Drie man vast voor beuken op ambulance

 PolitieDe politie Noord- en Oost-Gelderland heeft gisteren een 29-jarige inwoner van Doetinchem aangehouden wegens de aanval op een ambulance in Doetinchem, afgelopen weekeinde. In deze zaak waren al twee mannen van 31 en 35 jaar aangehouden.

Vanmiddag zal het trio worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze worden beschuldigd van de mishandeling van de chauffeur van de ambulance en het beletten van de doorgang. De verdachten beukten in de nacht van zaterdag op zondag op de auto en sloegen door een open raampje de chauffeur op zijn gelaat. Ook trokken ze de sleutels uit het contact en smeten die weg. De ambulance kon korte tijd later met reservesleutels toch verder rijden.

Peter Kuzee, hoofd van de ambulancedienst, liet eerde deze week in De Stentor boos weten er ''geen woorden'' voor te hebben. Drie dagen na het incident waren de emoties nog duidelijk hoorbaar. ''Die lui bleven maar doorgaan met meppen totdat de politie kwam. De uitwerking van het incident op het ambulancepersoneel is groot. Het gaat om hulpverleners die klaar staan om anderen te helpen. Ze doen hun stinkende best zo snel mogelijk bij een gewonde te komen. Dan zijn ze op weg en worden ze gemolesteerd. Ze moeten met de handen van onze mensen afblijven!''