Fastfood 'gezondst' in Denemarken

Icoon GezondheidFastfood liefhebbers kunnen het beste van hun vette hap genieten in Denemarken, dat blijkt uit een Deens onderzoek dat het Britse tijdschrift New England Journal of Medicine gisteren publiceerde. In de Verenigde Staten kun je beter niet gaan snacken, daar is eten namelijk het ongezondst. Een Deense universiteit deed onderzoek naar de schadelijke vetzuren in snacks van de fastfoodketens McDonald's en Kentucky Fried Chicken (KFC).

Ter vergelijking: een Amerikaanse portie patat met kipstukjes bevat 10,1 gram aan vetzuren, bestel je hetzelfde in Denemarken dan bevat je 'maaltijd' slechts 0,33 gram van de ongezonde stof. "Je krijgt dus zeker niet in iedere McDonald's ter wereld hetzelfde voorgeschoteld", aldus een van de onderzoekers.

Fastfoodketens houden zich steeds meer bezig met gezondheid. Zo sponsoren ze sportevenementen en vermelden ze de calorieŽn bij een product. In tegenstelling tot enkele jaren geleden verkopen restaurants als KFC en McDonald's ook steeds vaker gezond voedsel. De afgelopen jaren is men steeds bewuster geworden van de gevolgen van het eten van veel vette snacks. Zo bevestigde Amerikaans onderzoek vorig jaar wat iedereen eigenlijk al wist: 'fastfood is superongezond'. Fastfood-eters zijn gemiddeld vijf kilo zwaarder dan mensen die nooit of af en toe dit soort voedsel nuttigen.