Mohammed mag niet in South Park

De makers van South Park hebben de meest recente aflevering van hun serie gebruikt om hun eigen tv-station aan te vallen, omdat het hen verboden werd om de islamitische profeet Mohammed in een aflevering te tonen.

Comedy Central, dat de serie uitzendt, wilde niet hebben dat de profeet er in te zien zou zijn. Daarop verzonnen de makers een episode waarin de afbeelding van Mohammed gecensureerd werd. In die aflevering was tevens te zien dat Jezus zijn behoefte doet op president George Bush en de Amerikaanse vlag. Dat mocht wel worden uitgezonden.

Een woordvoerder van het tv-station liet weten dat gezien de recente wereldgebeurtenissen, zij toch het juiste besluit hebben genomen.

Eerder hadden de makers van South Park al problemen met Isaac Hayes. Die weigerde nog langer zijn medewerking omdat de Scientology Church op de hak werd genomen. Ook katholieken waren in februari boos over een aflevering waarin een heiligbeeld van Maria het moest ontgelden.


Met Jesus geen problemen.

Dit bericht is deels aangepast om 20:02. In de eerste versie (gebaseerd op een ANP bericht) was er sprake van het schrappen van een aflevering, dat bleek iets anders te liggen. Zie ook CNN.


Met dank aan 1034247 voor de submit.