Danny Blind: "Vooral opgelucht"

Michel (Baraja)
Ajax-trainer Danny Blind ging niet uit zijn dak na de kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. De Zeeuw was vooral opgelucht na de 2-1 nederlaag (maar opgeteld 3-2 overwinning) tegen FC Groningen in de play-offs.

Blind wil vooral vooruit kijken naar medio augustus: ”We hebben weer een stap gezet. Maar we zijn er nog niet. Pas als we ons definitief plaatsen voor de Champions League is er een reden om champagne te drinken. Nu neem ik een biertje.” Of Blind ooit toekomt aan de champagne is nog maar de vraag, want zijn positie zou wankelen. ”Ik moet weg bij Ajax, dat weet ik zeker. Zoiets voel je, ontslag kan niet uitblijven. Toch ben ik blij dat de club volgend seizoen weer in de Champions League kan spelen. Dat is goed voor de club”, zegt de voormalige international.

Anders dan AZ-oefenmeester Louis van Gaal een ronde eerder toonde Blind wél bewondering voor FC Groningen: ”Het is zeer moeilijk geweest. Ik heb een groot respect voor Groningen, dat ons niet in ons spel heeft laten komen. De sleutel om hier te winnen, was zelf goed voetballen. Dat hebben ze echter niet toegelaten. In principe heeft Ajax de betere voetballers, maar we zijn er lange tijd niet in geslaagd om onder hun druk uit te komen.”

Blinds collega Ron Jans wilde niet te lang stil staan bij de droevige laatste minuten: ”We hebben fantastisch gestreden en we waren heel dichtbij. Twee minuten voor tijd ging het fout. Ook na de treffer van Ajax bleef ons publiek maar juichen. Ze waren heel dankbaar. Mede dankzij deze fantastische supporters zijn we nog zo ver gekomen.” Jans deed zijn imago als optimist weer eer aan: ”Je moet niet vergeten dat we toch nog Europees spelen. Dat is voor ons ook een hoofdprijs.”