Operatie moet zwaargewicht van 550 kilo redden

Tom (Snarf)
Icoon MedischEen 550 kilo wegende Mexicaan hoopt binnenkort in Italië een levensreddende operatie te ondergaan. Na de operatie hoopt de 40-jarige Manuel Uribe zoveel gewicht kwijt te zijn, dat hij zijn bed weer uit kan en weer kan lopen zonder hulp.

Manuel Uribe is al vijf jaar bedlegerig en kan niet staan zonder hulp van anderen. Hij vertelde onlangs dat hij op zijn 22ste 130 kilo woog, en dat hij geen idee heeft wat hem daarna is overkomen. De uitzending van Uribe trok de aandacht van Giancarlo de Bernardinis, een Italiaanse arts. Bernardinis reisde af naar Mexico om Uribe te onderzoeken. Daar aangekomen constateerde hij dat het cholesterolgehalte en de suikerspiegel van de patiënt normaal was, en dat het hart normaal functioneerde, hetgeen enigszins opvallend is bij zwaarlijvigen.

Het is de bedoeling dat de Mexicaan met een speciale vlucht naar Modena wordt gebracht, alwaar de arts het spijsverteringskanaal van Uribe tijdens een vijf uur durende operatie zal inkorten, om zo de energieopname uit het voedsel te beperken.


De 40-jarige Manuel Uribe