Beer doodt 6-jarig meisje

Tamara (Chanty)
In het nationaal park Cherokee in Tennessee is de klopjacht begonnen op een zwarte beer die gistermiddag een kamperend gezin aanviel. De beer doodde een 6-jarig meisje. De moeder en haar 2-jarige zoon raakten zwaar gewond. De jongen verkeert nog in levensgevaar.

De beer dook op bij een meertje. Getuigen vertelden dat het dier het 2-jarige jongetje in zijn bek nam terwijl omstanders probeerden de beer te verjagen met stokken en stenen. Ook de moeder raakte gewond. Het 6-jarige dochtertje ging er vandoor toen de beer het gezin aanviel. Haar lichaam werd later teruggevonden met de beer ernaast. Een lid van het reddingsteam vuurde nog een schot af op de beer, maar het is niet duidelijk of het dier geraakt is.

De autoriteiten hebben honden en vallen ingezet om het dier alsnog te vangen. Getuigen van het voorval worden opgeroepen zich te melden in de hoop dat de beer zo sneller kan worden gevonden. Volgens de boswachters is het erg uitzonderlijk dat een beer mensen aanvalt. Mogelijk was het dier ziek waardoor zijn gedrag werd beïnvloed.

De zwarte beer
Zwarte beer