Parreira: "Aan zelfvertrouwen gewonnen"

Carlos Alberto Parreira, de bondscoach van Brazilië, vindt dat zijn ploeg de overwinning op Kroatië (1-0) niet heeft gestolen.

”Het is erg belangrijk om met een zege te beginnen”, meldde de oefenmeester van de vijfvoudig wereldkampioen. ”We hebben nu aan zelfvertrouwen gewonnen. Tegen Australië begint zeer waarschijnlijk hetzelfde team, want we moeten beter op elkaar ingespeeld raken. De volgende wedstrijd is eigenlijk een finale, want de winnaar plaatst zich voor de volgende ronde.”

Ook Cafu denkt vooral economisch: ”Het belangrijkste is om met een zege van start te gaan. In elke match proberen we beter te spelen. We moeten zeven treden beklimmen, we hebben er nu een genomen, er volgen er nog zes.” Wisselspeler Juninho was het eens met zijn aanvoerder: ”In die eerste wedstrijd voel je altijd spanning, dan begin je maar het beste met een overwinning. Dit geeft ons vertrouwen voor de volgende duels. Ik was wel graag ingevallen, geef ik toe.”

Zlatko Kranjcar, bondscoach van Kroatië, zag een aantrekkelijk schouwspel: ”Het was een excellente partij. Wij verdienden het niet om te verliezen, want op veel onderdelen waren we de betere ploeg. Eén fout tegen Brazilië is echter dodelijk. In ieder geval was deze partij een goede maatstaf en geeft het vertrouwen voor de rest van het toernooi.”