Venus Williams wint klassieker

Michel (Baraja)
Venus Williams heeft in de tweede ronde van Warschau haar oude rivale Martina Hingis verslagen. In een spannende wedstrijd won de Amerikaanse met 4-6, 7-5 en 6-4.

Het niveau in de eerste set was niet bijster hoog. Beide voormalige nummers één van de wereld kwamen niet in hun spel. Met name Williams stapelde unforced error op unforced error. Hingis verkoos een defensieve tactiek en meermaals leverde geduld haar het punt op. In het tweede bedrijf leek het pleit snel beslecht. Binnen een mum van tijd racete Swiss Miss naar een 3-0 voorsprong.

Williams plaatste echter snel de rebreak en langzamerhand nam ze het heft in handen. Op 4-5 was Hingis twee punten af van de zege, maar Williams bleef rustig om door te stoten naar setwinst. Aan het begin van de beslissende set leek het over voor de Amerikaanse: ze moest een behandeling ondergaan wegens kramp in beide benen. Een gebrek aan wedstrijdritme leek haar de das om te doen. Schijnbaar had Hingis meer last van deze onderbreking, want de Zwitserse slaagde er niet meer in haar hoge aanvangsniveau op te pikken.