FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 4 mei 2006

Darts: Scholten verder in Premier League

Vanavond was de laatste speeldag in de Premier League Darts. Er moesten nog twee halve finaletickets worden verdeeld. Uiteindelijk gingen Roland Scholten en Colin Lloyd lopen met de eer. Protagonist van de avond was echter Raymond van Barneveld met drie zeges.

Liefst zes duels stonden er in Reading op het programma tijdens de laatste reguliere avond. Roland Scholten, Peter Manley, Ronnie Baxter, Colin Lloyd en Wayne Mardle gingen uitmaken wie er samen met Phil Taylor en Raymond van Barneveld acte de présence zouden geven tijdens de halve finales. Roland Scholten verkreeg al zeer vroeg zekerheid, omdat Van Barneveld zijn sportieve plicht vervulde door Colin Lloyd met 8-6 te verslaan. Jaws kwam op 6-5, maar toen schakelde onze landgenoot in de hoogste versnelling. Met negenmaal 180 en finishes van 147 en 144 etaleerde Barney zijn klasse.

Tijdens de tweede partij viel het doek voor Peter “One Dart” Manley. De corpulente Engelsman verloor met 4-8 van Ronnie Baxter. Manley gooide simpelweg te lage scores om het spoor van Rocket Ronnie te volgen. Bij de pauze was het pleit met een tussenstand van 5-1 al beslecht. De volgende afvaller liet niet lang op zich wachten: Wayne Mardle boog met 8-5 het hoofd voor Van Barneveld. Opnieuw maakte de viervoudig Lakeside winnaar indruk, met onder andere een tiendarter. De partij kende een vreemd verloop: eerst pakte Barney drie legs, vervolgens kwam Mardle op 5-3, waarna Van Barneveld de draad van het begin oppikte.

Nadat de ‘overbodige’ wedstrijd tussen Phil Taylor en Roland Scholten in een voorspelbare 8-3 overwinning was geëindigd voor eerstgenoemde, ging de strijd om het laatste ticket verder. Van Barneveld schudde pretendent Baxter eenvoudig met 8-2 van zich af. De Engelsman mocht de eerste leg nog winnen, maar daarna was de trein Van Barneveld vertrokken. Lloyd keek deze wedstrijd gespannen toe van achter de bühne, want de nederlaag van Baxter betekende hernieuwde hoop voor Jaws. Een zege op Mardle zou voldoende zijn. Aanvankelijk ging het gelijk op; na de pauze heerste Lloyd. Uiteindelijk won de nummer één van de wereld met 8-4 en daarmee is hij halve finalist.


Uitslagen Week 10
Colin Lloyd – Raymond van Barneveld 6-8
Peter Manley – Ronnie Baxter 4-8
Raymond van Barneveld – Wayne Mardle 8-5
Phil Taylor – Roland Scholten 8-3
Ronnie Baxter – Raymond van Barneveld 2-8
Wayne Mardle – Colin Lloyd 4-8

Eindstand:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor122395 - 45
2.Raymond van Barneveld122193 - 49
3.Roland Scholten121071 - 78
4.Colin Lloyd12967 - 83
5.Ronnie Baxter12863 - 86
6.Peter Manley12851 - 78
7.Wayne Mardle12561 - 90


Playoff night in Plymouth – Maandag 29 mei
Phil Taylor – Colin Lloyd
Raymond van Barneveld – Roland Scholten

Screens van en een interview over nieuwe Turok

In het kader van de E3 had IGN een interview met Josh Holmes van Propaganda Games over de nieuwe Turok-game, die voorlopig alleen voor de PS3 is aangekondigd.
In dit interview vertelt Josh onder meer dat de dino's in deze game een compleet eigen AI hebben, en hun eigen leventje zullen leiden, en alleen op de speler zullen reageren als daar aanleiding voor is.
quote
IGN: Can you give us an example of a typical scenario?

Holmes: In the demo that we'll be showing at E3, there's a section where you're sneaking through the jungle and you can hear enemies up ahead. From there you have the decision to open fire and go "guns blazing?" or do you use stealth and sneak up on them to keep enemies up ahead from knowing you're around?

We've also incorporated creatures into the game in an interesting way. The bulk of Turok is "human vs. human," but we use the environments and dinosaurs as wild cards for any given situation. You enemy can become a weapon, as an example. In our demo, we'll show off how you can take a tremendous foe like a T-Rex and use it against your enemies. This is the way it is in the whole game -- finding ways to manipulate creatures strategically to gain the upper hand.


Lees het hele interview hier.

Ook is er nog een drietal screenshots vrijgegeven die de Unreal 3.0 engine van Turok in actie tonen.


Krijg een auto bij je gsm-abonnement

Icoon OpmerkelijkTegenwoordig is het allemaal mogelijk, 'gewoon' een telefoon bij je abonnement is niks speciaals meer. Videocamera's, tv's, spelcomputers of zelfs heuse computers zijn tegenwoordig de standaard om te krijgen bij het afsluiten van je gsm-abonnement. Het Brabantse bedrijf GSMtrack vond dat het tóch nog een beetje extremer zou moeten kunnen, en biedt daarom vanaf nu de mogelijkheid een nieuwe Citroën C1 Seduction te krijgen bij je telefoonabonnement.

Als je bij het gsmbedrijf een tweejarig abonnement van 'maar' 148 euro per maand afsluit mag je voor je abonnementsduur rijden in het ding. Na deze twee jaar moet je de auto weer inleveren. In feite lease je de auto dus voor 148 * 24 = 3 552 euro.

"Ik probeer creatief te zijn", zo zegt ondernemer Dennis Boerekamps van GSMtrack over de actie die volgens hem wel goed loopt. "De auto is niet gratis, het grootste deel van het telefoonabonnement gaat naar Citroën"

De auto zelf krijg je dan wel bij het abonnement, maar voor de verzekering, wegenbelasting en uiteraard de benzine zul je zelf toch nog in de buidel moeten tasten. "Ja, dat komt erbij, maar dan rijd je wel twee jaar in een splinternieuwe auto."

Met dank aan ExtendedVersion voor de submit.

FC København pakt Deense titel

FC København heeft stadsgenoot Brøndby onttroond als Deens landskampioen voetbal. Nadat afgelopen zondag de kans om de titel tijdens de derby in het eigen Parkenstadion te grijpen was een punt vanavond bij Viborg genoeg.

FCK behaalde echter dankzij oud-Heerenveen-speler Marcus Allbäck een 0-1 overwinning, waardoor de voorsprong van zes punten op de aartsrivaal in stand bleef. Brøndby behaalde thuis een 3-1 overwinning tegen FC Nordsjælland, maar dat bleek tevergeefs.

De nationale titel is de tweede trofee van het seizoen voor de Deense hoofdstedelingen. Eerder werd al de Royal League gewonnen, een minitoernooi waarin vier ploegen uit elk van de Scandinavische koninkrijken uitkomen. De Deense beker kan echter niet naar Kopenhagen gaan. In het Parkenstadion zal de eindstrijd daarvoor gaan tussen Esbjerg en eerstedivisionist Randers. Beide ploegen komen uit Jutland.

Kat na tien jaar terug bij baasje

Tien jaar geleden verdween de kat Sneakers spoorloos. Maar nu is hij terug bij zijn baasje en dat allemaal dankzij een microchip in het dier.

De zwarte kat werd vorige week naar een dierenopvang in Sacramento gebracht. Een medewerker scande de kat om te kijken of hij een chip had. Dit is een standaard procedure in het dierenasiel. Vervolgens kon eigenaresse Allison MacEwan aan de hand van het nummer van de chip worden opgespoord. De kat bleek zich 1200 kilometer van zijn huis in Seattle te bevinden. Hoe de kat in Sacramento terecht is gekomen en wat hij de afgelopen tien jaar heeft uitgevreten, is onbekend.

Sneakers
Sneakers wacht op zijn baasje

Met dank aan Aether voor de submit.

Hiddink hekelt intermezzo

PSV-trainer Guus Hiddink hekelt de huidige seizoensindeling. De Achterhoeker vreest dat zijn ploeg het ritme mist in de bekerfinale van aanstaande zondag tegen Ajax.

PSV speelt zondag voor het eerst sinds drie weken weer een officiële wedstrijd. Op 16 april luidden de Eindhovenaren de competitie uit met een eclatante 2-6 overwinning bij NAC Breda. ”Deze week hebben we weer pittig getraind, maar daarvoor was het toch een beetje vakantie vieren. Het was moeilijk om de concentratie vast te houden”, aldus Guus Hiddink.

De situatie van Ajax verschilt fundamenteel. Gedurende de afgelopen weken speelden de Amsterdammers vier “do or die” duels in de play-offs. ”Beide teams moeten in het ritme kunnen blijven”, vindt Hiddink. ”We waren nu gedwongen om in Nederland te blijven, terwijl we ook een mooie tournee door Europa hadden kunnen maken.”

De oorlog voorbij...

Vandaag in de Volkskrant een apart artikel over Duitsland en haar schuldgevoel over WOII. Waar in de afgelopen jaren de duitse media in de mei maand veel over de oorlog schreven en het duitse aandeel daarin, is het nu stil in de kranten.

Vorig jaar nog stond Duitsland uitgebreid stil bij de Tweede Wereldoorlog. Vrijwel de hele meimaand stond bol van een berouwvolle terugblik. De bestsellers van dat jaar waren boeken over WOII. In de kranten verschenen talloze specials over de oorlog. Ook de televisie bracht zeer uitgebreid het verleden in beeld. De climax van het herdenkingsjaar vond uiteindelijk plaats met de opening van het holocaust-Mahnmal.

En hiermee hebben de Duitsers volgens het artikel definitief het thema Tweede Wereldoorlog afgehandeld. Dit jaar gaan de bestseller boeken over vergrijzing, het einde van het hedonisme en over het naderende WK. Ook de kranten en televisie zwijgen over de oorlog. Het zwaartepunt lijkt zich nu te verschuiven naar de misdaden uit het DDR tijdperk.

Mogelijk is er sprake van verzadiging zo stelt het artikel. Of wellicht willen de Duitsers nu met die DDR kwestie afrekenen.

Hoe het ook zij, de ontwikkeling in Duitsland luidt wellicht ook een nieuw tijdperk van herdenken in. Herdenken, zonder naar Duitsland te wijzen. Herdenken, zoals kroonprins Willem Alexander in de jaren '90 al voorstelde, met Duitse hoogwaar-digheidsbekleders op de Dam.
Alleen herdenken.

Automobilist rijdt agent op fiets aan

Icoon Politie Een fietsende agent van het politiekorps Gelderland-Zuid liep vanochtend lichte verwondingen op nadat hij in Culemborg werd aangereden door een automobilist. De agent loste nog een schot richting de wagen, maar de bestuurder wist te ontkomen.

De agent op de fiets wilde de wagen staande houden. De automobilist reed echter gewoon door waarbij hij de agent raakte. De fiets werd nog een aantal meters meegesleurd. De agent schoot vervolgens op de wagen, maar ook hierdoor liet de bestuurder zich niet tegenhouden. De wagen werd korte tijd later verlaten teruggevonden op een camping in Beusichem. De mobiele eenheid doorzoekt de camping naar de bestuurder en naar sporen.

Met dank aan kahaarin en woessie voor de submit.

Wetenschappers laten water omhoog lopen

Icoon Wetenschap Wetenschappers in Amerika zijn erin geslaagd waterdruppels bergopwaarts te laten stromen. Dit heeft de BBC gemeld. De druppels kruipen via zorgvuldig aangebrachte groefjes in een metalen plaat op eigen kracht omhoog. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in Physical Review Letters.

De techniek zou mogelijk gebruikt kunnen worden voor het koelen van computerchips. De onderzoekers wilden met het experiment eigenlijk aantonen dat willekeurige bewegingen van watermoleculen in hete stoom gedirigeerd kunnen worden in een bepaalde richting.

Bewegend water
Bewegend water op een hete plaat is niet nieuw. De Duitser Johann Gottlob Leidenfrost beschreef dit fenomeen al in de achttiende eeuw en iedereen kan dit huis-tuin-en-keuken-experiment in zijn eigen keuken uitvoeren. Zet een pan op het fornuis en laat hem goed heet worden. Gooi er vervolgens wat water op. Door de intense hitte kookt de onderkant van de druppel al voordat het de pan raakt. Hierdoor zweeft het water over de pan heen.

"Wij vroegen ons af of het mogelijk was om dit fenomeen te gebruiken om vloeistoffen te laten bewegen", aldus Dr. Heiner Linke, een van de onderzoekers. De wetenschappers kwamen tot hun ontdekking, doordat ze gebruik maakten van een plaat met groeven in een driehoekspatroon, in plaats van een vlakke plaat. De druppels bewegen hierdoor zelfstandig langs de lange zijde van de groeven, terwijl ze in de pan rond hetzelfde punt bewegen. Dr. Linke: "De stoom stroomt voornamelijk in een richting en de druppels rusten op de stoom. Een beetje zoals een boot op een stromende rivier."

Doorbraak
De wetenschappers denken een doorbraak te hebben voor de computerwereld. De huidige microprocessors geven zoveel warmte af dat het de prestaties van de pc kan beïnvloeden. "Het zou fantastisch zijn als we de hitte van de microchip kunnen gebruiken als pomp, dan heb je geen additionele energiebron voor de koeling van je computer nodig. Het mooie van dat systeem is dat er pas gekoeld wordt wanneer de chip te warm is", aldus Linke.

-
Zie voor een filmpje de website van BBC.

Met dank aan h4nz0 en YubYub voor de submit.

Poker wint aan populariteit

Icoon EconomiePoker wint de laatste tijd flink aan populariteit in Nederland. Toernooien, zowel in het echt als op internet, schieten als paddestoelen uit de grond en ook "Monday Night Poker" (elke maandagavond op Veronica) wordt goed bekeken. Je lijkt er tegenwoordig niet meer bij te horen als je geen (vrienden met) pokerchips hebt.

Ook op FOK! zijn veel mensen aan het pokeren geslagen. Gisteravond was er zelfs een speciaal FOK!pokertoernooi op PokerStars.com, waaraan 31 mensen deelnamen. Winnaar FrankS ging er met de eerste plaats en 124 dollar prijzengeld vandoor.

"Het toernooi was een succes", aldus organisator FortunaHome. "Het is de bedoeling dat dit een maandelijks terugkerend evenement gaat worden." Ook Riedel1 participeerde in het toernooi, hem ging het echter niet zo goed af. "Ik zoog ordinair hard, als een plopper zonder handvat. Maar de volgende keer doe ik zeker weer mee", zo zegt hij.

De volgende editie van het FOK!pokertoernooi staat inmiddels gepland voor woensdag 7 juni om 20.00 uur. Je kunt je hier opgeven.

Restanten Romeinse weg gevonden in Leiden

Icoon BinnenlandsArcheologen hebben tijdens opgravingen in de Leidense wijk Roomburg restanten gevonden van een Romeinse weg. De vondsten stammen waarschijnlijk uit de tweede eeuw na Christus.

Een gedeelte van de fundering van de weg, die bestond uit houten palen, is blootgelegd. Het wegdek bestond uit kiezelsteentjes en schelpjes die in een drassig stuk grond naast de weg zijn teruggevonden. De palen bevonden zich in een veertig centimeter dikke laag klei met brokken steen erin. In de klei werden ook afvalresten uit de Romeinse tijd teruggevonden, zoals aardewerk, een maalsteen, bouwmaterialen en weefgewichten. Pas als alles is schoongemaakt, kan onderzoek van het hout duidelijkheid geven over de exacte leeftijd van de resten.

In 2003 werd al een stuk van de weg gevonden. Er kon destijds geen intensief onderzoek gedaan worden, omdat er een gasleiding over het terrein liep en opgravingen daar waren verboden.

Met dank aan zakjapannertje voor de submit.

'Feyenoord haalt Kolkka'

Volgens RTV Rijnmond staat Feyenoord op het punt Joonas Kolkka vast te leggen. De 31-jarige Fin is einde contract bij ADO Den Haag en kan zodoende een transfervrije overstap maken naar de Kuip.

Kolkka was in het voorbij seizoen een van de stuwende krachten achter de handhaving van ADO Den Haag. De linkeraanvaller liet zich vooral gelden door tegen Feyenoord tweemaal te scoren. ADO won dat duel overigens met 0-2. Kolkka speelde eerder voor MyPa 47, Willem II, PSV, Panathinaikos, Borussia Mönchengladbach en Crystal Palace.

De tien vreemdste controllers ooit gemaakt

De mensen van TechEBlog hebben een mooie top tien gemaakt van de meest vreemde controllers die er ooit zijn gemaakt. In de top tien staan onder andere 's werelds grootste en kleinste NES controller en de Resident Evil 4 chainsaw controller voor de GameCube. De onbetwiste nummer één van de lijst is een controller van Death Crimons, een game die betiteld werd tot een van de slechtste games ooit. De enorme controller was gemaakt door een Japanse kunstenaar, maar deed de naam 'controller' niet veel eer aan omdat het apparaat vrij onbestuurbaar was.Schilder Karel Appel (85) overleden

Karel Appel (1921-2006)Karel Appel is gisteravond op 85-jarige leeftijd overleden, zo heeft voormalig museumdirecteur Rudi Fuchs vanavond bekendgemaakt. Hij was één van de bekendste en beroemdste hedendaagse Nederlandse beeldende kunstenaars. Appel brak in de jaren vijftig door. Hij was destijds lid van de Cobra-groep, een samenwerkingsverband van kunstschilders uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam.

Behalve schilderijen maakte Appel litho's, beelden en reliëfs. De geboren Amsterdammer overleed in het Zwitserse Zürich, waar hij woonde. De expressionistische schilder had tijdens zijn leven exposities over de hele wereld, en werd onderscheiden met onder meer de Unesco-prijs en de Guggenheim-prijs. Hij is tevens bekend van een aantal gepeperde uitspraken. "Ik rotzooi maar een beetje an. Ik leg het er tegenwoordig flink dik op, ik smijt de verf er met kwasten en plamuurmessen en blote handen tegenaan, ik gooi d'r soms hele potten tegelijk op", zei hij ooit in een interview in het tijdschrift Vrij Nederland. Of tegen presentatrice Sonja Barend: "Tais-toi et sois belle" (Houd je mond en wees mooi).

Karel Appel
Karel Appel, 1921 - 2006 (zelfportret uit 1977)

Smelt in de mond...

Een T-shirt met je eigen naam erop kenden we al. Toen kregen we de bankpas met eigen foto en tekst. Je naam en rugnummer gestikt in je voetbalschoen? Maar natuurlijk!

Personalisation is van alle tijden en lijkt alleen maar populairder te worden! En Amerika loopt hier natuurlijk weer voorop... wat vinden jullie van je eigen persoonlijke M&M's?

Jazeker, het kleine chocolade snoepje kun je laten 'bedrukken' met een eigen persoonlijke tekst. Je geeft op de My M&M's website je eigen tekst op, de M&M's worden met deze tekst 'bedrukt' en je krijgt ze keurig thuisgestuurd. Vier grote zakken, voor 45 dollar. Het is dus wel duur, maar er blijkt toch veel vraag naar te zijn.

In Europa wordt deze 'custom printing' service nog niet aangeboden.

Met betrekking tot de tekst zijn er in ieder geval wel beperkingen! Obscene woorden zijn niet toegestaan en er mogen geen namen worden gebruikt van 'celebrities', bedrijven of producten. Een Microsoft convention opvrolijken door alle schalen met snoep stiekem te vullen met 'Microsoft sucks' snoepjes is er dus niet bij!

Met dank aan NIels25 voor de submit

Nederlandse gamesmarkt loopt weer beter

Het gaat gaat goed met de Nederlandse gamesmarkt, zo blijkt uit onderzoek van het marktonderzoeksbureau GfK. Waar enkele grote winkelbedrijven vorig jaar verliezen leden, hebben ze dit jaar veelal de schaapjes weer op het droge. In het afgelopen kwartaal zijn er twee miljoen games-gerelateerde producten verkocht, dit is een stijging van 19% in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. Deze verkopen zorgden voor 68 miljoen euro omzet, dit is een stijging van 21% ten opzichte van vorig jaar.

Deze positieve groei valt te verklaren uit het feit dat er eind vorig jaar enkele nieuwe apparaten werden gelanceerd (PSP en Xbox 360). Door het uitkomen van steeds meer games op deze consoles is het een logisch gevolg dat de Nederlandse gamesmarkt weer omhoog kruipt.

Meerderheid stil tijdens dodenherdenking

Icoon Binnenlands Tijdens de dodenherdenking van 20.00 uur vanavond zal 85 procent van de Nederlanders twee minuten stil zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond. Uit het onderzoek blijkt ook dat de herdenking nog erg leeft onder jongeren.

De mensen die van plan zijn twee minuten stilte in acht te nemen, doen dat meestal thuis. 78 procent zit op de bank, en ruim de helft van hen kijkt naar de herdenking op de Dam in Amsterdam. Nog eens 20 procent van de thuisblijvers kijkt naar de uitzending vanaf de Waalsdorpervlakte.

De meerderheid van de Nederlanders (75 procent) is het er over eens dat de dodenherdenking nooit afgeschaft moet worden. Opvallend genoeg vindt 75 procent van de jongeren van 18 tot 24 jaar dat de herdenking altijd moet blijven, terwijl maar 69 procent van de 55-plussers deze mening heeft.

De nationale dodenherdenking is oorspronkelijk ingesteld om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Vanaf 1961 worden echter ook alle gevallen burgers en militairen tijdens andere oorlogen en tijdens vredesmissies herdacht.

Voorbeelden van gebeurtenissen die je kunt herdenken vind je op de FOK!weblog.

Wat is Dit: Opgave 19 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Uitzendtijden GP Europa

De vijfde race van de Formule 1 komt er al weer aan. Naast de voorbeschouwing op de komende race willen we je ook graag de uitzendtijden geven, zodat je niets van het spektakel hoeft te missen. Hieronder vind je alle uitzendingen op SBS6 (Nederland), Canvas (België) en RTL (Duitsland).

Vrijdag 5 mei:
Geen uitzendingen op tv.

Zaterdag 6 mei:

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL11.00 - 12.15Derde vrije training
RTL13.45 - 15.15Kwalificatie
SBS613.55 - 15.15Kwalificatie

Zondag 7 mei:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS609.35 - 10.50Kwalificatie (hh)
RTL12.45 - 16.30Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
SBS613.00 - 16.05Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Canvas14.00 - 16.00Race

Alle uitzendtijden zijn onder voorbehoud.

FIFA World Cup demo en Lost Planet trailer op marketplace

Microsoft heeft aangekondigd dat er tijdens de E3 extra content beschikbaar zou komen op de marketplace, maar het lijkt erop dat ze vandaag al begonnen zijn. Naast de Top Spin 2 demo is er nu ook een demo van 2006 FIFA World Cup te downloaden (644 MB) en een pre-E3 trailer van Lost Planet. In deze trailer zijn naast een aantal tussen-filmpjes ook echte ingame-beelden te zien van het spel.

Cruijff lovend over Rijkaard

Na de prolongatie van de Spaanse titel door FC Barcelona heeft Johan Cruijff zich lovend uitgelaten over trainer Frank Rijkaard. De voormalige coach van Barça er ook van overtuigd dat de ploeg op 17 mei ten koste van Arsenal de Champions League gaat winnen.

"Rijkaard is erin geslaagd de ploeg te laten functioneren als een team. Sommige spelers doen het zware werk waardoor de anderen de gelegenheid krijgen mooie dingen met de bal te doen. Ronaldinho blijft bijvoorbeeld fris omdat anderen zich voor hem opofferen. Dat is de sleutel tot het succes," aldus Cruijff.

Dat is de reden waarom Cruijff denkt dat de Catalanen de Champions League ook gaan winnen. "Ik weet zeker dat we Arsenal gaan verslaan. De titel is binnen, dus we hebben nu nog twee weken om ons optimaal op de finale voor te bereiden."

NS ondervindt hinder van bermbranden

Icoon Vervoer Niet iedereen is even blij met het warme en droge weer. De Nederlandse Spoorwegen hebben namelijk last van bermbranden, waardoor er sinds half zes geen treinen tussen Tilburg en Boxtel en tussen Tilburg en Den Bosch meer rijden. Hierdoor zijn er volgens ProRail mogelijk enkele duizenden reizigers gestrand op de perrons.

De brandweer is inmiddels druk bezig met het blussen van de branden. Naast de berm zouden er ook enkele bielzen in brand staan. Wat de brandjes veroorzaakt heeft is niet duidelijk, maar ProRail kon vonken van een remmende goederentrein niet als oorzaak uitsluiten.

Eerste screenshot FEAR op de 360

Vivendi heeft officieel aangekondigd dat FEAR naar de Xbox 360 zal komen en de game zal op de E3 gepresenteerd worden. FEAR is eerst uitgekomen op de PC en kreeg daar goede cijfers, bijvoorbeeld een 89% van FOK!games.

Day 1 Studios en Monolith Productions werken samen aan deze titel en zal geheel nieuwe content voor de single player bevatten. Om optimaal gebruik te maken van Xbox Live zal er ook nieuwe multiplayer content bevatten. Wat deze content precies is zal waarschijnlijk bekend gemaakt worden tijdens de E3. FEAR staat op dit moment in de planning voor de lente van 2006. Er is ook één nieuwe screenshot vrijgegeven.Heitinga mag mee op stage

John Heitinga is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het trainingskamp komende week in Noordwijk. Verrassend, want de verdediger maakt géén deel uit van de 33-koppige voorselectie.

Bondscoach Marco van Basten heeft zeventien spelers opgeroepen voor de vierdaagse stage in Noordwijk, die plaatsvindt van dinsdag tot en met vrijdag. Het gaat om de spelers die geen clubverplichtingen meer hebben. Liefst zeventien namen ontbreken op die manier, om uiteenlopende redenen. Zo wacht Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst nog een Champions League finale, terwijl Ruud van Nistelrooij en Edwin van der Sar moeten opdraven voor een testimonial ter ere van Roy Keane.

Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Hedwiges Maduro kampen bovendien met blessures en zullen dan ook geen acte de présence geven. Op donderdag 11 mei oefent Nederland tegen Jong Oranje op het terrein van het Katwijkse Quick Boys.


De selectie voor de trainingsstage:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Tim de Cler (AZ), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (AZ), André Ooijer (PSV) en Barry Opdam (AZ).

Middenveld: Phillip Cocu (PSV), Denny Landzaat (AZ) en Wesley Sneijder (Ajax).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Aanslag van schaamte.

30%, dacht de gemiddelde Nederlandse radioluisteraar vanmiddag, verzette zich tegen de Duitse bezetting. Volgens het programma was dit slechts 5%. We hebben het dan niet over moorden op Duitse officieren, of zelfmoordaanslagen in een Duitse kroeg. Nee, we hebben het over mensen die zich op enige wijze verzetten tegen de Duitsers; ze gaven hun fiets niet zonder slag of stoot af, of deelde zo nu en dan wat krantjes uit.

Zo rond 4 en 5 mei zijn dit soort discussies volop te vinden en te volgen in de media, menig krant wijdt vandaag een artikel, of meer, aan het verzet dat de Nederlanders boden. Het schamele verzet welteverstaan. De media lezende schaam ik mij ruim 60 jaar na dato nog kapot. Ik schaam me voor mijn regering toentertijd, voor mijn opa en mijn oma, voor mijn buurman. Diezelfde buurman die vandaag per slot van rekening de vlag halfstok heeft hangen. Hypocriet, denk ik dan. Had er wat aan gedaan als je het zo erg vond.

Slechts een van de twintig mensen die dit lezen, hadden een opa of oma die de bezetting niet voor lief nam. Negentien van ons hier hadden voorouders die achter het raam naar buiten gluurden terwijl 70% van de joodse gemeenschap gedeporteerd en nooit meer teruggevonden werd. Als je hierbij optelt dat er op het hoogtepunt van de oorlog meer dan 100.000 Nederlanders lid waren dan de NSB wat gedenken we deze dagen dan eigenlijk?

Al die joden die wij onder onze ogen dood hebben laten gaan? Die enkele helden die in het verzet zaten? Het veel grotere aantal mensen dat meeliep met de bezetter? Of die overgrote meerderheid die erbij stond en er naar keken?

Alle heldendaden ten spijt, maar wat mij betreft staan we er vooral bij stil hoe een groot deel van de bevolking voor zichzelf heeft gekozen en een groter deel laf en passief heeft gereageerd. Mijns inziens zijn er dan ook twee verklaringen voor deze cijfers. 1). Uiteindelijk kiezen mensen, ook in oorlogstijd, vooral aan zichzelf. 2). Het was niet eens zo slecht onder de bezetting van de Duitsers.

Natuurlijk heb ik makkelijk praten. Ik heb ook geen idee hoe ik zelf in een oorlogssituatie zou reageren. Wel weet ik dat ik zo nu en dan stiekem trots ben op de mannen, vrouwen en jongens die zichzelf opblazen in Irak of Palestina. Stervend voor de idealen. Strijdend tegen de bezetting. Had mijn overgrootvader zich maar opgeblazen in een Duits café, had hij het redden van een joods gezin maar met de dood hoeven bekopen; dan had hij in 1947 niet om hoeven komen toen zijn kotter op een verdwaalde zeemijn voer.

Met dank aan Tobbes voor de submit

Petito wint in Duinkerken

Roberto Petito heeft weer eens het genoegen van een overwinning mogen smaken. In de Vierdaagse van Duinkerken versloeg de ancien Stephane Petilleau in een sprint met twee.

Petito en Petilleau hadden een halve minuut marge op het peloton, waardoor Petito eveneens de roze leiderstrui verovert. De Italiaan komt dit seizoen uit voor Tenax, dat dit seizoen nog gespeend was van een overwinning. De laatste zege van Petito dateerde uit 2004, toen hij succes had in de Tirreno-Adriatico. Morgen liggen er redelijk wat heuveltjes op de weg tussen Fontaine au Pire en Hénin Beaumont.

Einde seizoen voor Koeman

Lieja Tunks-Koeman heeft nu al een punt gezet achter haar seizoen. De kogelstootster is in verwachting.

Koeman is medio juli uitgeteld en hervat pas in het najaar de training. De atlete zal dus moeten passen voor het EK in Göteborg. Tijdens de recente grote toernooien kon Koeman nooit in positieve zin verrassen. Zo haalde ze afgelopen jaar nog wel de finale tijdens het WK, maar daarin was ze slechts een figurant. Ook tijdens haar twee olympische deelnames was de eindbalans negatief.

GroenLinkser nationale schoonzoon van Turken

Nevin SungurJoost LagendijkGroenLinks-politicus Joost Lagendijk is de laatste dagen veelvuldig in het Turkse nieuws. De europarlementariër staat dit keer niet in de aandacht vanwege anti-Turkse uitlatingen, zoals enkele maanden geleden, maar vanwege een opzienbarende relatie met de Turkse journaliste Nevin Sungur, die als nieuwsverslaggeefster verbonden is aan de televisiezender NTV.

"Ik ben nog nooit zo vaak gefeliciteerd. De mensen hier vinden het prachtig: ik ben een soort nationale schoonzoon geworden", zegt Lagendijk (49). De politicus heeft vanwege zijn werk veel met Turkije te maken, hij is voorzitter van de Turkije-commissie in het Europees Parlement. Desondanks zegt hij kritisch in de gaten te houden of Turkije voldoet aan de voorwaarden voor toetreding tot de Europese Unie, iets waarvan hij overigens een voorstander is.

McClaren nieuwe bondscoach Engeland

Steve McClaren zal na het aankomende wereldkampioenschap de nieuwe bondscoach van Engeland worden. De huidige coach van Middlesbrough wordt daarmee de opvolger van de Zweed Sven-Göran Eriksson, die na het WK zal stoppen. McClaren zal als assistent van Eriksson al op het WK aanwezig zijn.

De soap rondom de opvolging liep al ruim drie en een halve maand, sinds Eriksson op 23 januari aangaf te zullen stoppen. Vervolgens doken veel namen op van mogelijke opvolgers, waaronder die van Guus Hiddink, Luiz Felipe Scolari en Martin O'Neill als buitenlandse kandidaten. De Engelse kandidatenlijst bevatte de namen van Alan Curbishley, Sam Allardyce, Stuart Pearce, en uiteraard McClaren.

Submits are fun!

I did not inhale!
Danny vroeg zich in deze submit af of Arnold ook niet geïnhaleerd had. Zo te zien aan de mensen die er omheen zitten, is het vast een heel gezellig feestje. Maar voor Arnold zal het niet zoveel uitmaken, zijn merchandise is wél op orde.
T-shirts hoeft ie niet met zijn carriere niet meer te verkopen, wie had gedacht dat hij het zo ver zou halen.

Ryan versus Dorkman.
Het is zeker geen nieuw filmpje, maar zeker de moeite waard om te bekijken.
Om de woorden van Flurry te gebruiken, die deze in de submit plaatste: Al veel van die rommel gezien, maar deze vond ik toch wel indrukwekkend!

Billen!
Via de submit kregen we van Thijs deze link. Thijs is een Billenman. Iedereen kent de billboards wel van Sloggi. Erg vervelend om naar te kijken zijn ze niet.
Je kan kans maken om een voetbal muurtje te winnen, het is bijna zonde om daar een bal tegen aan te trappen. Maar goed, ieder zijn fetish.

Sticks and Stones.
Lange Frans, let je even op? Zo kan het namelijk ook. Gewoon vragen of ze op willen houden met dingen gooien. Dan luisteren ze wel. Echt waar.
En als ze niet willen luisteren, kan je het altijd nog op jouw manier doen. Maar dan beter.
Met een bedankje aan UncleSam voor de submit.

Who's afraid of red?
Als jij dat niet bent, dan zou je dat nu wel moeten worden. Rood is de oorzaak van alle ellende, dood en verderf.
Vroeger, toen rood nog niet bestond, toen was alles beter.
De submitter van dit filmpje is zo bang, dat ie liever anoniem wilde blijven.

Nu je toch in de supermarkt bent, schat...
Fijn, je moet even snel een supermarkt in, belt je vriendin. Of je even wat voor haar mee wilt nemen. Je kent het wel.
Welke moet je dan meenemen? Een simpele rekensom is daar voor nodig. Hoe dik is je lul? Nou, zo dik moet het dan ook zijn, ongeveer. En als je het niet zeker weet, vraag het dan gewoon even.
De anonieme submitter herkende zich in dit filmpje.

Loumpoutis op proef bij ADO

Konstantinos Loumpoutis hoopt dat hij een contract kan afdwingen bij ADO Den Haag .De 26-jarige Loumpoutis gaat op proef bij de Haagse club, waar binnenkort duidelijk wordt of hij in aanmerking komt voor een contract.

De Griekse verdediger staat nog tot medio 2007 onder contract bij FC Twente, maar daar kan hij niet rekenen op een basisplaats. Loumpoutis begon zijn voetballoopbaan bij Aris Saloniki. Na zeven seizoenen in Griekenland speelde de Griek drie seizoenen in Italië bij Perugia en Siena. Vorig seizoen verhuisde hij naar FC Twente.

Bill Gates wil niet meer de rijkste zijn

Bill GatesMultimiljardair Bill Gates is het zat om de rijkste persoon ter wereld te zijn. Dat zegt de oprichter van Microsoft in een interview met het Amerikaanse tv-station CNBC. "Van rijk zijn komt weinig goeds. Het zet je alleen maar in de kijker", aldus Gates, wiens vermogen geschat wordt op zo'n veertig miljard euro.

Overigens geeft Gates samen met zijn vrouw Melinda jaarlijks al miljoenen aan liefdadigheidsinstellingen. Dit is echter onvoldoende om hem te doen kelderen op de ranglijst van de rijksten ter wereld. Gates werd niet gevraagd of hij misschien meer geld aan goede doelen moet weggeven. Wel was de interviewer benieuwd naar eventuele politieke ambities. "Ik ben absoluut geen politicus en ik denk ook niet dat ik het leuk zal vinden. Ik ben beter in wat ik nu doe", reageerde Gates.

Met dank aan DSanka, Tacky-Fire en R_Style voor de submit.

Gretna uit Schotse derde divisie Europa in

Na gisteren kan het toch al geslaagde seizoen van Gretna helemaal niet meer stuk. De club uit de Schotse Second Division (derde niveau) is al kampioen en plaatste zich al voor de finale van de Schotse beker.

Omdat tegenstander Heart of Midlothian zich woensdagavond wist te verzekeren van de tweede plaats in de Premier League, en zich daarmee plaatste voor de voorronde van de Champions League, is Gretna zelfs bij verlies in de finale zeker van een plek in de UEFA Cup komend seizoen.

Brooks Mileson, eigenaar van Gretna, bedankte Hearts voor het vroege cadeau. "Ik wil de heer Romanov (clubeigenaar Hearts, red.) en het team van Hearts van harte feliciteren. En dat is niet alleen omdat ze ons een grote dienst hebben bewezen. Het is ook op z'n plaats voor wat zij hebben gepresteerd".

Voor de Europese wedstrijden volgend seizoen zal Gretna uitwijken naar het Fir Park stadium in Motherwell. "Ik denk dat veel Schotse voetbalfans daar graag heen komen om ons te ondersteunen."

Overvallers gijzelen medewerkers supermarkt

Icoon MisdaadIn een supermarkt in het Brabantse Roosendaal zijn vanochtend twintig medewerkers gegijzeld. Drie gewapende mannen vielen rond 07.30 uur de winkel binnen. De personeelsleden werden in de personeelsruimte en in een bestelauto gestopt, zo maakte de politie vanmiddag bekend.

Desondanks zagen het personeel en een buurtbewoonster kans de politie te alarmeren. Deze wist de medewerkers binnen twintig minuten uit de benarde situatie te bevrijden. Buiten de supermarkt werd één van de overvallers ingerekend, waarna een arrestatieteam de winkel binnenviel en de twee andere mannen aanhield. Volgens een politiewoordvoerder ging het om een 18-jarige man uit Amsterdam en een 22-jarige en een 25-jarige man uit Utrecht.

Geen van de medewerkers van de supermarkt raakte gewond bij de gijzelingsactie en de daarop volgende bevrijding. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de winkel.

Met dank aan Sc0rPi0n, Magnetronkip en CyberRat voor de submit.

Erven Endstra willen boek verbieden

MisdaadEr komt een rechtszaak om het boek met de Endstra-tapes uit de handel te halen. De familie van de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra wil het boek laten verbieden. Volgens hen is het een schandelijke zaak dat er geld verdiend wordt aan de geheime gesprekken die Endstra met de politie voerde. Die gesprekken waren nooit voor publicatie bedoeld. Bovendien dienen ze in de rechtszaak tegen topcrimineel Willem Holleeder als aanvullend bewijs.

Parool-verslaggever Paul Vugts, die het boek samen met journalist Bart Middelburg op de markt bracht, zegt dat ''commercieel gewin nooit het primaire doel is geweest van dit boek''. Ze hebben het gepubliceerd omdat grote delen van de gesprekken tussen Endstra en de politie al zijn uitgelekt en bovendien een belangrijke rol spelen in het strafdossier tegen Holleeder. Met andere woorden: het was toch al deels openbaar of zou het zijn geworden.


Endstra-tapes in boekvorm

Quote
De Endstra-tapes staan ook op de website van Quote. Daar is de pdf-file met de 254 ingescande pagina's politie-dossier al 40.000 keer gedownload. Quote heeft geen schrijven gehad dat het van hun site af moet.

Hoofdredacteur Jort Kelder zegt in een column op de Quote-site dat hij de files er onder meer op heeft gezet om het Parool te pesten: ''Die soms sympathieke Amsterdamse krant claimt met twee noeste verslaggevers in de vuurlinie te liggen rond de Holleeder-zaak. Maar welbeschouwd zijn vrijwel alle verhalen van de afgelopen weken terug te voeren op de uitspraken van Endstra, zoals die ze de politie toevertrouwde in de vijftien gesprekken tussen maart 2003 en januari 2004. U en ik betalen die rechercheurs, en het gaat dus wat ver om die transcripties onbewerkt voor 14,95 euro te willen doorverkopen aan de bezorgde burgerij.'' Daarnaast is Kelder niet te spreken over het feit dat het Parool de beruchte 'bankjesfoto's' van Endstra en Holleeder, prominent blijft gebruiken. Een foto die Quote voor het eerst publiceerde.

De download staat nog steeds op de site van Quote (.pdf 18 mb groot). Alleen moet je nu wel eerst nieuwsbriefabonnee worden, voor je het kan downloaden.

De Amsterdamse zender AT5 meldde gisteren dat de publicatie van De Endstra-tapes volgens deskundigen schadelijk is voor de lopende rechtszaak tegen Willem Holleeder en zijn vermeende bende. Vooral het OM zal volgens hen last krijgen van het boek. Het OM en de advocaten van diverse verdachten zijn woedend over de publicaties. Bekeken wordt of er ook iets vanuit Justitie tegen het boek gedaan kan worden.

Eidos gaat Reservoir Dogs game uitbrengen

Ook de klassieker Reservoir Dogs zal schitteren in een game, tenminste.. dat is de bedoeling! De film van regisseur Tarantino zal vertaald worden in een game voor de PS2, PC en de Xbox en zal rond de herfst in ons land te verwachten zijn.

Reservoir Dogs als game zal een third-person-shooter worden en zal een herbeleving worden van de film qua geweld. Het is eigenlijk een beetje de bedoeling dat de game verder zal laten zien wat er gebeurd is met de personages uit de film, denk aan Mr. Blue, Mr. Brown en ook Mr. Pink. De game zal zo wat meer antwoorden kunnen geven of je juist met nog meer vragen achterlaten!

Nummers als 'Little Green Bag' en 'Stuck in the Middle with You' zullen ook zeker terug te vinden zijn in de game.

Met dank aan netto_m voor het submitten van dit nieuws.

Venus Williams wint klassieker

Venus Williams heeft in de tweede ronde van Warschau haar oude rivale Martina Hingis verslagen. In een spannende wedstrijd won de Amerikaanse met 4-6, 7-5 en 6-4.

Het niveau in de eerste set was niet bijster hoog. Beide voormalige nummers één van de wereld kwamen niet in hun spel. Met name Williams stapelde unforced error op unforced error. Hingis verkoos een defensieve tactiek en meermaals leverde geduld haar het punt op. In het tweede bedrijf leek het pleit snel beslecht. Binnen een mum van tijd racete Swiss Miss naar een 3-0 voorsprong.

Williams plaatste echter snel de rebreak en langzamerhand nam ze het heft in handen. Op 4-5 was Hingis twee punten af van de zege, maar Williams bleef rustig om door te stoten naar setwinst. Aan het begin van de beslissende set leek het over voor de Amerikaanse: ze moest een behandeling ondergaan wegens kramp in beide benen. Een gebrek aan wedstrijdritme leek haar de das om te doen. Schijnbaar had Hingis meer last van deze onderbreking, want de Zwitserse slaagde er niet meer in haar hoge aanvangsniveau op te pikken.

1 screenshot Brothers in Arms: Hell's Highway (#4)

We maakten al eerder melding van het systeem dat Ubisoft had bedacht om screenshots uit te geven voor Brothers in Arms, namelijk dat de community door vragen te beantwoorden stukjes van screenshots kan winnen. Vandaag zijn alle vragen voor de vierde screenshot beantwoord en deze is dus vrijgegeven voor het publiek.

Er is nog 1 screenshot te gaan, dus als je in deze game geinteresseerd bent, houd dan FOK!games in de gaten!

Laura Vlasblom wil wel in de Playboy

Laura VlasblomLaura Vlasblom wil wel in de Playboy. De 37-jarige zangeres is nooit benaderd door het mannenblad, maar zegt dat ze het een 'enorme eer' zou vinden als ze zou worden gevraagd. Vlasblom, die ooit met de meidengroep Frizzle Sizzle meedeed aan het Eurovisie Songfestival en begin jaren tachtig deelnam aan Kinderen voor Kinderen, zou graag meewerken aan een 'smaakvolle' naaktreportage.

De zangeres treedt tegenwoordig nog op in theatershows en spreekt stemmen in voor tekenfilms. Als de fotosessie doorgaat, wil Laura wel een aantal weken hard trainen om in vorm te zijn. Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk zegt blij te zijn met het aanbod. "Het zou heel goed kunnen dat wij actie ondernemen naar aanleiding van deze tip. Vlasblom is een aantrekkelijke vrouw, voor zover ik me herinner. Maar tussen het eerste contact en een reportage zit een lange weg."

Met dank aan woessie voor de submit.

Vandenbussche langer bij Heerenveen

Brian Vandenbussche heeft zijn contract bij SC Heerenveen verlengd. De Belgische doelman heeft tot 2011 bijgetekend.

Vandenbussche is eigenlijk de reservekeeper van Heerenveen, maar door blessures van Waterman kwam hij dit seizoen tot 24 wedstrijden. Ook vorig jaar profiteerde de Belg al van kwetsuren van zijn concurrent onder de lat.

De 24-jarige doelman speelt sinds de zomer van 2004 voor de Friezen. Eerder speelde hij voor Sparta Rotterdam. Dat hij aan een sterk seizoen bezig is, is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Onlangs werd Vandenbussche uitgenodigd voor de Belgische ploeg.

Italiaanse voetballers krijgen kwart miljoen

Mocht het Italiaanse nationale team aankomende zomer wereldkampioen worden, dan levert dat elke speler 250.000 euro op. De Italiaanse voetbalbond heeft dit laten weten.


Vier jaar geleden bedroeg de premie nog 165.266 euro. Mocht Italië in Duitsland wel de finale halen maar deze verliezen ,dan incassseren de spelers ieder een bedrag van 180.000 euro. Een derde plaats is nog altijd goed voor een ton.

Next-gen Colin McRae

Na twee jaar stilte heeft Codemasters aangekondigd dat ze bezig zijn aan een nieuwe Colin McRae exclusief voor de next-gen consoles. De game moet uitkomen in 2007 en zal een echte evolutie van de serie zijn.

Er zullen een hele hoop verschillende off-road competities inzitten, waaronder hill climb en rally cross. Internationale evenementen spelen zich af in officiële rally wagens op parcours gebasseerd op echte wegen en omgevingen overal ter wereld.

Het spel zal toegankelijk zijn voor nieuwkomers, maar zal ook uitdagend genoeg zijn voor vaste Colin McRae fans. Anders is er altijd nog de online multiplayer voor gamers die liever echte uitdaging zoeken op het internet.

Tot slot zijn de volgende plaatjes vrijgegeven:

Boulahrouz tot 2010 bij HSV

Khalid Boulahrouz blijft tot 2010 bij Hamburger SV voetballen. De international van Oranje verlengde donderdag zijn contract bij de club uit de Bundesliga.

Guy Demel, Boulahrouz' Franse collega-verdediger, verlengde eveneens zijn contract tot medio 2010. HSV's aanvallers Sergei Barbarez en Ailton, van wie de contracten aflopen, hebben nog niet bijgetekend.

Khalid Boulahrouz is een van de drie Nederlandse internationals bij Hamburger SV naast Rafael van der Vaart en Nigel de Jong.

The Sopranos aangekondigd voor PS2 en Xbox 360

THQ heeft vandaag aangekondigd dat ze een op The Sopranos gebaseerd spel aan het maken zijn voor de PlayStation 2 en Xbox 360.

In de game speel je met een zoon van Big Pussy. Je bent in de organisatie van Tony Soprano gerold en nu zul je je moeten bewijzen. Denk aan geld ophalen, wijken behouden door middel van intimidatie en aanzien krijgen om hoger in rang te stijgen. Alle acteurs zullen hun stemmen lenen voor een echte Soprano-ervaring.

De verhaallijn voor de game zal komen van de schrijver van de serie, David Chase. Het spel wordt nog dit jaar in de winkels verwacht.
'Sharia voor alle bewoners van Atjeh'

Icoon JustitieDe wet in de Indonesische provincie Atjeh, die is gebaseerd op de Islam, zou voor alle inwoners van Atjeh moeten gelden. Zo luidt een voorstel dat bij het Indonesische parlement is ingediend. Nu is het zo dat niet-moslims zich niet hoeven te houden aan bepaalde wetten, zoals het verbod op alcohol, gokken en overspel.

Hoofd van de politie Alyasa Abubakar, is voor de goedkeuring van het voorstel. Hij onderbouwt zijn stelling met het wettelijke gelijkheidsbeginsel: gelijke behandeling van vergelijkbare gevallen. "Het is aan het parlement om te beslissen of het het voorstel van het Atjeese volk aanvaardt of afwijst. Ik vind persoonlijk dat het niet eerlijk is om de wet alleen op moslims toe te passen", aldus Abubakar.

Abdullah Saleh, vice-voorzitter van de commissie die het wetsontwerp behandelt, zegt dat ze erop zullen toezien dat de wet voor iedereen geldend wordt, en tegelijkertijd niet-moslims de vrijheid biedt om aan al hun religieuze verplichtingen te voldoen.

Met dank aan woessie voor de submit.

Meer info Bob Ross game

In een interview heeft Joseph Hatcher van AGFRAG een hoop info vrij gegeven over zijn laatste project, een videogame van Bob Ross die moet uitkomen voor de Nintendo DS, Wii en PC.

De reden dat hij het spel wil ontwikkelen is dat hij vroeger als kind altijd met zijn moeder naar Bob Ross keek en veel bewondering had voor de manier waarop Bob in enkele minuten een prachtig landschap tevoorschijn toverde. Hij wil een specifieke Bob Ross game en geen gewone schildergame, omdat mensen niet alleen naar Bob keken om te leren schilderen, maar vooral ook om te ontspannen.

AGFRAG mag gebruik maken van alle schilderijen, uitzendingen en transcripten van de TV show in alle talen waarin de show is uitgezonden. Hierdoor zal het mogelijk zijn om een goede game te maken, ondanks dat Bob Ross er zelf helaas niet meer bij kan zijn.

De manier waarop het gespeeld wordt moet heel eenvoudig en intuitief zijn, het zal niet als echt schilderen zijn, maar voornamelijk de patronen van Bob's schilderijen volgen. Er zal een mode inzitten waarin je net als in de TV show de instructies volgt (compleet met opmerkingen als "happy little trees"), evenals een freestyle schilder mode.

Als het allemaal loopt zoals Joseph wil wordt de game nog vertoond op de E3 volgende week, maar dat is nog niet zeker.

Het hele interview vind je hier.

Eerste screens next-gen Tony Hawk

1UP heeft via Official PlayStation Magazine in de VS de eerste twee screens van de nieuwe Tony Hawk game weten te bemachtigen. De game, met de naam Tony Hawk's Project 8, komt exclusief uit voor 'next-gen consoles', dus waarschijnlijk de Xbox 360 en PS3. Of er ook nog een Wii-versie uitkomt is niet bekend. Er is verder nog niet echt iets bekend over de game dus we moeten het voorlopig nog even met deze twee plaatjes doen.
EA maakt line-up E3 bekend

Electronic Arts is uiteraard dit jaar ook op de E3 aanwezig met een van de grootste booths van de hele show. Vandaag is bekend gemaakt welke games er allemaal, al dan niet speelbaar, te zien zullen zijn.

Behind closed doors

NBA Live 07
Tiger Woods PGA Tour 07
FIFA 07

Beursvloer

Madden NFL 07 (360, Xbox, PS2, GameCube, PSP, PC, NDS, GBA)
Nascar 07 (PSP)
Army of Two (360, PS3)
Battlefield 2142 (PC)
Spore (PC)
Crysis (PC)
Command & Conquer 3 Tiberium Wars (PC)
The Lord of the Rings The Battle for Middle Earth II (Xbox 360)
Superman Returns (Xbox 360, PS2, Xbox, PSP, NDS, GBA)
Def Jam Fight For NY: The Takeover (PSP)

EA Mobile

Orcs & Elves
2006 FIFA World Cup
Fight Night Round 3
Madden NFL 07
NBA Live 07
Tiger Woods PGA Tour 07
Tetris game

Bram Schmitz mist Giro door griep

Bram Schmitz is door griep geveld. De wielrenner uit het Brabantse Waalre kan hierdoor komend weekeinde niet starten in de Ronde van Italië, die in Seraing begint. Onlangs moest Schmitz ook al ziek afstappen in de Ronde van Nedersaksen.

In de ploeg van T-Mobile Team zal Schmitz dan ook vervangen gaan worden. De vervanger van Schmitz zal de Tsjechische neoprof Frantisek Rabon zijn. Door de afmelding van Schmitz zijn er zes Nederlanders actief in de Giro van dit jaar.

Thomas Dekker gaat voor gele trui in Tour

Met een flinke dosis ambitie zal Thomas Dekker aan de start van de Tour staan. Met een proloogwinst in Straatsburg wil hij de eerste dagen van de Tour namelijk in het geel rijden.

Samen met zijn ploeggenoten Michael Rasmussen en Denis Mentsjov heeft hij een aantal windtunneltesten ondergaan bij het TNO. De 21-jarige Rabobanker had het volgende commentaar: "Naast de normale tijdrittraining kun je hier door de luchtweerstand te meten nog meer tijdwinst boeken. Ik heb mijn zinnen gezet op het eerste geel in de Tour. Ik ga niet zeggen dat het lukt, maar er is zeker een kans dat ik de proloog win."

In het voorseizoen maakte Thomas Dekker al grote indruk door de meerdaagse koers Tirreno-Adriatico te winnen. Zijn overwinning aldaar boekte hij ondere andere op basis van zijn goede optreden in de tijdrit.

Thomas Dekker uit op gele trui in Tour

Thomas DekkerDe jonge Nederlandse wielrenner Thomas Dekker heeft zijn zinnen gezet op de gele trui in de Tour de France. De 21-jarige Dekker, van wie deze week bekend werd dat hij zo goed als zeker deze zomer zijn eerste Tour mag rijden, is vastbesloten om de proloog op 1 juli in Straatsburg te winnen. Door de zege in de eerste rit zou hij vervolgens op 2 juli in het geel mogen starten.

Samen met zijn ploeggenoten Rasmussen en Menchov onderging Dekker deze week een aantal tests in een windtunnel. "Naast de normale tijdrittraining kun je hier door de luchtweerstand te meten nog meer tijdwinst boeken. Ik heb mijn zinnen gezet op het eerste geel in de Tour. Ik ga niet zeggen dat het lukt, maar er is zeker een kans dat ik de proloog win", verklaarde de wielerbelofte. Eerder dit jaar won hij al als derde Nederlander ooit de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico, na Zoetemelk en naamgenoot Erik Dekker. Zowel in 2004 als 2005 werd Thomas Dekker Nederlands kampioen tijdrijden.

Rabobank-ploegleider Erik Breukink, zelf in 1989 de winnaar van de Tourproloog en daarmee de laatste Nederlandse geletruidrager, denkt overigens dat de windtunneltests de meeste winst voor 'non-tijdrijder' Michael Rasmussen kunnen opleveren. "Thomas heeft al een aërodynamische houding, waardoor de winst veel minder zal zijn. Maar voor Michael zal het effect veel groter zijn", meent Breukink. Voor Dekker kan secondenwinst echter het verschil zijn tussen wel of niet gele trui, waar Rasmussen geen kans maakt op winst in een tijdrit. "Maar zelfs als je alles hebt berekend, gaat het uiteindelijk om de vorm van de dag", relativeert Breukink.


Thomas Dekker na de proloog op het podium?


---
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

'Treinen glijden uit over poep in Leeuwarden'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Op het spoor op station Leeuwarden ligt te veel poep. Dat zegt de Vakbond Voor Machinisten en Conducteurs (VVMC). Hierdoor kan het gebeuren dat treinen "uitglijden" over een drol en pas tegen een stootblok op weinig subtiele wijze tot stilstand komen, zoals de afgelopen maand al vier keer gebeurd is. De VVMC heeft een klacht ingediend bij ProRail.

Wim Eilert, vakbondsbestuurder bij de VVMC, pleit voor het beter schoonmaken van het spoor. "Er zijn meer stations waar het niet zo netjes is, maar Leeuwarden springt er echt tussenuit. Dit soort viezigheid op het spoor geeft een behoorlijk raar gezicht voor de nette reiziger." Gelukkig zijn de snelheden van de treinen op de stations erg laag, zodat serieuze incidenten vooralsnog uitgebleven zijn. Wel komen beschadigingen aan bijvoorbeeld koppelingen voor.

Naast beter schoonmaken, pleit de VVMC ook voor het afsluiten van de toiletten, wanneer de treinen langere tijd stilstaan op het station. In Groningen gebeurt dit al een tijdje, en met succes.

Met dank aan YubYub en woessie voor de submit.

Afscheidswedstrijd voor Zidane

Real Madrid wil de fans de kans geven om uitgebreid afscheid te nemen van Zinedine Zidane. Daarom heeft de Spaanse voetbalclub een vrienschappelijke wedstrijd tegen het Franse Stade Reims georganiseerd.

Voor Zidane, die na het WK zijn loopbaan beëindigt, zal het zijn laatste officiële wedstrijd in het shirt van de Koninklijke zijn.

Aankomende zondag speelt Real de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Villarreal.

Recordvangst hennepplanten in Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft woensdag een recordvangst gedaan. In de kelder van een bedrijfspand is door het speciale hennepteam de tot nu toe grootste hennepplantage van de stad aangetroffen. De plantage bestond uit 5500 planten. Dat is ongeveer 10 keer zo groot als een gemiddelde plantage.

De politie is de plantage op een nogal unieke manier op het spoor gekomen. Terwijl het team elders in de straat aan de Coolhaven bezig was een kleinere plantage te ontruimen werd het door voorbijgangers getipt dat op de betreffende locatie een grote vangst te vinden zou zijn. Bij de vangst is het team geassisteerd door medewerkers van de gemeente en van stroomleverancier Eneco.
Met dank aan woessie en kahaarin voor de submit.

Begeleidster had relatie met jeugdcrimineel

Icoon BinnenlandsEen groepleidster van een justitiële jeugdinrichting is ontslagen omdat ze een relatie had met één van de delinquenten die ze onder haar hoede had. Tevens is door de directie van de inrichting in Harreveld aangifte gedaan tegen de vrouw. Ambtenaren mogen namelijk geen relatie of seks hebben met personen die aan hun zorg toevertrouwd zijn.

De relatie tussen de groepleidster en de jongen, die overigens wel ouder was dan achttien jaar, kreeg pas vorm toen de jongen met proefverlof buiten de inrichting was. Omdat hij nog wel onder het gezag van de inrichting viel, was de relatie echter nog steeds niet toegestaan.

Inmiddels zijn de ouders van de jongeren die vastzitten in de jeugdinrichting en het overige personeel vanochtend geïnformeerd over de kwestie, zo meldde een woordvoerder van het ministerie van Justitie zojuist.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Mustapha is te duur voor Ajax

De kansen worden steeds kleiner dat Levante-aanvaller Riga Mustapha volgend seizoen de clubkleuren van Ajax gaat verdedigen. De Amsterdammers hebben slechts anderhalf miljoen euro voor de topscorer over. In het contract van de aanvaller staat dat hij voor minder dan 6 miljoen euro niet vertrekt, bij promotie is dit zelfs 10 miljoen euro.

De kans dat Levante promoveert is er ook. De ploeg staat momenteel derde in de Segunda Division met nog zes wedstrijden te gaan (eerste divisie van Spanje) en die plek geeft recht op promotie naar de Primera Division.

Dodenherdenking zegt allochtoon weinig

EnquêteAan de twee minuten stilte vanavond om 20:00 uur, om alle burgers en militairen van het Koninkrijk der Nederlanden te gedenken die waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, doet slechts een kleine groep allochtonen bewust mee. De meeste zegt de Dodenherdenking niets. Zo'n 66% van de allochtonen doet niet mee aan de herdenking. Aan de activiteiten rond bevrijdingsdag nemen wel meer allochtonen deel. Een en ander blijkt uit een onderzoek van het bureau MCA Communicatie onder 700 allochtonen.

Vooral Nederlanders van Turkse komaf hebben geen idee waar de herdenking op 4 mei voor dient. Bijna 50% weet niet waarom men 's avonds twee minuten stil is. Met uitzondering van Turken weten de overige allochtone bevolkingsgroepen wel vrij goed waarom het op 4 mei om acht uur 's avonds twee minuten stil is. Vooral Surinamers en Antillianen blijken daarvan het best op de hoogte; maar zij kennen van oudsher ook de Nederlandse geschiedenis beter dan andere allochtonen. Jonge allochtonen weten trouwens meer over de dodenherdenking en bevrijdingsdag dan oudere allochtonen.

Veel autochtone Nederlanders hebben overigens ook geen boodschap aan de twee minuten stilte; 28% doet er niet aan mee.

Badmintonsters naar WK-finale

De Nederlandse badmintonvrouwen hebben donderdag in Tokio bij het wereldkampioenschap voor landenteams de finale weten te bereiken.

Oranje was in de halve finale met 3-0 te sterk voor Taiwan. Mia Audina, Judith Meulendijks en Karina de Wit zorgden in het enkelspel voor de punten.

De formatie treedt zaterdag aan tegen het vrijwel onverslaanbare China. Tot nu toe was de beste prestatie van de Nederlandse badmintonsters brons op het wereldkampioenschap van 2002.

Standalone uitbreiding Panzer Elite Action

De arcade WWII Tank Sim Panzer Elite Action: Fields of War krijgt een standalone uitbreiding. Deze keer mag je met je tanks door de zandbanken van Noord Afrika touren. De titel van de uitbreiding is dan ook Panzer Elite Action: Dunes of War.

De belangrijskte features van de uitbreiding zijn:

- Twee nieuwe campagnes voor zowel de Duitsers als de Geallieerden
- Je kan nu ook de rol van squadleader aannemen
- Sloop de omgeving met je tank
- 10 nieuwe multiplayer maps
- Conquest en Capture the Flag met 32 spelers online

Voor meer info over de game check de website.

Vervolg op Mother 3 zeer onwaarschijnlijk

Het ziet er naar uit dat de Mother serie (hier beter bekend als Earthbound) geen vervolgdelen meer zal krijgen. Hoewel Mother 3 alleen in de eerste week al 200.000 exemplaren verkocht in Japan, heeft de bedenker van de serie Shigesato Itoi geen plannen om een vervolg te maken. In een interview dat hij op zijn weblog had gezet, beantwoordde hij de vraag of er nog nieuwe games van hem aankwamen met een kort en krachtig 'No Mother 4'.

Natuurlijk blijft de mogelijkheid op een vervolg altijd bestaan. Immers, deel drie kwam ook pas een goede tien jaar na Mother 2 uit.


Drie man vast voor beuken op ambulance

 PolitieDe politie Noord- en Oost-Gelderland heeft gisteren een 29-jarige inwoner van Doetinchem aangehouden wegens de aanval op een ambulance in Doetinchem, afgelopen weekeinde. In deze zaak waren al twee mannen van 31 en 35 jaar aangehouden.

Vanmiddag zal het trio worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze worden beschuldigd van de mishandeling van de chauffeur van de ambulance en het beletten van de doorgang. De verdachten beukten in de nacht van zaterdag op zondag op de auto en sloegen door een open raampje de chauffeur op zijn gelaat. Ook trokken ze de sleutels uit het contact en smeten die weg. De ambulance kon korte tijd later met reservesleutels toch verder rijden.

Peter Kuzee, hoofd van de ambulancedienst, liet eerde deze week in De Stentor boos weten er ''geen woorden'' voor te hebben. Drie dagen na het incident waren de emoties nog duidelijk hoorbaar. ''Die lui bleven maar doorgaan met meppen totdat de politie kwam. De uitwerking van het incident op het ambulancepersoneel is groot. Het gaat om hulpverleners die klaar staan om anderen te helpen. Ze doen hun stinkende best zo snel mogelijk bij een gewonde te komen. Dan zijn ze op weg en worden ze gemolesteerd. Ze moeten met de handen van onze mensen afblijven!''

Montagny beschikbaar in F1manager

Naar aanleiding van de vervanging van Yuji Ide bij Super Aguri F1 door Franck Montagny, is laatstgenoemde beschikbaar gemaakt in de F1manager.

De waarde van Franck Montagny is op 27 miljoen euro gezet. Aangezien er tot morgenavond 00.01u nog gewisseld kan worden, zal Ide niet automatisch gewisseld worden. Je zal dus zelf Ide moeten wisselen voor een andere coureur.

Teams met Yuji Ide zijn niet onvolledig en zullen dus gewoon meedoen voor de punten. Voor Ide zelf krijg je dan uiteraard geen punten.

Mercenaries 2 op de E3

De game genaamd Mercenaries was een third-person-shooter die zich afspeelde rond het jaar 2100. Er was blijkbaar genoeg animo voor deze game om er een tweede deel van te maken want Pandemic heeft vandaag laten weten dat Mercenaries 2 in de maak is.

De volledige titel van de game zal Mercenaries 2: World in Flames gaan worden en de game gaat getoond worden op de E3. Naar zeggen is de gameplay niet veranderd, maar de gehele engine wordt wel helemaal opnieuw opgezet. Het opnieuw opzetten van de game-engine zal nodig zijn om perfect gebruik te gaan maken van de next-gentechnologie.

Op welk platform de game zal verschijnen is nog niet bekend, alhoewel we best kunnen gokken op de XBox360 of PS3.

Medal of Honor en Superman uitgesteld

EA heeft aangekondigd dat Medal of Honor: Airborne en Superman Returns later uit zullen komen om de kwaliteit van de games te verbeteren.

Bij de Superman game komt het sowieso goed uit, omdat ze de game ongeveer tegelijk met de film, die rond de kerst in de bioscoop verschijnt, kunnen uitbrengen. Dit zorgt voor betere marketing mogelijkheden.
Medal of Honor: Airborne verschijnt waarschijnlijk begin 2007. De kwaliteit van de game wordt belangrijker geacht dan het halen van kerstmis.

Beide games zullen waarschijnlijk gewoon aanwezig zijn op de E3.

Nationaal Monument bestaat 50 jaar

Het Nationaal Monument op de Dam bestaat vandaag precies 50 jaar. Het werd op 4 mei 1956 onthuld door Koningin Juliana. Het monument staat ieder jaar centraal bij de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam. Ook vanavond is die weer om precies 20:00 uur.

Het Nationaal Monument verving het tijdelijke monument dat er al vlak na de oorlog stond. Beeldhouwer John Raedecker en architect J.J.P. Oud kregen in 1948 de opdracht om het nieuwe monument te ontwerpen. In de constructie lieten zij alle aspecten van oorlog terugkomen. In het midden van de 22 meter hoge pyloon brachten zij een relief aan van vier mannen, waarvan één hangend, de overige drie vastgeketend. Zij verbeelden de ellende.

"Een teken voor het Nederlandse volk, een teken van trouw en belofte, waarvoor een ieder zich frank en vrij mag oprichten, trouw aan de geest die onze doden en ook ons hebben geleid", zo onthulde de koningin het monument in 1956. "Het monument is tevens een belofte: een belofte om niet te vergeten wat ons in die bange tijd heeft bijeengebracht."


Het Nationaal Monument op de Dam

E3 line-up Midway

Er is weer een line-up bekend, dit keer van Midway. Met grote titels als Unreal Tournament 2007, Rise & Fall: Civilizations at War en Stranglehold ziet hij er dit jaar goed uit.

Hier de lijst met titels die ze gaan tonen:

Unreal Tournament 2007 (PC/PS3)
Rise & Fall: Civilizations at War (PC)
Stranglehold (PC/PS3/Xbox 360)
Blitz: The League (Xbox 360/Wii/PSP)
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)
Mortal Kombat: Armageddon (PS2/Xbox)
Spy Hunter: Nowhere to Run (PS2/Xbox)
RUSH (PSP)
Mortal Kombat: Unchained (PSP)
Happy Feet (PS2/Cube/Wii/GBA/PC/DS)
The Ant Bully (PS2/Cube/GBA/PC)
The Grim Adventures of Billy & Mandy (PS2/Cube/GBA)
MLB SlugFest 2006 (PS2/Xbox)
NBA Ballers: Rebound (PSP)

Coureurs willen aanpassing kwalificatie

De vertegenwoordigers van de Grand Prix Drivers Association zullen volgende week in Barcelona overleggen met de teambazen over het kwalificatiesysteem. David Coulthard en Michael Schumacher zullen tijdens deze bijeenkomst pleiten voor aanpassingen in het derde deel van het huidige kwalificatiesysteem.

Het nieuwe kwalificatiesysteem wordt gezien als een groot succes. Het enige punt van kritiek gaat over het laatste deel van de kwalificatie. In de laatste twintig minuten zijn de rijders meer bezig met rustig brandstof verbruiken, dan met het zetten van een snelle tijd. De vereniging van Formule 1-coureurs wil nu een aanpassing van de laatste kwalificatiesessie.

Niet alleen vinden de coureurs de laatste sessie erg saai, maar ook heerst de opvatting dat er een verkeerde boodschap wordt verspreid. Door in tijden waarin de olie steeds schaarser wordt zo veel mogelijk brandstof te verbruiken, wordt een verkeerd voorbeeld gegeven. "Voor mij, en vele andere coureurs, is dit verbranden van brandstof alles behalve milieuvriendelijk en slechts een oefening in het rijden in formatie", aldus David Coulthard.

'IJsoorlog' tussen RTL4 en SBS6

Icoon TelevisieDe temperatuur in Nederland is gestegen tot rond de 25 graden Celsius, maar tussen RTL en SBS kondigt zich een 'ijsoorlog' aan. Beide televisiezenders willen met een schaatsvariant van het succesvolle programma 'Dancing With The Stars' komen. Het lijkt erop dat 'Dancing on ice' (RTL4) en 'Sterren dansen op het ijs' (SBS6) allebei in het najaar op de buis komen.

SBS kondigde gisteren aan dat hun nieuwe programma gepresenteerd zal worden door Nance en Gerard Joling. In het kunstschaatsprogramma zullen onder meer Jody Bernal, Ellen van Rijn, Erik Hulzebosch en Annamarie Thomas tegen elkaar uitkomen. Kandidaten en presentatoren zijn wat 'Dancing on ice' betreft nog niet bekend gemaakt. Wel liet RTL weten dat kunstschaatslegendes Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel in de jury zullen plaatsnemen.

Met dank aan woessie voor de submit.

Ide gedegradeerd tot testcoureur

Het Formule 1-team van Super Aguri F1 heeft zojuist bekendgemaakt dat het met onmiddellijke ingang Yuji Ide heeft gedegradeerd tot testrijder.

Dit zou zijn gedaan naar eigen zeggen "op advies van de FIA". Franck Montagny zal zondag in diens plaats aan de start van de Grand Prix van Europa verschijnen.

Update 04-05 @ 12.31u:
Aguri Suzuki liet er het volgende over weten: "We nemen het advies van de FIA ter hand om Yuji Ide alleen kilometers te laten maken tijdens testdagen om zo te wennen aan de Formule 1." Verder vertelde hij: "Het team heeft alle moeite gedaan om Ide te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving en ik denk dat hij goed is omgesprongen met de situatie waarin hij zich bevond."

"Ik wilde dat ik Yuji meer tijd kon geven voor de start van het seizoen maar omdat het team zo snel in elkaar gezet is konden we hem niet uitgebreid laten testen. Ik zal me nog steeds bemoeien met Yuji's belangen binnen het team en zijn mogelijke terugkeer in een racezitje. Franck Montagny zal dientengevolge de tweede Super Aguri besturen bij de GP van Europa."

Britten vrezen winst extreem-rechts

VerkiezingenVeel Britten houden hun hart vast met de gemeenteraadsverkiezingen die vandaag in Groot-Brittannië worden gehouden. Reden is de mogelijke winst die extreem-rechts gaat halen. De British National Party (BNP) zou zomaar een grote winst kunnen behalen.

Dat premier Tony Blairs Labour-partij een verkiezingsnederlaag tegemoet gaat, zien velen sowieso gebeuren. De Conservatieven en de Liberaal Democraten hebben nieuwe leiders die zich nog moeten bewijzen. Een kans voor de extreem-rechtse BNP om kiezers aan zich te binden, menen waarnemers. In peilingen geeft 25% van de Britten aan dat ze een stem op de BNP overwegen. Of ze ook daadwerkelijk die stem gaan uitbrengen, is onduidelijk.

Labourminister voor Werkgelegenheid Margaret Hodge waarschuwt in ieder geval dat in haar kiesdistrict in Londen, 80% van de kiezers op de Britse Nationale Partij zal stemmen. De BNP, die geleid wordt door de onlangs van het aanzetten tot haat vrijgesproken Nick Griffin, voert campagne tegen de islam en de toestroom van immigranten en zegt op te komen voor de oorspronkelijke Britse bevolking.

Het gevaar van extreem-rechts moet volgens sommigen echter niet worden overdreven. De BNP is niet sterk georganiseerd en heeft in lang niet alle kiesdistricten kandidaten. Maar dat de forse groei van de BNP een teken is van een grotere afkeer van het bestaande politieke establishment, staat voor voor velen wel vast.

Opdat wij nooit vergeten.

Vanavond om acht uur staat Nederland weer twee minuten stil. Maar wie herdenken we nu eigenlijk?

De meer dan 750 Nederlandse strijders die in de meidagen van 1940 vielen voor onze vrijheid op de Grebbeberg? "Vijf dagen-En de vrijheid ging verloren. Vijf jaren-En eerst toen werd zij herboren. Zo moeizaam triomfeert gerechtigheid, Aan dit besef zij deze grond gewijd." (Bekijk hier een aantal video's over de mobilisatie, invasie en nasleep.)

Het feit dat 'onze jongens' van plan waren de huid duur te verkopen zinde die Duitse snorremans natuurlijk voor geen meter, en dus besloot hij een van de hem karakteriserende onsympathieke stunts uit zijn hoed te trekken. Het bombardement van Rotterdam was een feit. 24.000 woningen werden vernield, 80.000 mensen raakten dakloos en 800 kwamen er om het leven. Op deze site vind je veel foto's en ooggetuigenverslagen uit die tijd.

Wie denkt er aan de strijd op Texel, toen tegen het einde van de oorlog een grote groep Georgische krijgsgevangenen in opstand tegen de Duitsers kwam? De slachtoffers van de Jappenkampen? Aan de Hiroshima Dome of het bombardement op Dresden?

Of aan ons eigen Karel Doorman, die in 1942 tijdens de Slag in de Javazee tegen de Japanners met zijn schip de Ruyter ten onder ging? (De De Ruyter en de Java zijn overigens een aantal jaren teruggevonden, net als het wrak van de O-20, een Nederlandse onderzee�r die in 1941 tot zinken werd gebracht.)

Maar het is natuurlijk niet alleen de tweede wereldoorlog waar we bij stil staan. Ook de mannen en vrouwen die vielen bij vredesmissies, zoals de 123 Nederlandse gevallenen in Korea, begin jaren vijftig. Of de strijders van de KNIL, tijdens de politionele acties in het voormalig Nederlands-Indie? (Lees hier de brieven van een Nederlandse soldaat, en hier een kort verslag.)

"Opdat wij nooit vergeten."
Onze vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Snoyl mag weg bij Feyenoord

Ferne Snoyl mag op zoek naar een nieuwe club. De 21-jarige linksback heeft nog een contract tot medio 2007 bij Feyenoord, maar hij mag daar vertrekken.

Tijdens het seizoen 2004/2005 kwam hij op huurbasis uit voor FC Den Bosch en halverwege vorig seizoen werd hij verhuurd aan het Schotse Aberdeen. Bij Aberdeen maakte hij zo'n goede ontwikkeling door, dat hij zich in de kijker speelde bij veel clubs. Aberdeen wil Snoyl ook graag behouden, maar het heeft nog niet met de Rotterdammers gesproken over een transfer.

Feyenoord-directeur Chris Woerts zei wel dat de Rotterdammers Snoyl niet zomaar laten vertrekken. "Hij mag weg en we weten dat er veel interesse voor hem bestaat, ook vanuit Nederland. Hij heeft het goed gedaan bij Aberdeen, maar elke club die geïnteresseerd is moet zich eerst melden bij Feyenoord."

Carpenter naar DSB-ploeg

Kip Carpenter rijdt de komende twee seizoenen voor de nieuwe schaatsploeg van DSB. Directeur sportzaken van DSB, Toon Gerbrands, heeft dit bevestigd.

De Amerikaanse sprinter zal volledig deel uit gaan maken van de formatie van coach Jac Orie. "We wilden vooral ter ondersteuning van Simon Kuiper er nog een sprinter bij hebben", zei Gerbrands. "We hebben eerst in Nederland gekeken, maar kwamen er niet uit.Orie is toen bij Carpenter terecht gekomen. Met het aantrekken van hem hebben we de ploeg voor het komend seizoen rond."

'Burgemeesters niet meer zelf achter stuur'

Burgemeester Helma Ton van BlaricumBurgemeesters zouden onder werktijd niet meer zelf achter het stuur van een auto mogen kruipen. Met dat voorstel hoopt de Noord-Hollandse commissaris van de Koningin Harry Borghouts (GroenLinks) incidenten te voorkomen als die waarbij de Blaricumse burgemeester Helma Ton (eveneens GroenLinks, zie foto) met een slok op werd aangehouden.

Ton werd eind april aangehouden toen ze op weg was naar een raadsvergadering. De raadsleden werden direct ingelicht over de afwezigheid van de burgemeester, maar naar de buitenwereld werd het incident stilgehouden totdat De Telegraaf er de afgelopen week over berichtte. Borghouts stelt nu aan alle gemeenten in Noord-Holland voor om de burgemeesters voortaan per definitie verplicht te laten rijden of een taxi te laten nemen tijdens werktijd. Hij wil hiermee voorkomen dat 'dag in, dag uit, hardwerkende bestuurders in de fout gaan'.

Dat de burgemeesters niet onder werktijd moeten drinken, is volgens Borghout overigens uiteraard vanzelfsprekend. "Maar je hebt niet altijd in de gaten wanneer je over de streep gaat", zegt de bestuurder. Ton zegt van haar fout te hebben geleerd. "Ik drink nooit meer zolang ik in functie ben. Dat is voor een burgemeester 24 uur per dag", verklaarde ze tegenover de media.

'Wel etnische rel in R'damse PvdA-deelraad'

PolitiekEr is binnen de deelraadfractie van de PvdA in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord wel degelijk een conflict tussen Nederlanders en Turken. Dat heeft PvdA-prominent Johan Henderson, oud-voorzitter van de deelgemeente, gisteren gezegd op een bijeenkomst.

Afgelopen week zou de PvdA'er Robbert Baruch geïnstalleerd worden als lid van het bestuur van de deelgemeente. Maar hij kreeg niet genoeg stemmen. Ook twee andere voorgedragen PvdA'ers kregen te weinig steun. Dat kon alleen gebeuren doordat een aantal PvdA-deelraadsleden tegen stemde. Niemand wil echter zeggen wie tegen was.

Het probleem zit hem er hoogst waarschijnlijk in dat de PvdA alleen blanke autochtonen naar voren schoof voor bestuursfuncties, waarbij er twee ook nog eens van buitenaf afkomstig waren. Dit terwijl de achterban van de PvdA in Feijenoord voor bijna de helft uit Turkse kiezers bestaat. Zes van de veertien PvdA-fractieleden zijn van Turkse afkomst. Henderson: ''Je moet debiel zijn om de etnische problemen niet zien aan te komen als je ze keer-op-keer buiten het bestuur houdt.''

Scheidend deelraadsvoorzitter Wim Straasheijm (ook PvdA) hoopt dat de kwestie wordt opgelost omdat anders het voortbestaan van de deelgemeente Feijenoord op het spel staat. Een andere 'hoge' Rotterdamse PvdA'er, Bert Cremers, is nu druk bezig te achterhalen wie de geheime dissidenten zijn; vanavond rapporteert hij de partij.

Vitesse haalt Civard Sprockel

Vitesse heeft zich versterkt met Civard Sprockel. Wanneer de medische keuring naar wens verloopt, zal de 22-jarige verdediger zijn handtekening zetten onder een contract.

Vitesse neemt Sprockel transfervrij over van Feyenoord, waar hij niet in aanmerking kwam voor een nieuwe verbintenis. De afgelopen 3,5 jaar speelde Sprockel op huurbasis voor Excelsior. In totaal kwam de verdediger slechts zes competitieduels uit voor Feyenoord, na een beloftevol begin. Vitesse was nog op zoek naar een defensieve aanwinst, omdat Peter van den Berg werd bedankt voor bewezen diensten.

Levenslang voor '20e WTC-kaper' Massoui

Icoon TerrorismeNa 41 uur overleg verdeeld over een week is vandaag levenslang opgelegd aan de "twintigste WTC-kaper" Moussaoui. Hij zal zijn straf uitzitten in wat ze in Colorado Alcatraz noemen. Hij zal geen contact met de buitenwereld mogen hebben, en maar één uur per dag mogen luchten. Moussaoui bekende tijdens het proces schuld aan het plannen van een aanslag op het Witte Huis. Tijdens het proces reageerde hij vrolijk op de gruweldaden en had vervolgens weer woedeaanvallen.

Moussaoui, die geboren is in Frankrijk, kreeg pas in zijn studententijd in Londen aandacht voor de radicale islam. Daarna vertrok hij naar een trainingskamp in Afghanistan, om vervolgens naar Amerika te reizen om vlieglessen te nemen om uiteindelijk daar zijn plannen uit te voeren. Doordat een medewerker van de vliegschool in Minnesota het niet vertrouwde en dit meldde aan de FBI kon hij drie weken voordat hij zijn plannen uit kon voeren opgepakt worden.

De aanklagers hebben gepleit voor executie omdat hij volgens hen wist van de aanslagen die zouden komen en dus genoeg tijd had om deze te kunnen voorkomen. De verdediging pleitte voor levenslang, omdat hij volgens hun schizofreen zou zijn. Hij zou een leugenaar zijn, die graag zou willen dat hij betrokken werd bij de aanslagen van Al Qaida. Hij zou alleen aansturen op de doodstraf zodat hij als martelaar zou sterven. Ook wees de verdediging op de moeilijke jeugd en het racistische geweld die hij zou hebben ondervonden in Frankrijk.

Toen Moussaoui de rechtbank in het Amerikaanse Alexandria verliet schreeuwde hij: "Amerika je hebt verloren, ik heb gewonnen". Van dergelijke uitspraken is hij overigens niet vies. Eerder zong hij al "Burn in the USA", een parodie op "Born in the USA".
Met dank aan izmirB voor de submit.

Kovalainen wil in 2007 voor Renault racen

Renault F1-testrijder Heikki Kovalainen denkt dat hij volgend jaar voor Renault kan gaan racen. Fernando Alonso vertrekt aan het einde van dit seizoen naar McLaren en de Fin denkt dat hij de vrijgekomen positie kan opvullen.

Kovalainen maakt sinds 2002 deel uit van het Renault Drivers Development-programma en is sinds 2004 testrijder bij het Franse team. Dit seizoen is de Fin ook de derde coureur tijdens de raceweekenden.

"Ik heb mij voor de lange termijn aan Renault verbonden. ik denk dat ik een goede kans maak om daar volgend jaar races te rijden. Het is algemeen bekend dat Fernando Alonso het team gaat verlaten", vertelt de jonge Fin.

Kovalainen is nog niet zeker van een plaats bij Renault, maar heeft al wel anbiedingen van andere teams afgewezen. "Het zou niet juist zijn geweest om die te accepteren", aldus Kovalainen.

UWV komt fraude op het spoor

UWVUitkeringsinstantie UWV is recent tientallen gevallen van fraude op het spoor gekomen. Het betreft 24 werknemers verdeeld over 6 werkgevers. De werknemers waren op papier in dienst bij de werkgevers geweest maar lieten de werkzaamheden met medeweten van de werkgevers illegaal door anderen, vaak illegalen, uitvoeren. Door dit illegaal opgebouwde arbeidsverleden hebben deze 'werknemers' onterecht een uitkering kunnen krijgen. De fraudeurs zijn aangehouden.

De fraude heeft betrekking op uitkeringen voor werkeloosheid, ziekte of zwangerschap. Er is in totaal minimaal 260.000 euro mee gemoeid. Naast deze uitkeringsfraude heeft het UWV bij dezelfde controles ook werkgevers aangetroffen die illegalen in dienst hadden. De Arbeidsinspectie heeft hiervoor in totaal voor 144.000 euro aan boetes opgelegd.

Bij deze zaken zijn voornamelijk dubieuze uitzendbureauconstructies betrokken. Het is moeilijk om de fraude op het spoor te komen omdat op papier over het algemeen alles goed uitziet. Werkgever, 'werknemer' en de illegale werknemer hebben gezamenlijk alles goed uitgewerkt waardoor de constructie aanvankelijk niet verdacht lijkt. Het dienstverband is officieel aangemeld en belasting en sociale premies worden netjes afgedragen.

CD: Dilated Peoples - 20/20

It's the people, back again. Dat is één van de belangrijkste zinnen uit het eerste nummer van deze plaat. Dilated Peoples maakt hun boodschap meteen duidelijk: ze zijn er weer, én hoe. Back Again kan dan ook met recht een goed begin van deze plaat genoemd worden. Op hun vierde CD genaamd 20/20 gaan Rakaa, Evidence en DJ Babu duidelijk nóg verder met hun teksten en beats. Ook wordt de originele gedachte achter hiphop benadrukt en geweldig uitgewerkt. 20/20 heeft die old skool boom-bap sound en de mannen excelleren met hun teksten. Dit is hiphop naar mijn hart...


Eindstand eerste ronde NHL-playoffs

De eerste ronde van de playoffs zit erop. Van de vier Canadese teams die eraan begonnen zijn er nog twee over. Opvallend is ook dat in de Eastern Conference de nummers een tot en met vier van de plaatsingslijst doorgaan; in het Westen zijn ze allen uitgeschakeld.

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres0-0
Carolina HurricanesNew Jersey Devils0-0
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers0-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche0-0


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary2-1
CalgaryAnaheim0-3

Van Dam en Peper in de aanval op Bos

marcel van DamPvdA-leider Wouter Bos misleidt de kiezer, door te stellen dat zijn plannen alleen rijke ouderen benadelen. Die kritiek komt niet van een CDA'er of VVD'er, maar nota bene van PvdA-prominent Marcel van Dam (68). In een column in de Volkskrant stelt Van Dam dat ouderen niet meer veilig zijn bij de PvdA, nu zij van Wouter Bos moeten gaan meebetalen aan hun eigen AOW.

"Bos zegt dat zijn plannen alleen de rijke ouderen benadelen. Dat is een pertinente leugen. Het raakt de lage en middeninkomens ook fors", zegt Van Dam. Gepensioneerden zouden zich moeten mobiliseren en een Progressieve Ouderen Partij moeten oprichten 'om Bos te stoppen'. Van Dam roept het CDA en de VVD op om het behoud van de AOW tot hoofdpunt te maken van de verkiezingscampagne, en zegt bij de volgende verkiezingen niet op zijn partij te zullen stemmen.

Oud-minister en -burgemeester van Rotterdam Bram Peper (66) is het volkomen eens met zijn generatiegenoot Van Dam. "De generatie die nu van de AOW profiteert, is juist de generatie die er ook altijd voor heeft betaald. Het is een grondrecht, een solidariteitselement." Volgens Peper maakt Bos een politiek erg onverstandige stap. "Zo hits je de tegenstellingen op tussen jong en oud. Dat is electoraal levensgevaarlijk. Hij riskeert een opstand van de grijze horde." Hoewel de beide oud-politici een ouderenpartij kansen toedichten zijn ze niet van plan zelf met een dergelijke partij terug te keren in de politiek. Van Dam: "Maar ik wil ze wel mobiliseren. We worden in de maling genomen, jongens. Veel ouderen denken nu: mooi dat rijken wat meer gaan betalen. Terwijl ze straks zelf de rekening krijgen."

Met dank aan TheLuggs, betwet en izmirB voor de submit.

Radio 538 niet gediend van nachtgetoeter

Rick van Velthuysen heeft gisternacht een luisteraar weggestuurd die voor de 538-studio in Hilversum wilde deelnemen aan de toeteractie, die hij iedere nacht in zijn programma MiddenInDeNachtRick houdt. Hij stuurde zijn sidekick Koert naar buiten om te zeggen dat ze stil moest zijn.

538-luisteraar Katinka Browne (23) uit Hilversum zegt vandaag op de voorpagina (!) van De Telegraaf: ''In een gekke bui besloten we nog even langs de Hilversumse studio te rijden: We wilden op het sein 'Toetertijd' van Van Velthuysen om half drie laten weten dat wij nog wakker waren. De heren in de studio konden dat niet waarderen. De sidekick kwam zeggen dat we stil moesten zijn voor de buren, dreigde ons kenteken door te geven en stuurde ons weg.''

Volgens De Telegraaf vindt Van Velthuysen het toeteren midden in de nacht kennelijk overal leuk, behalve voor zijn eigen studio.

Rick van Velthuysen schrijft op zijn weblog dat het sop de kool niet waard is: ''Gisteren liet iemand per sms weten in de straat van het 538-pand te staan, om tijdens Toetertijd vol toeterend voorbij te rijden. Nou weten we toevallig dat er door de buurt (dat is zonder Radio 538) allang maatregelen zijn getroffen en dat een ieder die nodeloos nachttoetert een acceptgiro ontvangt. Om de latent onfortuinlijke van vorige nacht te waarschuwen, ging Koert de dame in kwestie waarschuwen. Naar nu blijkt was ze een medewerkster van de krant van wakker Nederland en blijkbaar zag zij in die servicegerichte waarschuwing van Koert een zekere nieuwswaarde; en uit het niets was een artikel geboren.''

100 Bullets aangekondigd

D3Publisher of Europe Ltd heeft een overeenkomst gesloten met Warner Bros. Interactive Entertainment om games te ontwikkelen en uitgeven op basis van de DC Comics/Vertigo serie 100 Bullets. Het eerste spel zal in Q3 2007 uitkomen op PC, consoles en handhelds.

Volgens David Hope, Managing Director van D3PE, is 100 Bullets zeer geschikt om om te zetten naar een game: "100 Bullets has all the elements necessary to translate exceptionally well into video games. We look forward to bringing the unique characters and storyline of 100 Bullets to life with the latest interactive technology and graphics and will work closely with Warner Bros. Interactive Entertainment and DC Comics/Vertigo to maintain the authenticity consumers demand."

Scott Johnson, vice president business development van Warner Bros. Interactive Entertainment voegde daar aan toe: "Taking the thrilling story elements and incredible action from the 100 Bullets comic series and incorporating explosive gameplay will make an exciting game for fans and gamers. Working with D3PE and DC Comics/Vertigo, we will utilize the source material to give players the authentic feel they are looking for."

Voor wie 100 Bullets niet kent: het is een serie graphic novels geschreven door Brian Azzarello en geïllustreerd door Eduardo Risso. Het verhaal is een mix van misdaad en espionage thriller en gaat over mensen die de kans krijgen wraak te nemen op degenen die hen in het verleden kwaad gedaan hebben. Zij krijgen daarvoor van Agent Graves de beschikking over een wapen met 100 (ontraceerbare) kogels. Er zijn tot nu toe negen delen verschenen: First Shot, Last Call; Split Second Chance; Hang Up On The Hang Low; A Foregone Tomorrow; The Counterfifth Detective; Six Feet Under The Gun; Samurai; The Hard Way en Strychnine Lives.

Het is niet bekend of dit hetzelfde spel is dat destijds bij Acclaim in ontwikkeling was en gecanceld werd.Theekransje

Een onderlinge twist tussen vier dames, die in een hal ergens, onder toezicht van twee wijze oude heren, netjes wordt uitgesproken.

Het schijnt dat dit een nagesprek is van een ouderavond en op een of andere manier vinden de drie dames iets niet helemaal correct verlopen. De moeder laat zien, ze ziet er vrij stijf uit, dat leeftijd en uiterlijk niets zegt.
Ze is nog behoorlijk kwiek.

Met dank aan DaDude1987 voor de submit

Roma en Inter gelijk in finale

AS Roma en Internazionale hebben gelijkgespeeld in de eerste wedstrijd van de finale van de Coppa Italia.

Al na acht minuten werd de ban gebroken. De bezoekers kwam op voorsprong via Julio Ricardo Cruz, op aangeven van Adriano. De gehele eerste helft was Inter beter, maar kon het de voorsprong niet uitbreiden.

In plaats daarvan maakte Roma in de tweede helft gelijk. Vleugelspeler Mancini maakte het af vanuit een aanval van rechts. Bij AS Roma was Francesco Totti terug van zijn langdurige blessure, die het WK onzeker voor hem houdt. Hij zat echter de hele wedstrijd op de bank.

Op 11 mei wordt de return gespeeld in het Giuseppe Meazza stadion. Uitgescoorde doelpunten tellen ook hier dubbel, dus Inter heeft een licht voordeel.

Uitslag:

AS Roma - Internazionale 1-1
8' J.R. Cruz 0-1
55' A.F.A. Mancini 1-1

Enemy Territory: Quake Wars Interview

Onze collega's van FiringSquad hadden een interview met Paul Wedgwood van Splash Damage, het team dat het onofficiële vervolg op Wolfenstein: Enemy Territory momenteel ontwikkelt.

In het interview komt onder meer het balanceren van de twee teams naar voren, en ook de post-release support vanuit id en Splash Damage wordt besproken.

quote
FiringSquad: How major are the differences between Strogg and Humans going to be? Is it going to be something totally wild, with no direct 1:1 comparison - like StarCraft? Or more something along the lines of WarCraft III? Pardon the use of RTS games for comparison.

Paul Wedgwood: ETQW’s character class structure is similar to Wolf ET. Both the Strogg and GDF feature infiltration, assault, defence and support roles. However, a significant goal for the game is that the GDF and Strogg don’t just look different, but more importantly, play different. All of their tools, abilities, weapons and vehicles reflect their different technology and culture, so their asymmetric capabilities dictate different approaches to combat.


Lees het gehele interview hier .

ET:QW wordt een squad-based FPS, met de nadruk op online multiplayer. Veel meer is er niet bekend over deze game, SD en id zijn erg voorzichtig met informatie vrij te geven.

DVD: The Wonderful, Horrible Life of Leni Riefenstahl

Zoals nu de dvd schappen vol staan met voetbal dvd's, zo is ook weer de tijd aangebroken voor de filmmaatschappijen om alles dat maar enigszins met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft uit brengen. Voor mij persoonlijk een mooie periode, want naast een groot documentaire liefhebber ben ik ook een ware geschiedenis-addict, met name als het met de wereldoorlogen te maken heeft. House of Knowledge komt deze periode onder meer met documentaires over grote veldslagen, maar wat wij echt deed glimlachen was de aankondiging van de documentaire The Wonderful, Horrible Life of Leni Riefenstahl.


Multiplayer Duck Hunting

Speciaal voor de fans die er al jaren op wachten is het er dan eindelijk: een multi-player Duckhunt. Dit pareltje met de naam "Ultimate Duck Hunting" draait om, je raadt het al, het neerschieten van vogels en het laten apporteren van de lijkjes door een trouwe viervoeter. Waar Nintendo ooit begon met het origineel heeft developer “Mid Carolina Media” het genre geperfectioneerd: er kan nu met meerdere spelers over het internet worden gespeeld, er kan uit zes echte locaties worden gekozen en de speler kan zijn hond trainen tot het een goed geoliede eend-oppakmachine is.Het spel gebruikt de Torque engine en realiseert daarmee toch een redelijk realistische jachtervaring, en door de multiplayer optie kan je lekker met je maatjes het echte jachtgevoel beleven. Hoewel dit spel toch een beetje een vreemde eend in de bijt is, is het voor de echte jager die het toch te koud of te zielig vindt om zelf in de bosjes te gaan liggen echt een uitkomst.

Hiddink: "Cocu blijft bij PSV"

Guus Hiddink heeft de verwachting uitgesproken dat Phillip Cocu ook volgend seizoen voor PSV zal voetballen. De vertrekkende coach zegt dat in het programma 'Nog één keer Guus' dat aankomende zaterdag op Omroep Brabant TV wordt uitgezonden.

Volgens de aankomende bondscoach van Rusland is het voor de beslissing van Cocu van belang dat spelers als doelman Gomes hun contracten verlengen. Zelf hoopt Hiddink op een toekomstige adviseursrol bij de Eindhovenaren.

Belangstelling Tromsø voor André Hanssen

De kans is aanwezig dat SC Heerenveen-middenvelder André Hanssen deze zomer terugkeert naar Noorwegen. De Noorse club Tromsø wil de middenvelder zo snel mogelijk aantrekken.

De kans dat Hanssen daadwerkelijk naar Noorwegen vertrekt is klein omdat Tromsø nauwelijks geld heeft om het contract van de middenvelder bij de Friezen af te kopen. Hanssen staat nu twee seizoenen onder contract bij sc Heerenveen.

Coulthard: "Teveel heibel over tabaksreclame"

Veel landen liepen in de afgelopen jaren gevaar hun Grand Prix te verliezen vanwege een tabaksreclameverbod. De enige mogelijkheid was een uitzonderingsregeling, was het alleen maar om de GP te kunnen behouden. Maar tegelijkertijd werden er ook steeds meer Formule 1 races gehouden op nieuwe circuits, waar tabaksreclame wel toegestaan was.

David Coulthard, coureur bij Red Bull Racing, die in zijn Williams –en McLaren tijd een groot deel van zijn loopbaan met tabaksreclame op zijn wagen reed, vindt dat de discussie rond het thema veel te veel wordt opgeblazen. "Ik denk dat er gewoonweg te veel over tabaksreclame wordt gediscussieerd. Het is tenslotte toegestaan om sigaretten te verkopen en het is legaal om ze te roken", aldus de Schot.

Een aantal jaar geleden waren de kapitaalkrachtige sponsoren in de Formule 1 afkomstig uit de tabaksbranche. Het was de koningsklasse van de autosport bijna verplicht, om tijdens de meeste van de races, de wagens met tabaksreclame te laten rijden. Maar de laatste jaren is er een soort van trend waarneembaar, regeringen verbieden vaak tabaksreclame tijdens sportevenementen. De invloed van tabaksreclame op de Formule 1, neemt met de komst van nieuwe branches in de sport dan ook steeds verder af.

Coulthard houdt zich nauwelijks bezig met de discussie rondom de tabaksreclame. "Het doet me weinig. Ik ben het er wel mee eens, dat de gezondheidsrisico’s van het roken precies bekend zijn."

Helemaal geruisloos is de tabaksreclame niet aan de Schot voorbijgegaan. Volgens Coutlhard heeft het een slechte invloed uitgeoefend op de toeschouwers van de Formule 1 door met tabaksreclame rond te rijden. Iets wat hem al die jaren het meest dwars heeft gezeten is dat hij wellicht kinderen verleid heeft om te beginnen met roken.

Ook in Nederland gratis Xbox Live Gold

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat Nederlandse Xbox 360-bezitters, net als de Amerikaanse, in de week van de E3 gratis op Xbox Live Gold kunnen. Tijdens deze actie, die in Nederland gesponsord wordt door Adidas, zal Microsoft een groot aantal voetbal gerelateerde Live evenementen organiseren. Zo zullen er toernooien zijn, voetbaldivisies, maar natuurlijk kun je ook gewoon vrij een balletje trappen. Hoewel het dus officieel niet voor E3, maar voor WK voetbal georganiseerd wordt is de tijdperiode niet toevallig gelijk aan de Amerikaanse.

De periode waarin je gratis op Xbox Live Gold kunt loopt van 8 t/m 15 mei.


Wat wil jij weten van de E3?

Jullie zitten waarschijnlijk allemaal te wachten op de E3 en die paar wonderlijke dagen van het jaar beginnen nu wel heel dichtbij te komen. Eindelijk zullen developers en publishers weer wat vragen gaan beantwoorden rondom je favoriete games en consoles, daarnaast zal er een shitload aan filmpjes en screenshots jullie kant op komen van games waar nog nooit iemand wat van had gehoord. FOK!games zal natuurlijk dit nieuws op de voet volgen en dit jaar zullen er ook enkele crewleden afreizen naar Los Angeles om daar verslag te doen van deze geweldige beurs.

Het komt vaak voor dat je tijdens deze berichtgeving specifieke dingen mist. We willen je nu de kans geven om deze vragen, via ons, toch te stellen. Heb je dus een goede vraag die je aan iemand zou willen stellen op de E3, stel die dan hier en wij zullen ons best gaan doen om hier een antwoord op te krijgen.

We hebben hiervoor speciaal een topic in het leven geroepen dat je hier kunt vinden. Veel succes met het verzinnen van vragen en wie weet krijg je antwoord op die brandende vraag!

[Update]Blizzard onthult Diablo 3 niet op E3

Gisteren stond er op IGN een advertentie om lezers te verleiden zich op te geven voor de betaaldienst IGN Insider. De subtitel van de advertentie: "E3 2006: Get Inside" wekte de indruk dat Diablo 3 een van de titels is die Blizzard dit jaar zal laten zien op de E3.

Helaas blijkt dit te berusten op een misverstand:

Through a gap in communication, the IGN Insider promo mistakenly implied that the game would be part of the coverage offered at next week's convention. Sadly for us all, this was simply a production error. Blizzard has no plans to show Diablo 3 at the conference, as they had told IGN editorial in the past. The developer is focusing all of their energy towards promotion of the first World of Warcraft expansion -- The Burning Crusade -- and will save any announcements they may or may not have planned for a later date.

Met dank aan D.A.A.F. voor het vermelden van dit nieuws in de reacties.

Operatie moet zwaargewicht van 550 kilo redden

Icoon MedischEen 550 kilo wegende Mexicaan hoopt binnenkort in Italië een levensreddende operatie te ondergaan. Na de operatie hoopt de 40-jarige Manuel Uribe zoveel gewicht kwijt te zijn, dat hij zijn bed weer uit kan en weer kan lopen zonder hulp.

Manuel Uribe is al vijf jaar bedlegerig en kan niet staan zonder hulp van anderen. Hij vertelde onlangs dat hij op zijn 22ste 130 kilo woog, en dat hij geen idee heeft wat hem daarna is overkomen. De uitzending van Uribe trok de aandacht van Giancarlo de Bernardinis, een Italiaanse arts. Bernardinis reisde af naar Mexico om Uribe te onderzoeken. Daar aangekomen constateerde hij dat het cholesterolgehalte en de suikerspiegel van de patiënt normaal was, en dat het hart normaal functioneerde, hetgeen enigszins opvallend is bij zwaarlijvigen.

Het is de bedoeling dat de Mexicaan met een speciale vlucht naar Modena wordt gebracht, alwaar de arts het spijsverteringskanaal van Uribe tijdens een vijf uur durende operatie zal inkorten, om zo de energieopname uit het voedsel te beperken.


De 40-jarige Manuel Uribe

Al Lowe terug in game-industrie?

Na zeven jaar afwezigheid zijn er aanwijzingen dat de legendarische game-developer Al Lowe terugkeert aan het hoofd van een ontwikkelstudio. De wereldberoemde bedenker van Leisure Suit Larry heeft vele toonaangevende adventures bedacht, ontwikkeld en geschreven, voornamelijk in de jaren '80 en begin jaren '90.

Enkele vooraanstaande journalisten hebben een cryptische uitnodiging voor een persconferentie op 9 mei gekregen met de volgende tekst:

"Alloweha! A new company with a new game is Launching at E3 under the watch of a Legendary game designer known for creating Outrageously fun games that feature hi-Larry-ous characters With an undeniable knack for Entertaining millions of people."

Op de brief zelf stond het logo van de "Ecstacy Island Mystery Week". Het lijkt er dus op dat Al Lowe een nieuwe studio zal leiden bij het maken van een nieuwe game. Op de E3 dus meer duidelijkheid!

Met dank aan Loki.Nya voor de submit

Ook beroepscommissie veroordeelt Geel

De beroepscommissie van de Belgische voetbalbond heeft woensdag bepaald dat voetbalclub Verbroedering Geel, vanwege een poging tot omkoping, na dit seizoen zal degraderen naar de Derde Klasse.

Eerder velde de controlecommissie al hetzelfde oordeel. De huidige nummer drie van de Tweede Klasse wil nu naar de burgerrechter stappen om toch zijn gelijk te halen.

Geel werd veroordeeld voor een poging tot omkoping in de wedstrijd tegen KV Red Star Waasland in de Nacompetitie van vorig seizoen. Via een sponsor deed de club een poging Waasland-spelers Jerry Poorters en Sebastien Dufoor om te kopen, maar beide spelers weigerden het aanbod en deden aangifte bij de Belgische voetbalbond.

Uitslagen Schotland Speelronde 37

In de Schotse competitie hebben de Hearts zich voor de Champions League weten te plaatsen. Het is voor het eerst dat een club die niet tot The Old Firm behoort (Rangers en Celtic) zich plaatst voor de Champions League.

Grote man bij de Hearts was Paul Hartley die in de 51ste minuut een strafschop benutte nadat Zander Diamond met zijn handen een inzet had gekeerd. Met nog één speelronde te gaan hebben de Hearts vier punten voorsprong op nummer drie Rangers.

Celtic poetste de 3-0 nederlaag van afgelopen weekeinde tegen de Hearts weg met een eenvoudige zege tege Kilmarnock. In de 55ste minuut was het Maciej Zurawski die de thuisploeg verdiend op voorsprong schoot. Stanislav Varga besliste in de 63e minuut met een kopbal de wedstrijd.

Uitslagen

Celtic-Kilmarnock 2-0
Heart of Midlothian-Aberdeen 1-0
Livingston - Motherwell 0-1
Inverness Caledonian Thistle - Falkirk 2-0
Hibernian - Glasgow Rangers 1-2
Dundee United - Dunfermline Athletic 0-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic379091 - 35
2Hearts377471 - 29
3Glasgow Rangers377065 - 37
4Hibernian375660 - 53
5Inverness CT375550 - 38
6Aberdeen375344 - 38
7Kilmarnock375260 - 63
8Motherwell374854 - 60
9Dunfermline373333 - 67
10Dundee United373240 - 65
11Falkirk373034 - 64
12Livingston371825 – 78

S. Williams mist Garros, Wimbledon

Serena Williams geeft forfait voor Roland Garros en Wimbledon. De Amerikaanse, die diep is weggezakt op de WTA-ranking, heeft al maanden last van haar knieën en enkels.

Williams speelde sinds september slechts vier wedstrijden. Op de wereldranglijst staat ze pas 106e door haar lange afwezigheid. De jongste van de zusjes Williams spreekt speculaties over een mogelijk afscheid tegen: ”Ik wil de komende maanden weer gaan spelen. Volgens mijn artsen ben ik tegen het eind van de zomer fit genoeg om weer in actie te komen.”

Met Venus Williams gaat het iets beter. De meervoudig Grand Slamwinnaar pakte woensdag haar eerste overwinning van 2006. De pas 15-jarige Urszula Radwanska boog met tweemaal 6-3 het hoofd in Warschau. Venus had de afgelopen maanden last van een elleboogkwetsuur.

Danny Blind: "Vooral opgelucht"

Ajax-trainer Danny Blind ging niet uit zijn dak na de kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. De Zeeuw was vooral opgelucht na de 2-1 nederlaag (maar opgeteld 3-2 overwinning) tegen FC Groningen in de play-offs.

Blind wil vooral vooruit kijken naar medio augustus: ”We hebben weer een stap gezet. Maar we zijn er nog niet. Pas als we ons definitief plaatsen voor de Champions League is er een reden om champagne te drinken. Nu neem ik een biertje.” Of Blind ooit toekomt aan de champagne is nog maar de vraag, want zijn positie zou wankelen. ”Ik moet weg bij Ajax, dat weet ik zeker. Zoiets voel je, ontslag kan niet uitblijven. Toch ben ik blij dat de club volgend seizoen weer in de Champions League kan spelen. Dat is goed voor de club”, zegt de voormalige international.

Anders dan AZ-oefenmeester Louis van Gaal een ronde eerder toonde Blind wél bewondering voor FC Groningen: ”Het is zeer moeilijk geweest. Ik heb een groot respect voor Groningen, dat ons niet in ons spel heeft laten komen. De sleutel om hier te winnen, was zelf goed voetballen. Dat hebben ze echter niet toegelaten. In principe heeft Ajax de betere voetballers, maar we zijn er lange tijd niet in geslaagd om onder hun druk uit te komen.”

Blinds collega Ron Jans wilde niet te lang stil staan bij de droevige laatste minuten: ”We hebben fantastisch gestreden en we waren heel dichtbij. Twee minuten voor tijd ging het fout. Ook na de treffer van Ajax bleef ons publiek maar juichen. Ze waren heel dankbaar. Mede dankzij deze fantastische supporters zijn we nog zo ver gekomen.” Jans deed zijn imago als optimist weer eer aan: ”Je moet niet vergeten dat we toch nog Europees spelen. Dat is voor ons ook een hoofdprijs.”

Voetbal: FC Barcelona kampioen van Spanje

Icoon Voetbal'Barça' is voor de 18de keer kampioen geworden van de Spaanse Primera División. Toen het kampioenschap bekend werd was de ploeg van coach Frank Rijkaard nog bezig met zijn wedstrijd tegen Celta de Vigo. In de rust was namelijk al bekend dat de nummer twee van de ranglijst, Valencia, met 2-1 had verloren bij Real Mallorca. Hierdoor was de FC niet meer te achterhalen voor de enige concurrent. Uitzinnige fans gingen in Barcelona meteen de straat op, toen het goede nieuws bekend werd.

Rijkaard zei dat zijn spelers vanavond een klein feestje mochten bouwen, maar dat het team vandaag gewoon weer op de grasmat wordt verwacht. "We gaan ons nu voorbereiden op de Champions-League-finale." De finale wordt over twee weken in Parijs gespeeld, met Arsenal als tegenstander.

"Dit is de belangrijkste prijs voor de club", aldus voorzitter Joan Laporta. "Het is de beloning voor hard werk en het constant bereiken van een hoog niveau. Nu kunnen we met minder spanning naar de Champions League-finale toeleven. Dit team schrijft geschiedenis."

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

[update] 1:2:3 4-5-6

JuhVelen zal het niets interesseren, maar voor mensen die ervan houden is het vannacht wellicht een goed excuus om eens een keer wat langer op te blijven. Er staat namelijk een speciaal tijdstip voor de deur, op het moment dat de klok drie seconden na twee minuten over één slaat. Dan is het 01:02:03 op 04-05-06.

Mooie tijdstippen komen wel vaker voor. Elke dag maken veel mensen natuurlijk 11:11:11, 22:22:22 en 12:34:56 mee, maar met een toffe datum erbij is het uiteraard nog leuker. Dit jaar zal voor veel mensen wellicht de wekker klinken op het duivelse tijdstip 06:06:06 06-06-06, volgend jaar komt op vijf juni 02:03:04 05-06-07 voorbij. Schitterende momenten natuurlijk om je vriendin ten huwelijk te vragen, te stoppen met roken, of een biertje te drinken.

Update 01:02:03 04-05-06
01:02:03 04-05-06.

Update 01:03:03 04-05-06
Dat was dat. Voorzover bekend staat alles nog overeind.

Hoe laat is het?

Zo lang we klokken hebben worden er wel 'magische' waardentoebedacht aan bepaalde tijdstippen. Of het nou "vijf voor twaalf" is, of (in blogland) 13:37 uur, sommigen zien overal wel wat in.

Zo ook op het moment van het posten van dit bericht. Iemand heeft bedacht dat op donderdag 4 mei, om twee minuten en drie seconden na 01:00 uur 's morgens, de tijd en de datum alsvolgt zal luiden: 01:02:03 04-05-06. En volgens MMaverick, die dit submitte, maak je maar één keer mee in je leven mee.

Anyway, tegen de tijd dat je dit bericht hebt gelezen, is die bijzondere tijdsaanduiding al weer passé. Kijk dan daarom maar naar deze link om uit te vinden waar ze die 'magie' als nog kunnen beleven. En interesseert die magie je allemaal geen ene f*ck maar wil je wel weten hoe laat het is, klik dan eens op deze klok. Die is namelijk best wel tof gemaakt.

Washington Nationals verkocht

De Washington Nationals uit de Major League Baseball hebben een nieuwe eigenaar. Vier jaar nadat de competitie zelf de voormalige Montréal Expos vanuit een faillissement kochten en een jaar nadat zij het team naar de Amerikaanse hoofdstad verhuisden is een koper gevonden.

De nieuwe eigenaar is projectontwikkelaar Theodore Lerner, die met zijn consortium ongeveer 450 miljoen dollar voor de club op tafel legt. Hiermee koopt hij een team dat vanaf 2008 in een nieuw te bouwen honkbalstadion zal spelen, waarvan de bouw vandaag begint.

CD: Therapy? - One Cure Fits All

One Cure Fits All
Nieuwe cd's van Pearl Jam, Tool en Therapy? Goed dat tenminste nog enkele kleurrijke exponenten van het vorige muziekdecennium de eeuwwisseling overleefd hebben. Al had ik van Therapy? gedacht dat ze zich aan hun Ten Year Plan zouden vastklampen. Gelukkig hebben ze het niet gedaan want ondanks dat de Noord-Ieren met wisselvallig resultaat platen uitbrengen, komt er zo nu en dan toch weer zo'n echt popmetalpunkalbum van hun uit.
Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.