Heitinga mag mee op stage

John Heitinga is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het trainingskamp komende week in Noordwijk. Verrassend, want de verdediger maakt géén deel uit van de 33-koppige voorselectie.

Bondscoach Marco van Basten heeft zeventien spelers opgeroepen voor de vierdaagse stage in Noordwijk, die plaatsvindt van dinsdag tot en met vrijdag. Het gaat om de spelers die geen clubverplichtingen meer hebben. Liefst zeventien namen ontbreken op die manier, om uiteenlopende redenen. Zo wacht Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst nog een Champions League finale, terwijl Ruud van Nistelrooij en Edwin van der Sar moeten opdraven voor een testimonial ter ere van Roy Keane.

Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Hedwiges Maduro kampen bovendien met blessures en zullen dan ook geen acte de présence geven. Op donderdag 11 mei oefent Nederland tegen Jong Oranje op het terrein van het Katwijkse Quick Boys.


De selectie voor de trainingsstage:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Tim de Cler (AZ), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (AZ), André Ooijer (PSV) en Barry Opdam (AZ).

Middenveld: Phillip Cocu (PSV), Denny Landzaat (AZ) en Wesley Sneijder (Ajax).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).