Babos nog steeds woest

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Na het 0-3 verlies van NEC tegen Roda JC reageerden de Nijmegenaren woedend. De spelers zijn vooral kwaad over de 0-1 van Cristiano: hij maakte hands bij die goal.

Goalie Gábor Babos probeerde de bal naar de helft van Roda te spelen maar raakte de inlopende Braziliaan op zijn armen. Dick Jol en zijn assistent grepen niet in, waarna NEC met 0-1 achter kwam.

Sorry, zei hij. Sorry. Wat koop ik daar nou voor, verdomme”, citeerde De Gelderlander de Hongaar. “Ik zeg nooit iets kwaads over de scheidsrechters. Ik wil het altijd alleen maar over voetbal hebben. Als wij keepers een blunder begaan krijgen we het vel over de oren getrokken. Voor het sorry van de grensrechter koop ik echter helemaal niks”.

Ook Ron Groot, coach van de Gelderlanders, was boos over het falen van het arbitrale trio. “Dat Jol het niet ziet, kan ik nog begrijpen. Maar die assistent-scheidsrechter, zoals dat tegenwoordig heet, kan dit onmogelijk zijn ontgaan. Cristiano had die bal zo'n beetje klemvast”.

Door de nederlaag is NEC gedaald van de achste naar de tiende plek, waardoor de play-offs gemist kunnen worden omdat alleen de nummer zes tot en met negen spelen voor Europees voetbal.