PrE3


Over een paar dagen gaan we naar Californië! FOK!games bezoekt de Electronic Entertainment Expo! Wat staat ons daar allemaal te wachten in het grote Amerika!? Zullen we de hand schudden met wereldberoemde gamedesigners en mogen we echt alle nieuwe demo's zelf uitproberen? Krijgen we veel goodies!? En hoe is het eten daar eigenlijk?

FOK!games zal proberen zo veel mogelijk van deze allerhoogste graadmeter in de game-wereld aan je te laten tonen. Sinds onze inschrijving worden we bestookt met emailtjes: "Kom naar ons! Wij hebben een speelbare demo!" "Nee, je moet bij ons zijn! Wij hebben gratis cd's!" "Welnee! Je moet als de sodemieter naar onze stand, want wij zijn Nintendo en wij hebben Wii!" "Nee hier moet je naar toe! Wij heten Sony en hier zijn nieuwe PSP games!".

Juist ja. Als je je daardoor gek laat maken krijg je helemaal niks gedaan in die vier dagen, dus hebben we een klein beetje een planning opgebouwd. We hoeven we niet meteen bij aankomst in een taxi te springen en meteen naar het beursgebouw te rijden, want we hebben een klein dagje speling. Gelukkig maar, want als het goed is zit er dan net een vlucht op van over de tien uur en heb je ook nog eens te maken met een flink aantal uren tijdsverschil. Even bijkomen in het hotel is dan wel op zijn plaats.

Maar daarna gaat meteen de beuk er in! De dag daarop scheuren we naar het beursgebouw, trekken onze zonnebrillen voor de ogen en maakt Californië kennis met FOK!. En na een dagje flink rondrennen in de supergrote hallen, vliegen we meteen de auto in. Op naar het hotel en al die foto's en teksten uitpuzzelen! "Zit er wat bij voor de site!?" "Wie is dit op de foto? Is dat Will Wright?" "Nee, da's Peter Molyneux, gek!" Dat wordt nachtwerk! Kan ik je nu al vertellen. En dan zijn er nog drie van die dagen! Ik geloof niet dat er veel van die zogenaamde planning terecht gaat komen, maar we zullen zien.

Dat tijdsverschil gaat dan ook een klein beetje in ons voordeel werken. Dus liggen wij bij te komen van onze submits, dan kan je dat in je middagpauze of bij het diner misschien al lezen op de site. Who knows? Hopelijk krijgen we ook vele goodies en extraatjes uit de handen van de uitgevers, want die kunnen we weer prima gebruiken voor een paar vette prijsvragen. Of interviews! Bijna vergeten! Mensen ontmoeten, boothbabes de borst schudden, Wii-controllers heen en weer zwaaien! Virtual Reality helmen op en rondrennen! Zo veel mogelijk PSP downloads scoren op alle WiFi netwerken en natuurlijk zo veel mogelijk gamen! En daar moeten we foto's en filmpjes van maken natuurlijk! Het wordt chaos!

Een leuke chaos wel te verstaan. Terwijl de rest van de wereld gewoon doordraait, gaat FOK!games vier dagen lang in zweterige hallen kijken of 2006 het jaar van de nieuwe games en innovaties wordt.

Kan niet wachten!

Wii!