Darts: Scholten verder in Premier League

Vanavond was de laatste speeldag in de Premier League Darts. Er moesten nog twee halve finaletickets worden verdeeld. Uiteindelijk gingen Roland Scholten en Colin Lloyd lopen met de eer. Protagonist van de avond was echter Raymond van Barneveld met drie zeges.

Liefst zes duels stonden er in Reading op het programma tijdens de laatste reguliere avond. Roland Scholten, Peter Manley, Ronnie Baxter, Colin Lloyd en Wayne Mardle gingen uitmaken wie er samen met Phil Taylor en Raymond van Barneveld acte de présence zouden geven tijdens de halve finales. Roland Scholten verkreeg al zeer vroeg zekerheid, omdat Van Barneveld zijn sportieve plicht vervulde door Colin Lloyd met 8-6 te verslaan. Jaws kwam op 6-5, maar toen schakelde onze landgenoot in de hoogste versnelling. Met negenmaal 180 en finishes van 147 en 144 etaleerde Barney zijn klasse.

Tijdens de tweede partij viel het doek voor Peter “One Dart” Manley. De corpulente Engelsman verloor met 4-8 van Ronnie Baxter. Manley gooide simpelweg te lage scores om het spoor van Rocket Ronnie te volgen. Bij de pauze was het pleit met een tussenstand van 5-1 al beslecht. De volgende afvaller liet niet lang op zich wachten: Wayne Mardle boog met 8-5 het hoofd voor Van Barneveld. Opnieuw maakte de viervoudig Lakeside winnaar indruk, met onder andere een tiendarter. De partij kende een vreemd verloop: eerst pakte Barney drie legs, vervolgens kwam Mardle op 5-3, waarna Van Barneveld de draad van het begin oppikte.

Nadat de ‘overbodige’ wedstrijd tussen Phil Taylor en Roland Scholten in een voorspelbare 8-3 overwinning was geëindigd voor eerstgenoemde, ging de strijd om het laatste ticket verder. Van Barneveld schudde pretendent Baxter eenvoudig met 8-2 van zich af. De Engelsman mocht de eerste leg nog winnen, maar daarna was de trein Van Barneveld vertrokken. Lloyd keek deze wedstrijd gespannen toe van achter de bühne, want de nederlaag van Baxter betekende hernieuwde hoop voor Jaws. Een zege op Mardle zou voldoende zijn. Aanvankelijk ging het gelijk op; na de pauze heerste Lloyd. Uiteindelijk won de nummer één van de wereld met 8-4 en daarmee is hij halve finalist.


Uitslagen Week 10
Colin Lloyd – Raymond van Barneveld 6-8
Peter Manley – Ronnie Baxter 4-8
Raymond van Barneveld – Wayne Mardle 8-5
Phil Taylor – Roland Scholten 8-3
Ronnie Baxter – Raymond van Barneveld 2-8
Wayne Mardle – Colin Lloyd 4-8

Eindstand:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor122395 - 45
2.Raymond van Barneveld122193 - 49
3.Roland Scholten121071 - 78
4.Colin Lloyd12967 - 83
5.Ronnie Baxter12863 - 86
6.Peter Manley12851 - 78
7.Wayne Mardle12561 - 90


Playoff night in Plymouth – Maandag 29 mei
Phil Taylor – Colin Lloyd
Raymond van Barneveld – Roland Scholten

Submitter:  Bron: FOK!