Ide gedegradeerd tot testcoureur

Het Formule 1-team van Super Aguri F1 heeft zojuist bekendgemaakt dat het met onmiddellijke ingang Yuji Ide heeft gedegradeerd tot testrijder.

Dit zou zijn gedaan naar eigen zeggen "op advies van de FIA". Franck Montagny zal zondag in diens plaats aan de start van de Grand Prix van Europa verschijnen.

Update 04-05 @ 12.31u:
Aguri Suzuki liet er het volgende over weten: "We nemen het advies van de FIA ter hand om Yuji Ide alleen kilometers te laten maken tijdens testdagen om zo te wennen aan de Formule 1." Verder vertelde hij: "Het team heeft alle moeite gedaan om Ide te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving en ik denk dat hij goed is omgesprongen met de situatie waarin hij zich bevond."

"Ik wilde dat ik Yuji meer tijd kon geven voor de start van het seizoen maar omdat het team zo snel in elkaar gezet is konden we hem niet uitgebreid laten testen. Ik zal me nog steeds bemoeien met Yuji's belangen binnen het team en zijn mogelijke terugkeer in een racezitje. Franck Montagny zal dientengevolge de tweede Super Aguri besturen bij de GP van Europa."