Bergkamp zwaait af met 'testimonial'

Michel (Baraja)
Dennis Bergkamp krijgt het afscheid dat hij verdient: een ‘testimonial’. Zijn afzwaaiwedstrijd op 22 juli is eveneens het eerste duel in het Emirates Stadion. Op die manier verbindt Bergkamp twee tijdperken.

Volgens Arsenal vindt de erewedstrijd plaats op zaterdag 22 juli. Ajax zal als tegenstander fungeren. ”Het zal een emotionele dag voor me worden”, aldus Bergkamp. ”De wedstrijd wordt niet alleen speciaal omdat het de eerste is die wordt gespeeld in het Emirates Stadium, maar ook omdat het supporters de kans biedt om spelers van nu en uit het verleden tegelijkertijd op het veld te zien.”

Bergkamp heeft sinds zijn komst in 1995 ruim vierhonderd wedstrijden gespeeld voor The Gunners. Hoogtepunten waren de landstitels in 1998, 2002 en 2004. In de Champions League viel vaak voortijdig het doek, maar dit seizoen staat Arsenal in de halve eindstrijd. Bergkamp kijkt met genoegen terug op zijn periode in Londen: ”De afgelopen elf jaar heb ik hier doorgebracht en heb ik het beste voetbal van mijn carrière gespeeld.”