Villa: "Zege basis voor mooi toernooi"

Michel (Baraja)
De Spaanse reacties na afloop van de 4-0 overwinning op Oekraïne waren logischerwijs positief van aard.

Bondscoach Luis Aragonés was opgetogen na de wedstrijd: ”Als we laten zien wat we kunnen, zoals vandaag, behoren we zeker tot de topteams van het toernooi. Ik had een lastiger wedstrijd verwacht, maar na de 2-0 gingen de Oekraïense kopjes hangen en werd het makkelijker voor ons.” Aragonés keek meteen al vooruit: ”De match tegen Tunesië wordt bepalend, want dat is samen met ons favoriet in deze groep. Maar ik pas ook op voor Saoedi-Arabië, want dat kan verrassen.”

Aragonés constateerde dat Spanje Vrouwe Fortuna aan zijn zijde had: ”Natuurlijk is het gelukkig om vroeg te scoren uit twee dode spelmomenten. Dat gaf ons de nodige rust.” David Villa, als altijd present op het scorebord, genoot van zijn WK-debuut: ”We hopen dat deze zege de basis vormt voor een goed toernooi. We hebben alles gegeven, de fans hebben er van genoten en ik hoop dat dat zo blijft.”

Oleg Blochin, de oefenmeester van Oekraïne, beleefde een nieuwe ervaring in Leipzig: ”Het is pijnlijk om met 4-0 te verliezen. Ik heb nog nooit met 4-0 verloren. De spelers hebben bepaalde afspraken van de coaches niet nageleefd. Bij momenten speelden we als het slechtste team van Europa. We hebben eigenlijk niet eens gestreden. De spelers hebben niet hetzelfde niveau gehaald als op de trainingen.”