeten worden opgepakt en bestraft en daar zijn politie en justitie volop mee bezig. Dit is geen overlast meer, maar crimineel gedrag.''

Het is bekend dat er in de hoofdstad zo'n honderd groepen jongeren de stad onveilig maken. De laatste jaren zijn allerlei projecten gestart om deze reljeugd in toom te houden. Politiegegevens van de afgelopen maand leveren echter een forse reeks incidenten op waarbij slachtoffers bijvoorbeeld 'zomaar' van hun fiets worden getrokken en mishandeld.

Zo werd deze week in Osdorp een 21-jarige man door zes jongeren van zijn fiets getrokken en in elkaar geslagen en geschopt. De jonge mannen gingen er vervolgens vandoor in een donkere Volkswagen Golf. In de Jan Tooropstraat werd deze week een 27-jarige man door tien jongeren de vernieling in getrapt voor een mobiele telefoon. En zelfs ambulancemedewerkers en een arts ontkwamen niet aan het geweld. Zij werden door twintig knapen belaagd in zwembad De Mirandabad

De politie zegt dat mogelijk het warme weer van de laatste dagen een oorzaak is van de geweldshausse. Bekeken wordt of er sprake is van een trend en of het in bepaalde gebieden erger is.

Bayer Leverkusen aast op Jaliens

AZ-verdediger Kew Jaliens staat in de belangstelling van Bayer Leverkusen.

Na het afscheid van Jens Nowotny is de Duitse club op zoek naar defensieve versterking. De 27-jarige Jaliens zou dat vertrek moeten compenseren. Eerder toonde Leverkusen ook al belangstelling voor PSV'er Andrť Ooijer en Peter Niemeyer van FC Twente.

Tim de Cler vertrekt vrijwel zeker niet naar Feyenoord. De Rotterdammers zagen in de international dť ideale linksback, maar Louis van Gaal wil De Cler onder geen enkele voorwaarden laten vertrekken uit Alkmaar.

Kroatische clown op veld krijgt boete

Een Kroatische clown kwam tijdens de wedstrijd BraziliŽ-KroatiŽ in beschonken toestand het veld op om de voeten van zijn idool Prso te kussen. De wedstrijd werd heel even onderbroken maar dit was op de televisie niet te merken. Hij werd meteen verwijderd van de grasmat en een nacht in de cel gezet. De volgende dag werd hij veroordeeld tot een boete van 140 euro wegens huisvredebreuk.

Er kwam tijdens de wedstrijd TunesiŽ-Saudi-ArabiŽ ook een supporter het veld op. Waarschijnlijk zal hem een soortgelijke straf opgelegd worden.


Kroatische clown tijdens wedstrijd op veld


Voor meer WK-nieuws kun je terecht op WK2006.fok.nl!

Steeds minder Turken willen bij de EU

EnquÍteDe wens van de Turkse regering om zich bij de Europese Unie aan te sluiten, wordt door steeds minder Turken gedeeld. Uit een enquÍte van de universiteiten Isik en Sabanci uit Istanboel blijkt dat 57% van de Turken er nog voorstander van is. Vorig jaar was dat 65% en twee jaar terug nog ruim 80%.

Een meerderheid van de ondervraagden vond het in orde als de politieke vrijheid wordt ingeperkt als het landsbelang dat vereist. Een meerderheid is ook voorstander van afschaffing van het verbod op hoofddoekjes in universiteiten en openbare gebouwen. De huidige islamitisch getinte regeringspartij AKP wil dat ook, maar botst daarbij op weerstand van seculiere Turken uit onder meer het leger. Overigens ziet 40% van de Turken liever dat het land door een regering van militairen wordt bestuurd.

Van de ondervraagden zegt 60% dat het gebrek aan geloof een van de oorzaken van de problemen in Turkije is. De meesten hebben er moeite mee als hun dochter met een niet-moslim zou trouwen.

Oranje naar Stuttgart vertrokken

Het Nederlands elftal is vanmorgen om half elf met de bus naar Stuttgart vertrokken. Morgenavond speelt Oranje daar om zes uur de tweede WK-wedstrijd tegen Ivoorkust.

Vanaf zes uur vanavond traint de selectie van bondscoach Marco van Basten in het Gottlieb Daimler Stadion van Stuttgart. De oefenmeester heeft dan de beschikking over een volledig fitte groep.

Nederland zal morgen waarschijnlijk in dezelfde opstelling starten als afgelopen zondag tegen ServiŽ-Montenegro. Dat betekent dat Wesley Sneijder wederom de voorkeur krijgt boven Rafael van der Vaart

Stanley Cup-finale wedstrijd 5

Edmonton deed wat het deze finaleserie nog niet deed: winnen in Raleigh, op bezoek bij de Carolina Hurricanes. Met de 3-1 achterstand en daarmee op de rand van verlies pakten de Oilers zich bijeen en stalen een overwinning in de verlenging.

Terwijl in het midden-westen van de Verenigde Staten het orkaanseizoen al was begonnen kende de finaleserie met twee opeenvolgende 2-1 uitslagen een stilte voor de storm. Die begon in wedstrijd vijf, in de eerste periode. Zestien seconden was men onderweg toen Fernando Pisani een kanonschot van Chris Pronger van richting deed veranderen en daarmee Hurricanes-goalie Cam Ward verschalkte. Na een kleine zes minuten maakte Eric Staal in drie pogingen de gelijkmaker terwijl Oiler Matt Greene op de strafbank zat. Nog geen vijf minuten later was het Ray Whitney die de 'Canes met een afstandschot op voorsprong zette, met Greene opnieuw achter glas. De Oilers lieten het niet op zich zitten en scoorden drie minuten later voor de eerste keer in negentien pogingen uit een powerplay. Matt Cullen zat op de strafbank en Ales Hemsky schoot vanaf de linkercirkel in de brievenbus tussen Wards schouder en de dwarsligger. Het was hiermee nog niet over; twintig seconden voor het einde van de periode promoveerde Mike Peca een rebound tot doelpunt terwijl zowel Oiler Dick Tarnstrom als Hurricane Mike Commodore de strafbank bezetten. Voor tien minuten ging de storm liggen toen het einde van de eerste periode luidde.

De tweede periode zag eruit als een normale, zij het zeer spannende, ijshockeyperiode. Zeven om acht schoten op doel, twee penalty's voor beide ploegen en een doelpunt voor de Hurricanes van de stick van Staal, die de stand op 3-3 bracht. De goal was niet zonder controverse; Oilers-goalie Jussi Markkanen protesteerde dat hij de puck bedekt had, maar er werd niet afgefloten en Staal duwde het rubberen kleinood over de lijn.

In de derde periode begon Edmonton een offensief, en liet Carolina de Canadezen komen en concentreerden de zuiderlingen zich op verdedigen. Het resultaat was een periode met weinig schoten en twee overtredingen van de Hurricanes. De powerplay-eenheid van Edmonton haperde echter nog steeds en kon niet profiteren. In de eerste verlenging werd Carolina volledig teruggeduwd. Geen enkel schot op doel konden de Amerikanen afleveren, terwijl Edmonton er in drie en een halve minuut zeven tegenover stelde. Na drie minuten leek het noodlot voor de Albertanen toe te slaan; Steve Staios werd wegens tripping naar de strafbank gestuurd en met al drie powerplay-doelpunten op het scoreblad kreeg Carolina de uitgelezen kans om de Stanley Cup te veroveren. Het pakte heel anders uit. Voor de eerste keer in de historie van de Stanley Cup-finale scoorde een team in de verlenging met een man minder op het ijs. Pisani, die de score had geopend, sloot de wedstrijd af na een perfect uitgevoerde counter. zaterdag zal het Rexall Place in Edmonton het toneel zijn voor wedstrijd zes.


Finale Stanley Cup:

Eastern ConferenceWestern ConferenceStand
Carolina HurricanesEdmonton Oilers3-2
CarolinaEdmonton5-4
CarolinaEdmonton5-0
EdmontonCarolina2-1
EdmontonCarolina1-2
CarolinaEdmonton3-4, OT

FC Twente geÔnteresseerd in Aissati

IsmaŽl Aissati staat in de belangstelling van FC Twente. De Utrechter, die nu nog bij PSV onder contract staat, is in Eindhoven niet zeker van een basisplaats. Afgelopen seizoen debuteerde de jeugdige speler in de Champions League wedstrijd tegen AC Milan in het eerste van PSV. Hij was toen de jongste Nederlandse speler die ooit op het hoogste Europese niveau speelde.
De beide assistenten van Guus Hiddink bij PSV, Fred Rutten en Renť Eijkelkamp, zijn volgend jaar verantwoordelijk voor de resultaten bij de EnschedeŽrs. Zij kennen de kwaliteiten van Aissati en zouden de speler graag huren van PSV. Aissati speelde afgelopen seizoen achttien duels voor de Eindhovenaren, twee keer wist hij het doel te vinden.

Wederom nieuwe Oblivion content onderweg

We hebben al aardig wat downloadable content beschikbaar voor The Elder Scrolls IV: Oblivion, maar Bethesda is nog niet klaar met de extra quests en gebieden. Op de site is namelijk informatie te vinden over de volgende update: Mehrunes' Razor. De uitbreiding bestaat uit een quest die je door een nieuwe dungeon leidt, de grootste van heel Cyrodiil. Er zijn 17 nieuwe magische items te vinden, waaronder uiteindelijk de Mehrunes' Razor, een item met de mogelijkheid om vijanden in ťťn klap te doden. Voor de uitbreiding staat een prijs van $2,99. Op Xbox Live Marketplace zal dit waarschijnlijk 200 of 250 punten worden.Met dank aan Schele_waffel voor de submit!

Duizelige Ronaldo naar ziekenhuis

Uit voorzorg is Ronaldo woensdagavond naar een ziekenhuis bij KŲnigstein gegaan. De Braziliaanse aanvaller klaagde over duizeligheid en hoofdpijn. Artsen hebben echter niets bijzonders kunnen ontdekken bij de speler van Real Madrid.

Even na middernacht keerde de spits weer terug in het hotel. Het is de verwachting dat hij vandaag gewoon weer zal meetrainen.

"Ronaldo klaagde woensdag over duizeligheid en heeft een medische check en een aantal testen ondergaan. Er zijn geen afwijkingen vastgesteld, dus Ronaldo zal gewoon kunnen trainen," aldus een verklaring van de Braziliaanse voetbalbond.

Nog een Rolling Stone in het ziekenhuis

Icoon MuziekHet zit de Rolling Stones en hun fans niet mee. Eerder al werden een aantal Europese concerten uitgesteld wegens een onfortuinlijke val uit een palmboom van gitarist Keith Richards. Nu is ook Ronnie Wood opgenomen in een ziekenhuis. De gitarist die eerder deze maand zijn 59ste verjaardag vierde, heeft zich laten opnemen in de privťkliniek The Priory om af te kicken van zijn alcoholverslaving.

Het schema van de Europese tour zal nu nogmaals worden aangepast. Mojo meldde na de val van Keith Richards al op haar site dat het concert van 1 augustus aanstaande verplaatst zal worden naar een nog onbekende datum in 2007.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Van der Laan 'heel emotioneel' over gratis musea

Icoon PolitiekDe spanningen tussen de Tweede Kamer en het kabinet lopen hoog op. Dit maal is het gevoelige onderwerp van gesprek gratis toegang voor rijksmusea. De Kamer is vůůr, de staatssecretaris is absoluut tegen. "U heeft geen idee wat u aanricht", aldus een 'heel emotionele' Medy van der Laan.

"U wilt op deze manier meer allochtonen naar het museum halen, maar geloof me, er komt geen allochtoon extra. Bovendien ontneemt u de musea de mogelijkheid te investeren. Ik ben geschokt door uw voorstel." De Kamer geeft echter geen gehoor aan deze emotionele uitspraken van Van der Laan; een meerderheid van PvdA, VVD en SP diende dinsdag een voorstel in tot gratis toegang voor rijksmusea.

De musea zullen alleen voor Nederlanders gratis worden. Als je als Nederlander belasting betaalt krijg je een 'cultureel paspoort' opgestuurd, waarmee de musea gratis bezocht kunnen worden. Buitenlanders, die bij het Van Gogh museum zo'n 80 procent van de bezoekers uitmaken, moeten wel gewoon entree betalen.

Met dank aan Mainport voor de herschreven submit.

Staat India schrapt Westerse kinderliedjes

Icoon OpmerkelijkEen staat in India heeft enkele kinder- en slaapliedjes uit de schoolboeken verwijderd, omdat zij te westers zouden zijn. Het gaat hier om liedjes als 'Twinkle, Twinkle Little Star' en dergelijke. De alom bekende deuntjes zijn ontzettend populair onder de Indiase kinderbevolking.

"We willen dat onze kinderen kwaliteitsonderwijs met een lokale touch krijgen", zo verklaart de Minister van Onderwijs Narottam Mishra. De kranten ter plaatse berichten dat scholieren vanaf heden Engelse rijmpjes geschreven door Indiase dichters leren.

Met dank aan Mainport voor herschreven de submit.

Dakar-woestijnrally sluit inschrijving

De Dakar Rally heeft een record aantal aanmeldingen gekregen voor de editie van 2007. Er hebben in totaal 680 voertuigen (motoren, auto's en vrachtwagens) aangegeven mee te willen doen aan de woestijnrally. Er is echter maar ruimte voor 505.

"We hebben het maximum al ver van de start bereikt. Hieruit blijkt wel hoe groot de internationale interesse voor de rally is", reageerde directeur Etienne Lavigne.

De Brabantse vrachtwagencoureurs Jan en Gerard de Rooy alsook Hans Bekx, die in het recente verleden voor Nederlandse successen in de Dakar-rally zorgden, zijn de grote afwezigen op de inschrijvingslijst voor de 29e monsterrit door West-Afrika. Toch maken zij zich geen zorgen dat zij niet worden geaccepteerd indien zij alsnog besluiten mee te doen.

De Rooy en Bekx laten deelname aan de rally afhangen van hoe het vrachtwagenreglement, dat door de Internationale Automobiel Federatie wordt opgesteld, er voor de komende jaren gaat uitzien. Bij de afgelopen editie kregen De Rooy en Bekx geen toestemming van start te gaan, omdat hun trucks niet conform het technisch reglement en de homologatiepapieren waren. Deze deceptie willen ze zichzelf nu besparen.

De Dakar Rally start volgend jaar op 6 januari in Lissabon.

Software charts Japan

De wekelijkse software verkopen uit Japan zijn weer bekend. New Super Mario Bros. blijft sterk aan de leiding staan. Op de tweede plaats wel een nieuwkomer deze week, die ook zeker prima verkoopt. Onderaan vallen de verkoopcijfers wat tegen, zelden was nog geen 12.000 exemplaren genoeg om in de top-10 te komen.

GameConsoleDeze WeekTotaal 2006
New Super Mario Bros.NDS244.8821.478.608
Pachislot Kouryaku Series Vol.5PS2100.967100.967
More DS Brain TrainingNDS52.8762.476.775
Winning Eleven 10PS234.880761.407
Prof. Kawashima's Brain TrainingNDS34.7602.357.730
Animal Crossing: Wild WorldNDS25.3552.800.004
English Training DSNDS23.1301.141.623
Tetris DSNDS21.710596.585
Mario Kart DSNDS11.8801.424.882
Pokťmon RangerNDS11.646574.231

Boek: 1000x Robbie Williams

Robbie Williams is hot. Zeker nu hij bezig is met zijn World Tour 2006 en daarbij op 21, 22, 24 en 26 juni de Amsterdam ArenA aandoet. Al binnen een paar minuten waren de eerste twee concerten uitverkocht, waarop het management besloot nog twee extra concerten aan te kondigen, waarvan ook alle kaartjes in korte tijd werden vergeven. Maar het circus draait niet alleen om entreebewijzen, want net als bij het WK voetbal zijn er allemaal navenante artikelen op de markt gebracht en zie je Robbie steeds voorbij komen in de spotjes van een groot telecombedrijf. Een voorbeeld daarvan is het boekje 1000x Robbie Williams van journalist Willem Uylenbroek. De moeite waard of een schlemielige poging om geld te verdienen aan de talenten van een Britse zanger?

Villeneuve verklaart vertrek GPDA

Jacques Villeneuve heeft laten weten waarom hij uit de GPDA ( Grand Prix Drivers Association) gestapt is. Nadat Michael Schumacher aanbleef als directeur, was de maat voor Villeneuve vol. Alles heeft uiteraard te maken met de "parkeerplaats" in Rascasse in Monaco.


"Ik wil niet ergens lid van zijn als die organisatie geleid wordt door iemand die ik niet respecteer," vertelde Villeneuve op zijn eigen website. "Ik kan alleen mijn mening geven en vind het onbegrijpelijk dat iemand de GPDA kan leiden en zich tegelijkertijd zo gedraagt," aldus de wereldkampioen van 1997.

Beckenbauer: "BraziliŽ teleurstellend"

Franz Beckenbauer is niet onder de indruk van de manier waarop titelverdediger BraziliŽ aan het WK is begonnen. De ploeg won dinsdag weliswaar van KroatiŽ (1-0), maar de manier waarop was allesbehalve overtuigend.

"Als ze zo blijven spelen, zitten ze snel weer thuis", aldus Beckenbauer. "Ik denk dat hun trainer Carlos Alberto Pareira ook wel ingezien heeft dat zijn ploeg de komende wedstrijden uit een ander vaatje zal moeten tappen. Zo niet, dan kan het toernooi wel eens heel snel voorbij zijn voor de Brazilianen."

Momenteel ziet Beckenbauer Spanje als belangrijkste kandidaat voor de titel. " We hebben nu alle landen gezien en Spanje heeft op mij de beste indruk gemaakt. De omstandigheden tegen OekraÔne waren zwaar, maar Spanje oogde heel fit en fris. Ze hebben veel indruk op mij gemaakt."

DVD: Swordsman Trilogie

Dat Aziatische films het hier goed doen bewijst het MTV-programma Asian Screen, maar ook films als Crouching Tiger, Hidden Dragon en Hero deden het goed in ons land. De Chinese filmindustrie heeft een rijke geschiedenis op het gebied van de martial-arts films, en gelukkig wordt de collectie die daarvan op DVD verschijnt met de dag groter. Nu is het de beurt aan de redelijk onbekende Swordsman trilogie, zoals vele kung-fu films gebaseerd op boeken van Louis Cha. Jet Li staat centraal op de hoes, dus dat moet wel goed zitten.


Sno vertrekt bij Feyenoord

Het heeft er alle schijn van dat Evander Sno Feyenoord gaat verlaten. De middenvelder, die het afgelopen half jaar op uitleenbasis actief was bij NAC Breda, kan naar Groot-BrittanniŽ.

Volgens diverse bronnen zou het gaan om de Schotse kampioen Celtic of een club uit de Premier League. Vorig jaar was Sno nog een blauwe maandag op proef bij Everton. Sno mag bij de Rotterdammers vertrekken omdat er voor hem geen plaats is in de A-selectie van Feyenoord.

Opnieuw blessure voor Messi

Lionel Messi heeft woensdag tijdens de training een blessure aan zijn linkervoet opgelopen. Het 18-jarige Argentijnse talent zal de komende 24 uur daarom scherp in de gaten worden gehouden.

"De komende uren wordt duidelijk of er echt iets aan de hand is", aldus een woordvoerder van de Argentijnen. Messi was net hersteld van een spierblessure, die hem aan het einde van het seizoen bij Barcelona aan de kant hield.

Kat loopt naar huis: 44 km

Icoon OpmerkelijkDe 29-jarige Marijtje van der Linde-Schulz uit Brielle keek afgelopen week vreemd op, toen ze haar kater Iwan in de tuin zag verschijnen. Ze had hem namelijk tien dagen eerder naar haar ouders in Achthuizen gebracht, zo'n 44 kilometer verderop. Ze had namelijk drie katten en dat vond ze te veel worden. Ze wilde ze niet naar het asiel brengen, maar twee katten weggeven aan haar familie leek haar een mooie oplossing.

Daar dacht Iwan dus duidelijk anders over. Een dag nadat hij bij zijn nieuwe baasjes aangekomen was, nam hij de benen. Na een tijdje de hele buurt afgezocht te hebben, gaf de familie het zoeken op. Tien dagen was hij spoorloos, totdat Marijtje op een ochtend de gordijnen opendeed en een kat in haar tuin zag die wel heel erg op Iwan leek. Toen deze zag dat de gordijnen opengingen, rende hij op de achterdeur af om binnengelaten te worden. Het was dus inderdaad Iwan. De kussentjes onder zijn poten bloedden, maar verder was hij helemaal gezond.

Marijtje snapt nog steeds niet hoe hij het voor elkaar gekregen heeft om het huis terug te vinden. Om van Achthuizen naar Brielle te komen, moet je bijvoorbeeld de dam tussen Goeree en Voorne over. "Onvoorstelbaar, maar waar," aldus Marijtje.

Iwan mag nu natuurlijk blijven. Hij heeft wel een nieuwe naam gekregen: Tom Tom.
Kat met ingebouwde TomTom ;-)
Tom Tom met zijn bazinnetje Marijtje

Doornbos heeft voedselvergiftiging

Robert Doornbos kwam gisteren tijdens de test op Monza niet verder dan veertien rondjes en de dertiende stek. De reden voor zijn inproductieve dag ligt bij een voedselvergiftiging.

"Tja, kan gebeuren. Ik heb dinsdag een verkeerd visje of iets dergelijks gegeten en was snel daarna al doodziek. Vannacht heb ik dan bijna ook niet geslapen. Toch ben ik vanmorgen naar het circuit gegaan om voor het team een nieuwe voor- en achtervleugel te testen tijdens zogenaamde ‘speedtraps’. Dit houdt in dat je geen volledige rondes rijdt, maar steeds door de pitstraat rijdt. Hiervoor hoef je dus niet 100% fit te zijn. Na de lunch adviseerde het team me dat het beter was om ’s middags uit te zieken om morgen wel helemaal fit te zijn. Dan gaan we namelijk de banden voor Indy testen en dat is erg belangrijk voor ons."

Of Doornbos vandaag ook echt in actie komt is nog niet duidelijk.

Kha-nyou, de MythBuster

Midden in het voebalgeweld dezer dagen valt het niet mee om terug te denken wat Nederland vorig jaar rond deze tijd bezighield, maar toch zal bijna iedereen het zich nog wel herinneren, de mysterieuze kat die de Veluwe onveilig maakte. Ondanks de inzet van politie, vijftig man marechaussee, jachtopzieners en een team van Stichting Pantera, bleef de "poema" onvindbaar en werd de klopjacht uiteindelijk zonder resultaat gestaakt. Voordat men dit afdoet als een soort van 'massahysterie', het begon toen verschillende mensen, onafhankelijk van elkaar, melding deden van een groot katachtige dier.

Cryptozoologie, zo noemt men de studie naar dieren waarvan het bestaan (nog) niet is aangetoond. Van de Sasquatch tot de Chupacabra, van mysterieuze katten tot de Kha-nyou. De laatste is een ratachtig diertje dat zich in de jungle van Laos zou ophouden. Niet volgens de wetenschap, die het het bestaan van de Kha-nyou beoordeelde als mythe en de op hol geslagen fantasie van de enkeling die beweerde er eentje gezien te hebben. Bijgeloof van de lokale bevolking en dergelijke, je kent het wel.

Dat was zo, totdat David Redfield, een gepensioneerde professor uit Amerika er vorige maand, samen met de Thaise bioloog Uthai Treesucon, succesvol op uit trok om er eentje te vangen. Het beestje, met de wetenschappelijke naam Diatomyida, blijkt een soort te zijn waarvan men dacht dat ze al 11 miljoen jaar geleden was uitgestorven. Bigfoot en de poema van de Veluwe mogen dan nog voortvluchtig zijn, Kha-nyou bewijst dat van mythe naar realiteit soms maar een klein stapje is.

13,8 miljoen euro voor 4 Amerikaanse vlaggen

Icoon Opmerkelijk Vier Amerikaanse vlaggen uit de onafhankelijkheidsoorlog in de 18e eeuw hebben op een veiling in New York 17,4 miljoen dollar (13,8 miljoen euro) opgebracht. Dat is veel meer dan de 4 tot 10 miljoen dollar die door het veilingshuis was voorspeld. De koper heeft besloten anoniem te blijven.

De duurste vlag (12,3 miljoen dollar) hoorde bij een regiment uit Connecticut. De vlag werd op 2 juli 1779 tijdens een gevecht in New York door de Britten buitgemaakt. De andere vlaggen werden gevoerd door het Derde Viriginia Detachement, en werden op 29 mei 1780 door de Britten veroverd.

Steeds meer kritiek op Ronaldo

Ronaldo was en is en blijft in zijn land BraziliŽ ťn de rest van de wereld het onderwerp van gesprek. De stroom van kritiek wakkert weer aan na zijn teleurstellende optreden in het eerste WK-duel tegen KroatiŽ.

Waar de Braziliaanse president, Lula da Silva, eerder al zijn twijfels over Ronaldo's gewicht uitsprak, deed de pers in het Zuid-Amerikaansse land er nog een schep bovenop. " BraziliŽ speelde met tien man. We hebben medelijden met Ronaldo", openden zij een nieuwe aanval op de topscorer van het WK 2002.

"Hij heeft twee maanden niet gespeeld. Dan is het normaal dat hij onder deze extreme hitte moeilijk in zijn spel komt. Hij zal langzaamaan in vorm komen," steunt bondscoach Carlos Alberto Parreira zijn speler. Uitblinker KakŠ steunt zijn ploeggenoot ook. "Laten we hopen dat we de Ronaldo te zien krijgen die we allemaal willen zien."

Buiten de Braziliaanse selectie wordt de roep om Robinho, die 'zijn voorbeeld' tegen KroatiŽ verving, alsmaar groter. Ronaldo zal aankomende zondag moeten laten zien dat hij zijn kunstje nog kan, om zo de criticasters de mond te snoeren.

98-jarige Brit betaalt volle pond in bus

Icoon Opmerkelijk Oud zijn in Engeland is normaal voordelig; gratis mee met de First Bus in Halifax. Een keiharde buschauffeur dacht daar echter anders over. Hij weigerde een 98-jarige man zomaar toe te laten, omdat hij zijn gepensioneerdenkaart kwijt was.

De bejaarde Holland mocht van de chauffeur niet gaan zitten voordat hij 1 pond 90 neertelde, de normale prijs. "Ik heb hier geen tijd voor, ik wil 1,90", aldus de chauffeur, die niet wilde geloven dat Jack gepensioneerd is. Ook luidkeelse protesten van de andere passagiers deden hem niet van mening veranderen.

Een woordvoerder van First Bus haastte zich te verontschuldigen en beloofde Holland de ritprijs terug te zullen betalen. "We hadden verwacht dat de chauffeur zijn gezond verstand zou gebruiken." Holland, die met twee wandelstokken loopt sinds hij is aangereden door een vrachtauto, wil de chauffeur in ieder geval nooit meer zien. "Anders sla ik hem met mijn wandelstok."


Holland ziet er kennelijk nog niet uit als een gepensioneerde


Met dank aan Zelva voor de geheel herschreven (!) submit.

McGee mist waarschijnlijk Tour

De kans is klein dat Bradley McGee (30) op 1 juli van start gaat in Straatsburg voor de proloog van de Ronde van Frankrijk. De AustraliŽr kampt al lange tijd met een heupblessure.

McGee moest woensdag opgeven in de Ronde van Zwitserland. Sinds maart heeft de tijdritspecialist al last van zijn heup, die opspeelt wanneer hij enkele dagen aan het koersen is. ”Bradley zal de komende dagen enkele testen ondergaan", aldus ploegleider Yvan Madiot van FranÁaise des Jeux. ”Wanneer de oorzaak van het probleem niet gevonden wordt zal hij niet van start gaan in de Tour.”

In het verleden mocht McGee aardig wat successen vieren in de Ronde van Frankrijk. Vier jaar geleden zegevierde hij in de rit naar Avranches door Kirsipuu en Horrillo te kloppen in een massaspurt. Een jaar later, tijdens de Tour de Centenaire, bleef de AustraliŽr iedereen de baas in de proloog in Parijs. Het leverde hem enkele dagen de gele trui op.

Juventus heeft nieuw bestuur

Juventus heeft sinds woensdag een nieuw bestuur. Marco Tardelli krijgt de touwtjes in handen bij de 29-voudig landskampioen.

De 51-jarige Tardelli is een van de iconen uit de Juve-historie. Van 1975 tot 1985 speelde hij voor de Bianconeri. Tardelli volgt Luciano Moggi op als algemeen directeur. Moggi diende medio mei zijn ontslag in omdat Juventus midden in een omvangrijk fraudeonderzoek is beland. De club zou uitslagen beÔnvloeden, een vinger in de pap hebben gehad bij de aanstelling van arbiters en betrokken zijn bij illegale weddenschappen. Op 29 juni moeten de aandeelhouders het nieuwe bestuur nog goedkeuren.

Al Jaber in fameus rijtje

Sami Al Jaber heeft zich met zijn treffer tegen TunesiŽ in een fameus rijtje geschaard. De 33-jarige aanvaller is nu in een tijdsspanne van twaalf jaar productief op een WK.

Alleen Michael Laudrup, Pelť, Uwe Seeler en Diego Maradona, niet de minsten, leverden een soortgelijke prestatie in het verleden. Vanavond kan ook Henrik Larsson toetreden tot dit illustere gezelschap. Al Jaber scoorde zijn eerste WK-doelpunt op 25 juni 1994 tegen Marokko (2-1). Ook in Frankrijk ’98 was hij trefzeker, tegen Zuid-Afrika (2-2). Beide doelpunten waren benutte strafschoppen. Op het WK van 2002 wist Al Jaber niet het net te vinden.


De ‘twaalfjaarclub’

Sami Al Jaber
Eerste WK-doelpunt: 25/06/1994 – Saoedi-ArabiŽ – Marokko 2-1
Laatste WK-doelpunt: 14/06/2006 – Saoedi-ArabiŽ – TunesiŽ 2-2

Michael Laudrup
Eerste WK-doelpunt: 08/06/1986 – Denemarken – Uruguay 6-1
Laatste WK-doelpunt: 24/06/1998 – Denemarken – Frankrijk 1-2

Diego Maradona
Eerste WK-doelpunt: 18/06/1982 – ArgentiniŽ – Hongarije 4-1
Laatste WK-doelpunt: 21/06/1994 – ArgentiniŽ – Griekenland 4-0

Pelť
Eerste WK-doelpunt: 19/06/1958 – BraziliŽ – Wales 1-0
Laatste WK-doelpunt: 21/06/1970 – BraziliŽ – ItaliŽ 4-1

Uwe Seeler
Eerste WK-doelpunt: 08/06/1958 – West-Duitsland – ArgentiniŽ 3-1
Laatste WK-doelpunt: 14/06/1970 – West-Duitsland – Engeland 3-2

Looyen reden vertrek Lok bij NEC

De overmatige bemoeizucht van technisch directeur Leen Looyen, met de taken van toenmalig hoofdtrainer Cees Lok, is de oorzaak van het plotselinge opstappen van de coach bij NEC, afgelopen winter.

Volgens Lok had hij weinig zeggenschap en was het Looyen die zich met trainerszaken bezig hield. Looyen zelf wilde niet reageren op de verklaring van Lok. "Ik wil zijn trainerscarriŤre niet beschadigen."

WK voetbal

De wedstrijd tegen Trinidad en Tobago zullen ze ongetwijfeld snel willen vergeten.

Vanavond krijgt Zweden tegen Paraguay de kans om iets recht te zetten.

We rekenen vooral op oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic, de zeer balvaardige spits van Juventus en de nummer 10 van het Zweedse team. Hij is snel en heeft een fijne techniek en hij zou zijn team een enorme dienst bewijzen als hij er vanavond een paar ballen inschiet.

Op feestjes laat Zlatan regelmatig zijn favoriete trucjes zien en hij heeft daar vaak niet eens een bal voor nodig. In dit filmpje jongleert hij met een stukje kauwgom!

Veel doden bij busaanslag Sri Lanka

Icoon AanslagEen aanslag op een bus in het noordoosten van Sri Lanka heeft vandaag aan zeker 64 mensen het leven gekost. Volgens minister Keheliya Rambukwella reed de bus op een mijn. Het is de bloedigste aanslag op Sri Lanka sinds de opstandige Tamil Tijgers (LTTE) en regering in 2002 een bestand overeenkwamen.

Onder de slachtoffers zijn kinderen, vrouwen en geestelijken, zo meldde een militaire zegsman. Het gebeuren vond plaats in het centraal gelegen district Anuradapura. De autoriteiten houden de Tamil Tijgers verantwoordelijk voor de aanslag. De afgelopen maanden is het geweld tussen de Tamil Tijgers (LTTE) en de regering opgelaaid. Sinds begin april zijn zeker vijfhonderd mensen omgekomen door het conflict.

Santos ook niet tegen Spanje

Het zat TunesiŽ woensdag niet mee. Na het teleurstellende gelijkspel (2-2) tegen Saoedi-ArabiŽ werd duidelijk dat Francileudo dos Santos ook het tweede groepsduel zal moeten missen.

TunesiŽ ontbeerde woensdag duidelijk de snelheid en scoringsdrift van Santos. De van oorsprong Braziliaan heeft een beenblessure die maar moeizaam geneest. ”Het ziet er niet naar uit dat ik hem kan inzetten aanstaande maandag tegen Spanje”, aldus bondscoach Roger Lemerre. De Fransman zal overigens enkele wijzigingen doorvoeren in zijn basisformatie: ”We hebben vers bloed nodig.”

"Zege op Polen verdiend"

Bondscoach JŁrgen Klinsmann van Duitsland was in zijn nopjes na de 1-0 zege op Polen. Zijn collega Janas weet nog niet of hij aanblijft.

Klinsmann toonde zich met name content over zijn wisselbeleid: ”Als je plan klopt dan krijg je echt een warm gevoel. Ik wou meer snelheid en daarom bracht ik Odonkor en Neuville in de ploeg. Als die twee dan voor de goal zorgen, ben je goed bezig. Toen de Polen tot tien werden herleid, hebben we alles op alles gezet en dat is gelukt.”

Volgens matchwinnaar Oliver Neuville heeft Duitsland de winst niet gestolen: ”Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. We zijn blijven aanvallen en dat loont. Natuurlijk had ik wat geluk bij mijn doelpunt, maar dat heb je nodig.” Ook Miroslav Klose dacht er zo over: ” We hadden lange tijd juist geen geluk, waardoor het doelpunt niet eerder is gevallen.” Michael Ballack zag een goed spelende Mannschaft: ” We hebben het hele duel gecontroleerd. In de tweede helft hebben we er nog een schepje bovenop gedaan en op zoek gegaan naar het doelpunt.”

Pawel Janas, de bondscoach van Polen, constateerde verbetering: ”De spelers waren erg gemotiveerd en hebben gevochten als leeuwen. We hebben beter gespeeld dan tegen Ecuador. Scoren zat er helaas niet in, al hebben we daar wel de kansen voor gehad. Na de rode kaart zag je de vermoeidheid de bovenhand krijgen bij mijn spelers.” Over zijn toekomst wilde Janas niets prijsgeven: ”Of ik coach van Polen blijf? Dat kan ik op dit moment niet zeggen.”

Abonnees krijgen zwaar verminkte Volkskrant

Icoon MediaAbonnees van de Volkskrant zullen vandaag geen of een zwaar verminkte krant in de bus krijgen. PCM Uitgevers kampt namelijk met ernstige computerproblemen, waardoor pagina's de drukkerij niet bereikten. De drukpers moest hierdoor gaan draaien zonder foto's, koppen en in enkele gevallen met zwaar gehavende teksten.

"Dit is in de geschiedenis van de krant zelden vertoond. De netwerkverbindingen zijn al tijden niet op orde. Nu is de lezer van de krant de dupe", aldus de teleurgestelde hoofdredacteur van de Volkskrant, Pieter Broertjes. Later vandaag zal er spoedberaad plaatsvinden tussen de directie, de hoofdredactie en de systeembeheerder van de krant.

Om de lezers tegemoet te komen zal de Volksrant mogelijk via de website kopij uit de krant van donderdag gratis beschikbaar stellen voor iedereen.

Mercury Meltdown aangekondigd

Ignition Entertainment heeft aangekondigd dat er een tweede Mercury game zal gaan verschijnen voor de PSP. Mercury Meltdown, zoals de game zal gaan heten, zal de unieke gameplay elementen van het originele Mercury uitbreiden en daarmee voor een nieuwe speelervaring zorgen, aldus de makers.

In Mercury bestuur je een vloeibare 'blob' die je langs een parcours met obstakels moet begeleiden. Hierbij zul je de blob soms moeten opsplitsen of van kleur laten veranderen. De blob kan deze keer vier verschillende 'vormen' aannemen; normaal, solid, snel en langzaam. Deze vernieuwing betekent nieuwe uitdagingen van een nog hoger niveau. In totaal zal het spel meer dan 160 verschillende levels bevatten en nieuwe levels kunnen in de toekomst gedownload worden. Daarnaast zal het spel deze keer ook een 2-speler modus bevatten die tegen een vriend of de computer gespeeld kan worden.

ĎFor Mercury Meltdown, we have listened to the feedback received from the first title and have also added many new additional ideasí aldus Vijay Chadha, Managing Director Ignition Entertainment ĎWhile remaining true to the first game, Mercury Meltdown has a more accessible look and feel designed to appeal to everyone.í

Hieronder kun je de eerste screens van het spel bekijken. Het staat gepland voor een release in september 2006.

Archlord soundtrack vrijgegeven

De soundtrack van de MMORPG Archlord is vrijgegeven zodat iedereen die het wil de liedjes verzameling kan downloaden.

Archlord biedt de speler de mogelijkheid om een oppermachtige leider in de fantasy-wereld te worden. Elke maand wordt in de game een nieuwe 'Archlord' gekozen. De game zal dan ook een sterke focus hebben op PvP (player versus player) actie. Het spel staat gepland voor een release in het derde kwartaal van dit jaar.

Je kunt de soundtrack hier downloaden.[Upd] Wielrenners willen Oranje zien

De deelnemers aan de Ster Elektrotoer, en dan vooral de Nederlandse wielrenners, hopen dat de organisatie de start van de derde etappe wil vervroegen.

Vrijdag eindigt de rit rond half 6 in de Ardennen en een half uur later begint de wedstrijd tussen Oranje en Ivoorkust. Rabo-ploegleider Frans Maassen, een voetballiefhebber, heeft de organisatoren daarom verzocht de rit een uur eerder te laten beginnen. Maas staat in zijn verzoek niet alleen, veel renners ondersteunen zijn voorstel. "Staan we in de Ardennen als Nederland aftrapt", aldus Rabo-renner Theo Eltink. De organisatie heeft het verzoek in beraad.

Update @ 0.07u:
De NOS meldt dat de organisatie niet op het verzoek is ingegaan. Er zal wel een tv bij de finish worden geplaatst om de renners enigszins tegemoet te komen.

Testdag 14-06-2006

Gisteren is er getest op Paul Ricard en Monza. In Frankrijk zette Felipe Massa de snelste tijd neer, in ItaliŽ was dit Jacques Villeneuve.

Robert Doornbos moest vandaag vroegtijdig zijn testdag beŽindigen, omdat hij last had van een voedselvergiftiging. Vitantonio Liuzzi, die eigenlijk zou testen voor Scuderia Toro Rosso, nam het stuur van de wagen van Doornbos over.

Uitslag testdag Monza:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 J. Villeneuve BMW 01:23.370 125
2 N. Rosberg Williams 01:23.429 75
3 N. Heidfeld BMW 01:23.512 99
4 G. Fisichella Renault 01:23.664 96
5 H. Kovalainen Renault 01:23.689 113
6 A. Davidson Honda 01:23.989 118
7 J. Button Honda 01:24.392 123
8 A. Wurz Williams 01:24.402 93
9 S. Speed Scuderia Toro Rosso 01:24.625 76
10 D. Coulthard Red Bull 01:24.806 78
11 J. Trulli Toyota 01:25.013 62
12 R. Schumacher Toyota 01:25.025 55
13 R. Doornbos Red Bull 01:26.307 14
14 V. Liuzzi Red Bull 01:27.597 14

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Massa Ferrari 01:24.027 76
2 L. Badoer Ferrari 01:25.534 103
3 G. Paffett McLaren 01:25.869 89
4 K. RšikkŲnen McLaren 01:26.135 48
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.