Grote reddingsactie voor ingesloten poes

Icoon Shocking Een poes, die opgesloten zit tussen twee muren van een 19de-eeuws gebouw, houdt New York al wekenlang in haar greep. Het drama speelt zich af in de wijk Greenwich Village waar een team reddingswerkers al dagen bezig is de poes naar buiten te lokken.

Molly, zoals de poes wordt genoemd, is in dienst van de delicatessenzaak Keswick waar ze muizen vangt. Twee weken geleden schoot ze een nauwe opening tussen twee muren van de winkel in en verdwaalde in een doolhof van balken en leidingen. Ver van de uitgang kan de poes echter niet zijn. Haar gemiauw is vanaf de straat namelijk duidelijk te horen.

Onder toezicht van de stedelijke monumentencommissie zijn meerdere bakstenen uit de 157 jaar oude muur verwijderd in de hoop dat de poes haar weg naar buiten vindt. Er is zelfs al een beroep gedaan op Molly's moederinstinct door twee jonge katjes naar de plek te brengen. Maar ook hierdoor liet de poes zich niet naar buiten lokken. Een val met voer erin en het kattenafrodisiacum kattekruid boden eveneens geen uitkomst.

Een zelfverklaarde kattentherapeute, die de poes met lieve woorden naar buiten wilde lokken, is door de reddingswerkers weer weggestuurd. Volgens hen zou zij de poes alleen maar banger maken. Eigenaar Peter Meyers blijft ondanks alles hoopvol. "We moeten positief blijven, maar ik begin langzamerhand te denken dat Molly dit leuk vindt."

Reddingswerkers in actie
Reddingswerkers proberen Molly te redden