Uilenberg: Geen consequenties voor Luinge

De vrijspraak van Danny Blind heeft geen verdere consequenties voor scheidrechter Roelof Luinge. Dat zegt scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg.

"Alle betrokkenen moeten hier professioneel mee kunnen omgaan", aldus Uilenberg. Luinge beweerde dat Blind hem in de rust van de competitiewedstrijd van Ajax tegen Roda JC had uitgemaakt voor hufter, maar dat werd niet bewezen.

Uilenberg vindt dat het niet nodig is om Luinge te confronteren met zijn rammelende rapport. "Op een wedstrijd volgt standaard een nabespreking, maar zo'n strafzaak is geen item voor ons. Er is elk weekeinde wel iets aan de hand. Bovendien gebeurt het vaker in een seizoen dat mensen uiteindelijk niet worden gestraft."

Het verloop van de opmerkelijk zaak had ook een positieve kant. Volgens Uilenberg is dat de verklaring die assistent-scheidsrechter Bas van Dongen gaf, die ondersteunde de woorden van Blind. "Wij willen graag dat iedereen voor zijn eigen mening staat. Veel mensen beweren dat scheidsrechters elkaar toch altijd dekken. Hieruit blijkt het tegendeel. Van Dongen heeft gewoon zo objectief mogelijk gehandeld en dat juich ik toe."