Top Spin 2

Tennis-games zijn altijd een tricky business geweest. Er zijn er in de loop der jaren legio uitgekomen, maar het merendeel van deze games faalde jammerlijk als het aankwam op de besturing. Sega was het eerste bedrijf dat hier verandering in bracht. Dit gebeurde met Virtua Tennis; een game die een simpele arcade besturing perfect overzette naar de consoles. Lang was Sega dan ook alleenheerser op het gebied van tennis-games. In het land der blinden is éénoog nu eenmaal koning en als je twee ogen hebt ben je helemaal binnen. Nu kwam twee jaar geleden de game Top Spin uit. Een tennis-game waar de meningen over verdeeld waren; de een vond de game geniaal, terwijl de ander de game vreselijk vond. Één ding was in ieder geval zeker, Sega zat niet meer vast op zijn troon.

In de afgelopen twee jaar heeft PAM hard gewerkt om van Top Spin een nog betere tennis-simulatie te maken. Zo is er flink gesleuteld aan de besturing en heeft de career mode een flinke make-over gekregen. In dit deel zijn de spelers ook veel meer up-to-date. Waar je in deel één nog kon spelen met Martina Hingis en Anna Kournikova -De eerst genoemde tennist inmiddels weer, maar was toentertijd al een tijdje gestopt- zul je nu met de actuele toppers aan de slag kunnen. Er zijn zelfs party-games aan het spel toegevoegd.

De grootste klacht in Top Spin 1 was de career mode. Deze was namelijk vrij slecht uitgewerkt. Je kon wanneer je maar wilde, mits je positie op de ranglijst maar hoog genoeg was, elk willekeurig toernooi spelen. Trainen was evenmin echt belangrijk. Ook een probleem was dat de moeilijkheidsgraad van de tegenstander meer afhing van de ronde waar je in speelde dan de tegenstander zelf.
De dames en heren bij PAM lijken goed geluisterd te hebben naar deze klachten. Ze hebben in ieder geval de career mode flink verbeterd, daarbij schroomden ze niet om het een en ander af te kijken bij Virtua Tennis.

Naast de career mode heeft de game ook de standaard exhibition en tournament mode. Wat je in deze modes doet spreekt voor zich. Je zult in exhibition met een of meer spelers een wedstrijdje kunnen spelen en in tournament zul je een toernooi spelen. Naast deze standaard modes is er, zoals al eerder genoemd, ook de party mode. Hierin zitten drie minigames. Bij de eerste zul je het speelveld van je tegenstander moeten verven door punten te scoren. Bij de tweede moet je punten winnen, opdat de bal ontploft bij je tegenstander en in de derde staat er achter iedere speler een muur die je moet slopen. Deze zijn helaas absoluut niet interessant en gaan ook erg snel vervelen. Het zijn zelfs geen party games. Als je een party tennis game wilt spelen kun je beter kijken naar Mario Tennis.