In de Club

Vanaf de harde houten stoel, met haar ellebogen op de tafel en haar kin op haar handen, keek ze met een uitdrukkingsloos gezicht de ruimte rond. Het had allemaal een partyboerderij-achtige uitstraling. Rechts stond een Hawaiibar met een overenthousiaste barkeeper in een knalgeel bloemetjesoverhemd met korte mouwen en een witte bermuda. Zijn overdreven vriendelijkheid tegen de gasten was zo overduidelijk een façade, dat ze het vermoeden had dat hij slechts een paar glimlachjes verwijderd was van een flinke zenuwinzinking. Ze gunde het hem. Recht tegenover haar draaide een puisterige puber driftig plaatjes waar een gemiddelde tiener zelfmoordneigingen van zou krijgen. Ze had 'Heb je even voor mij' en de houseversie van 'Thank god I'm a country boy' al drie keer voorbij horen komen en ze was er net een uur, dus dat beloofde wat. Het kon de hossende veertigers op het dansvloertje links achterin in ieder geval wel bekoren. Door de open deuren links kwam het geluid van gelach en geplons binnen drijven van de mensen in het enorme bubbelbad dat buiten stond. Langs de wanden zaten deuren naar de kamertjes waar je je terug kon trekken. Nu waren de meeste nog leeg, maar ze had het vermoeden dat de kamertjes later op de avond een hoop actie zouden zien. Ze besloot om nog maar een drankje te gaan halen.

Onderweg terug met een glas Malibu kwam haar man haar tegemoet. Water droop van zijn naakte lichaam en vormde plasjes water op de vloer. Ze wierp een korte blik op zijn bierbuik en het verschrompelde gevalletje tussen zijn benen. Voor het eerst sinds ze hem kende voelde ze een lichte walging voor hem opkomen.
'Waar blijf je nou?' riep hij vrolijk.
'Ik kijk het eerst even aan', zei ze met haar meest verveelde stem.
'Wat jij wilt!' riep hij, 'maar je mist alle lol.'
Hij draaide zich om en rende weer terug naar buiten. Terwijl ze hem nakeek betwijfelde ze ten zeerste dat ze 'alle lol' aan het missen was.
Het was zijn idee geweest om naar een parenclub te gaan om, zoals hij het zei, 'hun doodbloedende relatie een boost te geven', en eigenlijk was ze alleen maar akkoord gegaan omdat ze had verwacht dat hij er geen zak aan zou vinden. Dit viel wel even vies tegen. Met een zucht ging ze weer aan het tafeltje zitten en nam een slok van haar Malibu.

Na een klein half uurtje, midden in het nummer 'I will survive', kon ze het echt niet meer aan. Ze sprong overeind en liep door de open deuren naar buiten. In de grote tuin van de club was het nog behoorlijk warm voor de late avond. Ze vond haar man met een brede grijns in het bubbelbad. Een hoogblonde vrouw met enorme uitgroei zat giechelend als een tienermeisje op zijn schoot. Haar rimpelige borsten dobberden op het wateroppervlak.
Ze tikte hem op de schouder, 'kan ik jou even spreken?'
Zichtbaar geïrriteerd stapte hij het bad uit en volgde haar naar een rustiger gedeelte van de tuin.
'Ik wil gaan', zei ze.
Hij keek haar boos aan, 'Jezus, wat ben jij toch een zeikwijf. We zijn hier om aan onze relatie te werken en zelfs dat is je al teveel. Als je wilt gaan dan ga je maar. Ik blijf.'
Vol verachting keek ze hem aan. Wat was ze die lul ongelooflijk zat!
'Klootzak', beet ze hem toe en zonder verder een woord te zeggen stormde ze langs hem naar binnen, rende langs de dansvloer richting de uitgang en kwam vol in botsing met een man die net een glas wijn bij de bar had gehaald. Geschrokken keek ze naar de steeds groter wordende rode wijnvlek die zich uitspreidde over zijn witte overhemd.
'Sorry', stamelde ze.
'Zeker haast?' vroeg de man met een brede grijns, terwijl hij met zijn hand over de vlek wreef en deze hierdoor nog groter maakte.
'Dit was niet de bedoeling', zei ze, 'ik wil wel een nieuw glas voor je halen.'
'Nee', zei de man nog steeds met een grijns, 'maar je mag wel even met me dansen.'
'Ik wilde eigenlijk net gaan.'
De man trok zijn wenkbrauwen op en wees op de rode vlek, 'ik denk dat je weinig hebt te willen in deze.'
Een kwartiertje later stond ze volledig uit haar dak te gaan op 'Paradise by the Dashboard light'.

Bezweet vond ze zichzelf aan de bar waar haar danspartner een koel biertje voor haar en een nieuw wijntje voor zichzelf bestelde. Ze kletsten wat en ondertussen bekeek ze hem eens goed. Hij was niet jong meer, maar voor zijn leeftijd had hij nog een volle bos golvend haar. Zijn half open geknoopte overhemd, met wijnvlek, verraadde een sportief figuur en het was een verademing om weer eens iemand tegen te komen die in haar geïnteresseerd was, ook al was het dan voornamelijk seksueel. En ze kon ook niet ontkennen dat ze wel een bepaalde aantrekkingskracht voelde. Ze hoefde er dan ook niet lang over na te denken toen hij haar vroeg of ze het gesprek wilde voortzetten in een van de kamertjes.

Het was op het moment dat hij haar aan de arm meevoerde richting zo'n kamertje, dat ze vanuit haar ooghoeken haar man de zaal zag binnenkomen. Aan de geschokte blik in zijn ogen kon ze zien dat hij meteen doorhad wat er stond te gebeuren.
'Schat!' hoorde ze hem roepen, maar ze deed of ze hem niet hoorde.
'Lieverd!' probeerde hij weer. Ze stapte het kamertje binnen.
En net voor de deur in het slot ging hoorde ze hem nog roepen, 'ik vind het toch niet zo leuk meer. Zullen we maar gaan?'
En terwijl ze in het kamertje langzaam werd uitgekleed, realiseerde ze zich dat zo’n parenclub dan wellicht de doodsteek was voor je relatie, ze had zich in tijden niet zo gelukkig gevoeld.