Coureurs willen aanpassing kwalificatie

De vertegenwoordigers van de Grand Prix Drivers Association zullen volgende week in Barcelona overleggen met de teambazen over het kwalificatiesysteem. David Coulthard en Michael Schumacher zullen tijdens deze bijeenkomst pleiten voor aanpassingen in het derde deel van het huidige kwalificatiesysteem.

Het nieuwe kwalificatiesysteem wordt gezien als een groot succes. Het enige punt van kritiek gaat over het laatste deel van de kwalificatie. In de laatste twintig minuten zijn de rijders meer bezig met rustig brandstof verbruiken, dan met het zetten van een snelle tijd. De vereniging van Formule 1-coureurs wil nu een aanpassing van de laatste kwalificatiesessie.

Niet alleen vinden de coureurs de laatste sessie erg saai, maar ook heerst de opvatting dat er een verkeerde boodschap wordt verspreid. Door in tijden waarin de olie steeds schaarser wordt zo veel mogelijk brandstof te verbruiken, wordt een verkeerd voorbeeld gegeven. "Voor mij, en vele andere coureurs, is dit verbranden van brandstof alles behalve milieuvriendelijk en slechts een oefening in het rijden in formatie", aldus David Coulthard.