Meer info Bob Ross game

In een interview heeft Joseph Hatcher van AGFRAG een hoop info vrij gegeven over zijn laatste project, een videogame van Bob Ross die moet uitkomen voor de Nintendo DS, Wii en PC.

De reden dat hij het spel wil ontwikkelen is dat hij vroeger als kind altijd met zijn moeder naar Bob Ross keek en veel bewondering had voor de manier waarop Bob in enkele minuten een prachtig landschap tevoorschijn toverde. Hij wil een specifieke Bob Ross game en geen gewone schildergame, omdat mensen niet alleen naar Bob keken om te leren schilderen, maar vooral ook om te ontspannen.

AGFRAG mag gebruik maken van alle schilderijen, uitzendingen en transcripten van de TV show in alle talen waarin de show is uitgezonden. Hierdoor zal het mogelijk zijn om een goede game te maken, ondanks dat Bob Ross er zelf helaas niet meer bij kan zijn.

De manier waarop het gespeeld wordt moet heel eenvoudig en intuitief zijn, het zal niet als echt schilderen zijn, maar voornamelijk de patronen van Bob's schilderijen volgen. Er zal een mode inzitten waarin je net als in de TV show de instructies volgt (compleet met opmerkingen als "happy little trees"), evenals een freestyle schilder mode.

Als het allemaal loopt zoals Joseph wil wordt de game nog vertoond op de E3 volgende week, maar dat is nog niet zeker.

Het hele interview vind je hier.