'BraziliŽ nog niet zeker van WK-organisatie'

Volgens FIFA-president Sepp Blatter is BraziliŽ nog lang niet zeker van de organisatie van het WK 2014. Voorlopig is de vijfvoudig wereldkampioen de enige kandidaat.

Afgelopen week schaarden alle Zuid-Amerikaanse landen zich achter de kandidatuur van BraziliŽ. Volgens het in 2003 ingevoerde rotatiesysteem is Zuid-Amerika in 2014 aan de beurt om de mondiale te huisvesten, dus de race lijkt al gelopen. Sepp Blatter heeft echter zijn bedenkingen: ”Net als ieder ander gastland zal BraziliŽ aan de eisen moeten voldoen. Op dit moment is er geen enkel stadion dat aan die eisen voldoet. BraziliŽ heeft nog een lange weg te gaan om het WK te mogen organiseren.”

Blatter vindt het vreemd dat er voorlopig geen concurrenten van BraziliŽ zijn opgestaan: ”Ons is bekend dat de Zuid-Amerikaanse voetbalbonden BraziliŽ als enige kandidaat naar voren willen schuiven, maar het feit blijft dat aan de FIFA-eisen moet worden voldaan en die liggen op een hoog niveau. Waarom zouden ArgentiniŽ en Chili zich bijvoorbeeld niet gezamenlijk kandidaat kunnen stellen?”