Jackson voorkomt faillisement door verkoop muziekrechten

Icoon ShowbizzMichael Jackson staat op het punt een deal te sluiten met Sony, die moet voorkomen dat hij failliet gaat. Eerder al schreven Amerikaanse kranten op basis van anonieme bronnen dat Jackson vijftig procent van zijn deel in een muziekcatalogus verkoopt, die ook de rechten van 200 nummers van de Beatles bevat.

De 47-jarige popster kocht in 1985 de hele muziekcatalogus voor 47,5 miljoen dollar (39 miljoen euro). In 1995 verkocht hij vijftig procent aan Sony. Nu zal hij dus de helft van zijn resterende deel van de muziekcatalogus ook aan Sony verkopen. De totale waarde van de catalogus wordt geschat op 1 miljard dollar (826 miljoen euro).

Vorig jaar werd Jackson vrijgesproken van seksueel misbruik van jongens. Tijdens deze megaprocessen verklaarden financiële specialisten dat de popster op de rand van een faillissement stond. Na de vrijspraak verhuisde de popster naar de Golfstaat Bahrein.

Vorige maand dreigde de staat Californië de popster nog aan te klagen, wanneer hij de achterstallige salarissen van de werknemers en verzekeringspremies niet zou gaan betalen. Hij wist dit te voorkomen door alsnog te betalen. Zijn landgoed Neverland is ondertussen niet meer in gebruik, en hij heeft de meeste van zijn werknemers in Californië ontslagen

Neverland
Neverland staat nog niet in de etalage

Met dank aan paddy voor de submit.